Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

покупка на лаптоп до 700лв

Featured Replies

Здравейте,

Търся си добър лаптоп с бюджет до 700лв (това е тавана),който да е сравнително добър.Няма да се товари с тежки игри,но процесора и видео картата да са мощни .За предпочита не е батерията да държи до около 4 часа и най-важното да има доказана охладителна система.Спрял съм се на този модел - http://www.pic.bg/laptopi/lenovo/idepad-b/laptop-59-352424-0c08215-bp%C2%A0%C2%A0 .Очаквам вашите предлужиния ,но не обсъждайте бюджета - знам,че за тези пари няма да е много мощна машина .Благодаря предвариелно.

Здравейте, Търся си добър лаптоп с бюджет до 700лв (това е тавана),който да е сравнително добър.Няма да се товари с тежки игри,но процесора и видео картата да са мощни .За предпочита не е батерията да държи до около 4 часа и най-важното да има доказана охладителна система.Спрял съм се на този модел .Очаквам вашите предлужиния ,но не обсъждайте бюджета - знам,че за тези пари няма да е много мощна машина .Благодаря предвариелно.

В поста си сменяш мнението за изискванията към мощност поне 3 пъти. Ти наясно ли си че това е ниския клас? Не че е толкова лош, ама изискванията ти са смешни, освен ако не е втора употреба.

Редактирано от dr.dechev (преглед на промените)

Ти наясно ли си че това е ниския клас? Не че е толкова лош, ама изискванията ти са смешни, освен ако не е втора употреба.

Меко казано смешни.

За този бюджет лаптопа е далеч от мощен.

Редактирано от cyborg_ (преглед на промените)

• Автор

Добре де, 700 лв не са малко пари,не говоря за геймърски лаптоп от порядъка на 2-3 хиляди.Зням че няма да е мощен,но поне да покрива минимуми.Имам си мощен компютър ,който си го товаря със каквото ми хрумне ,трябва ми просто лаптоп.Казах ви да не обсъждате цената,просто предложете нещо по-добро ако се сещате...

Добре де, 700 лв не са малко пари,не говоря за геймърски лаптоп от порядъка на 2-3 хиляди.Зням че няма да е мощен,но поне да покрива минимуми.Имам си мощен компютър ,който си го товаря със каквото ми хрумне ,трябва ми просто лаптоп.Казах ви да не обсъждате цената,просто предложете нещо по-добро ако се сещате...

Забрави за игри и бюджет 700 лв. Всъщност ето ти една тема да прочетеш:

За геймърските лаптопи и бюджет 800 лв.

Въобще необходим ли ти е лаптоп или искаш да си "в крак с модата"?

За тази сума желанието ти е трудно изпълнимо. НО! Ако имаш – само предлагам, познат в UK или Германия, за тази сума може да се сдобиеш с Core i3 дори Core i5.

За тази сума желанието ти е трудно изпълнимо. НО! Ако имаш – само предлагам, познат в UK или Германия, за тази сума може да се сдобиеш с Core i3 дори Core i5.

И невалидна гаранция в България...

И невалидна гаранция в България...

Говорейки за рискове, те винаги съществуват. Аз бих предпочел да си купя такъв – и го направих, а втора година всичко е наред.

Според мен "рискът" е оправдан. Гаранция така или иначе има – 2 years.

Говорейки за рискове, те винаги съществуват. Аз бих предпочел да си купя такъв – и го направих, а втора година всичко е наред. Според мен "рискът" е оправдан. Гаранция така или иначе има – 2 years.

