Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпроси за конфигурация.

Featured Replies

Дори и на малък монитор, голямото качество си личи. Не е като да гледаш гигабайт и половина 2 часов филм от кракунда. 

• Автор

Ясно.А когато си запазя харда запазват ли се вътре и уиндолс-а и другите файлове?

Освен това гледам,че ще мога да си позволя следната конфигурация: 1.ASROCK B75/LG1155 2.i3 3220 3.3ghz 3.4GB RAM 1600 4.VAPOR-X или GIGABYTE GTX 650 Ti 5.CM380 500/W Достатъчно е за моята резолюция нали?

Разбира се, че се запазват, но е добре един формат на дяла, където е инсталиран стария Windows и инсталиране на нов. . Може да възникнат и проблеми с първоначалното стартиране. Не знам с каква система си бил преди, но предполагам Windows e 32 битов. Е, сега е момента да минеш към 64 битов.

• Автор

Разбира се, че се запазват, но е добре един формат на дяла, където е инсталиран стария Windows и инсталиране на нов. . Може да възникнат и проблеми с първоначалното стартиране. Не знам с каква система си бил преди, но предполагам Windows e 32 битов. Е, сега е момента да минеш към 64 битов.

Значи преди да си купя частите преинсталвам всичко и си слагам 64бита и после всичко ще е окей нали?

Значи преди да си купя частите преинсталвам всичко и си слагам 64бита и после всичко ще е окей нали?

Не. Взимаш частите и ТОГАВА преинсталираш... И като казвам "взимаш частите", това значи да сглобиш всичко и тогава да преинсталираш, вече на сглобен компютър...

Не. Като купиш тогава. Преди това може да прехвърлиш всички важни неща от дял "C" на друг дял от хард диска или по-точно от дела, където е инсталиран Windows. Причината е, че сменяш хардуера, а от там вече ще трябват и нови драйвери. 

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

• Автор

Значи доколкото разбрах,сглобявам всичко,слагам и харда,пускам пц-то и от биоса така преинсталирам всичко нали?

Значи доколкото разбрах,сглобявам всичко,слагам и харда,пускам пц-то и от биоса така преинсталирам всичко нали?

Нещо такова. От BIOS  настройваш бутващото устройство, където е инасталацията на Windows. Може да е DVD, може флашка... Преди това е добре да се подсигуриш с драйвери. Ако нямаш DVD,  няма как да ползваш диска на дъното. Затова трябва да се запишат на флашка примерно.  При 64 битовия Windows 7  има една особеност, че  се опъва и не иска да инсталира неподписани драйвери. Просто трябва един рестарт и всичко тръгва. И за да не се шашкаш, добре е някой разбиращ да има до теб или просто един резервен компютър с интернет. 

• Автор

Благодаря.Преди съм преинсталирал и знам как става,но това ще ми е първата конфигурация и не искам да правя грешки.Благодаря отново.

Нещо такова. От BIOS  настройваш бутващото устройство, където е инасталацията на Windows. Може да е DVD, може флашка... Преди това е добре да се подсигуриш с драйвери. Ако нямаш DVD,  няма как да ползваш диска на дъното. Затова трябва да се запишат на флашка примерно.  При 64 битовия Windows 7  има една особеност, че  се опъва и не иска да инсталира неподписани драйвери. Просто трябва един рестарт и всичко тръгва. И за да не се шашкаш, добре е някой разбиращ да има до теб или просто един резервен компютър с интернет. 

64бита не съм инсталирал,но предполагам няма голяма разлика.Ще гледам уроци в интернета и ще гледам да се оправя. :)

Благодаря.Преди съм преинсталирал и знам как става,но това ще ми е първата конфигурация и не искам да правя грешки.Благодаря отново.

64бита не съм инсталирал,но предполагам няма голяма разлика.Ще гледам уроци в интернета и ще гледам да се оправя. :)

Просто се подсигури с драйверите на флашка, за да не търсиш после друг компютър и така нататък. 

ПП: И още нещо. Сега обърнах внимание, че в първите 2 конфигурации, които си дал, присъства записвачка. Така, че проблема с липсващо DVD  отпада. Само бих ти препоръчал да избягваш точно тая записвачка на LG. Доста е шумна при запис или четене. Може би Asus или Lite-on,  макар сега да ме "нападнат", че вторите не са много издръжливи ;)

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

• Автор

Просто се подсигури с драйверите на флашка, за да не търсиш после друг компютър и така нататък. 

Извинявай,но се обърках  :doh: .Драйвери за видео картата ли?Защото аз смятам да направя така.Да инсталирам 64битов на диск или флашка след това да форматирам дяловете?

Извинявай,но се обърках  :doh: .Драйвери за видео картата ли?Защото аз смятам да направя така.Да инсталирам 64битов на диск или флашка след това да форматирам дяловете?

Най-напред SATA  драйвери, които са необходими, за да може да ти разпознае харда. Ама ти искаш да го направиш по друг начин. 

• Автор

По моя начин няма ли да стане? И какви са тези сата драйвери и откъде мога да ги намеря?

Редактирано от Rzrr (преглед на промените)

Седмицата си има вградено всичко необходимо та ще ти трябват единствено драйверите за видеото.

