Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпроси за конфигурация и видео карта

Featured Replies

Защо не спрете вие там двамата да си спорите кой процесор е по-добър , в определена игра ,вместо да напишете нещо към автора ? Отворете си тема AMD vs Intel в правилния раздел и пишете там ! където хората да го четат ! Стига спамете в тази тема ...

Редактирано от Andrey_96 (преглед на промените)

• Отговори 65
  • Прегледи 4,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Защо не спрете вие там двамата да си спорите кой процесор е по-добър , в определена игра ,вместо да напишете нещо към автора ? Отворете си тема AMD vs Intel в правилния раздел и пишете там ! където хората да го четат ! Стига спамете в тази тема ...

Опа. Ние не спорим, а обменяме информация, която може да е от полза и за автора. А и е хубаво всички, дето дават препоръки да знаят как се представя новата Crysis 3. 

Никой не спами и никой не спори AMD vs Intel, просто показвам от личен опит дали 1GB видео памет ще стигат за в бъдеще, и дали двуядрени процесори ще са достатъчни за излизащите игри.Това предполагам, ще е от полза за бъдешите питащи за конфигурации за игри.

Редактирано от skidrow (преглед на промените)

• Автор

Наистина и на мен ми стана интересно за тези игри.Тези 4ядра наистина почти умряха,но са по-слаби от ядрата на една i3-ка,доколкото знам.Сега гледах и препоръчителните изисквания за крайсиз 3 - и5ца. П.С - Никога не съм бил фен на крайсиз и сигурно няма да я играя.

Редактирано от jstz (преглед на промените)

Наистина и на мен ми стана интересно за тези игри.Тези 4ядра наистина почти умряха,но са по-слаби от ядрата на една i3-ка,доколкото знам.Сега гледах и препоръчителните изисквания за крайсиз 3 - и5ца.

Да i3 са по-бързи в еднонишковите приложения, но Crysis 3 не е от тях.Все пак да изчакаме да излезе играта, сигурно ще е по оптимизирана и с новите драйвъри ще върви по-добре.

Никой не спами и никой не спори AMD vs Intel, просто показвам от личен опит дали 1GB видео памет ще стигат за в бъдеще, и дали двуядрени процесори ще са достатъчни за излизащите игри.Това предполагам, ще е от полза за бъдешите питащи за конфигурации за игри.

точно за това искам да си създадете тема с точно заглавие ! Което хората при интерес да четат , кое , как и защо е по-добро в дадена ситуация , защото след 2 дена тази тема ще е на 2-3 страница от раздела "Нови конфигурации и части, въпроси, препоръки и мнения" и никой повече няма да прочете това което сте споделили !

И да !!! 1 гб за Battlefield 3 играеща на ULTRA не стига ;) с 2 гб. се играят комфортно тези игри (батълфилд 3 , крайсис 2 и 3)

И  това ако съм разбрал правилно е на 1920х1080. Видеокартата му HD7850  предоставя 20-25 fps  според него, а виждате процесора как се товари - четириядрен Феном на 100% почти. Така, че май тая тема трябва да се "ъпдейтва" периодично ;) В един негов пост се вижда, че видеото се товари доста под стоте процента ( 70-80%), което пък ме навежда на мисълта, че четириядрен Феном не е достатъчен дори за FullHD  резолюция и HD7850. Разбира се, това е бета на играта и има време до официалните "измервания"  ;)

Понеже нямам достъп до темата в която е споменат мой пост от тази тема, ще отговоря тук.Извинявам се на автора предварително.
Та искам да обясня на колегата който ме е цитира, че натоварването на едно GPU на 100%, зависи от някой неща:
-Не всяка игра, била тя и по-тежка е задължително да товари видео картата на 100%.Тук влияние може да окажат и настройките при който се играе(AA,vsync и т.н.).
-Настройките на драйвъра също оказват влияние.
Та за да се успокой малко колегата му показвам как с подходящите настройки в CCC, при мен се променя натовартането на GPU-то.В случая играта е Far Cry 3(сърварите на кризата не работят в момента).Натоварването на процесора също е над 90%, FullHD, всичко на макс

Публикувано изображение

• Автор

Понеже нямам достъп до темата в която е споменат мой пост от тази тема, ще отговоря тук.Извинявам се на автора предварително.
Та искам да обясня на колегата който ме е цитира, че натоварването на едно GPU на 100%, зависи от някой неща:
-Не всяка игра, била тя и по-тежка е задължително да товари видео картата на 100%.Тук влияние може да окажат и настройките при който се играе(AA,vsync и т.н.).
Та за да се успокой малко колегата му показвам как с подходящите настройки в CCC, при мен се променя натовартането на GPU-то.В случая играта е Far Cry 3(сърварите на кризата не работят в момента).Натоварването на процесора също е над 90%, FullHD, всичко на макс

Публикувано изображение

И колко фпс имаш при това?Защото phenom ii x4 965 be и i3 3220 са почти еднакви . . . а и мога да си направя компромис и да взема 7850,който е по-скъп с 50-60лв от 650ti.

Няма проблеми ! ;)

Защото phenom ii x4 965 be и i3 3220 са почти еднакви . . .

Колкото еднакви, толкова и различни като поколение, производствен процес и архитектура !

Да не говорим пък за Hyper-Threading технологията при Ivy Bridge, която малко или много оказва влияние в производителността.