Хубаво, че говорим за рискове, С това основно се занимавам :) Но е хубаво да го уточняваш, когато даваш съвет. Да не се окаже питащият подведен... После ти ли ще му плащаш ремонта, след като се окаже "излъган" :)

Хубаво, че говорим за рискове, С това основно се занимавам :)

Но е хубаво да го уточняваш, когато даваш съвет. Да не се окаже питащият подведен... После ти ли ще му плащаш ремонта, след като се окаже "излъган" :)

Е, направих го – уточних.  :) Освен това няма как да се окаже излъган. Поне според мен. Гаранцията е на лице. Е, да ще се наложи да го изпрати в съответната държава, освен ако марката няма представителен сервиз в страната ни. Но, като чели пропускаш нещо важно. Казах, ако има познати "там". Където и да е. Ето аз си купих от UK, а братовчед ми още по-голям "умник" от USA. Неговия дори е по-скъп от моя, цели 6 000 Нито аз нито той е имал проблеми, но ако се наложи има на кого да го изпратим. И всичко това, защото няма представителен сервиз в страната. Както и да е, не съм целял да подвеждам никого и не вярвам да съм го направил.  :no-no: В крайна сметка всеки носи глава на раменете си!

• Автор

Доста по-добре е от чужбина ,но в тези страни нямам познати и единствената възможност е от българия.

Е, направих го – уточних.  :) Освен това няма как да се окаже излъган. Поне според мен. Гаранцията е на лице. Е, да ще се наложи да го изпрати в съответната държава, освен ако марката няма представителен сервиз в страната ни. Но, като чели пропускаш нещо важно. Казах, ако има познати "там". Където и да е. Ето аз си купих от UK, а братовчед ми още по-голям "умник" от USA. Неговия дори е по-скъп от моя, цели 6 000 Нито аз нито той е имал проблеми, но ако се наложи има на кого да го изпратим. И всичко това, защото няма представителен сервиз в страната. Както и да е, не съм целял да подвеждам никого и не вярвам да съм го направил.  :no-no: В крайна сметка всеки носи глава на раменете си!

Само дето не разграничаваш "международна" от "локална" гаранция....... Та ако няма "международна" гаранция, няма как да го даде гаранционно в сервиз тук... А разходите до която и да е държава, дори съседна Гърция/Румъния (като част от ЕС) пак не биха били малки....................

И ми е интересно това с какво би помогнало? i3-i5. Това решаващо ли е??????????

............................ i3-i5. Това решаващо ли е??????????

Опитах да му дам полезен съвет, като направих необходимите уточнения. Убеден съм, че колегата ме разбра, а и няма как да знам, има ли... , няма ли... Както и да е. Ако ти отговоря на въпроса, ще навляза в едни полемики... няма смисъл. Важното е, че колегата, вече е решил – предполагам. И все пак за финал от мен. За 700 лв. такъв лаптоп в BG, надали.  :)

Ето един приличен геймърски  лаптоп за 720лв., че и раница подарък

С видео, по-слабо от вградените... GeForce® GT 610M е в дъното на клас 3, почти изпаднала в клас 4...

As an entry level card, the (GT) 610M has to compete against the Intel HD Graphics 3000 and HD Graphics 4000. The performance depends on the chip clock speeds of the 610M and therefore ranges between the GeForce GT 520M and GT 520MX. Therefore demanding games like Crysis 2 or Mafia 2 run fluently only in the lowest detail and resolution

При това с процесор Celeron :D

• Автор

Ето един приличен геймърски  лаптоп за 720лв., че и раница подарък

А си бях харесъл същия модел от фирмата Lenovo ,но е от друг сайт.Какво мислите за този - http://sky.bg/Details.aspx?ID=20940 ,ASUS X54HR-SX297D ?

Редактирано от dundu (преглед на промените)

мощна видеокарта и процесор и от друга стана батерия за 4 часа - несъвместими неща... колкото за охлаждане - вече няма лаптопо с хубаво... (някои за 2000 и нагоре лв може и да имат, но аз лично от 2-3 години не съм виждал) така че най добрия съвет, кой мога да ти дам - гледай лаптопа отдолу - да има капак и отворите на вентилатора да са на тоя капак, а лаптопа да е с голяма батерия и вградено в чипсета видео (и то да не е nvidia)...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

мощна видеокарта и процесор и от друга стана батерия за 4 часа - несъвместими неща... колкото за охлаждане - вече няма лаптопо с хубаво... (някои за 2000 и нагоре лв може и да имат, но аз лично от 2-3 години не съм виждал) така че най добрия съвет, кой мога да ти дам - гледай лаптопа отдолу - да има капак и отворите на вентилатора да са на тоя капак, а лаптопа да е с голяма батерия и вградено в чипсета видео (и то да не е nvidia)...

