Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пълна излагация ...

Featured Replies

• Автор

Да, проумях го. Ама, късно... (За мое извинение просто реших че е 1 интуитивно и ...). Не мога да приема че чак толкова съм проЗдт...  Ама си сложих моментално мислено скоби така: (30+30).0+1=1, а, не както трябва: 30+(30.0)+1=1 . Ама, грешката си е грешка .... Еее, човек да не послуша интуицията си, все да се пази от подводни камъни... Не че не е коректно написана задачата, ама тук се цели точно на тая въдица да се хване човек ....

П.П

Ех, ако можех да изтрия темата... Това момче с тази задача ми разказа играта.......... :)

- Евала, все пак...

Няма нищо лошо в това ,че си сгрешил ,но е хубаво да се знаят тези неща от обща култура  

• Отговори 60
  • Прегледи 5,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не мисля ,че темата е за подценяване  ..

ААА ДА ! Може и да е подценяване тъй като свикнахме да сме неграмотни (учениците ) 

Масово се грешеше  тази задача в социалната мрежа ,реших да покажа  . Ако темата е за коша нека бъде изтрита  ,но не мисля ,че няма полза да се види от хората тук 

0x11=? :P

Ти си 7-ми клас, все пак Приятелю(ако е верно в профила Ти).... Ходи спортувай, фани си гадже... Чудя Ти се к'во търсиш с тоя сдухан пенсионерски форум.... Слушай Тейк Дет, носи маратонки,  - Нещо като на майката на това момче ми изглаждаш.... С начина на писане, и  т.н.

• Автор

Извинявай за бавния отговор ,но трябваше да го сметна с калкулатор  :D :D :D хах  :) Дано не съм ядосал някой или обидил някой с тази си тема  .Лек и успешен ден от мен ! 

Извинявай за бавния отговор ,но трябваше да го сметна с калкулатор   :D :D :D хах   :)

Сподели верния отговор! :P

Това е задачка уловка. Да, реда е така. Знам. Ама ...... Човек интуитивно ...-решава... Ако ви кажа че съм завършил и висша математика... -Ще се напикате от смях...  

Не се притеснявай, има къде къде по-прости от теб ;) Говоря за шоферите, кат.Д/Е. Нали и аз бях безработен инженер и като всички безработни инженери, реших да ставам бакшиш, че 6 месеца бях без работа. Това някъде 1998-1999 година. Та явих се аз първо на психотест преди изпита за таксиджии. На психотеста бе събрана цялата паплач, дето ни вози или ни се пречка по пътищата. Влизаме на писмен тест...може би 30-40 човека в една стая и почваме да решаваме някакъв логически тест с някакви домина. 7 задачки закачки така да се каже. Реших си и седемте и си казах, фасулска работа. Имаше и разни други тестове, ама вече не помня. Та дойде време за резултатите и ме викат пръв по име. Не ми е за сефте, щото и в университета са ме стряскали така. Изпитващата ми вика - ти си първия досега, който е решил и седмата задача! Останах като гръмнят, щото тая задача може би ще бъде решена от опитен плъх по пътя на логиката, ако му се даде подходяща задача за четирите му крака и двата мустака.   А точно тогава всичката паплач, наричаща себе си "професионални шофьори", трябваше да полага психотестове и се чакаше със седмици за изпитен ден. Нищо, че и аз съм професионален шофьор. Самоиронията е хубаво нещо. Поне аз си се кефя, да се самоиронизирам. Казах си - Боже, къде попаднах! Дотогава си бях мислел, че шофьор не е толкова мръсна дума. След тоя ден вече разбрах, че най-долната измет почва да работи тая професия. После, защо 18 убити при катастрофа, защо двайсет в болница, защо отнесена колона на мост, защо прегазен сумати народ заради отказали спирачки...Е, викам си, сигурно съм се подценил като съм решил да ставам бакшиш. Изпитващата ме извика после насаме и ме пита, какво съм завършил. Казах и, че и аз като много други съм инженер. А тя ми отговори - бягай от тук, това не е за теб! ОК, викам си, ти бягай ако искаш, аз за 5 месеца съм изкарал 50 лева от пренасяне на архива на "Агробизнес банк". Това ми бяха личните пари за 6 месеца. Да са живи и здрави роднините, които ми помагаха и Бог да прости тия, които вече ги няма! Обаче това не е най-куриозната случка. Попаднах на още по-куриозна - плачещ тираджия, минал четтиридесетте. Горкия човек не можеше да си координира ръцете и краката при теста на машината за реакции и за една минута, даде 58 грешни натискания на бутоните и две верни! Вероятно по някаква случайност е успял да натисне верните бутони. Аз в същото време имах две грешки от 60 възможни, дължащи се на това, че не можех отначало да схвана, какво точно трябва да правя. Ама човек се учи бързо - буквално за секунди. Та така, ти не си сам в излагацията си! Може би 99 % от хората около теб и на улицата, са се излагали многократно, без това вероятно да им е правило впечатление. На циганина прави ли му впечатление, че краде ток? Не. Ама му прави впечатление, че електромерите са вдигнати нависоко. Защо ли? Просто така сме свикнали с простотията около нас, че не ни прави никакво впечатление нашата неграмотност и простотия. 

