Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Езикът, който свързва,езикът, който разделя - есе

Featured Replies

Здравейте може ли да ми направите есе  :shy11: Той трябва да е 2 стр. колкото една нормална тетрадка ( малка ). Може и по 2 теми съединени в един текст . 1. Езикът е стойностен, важен както за отделната личност, така и за човешката общност. 2. Родният език е опора за националната ни принадлежност и трябва да го ценим и съхраняваме. / говорим за качествата на езика ; пример- "История славянобългарска" -П. Хилендарски; Иван Вазов-  "Българският език" и "Родна реч"/ 3. Родният език е богатство, но също така и богатство е да знаем и чужди езици . 4. Словото може не само да свързва хората, но и да ги разделя.  / злостни, лъжливи думи, езикът на клеветата и на омразата / 5. Езикът е неоценимо богатство, но и потенциална заплаха за хармонията в общуването между хората . От тези 5 варианта може да си изберете 1,2 или повече теми . Ако имате въпроси питайте . Много ще ви бъда благодарен, ако ми направите есе-то. Ще изкарам 6-ца :) ( ама не заслужена от мен )

Много ще ви бъда благодарен, ако ми направите есе-то. Ще изкарам 6-ца :) ( ама не заслужена от мен )

А ние какво ще "изкараме" ?  :)

Защо какво и има на темата ? 

http://download.pomagalo.com/502516/ezikyt+koiito+svyrzva+ezikyt+koiito+razdelya+ese/?search=42

А в чичко google може да намериш много материали.

Редактирано от Emokostov (преглед на промените)

Кока, грабвай химикала и тетрадката, сядай и напъни малко мозъчните гънки.

Не ми се ще да вярвам къде е бъдещето в младото поколение, след като ги мързи да си пишат домашни/есета ?!?!

Кока, грабвай химикала и тетрадката, сядай и напъни малко мозъчните гънки.

Не ми се ще да вярвам къде е бъдещето в младото поколение, след като ги мързи да си пишат домашни/есета ?!?!

Не ме мързи да си пиша домашните просто за първи път г-жата ми даде да правя есе и не знам дали ще се справя а и не ми се изпуска една оценка в края на срока :)

http://download.pomagalo.com/502516/ezikyt+koiito+svyrzva+ezikyt+koiito+razdelya+ese/?search=42

А в чичко google може да намериш много материали.

Мерси много това мисля, че отговаря на 1-ва точка :) ''Езикът е стойностен, важен както за отделната личност, така и за човешката общност.''

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

Не ме мързи да си пиша домашните просто за първи път г-жата ми даде да правя есе и не знам дали ще се справя а и не ми се изпуска една оценка в края на срока :)

Щом ще ти е първо есе - простено ти е.

Въпроса е, че есето е лична творба, и не е като преписване на тест или подобно.

Навремето, когато бях ученик нямах компютър, а и времената бяха други. Ех... да съм ученик отново... :clown:

Аха. Сядам сега да пиша това  :) Аз съм в 7-ми клас и те първа ще започна да правя есе-та . А и сега не ми се изпуска една оценка в края на срока :) 

Мерси много това мисля, че отговаря на 1-ва точка :) ''Езикът е стойностен, важен както за отделната личност, така и за човешката общност.''

Целта е да намериш няколко материала и да ги сглобиш. И ще се получи. 

Аха. Сядам сега да пиша това  :) Аз съм в 7-ми клас и те първа ще започна да правя есе-та . А и сега не ми се изпуска една оценка в края на срока :)

оценките ги поставя животът (колкото и да е клиширано) - това другото са просто 5 цифри

Извинявай, но имаш да напишеш две странички текст,  а има толково много обяснения в нета, трябва да си голям мързел за да не опиташ  ..... все някога трябва да напишеш първото си есе  и това не е оправдание, и съм сигурен че с това оправдание ще си караш до 12 клас (дано да се бъркам) .....

А и също се чудя кой от форума специално ще седне  да ти пише есе, че и да го напише за 6, за да не ти развали успеха .......

Извинявай, но имаш да напишеш две странички текст,  а има толково много обяснения в нета, трябва да си голям мързел за да не опиташ  ..... все някога трябва да напишеш първото си есе  и това не е оправдание, и съм сигурен че с това оправдание ще си караш до 12 клас (дано да се бъркам) .....