Публикувано изображение

Или не си ме разбрал или пък аз теб. Какво общо има Far Cry3? Това си е игра, която иска процесор и видеокарта. Всяка игра иска това, но някои в по-голяма степен, други в по-малка. Аз те цитирах, защото преди 2-3 дни даде графики на натоварвания - на едната се вижда 70-80 % натоварване на GPU,  на другата почти 100% натоварване на CPU. Не знам по кое време са направени тия скрийншотове, а и никога не съм правил заключения. Ще ги направя, когато имам достъп до Crysis3.  Но понеже предполагам какъв ще е резултатът при мен, исках да разбера как е и при теб с четириядрен Феном. Значи, ако ми дадеш едновременното натоварване на процесор и видеокарта, може да си променя мнението, което даже не е мнение, а коментар на точно определена ситуация. Обикновено аз си пускам таск мениджъра заедно с MSI Afterburner. Играя известно време, излизам от играта и правя скрийншот. Така ясно се вижда, дали процесорът е водещ, дали видеокартата или пък и двете. А оная тема защо я заключиха, не знам. Вероятно за да избегнат подобни коментари на моя и твоя. 

• Автор

Няма проблеми ! ;)

Колкото еднакви, толкова и различни като поколение, производствен процес и архитектура !

Да не говорим пък за Hyper-Threading технологията при Ivy Bridge, която малко или много оказва влияние в производителността.

е,фенъма си е от старо поколение ... но пак върши работа,дори мога да кажа,че е по-добър от fx 6300!

е,фенъма си е от старо поколение ... но пак върши работа,дори мога да кажа,че е по-добър от fx 6300!

Съгласен съм донякъде, но поне една обосновка нямаше да е излишна, че така е много постно изказването ти (нищо лично).

По-добрата производителност се дължи на притежавания реален брой ядра, като тука не става на въпрос за поколението на процесора, а за неговата архитектура.

ПП: Да не говорим за това, че реално няма написан подходящ софтуер, който да се възползва от допълнителните 4 "ядра" на Булдозер/Вишера процесорите.

Редактирано от cyborg_ (преглед на промените)

Сатро, старо, ама спорове стават. Преди време някъде из нета ( за жалост не си записах линка) гледах тестове на няколко видеокарти с няколко процесора. Та там ясно се виждаше, че I3  вече почва да се тормози с HD7850.  Ето, сега излиза една игра, оптимизирана за четириядрен процесор и предлагаща супер графика. Какво правим? Нито процесора става, нито видеокартата за определени настройки  и резолюция. Все едно сега да взема стария си Celeron,  старата си AGP  видеокарта и да правя заключения, че понеже картаа е била добра на времето (или процесора), то тя е достатъчна за по-нови игри. Достатъчна, ама е била такава преди 6-7 години. От тогава игрите искат не само много по-бързи видеокарти, но и много по-бързи процесори от едноядрен Celeron! Ей това исках да кажа в оная тема, където се твърдеше в един пост, че четириядрен процесор е достатъчен. Да, достатъчен, но вече не, щото игрите се развиват. А нали трябва някой да купува и новата техника...

• Автор

Сатро, старо, ама спорове стават. Преди време някъде из нета ( за жалост не си записах линка) гледах тестове на няколко видеокарти с няколко процесора. Та там ясно се виждаше, че I3  вече почва да се тормози с HD7850.  Ето, сега излиза една игра, оптимизирана за четириядрен процесор и предлагаща супер графика. Какво правим? Нито процесора става, нито видеокартата за определени настройки  и резолюция. Все едно сега да взема стария си Celeron,  старата си AGP  видеокарта и да правя заключения, че понеже картаа е била добра на времето (или процесора), то тя е достатъчна за по-нови игри. Достатъчна, ама е била такава преди 6-7 години. От тогава игрите искат не само много по-бързи видеокарти, но и много по-бързи процесори от едноядрен Celeron! Ей това исках да кажа в оная тема, където се твърдеше в един пост, че четириядрен процесор е достатъчен. Да, достатъчен, но вече не, щото игрите се развиват. А нали трябва някой да купува и новата техника...

Прав си,но това се отнася горе-долу за 1980х1080 монитори,които са HD и при тях за най-новите игри е препоръчително четириядрен процесор (и5ца например) и 2гб видео карта.При 1280х1024 (като моя монитор) изискванията намаляват и една и3 + 650ти биха се справили добре (35фпс на макс на фар край 3 са напълно достатъчни според мен,давам пример просто не знам колко фпс ще имам,но гледах един клип със същите настройки на същата резолюция,играе се с 40-45-50-60 фпс,колко е вярно не мога да кажа).Така че,ако ще променя монитора в бъдеще би трябвало да се спра на и5 и например 7870 или 7850. :)

Аз пак не разбрах как стигна до това заключение

което пък ме навежда на мисълта, че четириядрен Феном не е достатъчен дори за FullHD  резолюция и HD7850

за система, която не си тествал.Не знам защо, но във всички теми внушаваш, че за да се играят новите игри непременно трябва процесор от 400+лева.Е това не е така, повечето игри вървят на макс и с по-слаби процесори.Още повече, че при по-високите резолюции е по определяща видео картата.

Към автора:Far cry 3 ми върви средно с 35-40 кадъра.

• Автор

Аз пак не разбрах как стигна до това заключение

за система, която не си тествал.Не знам защо, но във всички теми внушаваш, че за да се играят новите игри непременно трябва процесор от 400+лева.Е това не е така, повечето игри вървят на макс и с по-слаби процесори.Още повече, че при по-високите резолюции е по определяща видео картата.

Към автора:Far cry 3 ми върви средно с 35-40 кадъра.

И това при всичко на макс и 1980х1080?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.