Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лаптоп за около 2500 лева

Featured Replies

Здравейте!

Предстои да пенсионирам сегашния си домашен десктоп поради напреднала възраст и след дълго ровене за негов заместник установих, че тази работа вероятно може да свърши и един приличен лаптоп, който има определени предимства пред стационарния компютър в редица приложения. Та взех да се замислям...

... и тъй като познанията ми в компютърната област са подчертано скромни откъм хардуер, реших да се допитам до по-просветените. Възнамерявам да ползвам машината за домашни/мултимедийни приложения и чат-пат за обслужване на малкия си home office (текстообработка, работа с понякога доста тежки изображения на Photoshop, InDesign и тем подобни). Предвижда се лаптопът да работи доста често (да не кажа предимно) с външен монитор (Eizo S1931), голям външен харддиск, клавиатура и мишка.

Опитах се да формирам някакви принципни приоритети, към които да се придържам при избора, надявам се да са достатъчни, за да се ориентирате какво търся и от какво се нуждая...

Висок приоритет имат

Процесор (за предпочитане i7)
SSD (за предпочитане 256)
RAM (за предпочитане 8-16)
Наличие на HDMI и USB 3.0 (колкото повече, толкова по-добре)
Батерия/автономна работа (за предпочитане 6 клетки)
Дискретна видеокарта (без предпочитания)
Конструкция и изпълнение (за предпочитане качествени/удобни за поддръжка)
Размер (за предпочитане с екран под 15,6, но не е непременно задължително)
Oперационна система (Windows 7 или 8)

Без особено висок приоритет

Марка/производител
Резолюция и вид на екрана
Цена (все пак да не надхвърля драматично 2500 с ДДС)

Без значение

Записващо/четящо устройство и твърд диск  (за предпочитане да няма такива)
Дизайн
Тегло

Предварително благодаря на всички, които биха помогнали със съвет и се надявам, че отговорите на моите (вероятно доста объркани и нелепи отчасти) питания ще са от полза и за други посетители на форума.

Заповядай !

Дай отметка на рам паметта !? :)

Погледни :Тук

Поздрави ! :)

Редактирано от Masterplay (преглед на промените)

• Автор

Заповядай !

Дай отметка на рам паметта !? :)

http://www.laptop.bg/laptops-lenovo-IdeaPad_Y500-lenovo_ideapad_y500_59356553_SSD

Поздрави ! :)

Ехаа... Благодаря за предложението - изглежда като сбъдната мечта... :) нищо че е на (най-) горния ръб на бюджета. Как мислите, дали ще върши работа при описаните условия?

Всъщност понеже никога не съм експлоатирал лаптоп по този начин, предполагам ще ми трябва някаква специфична периферия - допълнителни поставки, охлаждане... Какво бихте ми препоръчали?

Ехаа... Благодаря за предложението - изглежда като сбъдната мечта... :) нищо че е на (най-) горния ръб на бюджета. Как мислите, дали ще върши работа при описаните условия?

Всъщност понеже никога не съм експлоатирал лаптоп по този начин, предполагам ще ми трябва някаква специфична периферия - допълнителни поставки, охлаждане... Какво бихте ми препоръчали?

Би трябвало да свърши работа, бих ти препоръчал ето такава подложка: Цък ! :)

Поздрави !

Е, бюджет до 2500 лв, пък тоя лаптоп бил на най-горния ръб на бюджета!? Последно? Подложки не са нужни при правилна експлоатация.

• Автор

Е, бюджет до 2500 лв, пък тоя лаптоп бил на най-горния ръб на бюджета!? Последно? Подложки не са нужни при правилна експлоатация.

С добавка на 16 GB RAM и Windows 8 цената става 2697 с ДДС. Което е с 200 лева над бюджета или точно около горния ръб на "около"-то... ;) 

Публикувано изображение 

+ един лаптоп до 1300 лева за подвижност. 

Интересна алтернатива. Ще обмисля и нея, благодаря!

Други предложения или възражения по досега направените?

По отношение на подложките - наистина, дали няма да е достатъчно нещо без активни вентилатори?

Купуването на мобилен компютър, който се ползва единствено за заместител на десктоп, без да се ползва истинското му предназначение, а именно мобилността за мен е меко казано неоправдано.

• Автор

Купуването на мобилен компютър, който се ползва единствено за заместител на десктоп, без да се ползва истинското му предназначение, а именно мобилността за мен е меко казано неоправдано.

Много сериозен аргумент, с който съм напълно съгласен. Отчитам посочения конфликт и признавам, че колебанието лаптоп или десктоп при мен продължава да е в дневния ред. Просто защото при мен случаят е някак... граничен (от гледна точка на приложение), а и ми се струва, че в обозримо бъдеще мобилността ще започне полека-лека да преобладава... Трудно ми е да преценя... Затова и питам ;)

Редактирано от cooperworks (преглед на промените)

Според мен най-лесно ще е ако разглеждаш и декстоп конфигурации в този ценови диапазон и вече си прецениш ,според това кое ти допада повече.

И все пак ако се вземе един настолен за към 1300 лв и за още 1200 лв един преносим, мисля, че нещата ще заспят. И всички нужди ще са удовлетворени.

Абсолютно съм съгласен, автора смята да ползва лаптопа стационарно през половината му време (ако не и повече) съдейки, че ще го връзва към външен монитор и т.н. Според мен автора на темата ще си реши проблема много уместно със десктоп и лаптоп като използва синхронизиращ хард диск (или back up или както там е по правилно да се нарича), може да използва външния диск за тази цел, върши си работа на десктопа, свършва, слага външния диск на лаптопа, синхронизация и готово.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.