Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпроси за конфигурация и видео карта

Featured Replies

• Автор

Въпросът не трябва да бъде " дали ще издържи захранването", а "колко ще издържи". Неслучайно захранванията се правят със запас от мощност. В крайна сметка са важни температура, шум при натоварване и не на последно място, колко би издържало това захранване при системно високо натоварване.  А 360  вата откъдето и да ги погледнеш са си 360. Това ще рече - на границата. 

Добре,спрях се на тези две карти - gtx 650 ti и Sapphire HD7850 1G GDDR5 OC LITE. В зависимост от бюджета ще купя една от двете.Та просто ми стана любопитно как така 4ядрен амд излезе по-добър от i3? :).Вярно е,че тези процесори са евтини,същевременно 4ядрени,но ги сравняват с i3.Ще ми го обясниш ли това?

• Отговори 65
  • Прегледи 4,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз пък ти предлагам ето това:
Публикувано изображение

Ако бях на твоето место (нямаш събрани пари и т.н) взимаш това като ще ти върши чудесна работа и за игри и за сърфинг. По-късно събираш си парички и си взимаш и едно външно видео, клокваш процесора и си свиркаш ;)
И не бих рискувал да взимам скъпи неща на лизинг след като не се знае в тая мизерна "държавица" какво може да стане утре, други ден и т.н...

Редактирано от Just Human.. (преглед на промените)

Добре,спрях се на тези две карти - gtx 650 ti и Sapphire HD7850 1G GDDR5 OC LITE. В зависимост от бюджета ще купя една от двете.Та просто ми стана любопитно как така 4ядрен амд излезе по-добър от i3? :).Вярно е,че тези процесори са евтини,същевременно 4ядрени,но ги сравняват с i3.Ще ми го обясниш ли това?

Говорех за точно определена игра  - FC3,  понеже я спомена. Тоя Athlon  може да го клокнеш, докато i3 я камилата, я камиларя. Казах и 2 GB  карта за BF3. Това е положението. нямам си представа, колко е тежка Crysis 3,  но май никак не е лекичка. И определено тая игра ще иска 4 ядра. I3 няма толкова. вярно, че досега всичко зависи най-вече от изчислителната мощ на едно ядро, но пък след клок AMD  се изравняват, че и бият лошо. 

На стокови честоти и3 е по-добър за игри , ама я виж разликата в цената от 70лв. без да забравяш че амд-то може да се клоква а и3-ката е заключена! Лично за мен при тези показатели и за мен е по оправдана покупка!

И на MSI-ската 7850-ка нищо и няма.  Много си е хубава картата и за цената си няма конкуренция, друг е въпроса, че българските вносители явно не могат да договорят цени като румънските или може би ни цакат с високи надценки.

• Автор

Говорех за точно определена игра  - FC3,  понеже я спомена. Тоя Athlon  може да го клокнеш, докато i3 я камилата, я камиларя. Казах и 2 GB  карта за BF3. Това е положението. нямам си представа, колко е тежка Crysis 3,  но май никак не е лекичка. И определено тая игра ще иска 4 ядра. I3 няма толкова. вярно, че досега всичко зависи най-вече от изчислителната мощ на едно ядро, но пък след клок AMD  се изравняват, че и бият лошо. 

Аз няма да се занимавам с клок,а и не знам как точно става и не бих рискувал. :)

Аз пък ти предлагам ето това:

Публикувано изображение

Ако бях на твоето место (нямаш събрани пари и т.н) взимаш това като ще ти върши чудесна работа и за игри и за сърфинг. По-късно събираш си парички и си взимаш и едно външно видео, клокваш процесора и си свиркаш ;)

И не бих рискувал да взимам скъпи неща на лизинг след като не се знае в тая мизерна "държавица" какво може да стане утре, други ден и т.н...

Благодаря за предложението,но предишната страница споменах,че в момента разполагам с 240 лева,но и мога да събера още няколко лева.Тоест,с тези пари мога да купя,кутия + захранване + рам или дъно + рам + кутия и така.Та и остават да дам около 600-650 лева за другите части,тоест за процесор,видео карта и д.р.За лизинг няма да ми е проблем,понеже са ми познати и имам познати в скай,както и в фирми в моя град. :)

Въпросът не трябва да бъде " дали ще издържи захранването", а "колко ще издържи". Неслучайно захранванията се правят със запас от мощност. В крайна сметка са важни температура, шум при натоварване и не на последно място, колко би издържало това захранване при системно високо натоварване.  А 360  вата откъдето и да ги погледнеш са си 360. Това ще рече - на границата. 

Не това означава, че до 360W му важи Gold сертификата.А захранването може да издържи и 500W.Стария ми корсар бе 400W но работи без проблем почти 3г с PHII 965 + ламята HD5850. Според ревютата из нета стария корсар исключваше чак на 520W натоварване.

• Автор

Благодаря на всички,които писаха в темата и ми помогнаха.Ще си купя някои части сега и след време останалите,в зависимост от финансите :D.Може да се локне темата. :)

Не това означава, че до 360W му важи Gold сертификата.А захранването може да издържи и 500W.Стария ми корсар бе 400W но работи без проблем почти 3г с PHII 965 + ламята HD5850. Според ревютата из нета стария корсар исключваше чак на 520W натоварване.

Аз говоря за съвсем различни неща. За това, че трябва да има запас от мощност. Дай да видим кривите на вентилатора и температурите. 

