Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мощни Wi-fi адаптери за увеличаване на сигнала

Featured Replies

Благодаря на всички за образователните постове. Научих доста :)

@ScD Варианта, който съм избрал съм посочил още в първия пост. Решил съм да е адаптер с антена. Темата беше за да ми предложите такъв за целата. Благодаря ви пак за разясненията. Ще купувам тази седмица и ще се радвам ако някой предложи още нещо. За сега съм се спрял на TP-Link TL-WN7200ND или това.

На вас Ви трябва явно по-чувствителен адаптер, а не по-мощен. Искам да кажа, че при всеки адаптер е много по-важно как той работи на "приемане" отколкото на предаване.Второто се постига с увеличаване на мощността, докато първото, ако е направено прецiзно и добре, самият адаптер ще е много по-скъп. Задължителното условие при Вашият случай е адаптерът да е с две антени, но не да се комутират последните от контролера, а да работят самостоятелно , едната само на предаване, а другата - на приемане.Това именно ще промени по- съществено  по-доброто Ви приемане. Tакъв адаптер е този модел на  TP-Link 822N.  Цена приблизително 42 лева.

http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-WN822N

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 86
  • Прегледи 39,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

За сега съм се спрял на TP-Link TL-WN7200ND или това.

Първия става,втория е слаб.Ето ти друго предложение,но цената му е малко надута...Най-мощния USB WIFI адаптер ALFA 2W

• Автор

@LZ4JW (ако може на ти...)
Благодаря за съвета, и че коригира терминологията ми :). Само не разбрах защо едната трябва да приема, а другата да предава? Този на който съм се спрял също има версия с 2 антени, или това което ми предложи ти е по-чувствително. На този могат ли да му се сменят антените или няма смисъл? Защото на TL-WN7200ND антената му е по-... (5db>3db) не знам сега това сила или чувствителност е и има ли значение. Ти ще кажеш. :)

@Димитър 59
Благодаря и на теб, но тази идва малко скъпичка. Аз си мислех за нещо до около 50лв макс.

П.П.: А сега като се замислих, относно това, че и рутера ми трябва да е силен за да се възползвам от тези супер чувствителни антени... Как тогава моряците ползваат тези антени за да дърпат нет от свободни мрежи като са на пристана или в морето? Мислех си... при тези адаптери, освен че адаптера е по-чувствителен, за да приема сигнала, не е ли и по-мощен за да изпраща по-силен сигнал. Така и двата и обсега (на приемане и изпращане) не се ли увеличават за да комуникира успешно с отдалечения и по-слаб рутер?

Извинявам се ако не се изразявам правилно, но мисля ме разбирате в общи линии.. :)

Редактирано от twist69 (преглед на промените)

Първия става,втория е слаб.Ето ти друго предложение,но цената му е малко надута...Най-мощния USB WIFI адаптер ALFA 2W

Алфата не е много  мощен адаптер? Все пак е 2W - Не е ли опасно ? 

... Как тогава моряците ползват тези антени,за да дърпат нет от свободни мрежи,като са на пристана или в морето?

Ползват се,защото вградените мрежови карти,са със слаб обхват и мощност,с цел икономия на енергия.Те не могат да хванат сигнал над 300 метра и да успеят да се свържат.Това,което коментираме тук,не е само антена,както го наричаш,а външен мрежов адаптер с антена.Който има по голяма мощност,за да може да хване сигнал и да се свърже с мрежа,от по голямо растояние.

...Ето ти друго предложение,но цената му е малко надута...Най-мощния USB WIFI адаптер ALFA 2W

Алфата не е много  мощен адаптер? Все пак е 2W - Не е ли опасно ? 

Ако разгледаш други мнения по въпроса,за най-добрите мрежови адаптери,ще се убедиш,че навсякъде се коментира въпросният,като един от най-добрите.Не че няма по-добри от него! По втория въпрос убеждението, че на безжичен рутер или адаптер радиацията е опасна, е необосновано и изцяло фалшиво.При Wireless-a е около 20 пъти по слабо излъчването,от мобилен телефон,дори да си на растояние,по-малко от метър.Излъчваната мощност в антената е до 100mW (за сравнение един GSM залепен за главата на говорещия,който излъчва 2W ,когато работи на 900MHZ и 1W при работа на 1800MHz).Мобилните телефони,предават и излъчват радиация, дори когато те не са в употреба!И идея си нямате какви облъчвания с много по голяма мощност,получавате всекидневно, само разхождайки се по улиците...

даже доста е надута...