След инсталацията ще си изтеглиш актуалните понеже до тогава може да излезнат нови и това е.

Иначе на диска с драйвери за дъното има всичко което може да ти потрябва просто няма да е актуално.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Седмицата си има вградено всичко необходимо та ще ти трябват единствено драйверите за видеото.

След инсталацията ще си изтеглиш актуалните понеже до тогава може да излезнат нови и това е.

Иначе на диска с драйвери за дъното има всичко което може да ти потрябва просто няма да е актуално.

Ясно.А някой може ли да ми каже каква е разликата между моделите на GTX 650 Ti 1GB -На гигабайт,асус или палит ? Коя карта ще е по-добрият избор?

Ами честотите може да ги видиш и сам в инфото за съответната карта. Иначе Асус е с най-добро охлаждане и мнооого скъпа.  ;)

GB си е най-оферта.

пс. Сега загледах дънната платка и ми е интересно с коя версия на биоса е?

• Автор

Ами честотите може да ги видиш и сам в инфото за съответната карта. Иначе Асус е с най-добро охлаждане и мнооого скъпа.  ;)

Така е..то по-добре човек да си вземе 7850.А пък са почти еднакви с тази на гигабайт.Сигурно марката вдига цената?! Никаква идея си нямам.Дънната е ASROCK B75M-GL/LG1155 P.S - Сега видях,че версията на асус е с по-добро охлаждане от тази на гигабайт,2 перки.

За дъното бях останал с впечатление че ще се взима с H61 чипсет, моя грешка. Асуса най-малкото е с по-добро охлаждане което струва пари и предполагам позволява да се "изнасили" по-сериозно.

Но за това някой дето я има ще трябва да се изкаже. А Палит са ясни. Те си гонят ниския сегмент и ако могат от картон ще ги правят картите за да си запазят нишата.

• Автор

За дъното бях останал с впечатление че ще се взима с H61 чипсет, моя грешка. Асуса най-малкото е с по-добро охлаждане което струва пари и предполагам позволява да се "изнасили" по-сериозно.

Но за това някой дето я има ще трябва да се изкаже. А Палит са ясни. Те си гонят ниския сегмент и ако могат от картон ще ги правят картите за да си запазят нишата.

точно това е причината за по-висока цена,за да я изнасилят яко.та с тази конфигурация си оставам. 1.ASROCK B75/LG1155 2.i3 3220 3.gtx 650 ti 4.4gb 1600mhz 5.CM K380 500W надявам се с тези компоненти да подкарам най-новите игри на максимални настройки на 1280х1024. Благодаря на всички,които ми помогнаха при този избор.След няколко дена ще си я направя конфигурацията и ще споделя с всеки писал в темата как вървят нещата. :) Благодаря отново. :)

Ето ти едно предложение не много по-скъпо от това което си се насочил!

Дънни платки за AMD ASUS M5A97, AMD 970, DDR III 2133(O.C)/166/1600/1333, SATA III, RAID, USB 3.0, GLAN, AM3+ 129.12  лв

Процесори AMD AMD FX-Series X6 6300, 3.50GHz, 14MB, BOX, AM3+, Black Edition  246.96 лв.

RAM памети за настолни компютри GEIL 4GB DDR III 1600 VALUE PLUS  43.04 лв. 

Кутии и Захранвания COOLER MASTER K380, with 500W PSU  117.13 лв.

MSI AMD Radeon HD 7850, 1024MB, GDDR5, 256bit, HDMI, DVI-I, PCI-E - 270лв.

Всичко с ддс 806лв.

Редактирано от playalistic (преглед на промените)

Това MSI го гледам в един куп теми ама някой сигурен ли е че въобще е валидна тая обява? 

А и фирмата е румънска та наистина ли доставката е безплатна?

• Автор

Едва ли ще я намеря тази видео карта в нашите магазини за такава цена.Иначе като гледам FX 6300 е почти като  i3.Няма смисъл да давам повече пари за процесор,по-добре тези 60лв да ги дам за видео карта. :).Иначе благодаря за предложението.

Едва ли ще я намеря тази видео карта в нашите магазини за такава цена.Иначе като гледам FX 6300 е почти като  i3.Няма смисъл да давам повече пари за процесор,по-добре тези 60лв да ги дам за видео карта. :).Иначе благодаря за предложението.

Този сайт е за продажби точно на територията на България за един телефонен разговор пропускаш страшна оферта - първо питай и тогава говори дали я нума в Бг.Относно процесора разликата в цената е 35лв. и е равен в игрите с и3 , в повечето програми е доста напред и не на последно място може да се клоква(и тука сериозно се изправя и с и5)
  • Автор

Този сайт е за продажби точно на територията на България за един телефонен разговор пропускаш страшна оферта - първо питай и тогава говори дали я нума в Бг. Относно процесора разликата в цената е 35лв. и е равен в игрите с и3 , в повечето програми е доста напред и не на последно място може да се клоква(и тука сериозно се изправя и с и5)

Човече,не си ме разбрал добре.Става въпрос за магазините в нашия град.Ако я намеря на такава цена веднага ще я грабна.И както споменах в първия си пост - ще се взима на лизинг и няма да се клоква!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.