ПП: Освен това е и с един 6 пинов конектор. Ако бе предвидено за тая цел това захранване, за тия пари поне още един кабел щяха да му пришият. 

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

Аз говоря за съвсем различни неща. За това, че трябва да има запас от мощност. Дай да видим кривите на вентилатора и температурите. 

Ето http://www.hardwaresecrets.com/article/Corsair-CX400W-Power-Supply-Review/750/7

• Автор

Опа...пак се сетих за нещо.Един въпрос за рaм паметта,което избрах - 4GB DDR 3 1600 HYPERX-Някой знае ли какво представлява това HyperX?

• Автор

Моля да не спамим в темата.Все ще взема някое захранване,който ще издържи,било то 360W,500W,600W и т.н.Моля отговорете на въпроса ми,който е свързан с рам паметта и след това да се заключи темата! :)

Казах и 2 GB  карта за BF3. Това е положението. нямам си представа, колко е тежка Crysis 3,  но май никак не е лекичка. И определено тая игра ще иска 4 ядра. 

Резултат директно от бетата на Crysis 3 всичко на макс 1920X1080 , вади към 25-30 кадъра, като се понамалят настройките кадрите са покачват достатъчно и може да се играе комфортно.

Ето директно шот от GPU-Z, обърнете внимание на последната колонка с използваната видео памет:

Публикувано изображение

При 1 GB видео ще има яко сеч.

Редактирано от skidrow (преглед на промените)

Резултат директно от бетата на Crysis 3 всичко на макс 1980X1080 , вади към 25-30 кадъра, като се понамалят настройките кадрите са покачват достатъчно и може да се играе комфортно.

Ето директно шот от GPU-Z, обърнете внимание на последната колонка с използваната видео памет:

Публикувано изображение

При 1 GB видео ще има яко сеч.

Ами доста си е. С тия 1 GB  карти бая зор ще има. Ако е като BF3, голяма сеч ще падне. А би ли казал това с каква конфигурация е? Процесор и видеокарта? Вероятно тая от подписа ти? Значи процесора те ограничава така като гледам натоварването на видеокартата. 

По-скоро ме ограничава рамта, играта заема почти всичките 4GB с който разполагам в момента.Но като се намалят настройките нещата се оправят.Също така аз съм и с по-стари драйвери, чакам 13.2 при тях ще има 15% по добра производителност при Crysis 3, поне според AMD.

• Автор

Ами доста си е. С тия 1 GB  карти бая зор ще има. Ако е като BF3, голяма сеч ще падне. А би ли казал това с каква конфигурация е? Процесор и видеокарта? Вероятно тая от подписа ти? Значи процесора те ограничава така като гледам натоварването на видеокартата. 

Това го вади на 1980x1080 с 2гб видео карта.При мен е друго.Резолюция 1280х1024,така че и с 1гб видео да имам толкова фпс,пак ще ми е достатъчно. :)

По-скоро ме ограничава рамта, играта заема почти всичките 4GB с който разполагам в момента.Но като се намалят настройките нещата се оправят.

Интересното за мен е друго - колко се товарят ядрата на процесора ти. Тоест, дали играта е оптимизирана за 4 ядра и дали процесорът ти е достатъчен за HD7850.  Защото ако не е, това означава, че с един по-бърз процесор, кадрите ще са повечко с тия настройки. 

Това го вади на 1980x1080 с 2гб видео карта.При мен е друго.Резолюция 1280х1024,така че и с 1гб видео да имам толкова фпс,пак ще ми е достатъчно. :)

Не бъди толкова сигурен, Със сигурност BF3 заема над 1 GB  при 1280х1024 при ултра настройки. Аз затова и се принуждавам да намалявам настройките, въпреки че кадри има много. С GTX460 съм, която е аналог на GTX650Ti. 

Интересното за мен е друго - колко се товарят ядрата на процесора ти. Тоест, дали играта е оптимизирана за 4 ядра и дали процесорът ти е достатъчен за HD7850.  Защото ако не е, това означава, че с един по-бърз процесор, кадрите ще са повечко с тия настройки. 

Публикувано изображение
Но това е все още бетата, играта излиза в края на месеца и най-вероятно ще е оптимизирана малко, както и ще  има нови драйвъри от AMD и Nvidia, както написах по горе.

Опа...пак се сетих за нещо.Един въпрос за рaм паметта,което избрах - 4GB DDR 3 1600 HYPERX-Някой знае ли какво представлява това HyperX?

Това е марката на паметта.

Марката е Kingston по-висок клас памет и мисля означава,че поддържа Extreme Memory Profile или технология на интел за елегантно от биоса и безпроблемно тоест гарантирано повишаване на честотата на паметта в мегахерци.

HyperX не е ли модел на Kingston ? 

Това е марката на паметта.

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

Публикувано изображение
Но това е все още бетата, играта излиза в края на месеца и най-вероятно ще е оптимизирана малко, както и ще  има нови драйвъри от AMD и Nvidia, както написах по горе.

Както си и мислех :) 4 ядра. И това на максимални настройки? Представям си какво ще бъде на по-ниска резолюция. Процесорът ще свири първа цигулка. Ама да не се изказвам прибързано, докато не съм я подкарал. Все пак се вижда, че двете ядра умряха. Интересно ми е как ли се справя i3  с HT. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.