Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пълна излагация ...

Featured Replies

Здравейте  ! 

Може ли в България да има толкова прости ученици ...? 

Може ли да се излагат като кифладжии  ...?

Не могат да сметнат елементарна задача като тази : http://prikachi.com/images.php?images/913/5922913b.jpg

• Отговори 60
  • Прегледи 5,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Гледах Английски фен групи всички знаят отговора  ..

Сега ще ме изкефи, ако и самият автор на темата има различно от вярното мнение относно отговора на „задачата“. :D

• Автор

Сега ще ме изкефи, ако и самият автор на темата има различно от вярното мнение относно отговора на „задачата“. :D

:D :D Ще ти се да беше така  :))) Автора от математическа паралелка  :))

Здравейте  ! 

Не могат да сметнат елементарна задача като тази : http://prikachi.com/images.php?images/913/5922913b.jpg

Може да и положението става и по лошо. Учениците излизат тотално неграмотни. Дори не могат да си напишат имената.

Здравейте  ! 

Ако го смяташ с елементарен калкулатор - според него отговора е (а), така че защо се учудваш, че има ученици дето не могат да я сметнат.

• Автор

Ако го смяташ с елементарен калкулатор - според него отговора е (а), така че защо се учудваш, че има ученици дето не могат да я сметнат.

Защо трябва всеки път да се стига до калкулатор ?То трябва човек да знае и правила  :)) „Не става само с ядене -трябва и акъл" 

От къде знаеш че не могат? Ако Ти си им учител, -грешката е в Теб. ако ,-не.... как си проверил че не знаят?

Тогава защо масово отговора е 1 ??? 

Не е задължително да съм учител за да отворя една фен  страница и да видя всички тези бисери 

Ако го смяташ с елементарен калкулатор - според него отговора е (а)...

Калкулатора не е достатъчно умен, за да знае приоритета на действията, а събирането определено не е с приоритет пред умножението.

Ще ти се да беше така   Автора от математическа паралелка

И като е от математическа паралелка ще ми сметне ли няколко производни, лимеси и интеграли?

Въобще тази задача от къде изскочи, на кой сайт хора са отговаряли на нея и въобще всичко около самата задачка е мъгливо. Убеден съм, че и американците не са много по-напред в мат'ряла, както ги изкарваш.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Това да не е някакво от тия тарикатските пинистични въпросчета... Вярно че трябва да има скоби... ама с уловки....

П.П.

И аз се връзвам на детски работи....

Навремето беше обратно. Ние знаехме дори къде се намира Бурунди и Ямайка, а американците не знаеха къде е САЩ на картата. Какво да се прави, целите на американските масони и евреи е постигната - българите и други умни и знаещи нации, вече са с посредствени поколения. Затова и изпъкват на преден план подобни безсмислени и лесни задачи. Навремето за трудно се смяташе да изчислиш, кога ще се срещнат два влака, тръгнали един срещу друг или един след друг с определена скорост и почивки ( седми клас). Сега е трудна явно аритметиката :)

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

- Е, колко е отговора? .... - и ЗАЩО отговора не е 1? Това че няма скоби ли е уловката или къде...? Нещо се изнервих...

Ред на действията, заради който първо умножаваш, после събираш. Трябва да са ти говорили за това във втори-трети клас...

- Е, колко е отговора? .... - и ЗАЩО отговора не е 1? Това че няма скоби ли е уловката или къде...? Нещо се изнервих...

Това се учи във 2-ри клас... Умножение и деление е с предимство преди събиране и изваждане. Скобите вече са друга ракия, те идват по важност преди умножение и деление...

Здравейте  ! 

Аз пък се чудя защо такива като тебе се изказват неподготвени. За ученик 1-2 клас или когато там се учи това, не е никак елементарно.

Тази задача си е зададена съвсем нормално,ако се сложат скоби става друго решението.

Отговора е ,за второкласници предназначен! 30 плюс 0 плюс 1

Това е задачка уловка. Да, реда е така. Знам. Ама ...... Човек интуитивно ...-решава... Ако ви кажа че съм завършил и висша математика... -Ще се напикате от смях...  

Тази тема си е за коша, някой си потребител пуска тема с някаква задача и казва как другите били прости, защото го твърди той .....

Това е задачка уловка. Да, реда е така. Знам. Ама ...... Човек интуитивно ...-решава... Ако ви кажа че съм завършил и висша математика... -Ще се напикате от смях...  

Задачата не е уловка. Ако си запознат с материала няма как да сгрешиш.

Да, проумях го. Ама, късно... (За мое извинение просто реших че е 1 интуитивно и ...). Не мога да приема че чак толкова съм проЗдт...  Ама си сложих моментално мислено скоби така: (30+30).0+1=1, а, не както трябва: 30+(30.0)+1=1 . Ама, грешката си е грешка .... Еее, човек да не послуша интуицията си, все да се пази от подводни камъни... Не че не е коректно написана задачата, ама тук се цели точно на тая въдица да се хване човек ....

П.П

Ех, ако можех да изтрия темата... Това момче с тази задача ми разказа играта.......... :)

- Евала, все пак...

• Автор

Не мисля ,че темата е за подценяване  ..

ААА ДА ! Може и да е подценяване тъй като свикнахме да сме неграмотни (учениците ) 

Масово се грешеше  тази задача в социалната мрежа ,реших да покажа  . Ако темата е за коша нека бъде изтрита  ,но не мисля ,че няма полза да се види от хората тук 

Какво толкова се учудвате - не може всеки да стане висшист, все пак и работна единица се иска (работници). За какво мислите са техникумите ? Там учат едно и също нещо 5 години. В един техникум,например със специалност стругарство, учат 5 години как да работят със СТРУГ! Нормален човек ще се научи най-много за една седмица. Просто е така направено , че трябва да има и хора,които да работят! А на такива задачи колко съм се нервирал като ги гледам във Фейбук как не знаят отговора... ти им пишеш отдолу как трябва да стане и начина на решаване, а след това 5-10 те нареждат едно хубаво и пак си знаят тяхното. Толкова ли е трудно да запомнят ,че първо е Умножение/Деление , а след това събиране/изваждане и други операции (не говоря за скоби)?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.