Ако разгледаш други мнения по въпроса,за най-добрите мрежови адаптери,ще се убедиш,че навсякъде се коментира въпросният,като един от най-добрите.Не че няма по-добри от него! По втория въпрос убеждението, че на безжичен рутер или адаптер радиацията е опасна, е необосновано и изцяло фалшиво.

Хайде отново на нов глас. А пък предавателите на телевизионните кули направо могат да си излъчват в киловати. Това е основателна причина да си мушнем главата в микровълновата фурна, така ли? Има си определени стандарти и хората ги спазват. Отново - не вярвам тази WLAN карта Alfa действително да има чувствителност и възможности като една обикновена точка за достъп.

Хайде отново на нов глас.Отново - не вярвам тази WLAN карта Alfa действително да има чувствителност и възможности като една обикновена точка за достъп.

Ти може да не вярваш на тази карта,но аз съм сменил три досега.Включително и споменатата TP-LINK.Тази ми вади най-голямата скорост.

Ти може да не вярваш на тази карта,но аз съм сменил три досега.Включително и споменатата TP-LINK.Тази ми вади най-голямата скорост.

Разлика между карта и точка за достъп, която упорито препоръчвам от началото на темата правиш ли?

Разлика между карта и точка за достъп, която упорито препоръчвам от началото на темата правиш ли?

Правя разлика разбира се.Видя ли мнението на питащия в крайна сметка...„Решил съм да е адаптер с антена„Той иска да може да се разкарва и лови мрежи по барове и кафенета,ако може.Затова пита как моряците хващали интернет с такива адаптери.Рутер не може да разкарва,както и да го включи навсякъде в тока!

Правя разлика разбира се.Видя ли мнението на питащия в крайна сметка...„Решил съм да е адаптер с антена„Той иска да може да се разкарва и лови мрежи по барове и кафенета,ако може.Затова пита как моряците хващали интернет с такива адаптери.Рутер не може да разкарва,както и да го включи навсякъде в тока!

В баровете и кафенетата си има рутери, към които можеш да се закачиш и с най-слабата безжична мрежова карта. От друга страна точно с такъв адаптер изключително силно се съмнявам да се постигнат километри обхват, както е рекламирано. Но то лакомията убива.

В баровете и кафенетата си има рутери, към които можеш да се закачиш и с най-слабата безжична мрежова карта. От друга страна точно с такъв адаптер изключително силно се съмнявам да се постигнат километри обхват, както е рекламирано. Но то лакомията убива.

Колометри ли!Дори на един километър,не знам дали ще може да направи връзка.Когато вграденият адаптер,на един лаптоп,хваща някоя мрежа със слаб сигнал и трудно се включва към нея и често губи връзката,тогава идва необходимост от външен адаптер.Тогава с него се хваща добър сигнал, по-силен и скороста на интернет връзката също е по голяма.

• 1 година по-късно...

Колебая се между две утройства, обаче не знам кое ще е по добро?

Вариант 1: TP-LINK TL-WN7200ND - 5dBi

Вариант 2: TP-LINK TL-WN822N - 2 х 3dBi

Обаче си мисля, че 2 х 3dBi си е пак 3dBi

Дайте мнение, че се чудя, какво да правя.

Редактирано от stan4o12 (преглед на промените)

Продават се wifi репитри които се включват в контакта и почват да работят без дори да се настройват

Колебая се между две утройства, обаче не знам кое ще е по добро?

Вариант 1: TP-LINK TL-WN7200ND - 5dBi

Вариант 2: TP-LINK TL-WN822N - 2 х 3dBi

Обаче си мисля, че 2 х 3dBi си е пак 3dBi

Дайте мнение, че се чудя, какво да правя.

Имах първия и работеше перфектно.Вторият обаче му дават по голяма скорост 300Mbps(първия е до 150Mbps),характеристика която е от най-голямо значение.

Имах първия и работеше перфектно.Вторият обаче му дават по голяма скорост 300Mbps(първия е до 150Mbps),характеристика която е от най-голямо значение.

Аз пробвах TP-LINK TL-WN822N - 2 х 3dBi и не съм много доволен. Вади ми обхвад с една черта повече от лаптопа. Върнах го в магазина и чакам да ми доставят TP-LINK TL-WN7200ND - 5dBi. Незнам защо но си мисля че тези две антенки по 3dBi правят пак 3dBi но на 300Mbps, а другото е с една антена 5dBi на 150Mbps, а и антената може да се сменя с по голяма и мощна.

Поправете ме ако греша.