А и също се чудя кой от форума специално ще седне  да ти пише есе, че и да го напише за 6, за да не ти развали успеха .......

Никой не карам на сила а и никой не ми е длъжен да ми напише :) Който иска да пише с желание :) Но вече аз го написах . Много благодаря на Емо Костов  :beer:

Целта е да намериш няколко материала и да ги сглобиш. И ще се получи. 

Не, целта е да седне и да се научи. Това есе, което трябва да напише се очаква да изразява личното му мнение и позиция по въпроса. Като се замислиш, дали ще е единственият, който ще отвори Google и ще препише първото му попаднало ? Аз мисля, че не. Всичко останало са оправдания, затова са на тоя хал.

Който иска да пише с желание...

Което явно липсва у теб. Кока, мойте уважения, ама не си го "написал", а си го преписал. Емо Костов ти свърши една голяма мечешка услуга.

Не, целта е да седне и да се научи. Това есе, което трябва да напише се очаква да изразява личното му мнение и позиция по въпроса. Като се замислиш, дали ще е единственият, който ще отвори Google и ще препише първото му попаднало ? Аз мисля, че не. Всичко останало са оправдания, затова са на тоя хал.

Което явно липсва у теб. Кока, мойте уважения, ама не си го "написал", а си го преписал. Емо Костов ти свърши една голяма мечешка услуга.

Да липсва защото това е първото есе и не знам дали ще се справя сам . И да преписал съм го . 

Не знам ще питам тати :) 

Така е колега прави си. Аз исках да кажа, че може да прегледа няколко материала и да си направи собствено есе. Целта е само да го ориентирам. Той ако препише се познава веднага. 4 години съм бил учител и да ти кажа, че няма как ученик да ме излъже, че е правил нещо след като знам какви са възможностите му. А и съм сигурен, че преподавателя им е дал насоки предварително на целия клас,

Да, ама обикновено като прегледат няколко материала си ги сглобяват и си ги преписват дословно, даже мисъл не се влага. Не искам да обръщам темата в спам и дискусия на тема "Нивото на образованието в България", така че спирам до тук, но ми се иска да вярвам, че има повече желание в учениците.

Добре яжте ме още .

Не те ям, аз говоря като цяло. Ние пък щото не сме преписвали или сме били перфектните ученици и не сме вършили глупости. Така че не е фатално, стига да не е абсолютно винаги. Успех с есето  ;)  После да почерпиш Емо поне като изкараш някоя 5-ца, 6-ца за срока  :P

Няма все така да правя с есе-тата просто сега ми трябва една 5-ца или 6-ца за да имам по литература 5 за срока .

А, дребен, разрови още. Както ти казаха, ако намериш 2-3, сглоби нещо. Щото, ако тва е единственото, от опит мога да ти кажа, че даскала/даскалицата вече го е blacklist-нала. Минал съм по тоя път преди десетина години.

Забелязал съм как, когато се пусне тема за помощ в този раздел, вместо някой наистина да напише нещо полезно, всички се хвърлят да пишат авторът на темата колко е тъп. В крайна сметка никой не ви е вързал да пишете есета, но ако ще помагате - помагайте. :wink12:

Забелязал съм как, когато се пусне тема за помощ в този раздел, вместо някой наистина да напише нещо полезно, всички се хвърлят да пишат авторът на темата колко е тъп. В крайна сметка никой не ви е вързал да пишете есета, но ако ще помагате - помагайте. :wink12:

Нали знаеш приказката за разликата в различните форуми, как е при американците, руснаците и при българите като попиташ нещо - отговор не ти дават, а двеста човека ти обясняват колко си тъп :D Относно това дори насоки не можем да му дадем това значи да му повлияем на личното мнение - а това е в разрес с разбиранията ми за есе! Ако беше казал ЛИС или пък доклад, реферат...ама есето е лична позиция относно актуален проблем в момента и наистина мисля, че ако има мнение и го защити правилно с увод, доводи, теза и заключение дори да му е грешно мнението ще получи отлична оценка. Аз съм защитавал с есе безумни твърдения, но в есето се оценява как защитаваш собствена позиция по даденият въпрос, а не самата същина на това което твърдиш като факт и позиция ;). Успех на vip_kokata - доста неподходящ nickname за шестокласник, но кого заблуждавам - то в днешно време...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.