Простотия или не,ако се захванем за грамотността,най ме кефят бисери от рода УИНДОЛСА ми се бави,а бисери от рода, ЛИНДОЛСА ,не ми работи направо ме разбиват.

Ти си 7-ми клас, все пак Приятелю(ако е верно в профила Ти).... Ходи спортувай, фани си гадже... Чудя Ти се к'во търсиш с тоя сдухан пенсионерски форум.... Слушай Тейк Дет, носи маратонки,  - Нещо като на майката на това момче ми изглаждаш.... С начина на писане, и  т.н.

Поне не се хвали, че си учил математика!!!! Отговора е 31

А не,не съм съгласен.Отговора е 32.Едно време професора ми по демография и статистика зададе въпрос.Две момчета плюс две момичета на колко е равно?Всички дадохме отговар=4.Да ама не,отговора е 2.Що е 2,щото питането в задачача било да се реши,не по количествен признак,а по качествен.Какъв е извода?Две момчета плюс две момичета е равно на две по качество,а отговора е 4 по количество.В този ред на мисли 2+2 не е =4.

А не,не съм съгласен.Отговора е 32.Едно време професора ми по демография и статистика зададе въпрос.Две момчета плюс две момичета на колко е равно?Всички дадохме отговар=4.Да ама не,отговора е 2.Що е 2,щото питането в задачача било да се реши,не по количествен признак,а по качествен.Какъв е извода?Две момчета плюс две момичета е равно на две по качество,а отговора е 4 по количество.В този ред на мисли 2+2 не е =4.

Излагаш се...

Аз много често съм свикнал някому да казвам - Търсиха те един човек и една жена.

• Автор

Добре всички предполагам разбрахте ,че отговора е 31 , целта ми не беше да смятате ! Исках да покажа как за пореден път се излагат хората и как псуват и държат на това ,че отговора е 1 . :ph34r::line dance:

Редактирано от ivoyordanov (преглед на промените)

Добре всички предполагам разбрахте ,че отговора е 31  , целта ми не беше да смятате ! Исках да покажа как за пореден път се излагат хората  и как псуват  и държат на това ,че отговора  е 1 .  :ph34r:  :line dance:

Не даде отговор на моята задача! :P

Добре всички предполагам разбрахте ,че отговора е 31  , целта ми не беше да смятате ! Исках да покажа как за пореден път се излагат хората  и как псуват  и държат на това ,че отговора  е 1 .  :ph34r:  :line dance:

В нито един пост не съм задал отговор на конкретната задача  !!!! Ако не си чел постовете  това не е мой проблем .

Прочети, кого съм цитирал и не пиши празни приказки!!!

• 1 месец по-късно...

Е 0 е отговора деееееееее. :D

Ако и това не знаем..............

По колкото и да умножаваш нулата,тя си остава нула.

0x11 може да се разглежда и като означаване на шестнадесетично число и е равно на 17. :P

Цитирам те, 'щото можеш да промениш коментара си, пък искам бъдещите поколение да видят как се излагаш.

0X11

Доколкото разбрах,трябва да се умножи нулата нали?

Ако не съм разбрала добре обясни ми го.

Нещата могат да се кажат по много начини.

Каква е тази злоба,искал да ме види как се излагам.

тц.

30 плюс 0 плюс 1 = 31 ;)

0x11 =  1 * 16 ^ 0 + 1 * 16 ^ 1 = 17  ;)

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

0X11

Доколкото разбрах,трябва да се умножи нулата нали?

тц.

нали знаеш какво е двоична и десетична система ? 

128 64 32 16  8  4  2  1 = десетичните стойности на числата      0   0   0   1  0  0  0  1 = двоични (булеви) стойности  

а това ти е числото 17 ;) 

tricho това 30 от къде е аз видях само 0x11?

прочети темата от самото начало ;) 

аз объркха, мислех си,ч е си писала за основната тема, а ти си писала за въпроса на Готик ;) 

Той даже е по-лесен - и ти показах как се смята - просто трябва да си запозната с двоичния код и булевата алгебра 

соррри не съм разбрала

благодаря за изяснението :)

Така се обясняват нещата с възпитание не като този по горе.

Вярно не бях прочела цялата тема,видях само това и не знаех в какъв смисал задава задачката.

Аууууууу много годинки минаха,от тогава почти ни си спомням вече как беше.

Трябва да си ги припомня тези неща,че ще ми трябват за децата.

Още веднъж благодаря за обяснението  :yanim:

Като изключим простите правила на аритметиката, в живота и трите отговора може да са верни при определени обстоятелства.

Примерно с апартамент струващ 31 хиляди евро се сдобива зам.министър на преференциалната цена от 1000 евро и който след това го продава на държавата за 61 хиляди евро.

Така се обясняват нещата с възпитание не като този по горе.

Аз не обяснявам нищо, само изисквам на мене да ми се обяснява. Пък и да почна да обяснявам нещо на някого, няма да е елементарна аритметика.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.