Има и по- евтини лаптопи с добро охлаждане,например asus k53s ,Трудно ще ме убедите ,че лаптоп за 1300лв ,какъвто е този , няма добро охлаждане.Играел съм с часове на него BF3 и е нямало никакви проблеми.

Има едно моделче на леново дето е с 2 вентилатора, като единия може да се вади и да се чисти и на игри държи прилични температури.

Пък и аз винаги ползвам охлаждаща подставка като играя

Има едно моделче на леново дето е с 2 вентилатора, като единия може да се вади и да се чисти и на игри държи прилични температури.

Пък и аз винаги ползвам охлаждаща подставка като играя

и така вместо да издържа 6-7 месеца без почистване, охлаждането издържа 2...

Има и по- евтини лаптопи с добро охлаждане,например asus k53s ,Трудно ще ме убедите ,че лаптоп за 1300лв ,какъвто е този , няма добро охлаждане.Играел съм с часове на него BF3 и е нямало никакви проблеми.

точно на тоя лапто вентилаторът е от най големите боклуци - sunon - капсолован е и няма вариант за смазване, а пайповете на процесора и видеото  са  разположени един зад друг - и като се задръстят ребрата на единия (тоя на процесора, щото е вътрешен), видеокартата прегрява (така както ребрата на пайпа и са чисти) и се прецаква... отделно че за почистване на вентилатора трябва да се свали диска, цд-то, клавиатурата, дисплея и горния панел...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

В такъв случай искате да кажете,че лаптопите под около 800 лв са с извинение "боклуци" и не си заслужават парите ?Няма нищо което да върши работа!?

Много като теб вече плакаха. В ниският клас машини се спестява от корпус-качество и изработка ниски, охлаждане, клавиатура и тъчпад от които ще ти се плаче, ако ти се налага да ги използваш дълго, например да въвеждаш страници текст. Compaq Presario CQXX съм се сблъсквал с тях,качеството на изработка беше под критика. Lenovo Ideapad го хвалят като леко прегряваща серия, а и не ми допада, че е с AMD. Lenovo ThinkPad-а който даде и той е с AMD процесор, а и ThinkPad Edge няма с какво да се похвали особено и срами ThinkPad сериите с качеството си. T/X сериите на Lenovo ThinkPad са вече нещо друго, но и цената е дебела.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ще те помоля линковете да са според правилата на раздел "Хардуер"

Ние не можем да ти кажем какво да правиш с парите си, можем само да те посъветваме.

А моя съвет е: За тези пари няма да намериш нещо качествено. Тези 750 лв по днешен курс са приблизително 510 долара. Извади надценка и транспортни разходи, около 450 долара остават. При заплатите в Америка и техният стандарт, това какво ти говори? От всичко е спестявано. Основните неща от които не може са HDD, защото производителите останаха 2-ма в света. Не е пестено и от дъно, защото си иска разходи. Процесора също. Цените са ясни. Остава какво? Корпуса - евтина пластмаса и лоша сглобка. Охлаждане, нещо колкото да има. И други такива.

Та да, не става и не си заслужава. Съжалявам!

• Автор

Ще те помоля линковете да са според правилата на раздел "Хардуер" Ние не можем да ти кажем какво да правиш с парите си, можем само да те посъветваме. А моя съвет е: За тези пари няма да намериш нещо качествено. Тези 750 лв по днешен курс са приблизително 510 долара. Извади надценка и транспортни разходи, около 450 долара остават. При заплатите в Америка и техният стандарт, това какво ти говори? От всичко е спестявано. Основните неща от които не може са HDD, защото производителите останаха 2-ма в света. Не е пестено и от дъно, защото си иска разходи. Процесора също. Цените са ясни. Остава какво? Корпуса - евтина пластмаса и лоша сглобка. Охлаждане, нещо колкото да има. И други такива. Та да, не става и не си заслужава. Съжалявам!

Благодаря за отговора и разширеното обяснение.Благодаря и на тези,които се включиха в темата,която вече може да се счита за приключена.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.