Домашен рутер повече от 100 метра (в права линия) не може да ви даде стабилен сигнал. Панел,бетон,тухли,чупки,дървета убиват сигнала в пъти и ако щете  сложете и 10 ватова антена файдата ще е все тая. Като искате хубав сигнал си сложете у-вата  на място което е с най малко шумове и чист пряк достъп а не да купувате измислени буклучаваи антени с параметри на хартия. На 2.4 сигнал хубав няма да имате никога защото ефира е задръстен от тая честота вече. Който разбира ползва такива антени и си лови  на километри

Публикувано изображение

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Станчо - да, така е, прав си - две по 3 си е пак 3!!

Алкатраз, човече, ти изби рибата с тия омни антени по 250 долара... хората в тая тема няма да правят мобилни оператори - същата работа ще се свърши с пач антена за 20 долара, ама насочена.

Брех мама му стара как па ги  разбираш работите :)  Какви 250 долара  те гонят ? Той ако иска с 20 лева да лови през 5 стени си е негов проблем. Има и по евтини Американски решения  като :  PicoM2-HP  или Air router HP 2.4Ghz 802.11b/g/n  или UniFi Outdoor 802.11n 2.4Ghz Access Point   това са все  решения които ги бодваш дето ти е кеф  и работят без грешка.  С подобно оборудване на тая фирма  раздавам интернет на 3 села отдалечени на по 10-15 километра от антените  и за 4 години  проблем не е имало.  Вие  си лафете  ако искате до другото лято  за смотаната Алфа. Аз дадох 150 лева и ловя  на 7 километра радиус в града и околностите  с телефон,таблет и тн.100 мегабита интернет  и не се чудя  ше ми се изпържат ли яйцата с антенката залепена с тиксо на дограмата.

/оффтопик

Алкатраз: Добре, че не съм ти клиент в тия села, като гледам ти как ги разбираш нещата: давш съвети за омни антени на хора, гледащи да спестят пари, връзваш села пак с омни антени или с унифита, връзваш се с телефон за пико на 7 км и прочие.

В интерес на клиентите ти се надявам, че в действителност разбираш нещата, а само за пред форума пишеш "неточности" (да не ги нарека глупости).

Села не се връзват с унифита или омни антени. В най-лошия случай - пико, но с допълнителна антена - ако селата са на м-та си Калифорния например. Но естествено нормалния начин за някакви си 7 км е например с Нано/Пауърстейшън.

А снимката на омни пръчките... но комент. Лепнал си първата снимка от Гугъл за "антена" без дори да се загледаш, иначе нямаше да се чудиш за 200те долара.

/онтопик

Единственото, с което мога да се съглася (без да съм изчел предните страници на темата но от заглавието се досещам какво е писано) е, че неща от типа на Алфите са глупост и просто не се прави така. Дискутирано е многократно и тук и по други форуми по темата - "микровълнова фурна или добра антена".

:) Линковете са пуснати точно с Нано на 5 Гхз  а  при клиентите  са Аир гридове с булет  пак на 5 Гхз. няма как иначе да метна толкова интернет на тия километри. Омни антената си е за мене и съм с нея за удобство.  На баира като ида  няма как с друго да  се вържа. Да не останеш с впечатление ,че те лъжа  ето ти малко снимки

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Аз пробвах TP-LINK TL-WN822N - 2 х 3dBi и не съм много доволен. Вади ми обхвад с една черта повече от лаптопа. Върнах го в магазина и чакам да ми доставят TP-LINK TL-WN7200ND - 5dBi. Незнам защо но си мисля че тези две антенки по 3dBi правят пак 3dBi но на 300Mbps, а другото е с една антена 5dBi на 150Mbps, а и антената може да се сменя с по голяма и мощна.

Поправете ме ако греша.

Чертичките,които показва системата не означават,че скороста на интернета,ще е по-голяма,а само обхвата.Пробвал съм различни адаптери,някои от които пълнеха чертите до горе,но интернетът беше под всякаква критика.А други,с една чертичка,даваха голяма скорост и стабилна връзка.

:) Линковете са пуснати точно с Нано на 5 Гхз  а  при клиентите  са Аир гридове с булет  пак на 5 Гхз.

За булет + грид между селата вече съм съгласен. Просто бъде по-точен като обясняваш нещата и слагаш скриншоти, защото такъв тип теми се четат главно от хора, които не разбират много-много и може да се подведат по една не на място сложена картинка или пропуснато уточнение да речем. Peace.

• 4 седмици по-късно...

Добре де, ако аз си взема един такъв адаптър (на снимката по-долу Pico station), означава ли че ще хващам безжични мрежи на 2-3 км откъдето съм в Овча купел, гледам даже към Копитото, стига да са отключени разбира се ?

Публикувано изображение

Редактирано от petya69 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.