Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за геймърска конфигурация до 1500 лв.

Featured Replies

Нормално е да сложат максимума за "оптимално представяне" което нищо не значи освен малко по-добър резултат.

Аз поне никога не съм спорил че i7 е за предпочитане но просто при определен бюджет не си заслужава.

Сигурно е така, но...вчера ми хрумна една идиотска мисъл - да си инсталирам Crysis 1,  за да го пробвам с тоя G860. Ауууу. Толкова мазно не е вървяла тая игра никога. Защо? Защото процесора се товареше максимум на 80 %, а в редките случаи, когато минаваше тая граница и се доближаваше до 95-100, се усещаха артефекти в картината. Това не бе така със стария E6750, Който реално си е 20-30 % по-бавен и с който играта рядко вървеше що годе нормално. Тоест, почти стига за тая игра, ама не съвсем. И така, да живее мазната игра с добрия процесор. Добрия е условно казано, щото и той си е боклук, ама за игри, дето навремето са искали по-слаби процесори и е нямало толкова мощни видеокарти, и Пентиума става "добър" процесор. Много пъти преди време съм давал пример, как пък тая игра я играх отново така мазно, но със много слабата видеокарта за 30 лева - GF6200TC.  Разбира се, с якия тогава процесор E6750, което за пореден път потвърждава, че процесорът трябва да е доста по-добър от видеокартата. ОК, има тема за това, но тук става въпрос за i7, който се препоръчва за мощна видеокарта като GTX680  в игра като Crysis3. Определено изизат и конзоли за четири ядра така, че връщане назад няма. I5  става, но имам лекото усещане, че ще трябва и клок при мощна/и видеокарти за тая игра и вероятно за последващите я след време. Нали се сещаш, че всички вървят след Far Cry, който навремето се раздели на две - Far Cry и Crysis.  

Колеги само ще ви помоля като давате линкове към компоненти, тагвайте ги правилно.

Другото, което ми прави впечатление е, че се дават предложения с отключени процесори.

Къде точно видяхте това изискване ?

b...

Sony Play Station 3 http://us.playstation.com/ps3/

И ще ви излезе доста по-евтино.даже и като си купите разните му допълнителни джаджи.

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

cyborg_ човека поиска скъпо клокърско дъно впоследствие и нормално да се смени и процесора с подходящ.

Иначе аз вече тотално се обърках какво точно се търси.  :no-no:

Редактирано от naruto (преглед на промените)

b...

Ами не си извинен. ПО-добре изчакай да имаш достъп до кирилица, отколкото да се излагаш така. 

А на въпроса...не напразно оспамих темата за ПОРЕДЕН път. Четириядрени процесори се появиха някъде преди 6 години, без да претендирам за точност. От тогава игрите постепенно почнаха да пренасочват изискванията си от двуядрени към четириядрени процесори. Засега конзолите задържат развитието, но това скоро вероятно ще се промени. Тогава вече всичко ще е за 4 ядра. Вече сме в края на ерата "2 ядра" така, че 4-те ядра са задължителни. От там натътк продължаваме нагоре. 4 ядра хубаво, но на каква честота? Crytek  го казват - четириядрен процесор, но последно поколение! Тоест искат да кажат - забравете за старите четириядрени процесори. Скоро се очакват нови процесорни попълнения, нови конзоли и вероятно нови, още по-големи изисквания за игри. Така, че един i7  ще си е предимство в близко бъдеще. Това е моята прогноза, ще я запомня и ще напомня след няколко месеца. 

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

I5  става, но имам лекото усещане, че ще трябва и клок при мощна/и видеокарти за тая игра и вероятно за последващите я след време.

Направо в бъдещите теми да се счита 3770K за бюджетно решение.Да насочваме питащите към 3930К и нагоре.

cyborg_ човека поиска скъпо клокърско дъно впоследствие и нормално да се смени и процесора с подходящ.

Иначе аз вече тотално се обърках какво точно се търси.  :no-no:

Е то всеки ще се обърка.А просто трябваше никой да не обръща внимание на темата,докато авторът не зададе коректно въпросите и и не опише всичко което има в момента.Пък то,мяташе се от едно към друго,и накрая само телевизорът е що годе ясен.

Ето едно предложение с хубав монитор и възможност да клокнеш процесора с Но К ОС , което позволява дъното!

1573.43лв. с ддс

Направо в бъдещите теми да се счита 3770K за бюджетно решение.Да насочваме питащите към 3930К и нагоре.

Да, разбира се :) И това ще стане в скоро време, стига цените на тия процесори да паднат. Само дето няма да паднат никога така, че ще си препоръчваме това, което наистина е бюджетно или бързо. Не говоря за Феном. 

OFF TOPIC

Цените на Интел определено са високи,поне за нашия стандарт.Това е факт,а въпросните Айви Бридж ще понижат цените си едва след навлизането на цялата гама Haswell.Санди Бридж понижиха стойността си година след като Айви направи световна премиера.Друг е въпроса защо и как се образуват цените на стоките в България.Защото ако в момента 3770к тук варира между 600-670лв.,то в САЩ можете да го закупите от лицензиран магазин за 260-280 долара.

OFF TOPIC

Цените на Интел определено са високи,поне за нашия стандарт.Това е факт,а въпросните Айви Бридж ще понижат цените си едва след навлизането на цялата гама Haswell.Санди Бридж понижиха стойността си година след като Айви направи световна премиера.Друг е въпроса защо и как се образуват цените на стоките в България.Защото ако в момента 3770к тук варира между 600-670лв.,то в САЩ можете да го закупите от лицензиран магазин за 260-280 долара.

Още офтопик...

Дай линк с 3770K за 260$.

Официална страница

Цените като гледам са доста по-различни дори за Tray а и предполагам са за на едро...

Редактирано от naruto (преглед на промените)

:offtopic_s: Модераторите ще се включат и ще ми наложат санкция.Можеш да провериш в E bay,Amazon,New egg.Точно преди Коледа имат и промоции и големи намаления.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.