Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

...Искрено съмнявам , че автора е наясно с процесора и т.н. ..

А, да си дойдем на думата най-сетне! Бюджетът е повече от достатъчен, та да осигури много сериозен модел, включващ качествен панел и як процесор ако и авторът евентуално да не се интересува от това (гадаем по въпроса!). 

По повод на въпросния модел на Тошиба - флагмански модел, но наистина е от 2011 г, т.е. технологично е най-вероятно от 2010 г, а при днешните темпове на развитие, покупката на този или подобен телевизор е твърде неразумен ход. Да не говорим, че със голяма доза сигурност става дума за работила 15+ месеца мостра...

Момчета, щем, не щем, посоката е ясна - 3Д-то утре ще е необходимост за повечето от нас, дето не можем да си позволим да си сменяме уредите през година. Та затова покупката на 3Д телевизор надали е чак толкова неразумен ход, колкото и аз до не чак толкова отдавна смятах. И по тази причина очаквам да се появят новите 3Д модели, та да си купя телевизор с перспектива.

Авторът, по-горе те посъветвах да изчакаш с покупката ако не си на голям зор. И не защото линковете водят към слаби модели, а защото новите ще имат някои несъмнени предимства, свързани с ежегодното "смъкване" на моделите - екстри от по-високите версии се слагат на по-ниски. За пример ще дам Philips, при които в средната 6-та серия моделите от 2013 г ще са с двуядрени процесори и минимум двустранен Амбилайт, които са присъщи за минимум 7-ма серия на 2012 г (затова и първия ми линк е към модела 7007) - запознатите знаят за какво иде реч. Значими промени се очакват и при LG и Panasonic, но нека да ги видим. Според писанията по специализираните форуми, Samsung ще акцентира предимно върху флагманските версии, а Sony като че ли ще "обяви застой"...

П.П. Видимо с колегата eminem_vr сме на почти един и същ акъл.

Оценявам такива безпристрасни мнения като на hlevoust.Това с флашката мисля да го направя когато съм по -добре информоран и се реша към покупката,за да не се получи така,че не знам какво искам и само карам хората от техноверигите да ми показват този и онзи модел(от опит знам, че доста се изнервят от това-правил съм го преди със закупуването на друга техника :)Колкото до това каква ,,картина,, вади тв-то в шоурумите-мисля че това зависи и от настройките на тв-то.Не ,че не ги настройват по възможно най-добрия начин (или поне така би трябвало да е),но определено и това трябва да се има впредвид.То ,,привидно,, онзи ден когато ходих на ,,оглед,, по технотата ми направи впечатление ,че този телевизор http://www.technomarket.bg/products/09106464/toshiba-46wl863g вади доста по-добра картина от тези около него-имаше Панасоник и ЛГ в близос до този модел ,но имайки предвид ,че е модел 2011(което по-късно разбрах) едва ли да е по-добър от по-новите модели.Не знам по каква причина,но той имаше наистина осезаемо по-добра картина.А мисля ,че за бюджета ,който съм отделил има и по -добри решения.Затова искам мнения,защото явно не всичко видяно от пръв поглед е обективно...

Докато писах последния си пост и след публикуването му видях,че са писали 2-ма по темата.Та----не ми е целта да се хваля пред комшията и пред когото и да било.Тук мяй някой хора публикуват мнения за да се ,,осмиват,, на другите.Идеята ми за темата беше друга-да ми се помогне (и на други хора) за избор при покупка на 3Д телевизор,но явно ,,някои,, от ,,тукашните,,разбирачи по им е важно не да постват по темите а да ,,осмиват,,потребителите(явно особено такива нови като мен)...Затова моля някой администратот да изтрие темата ми.Щом не се дискутира темата а се ,,осмива,,-БЛАГОДАРЯ.И за последно искам да кажа на господина iliev72-ако имаш комплекси и ти е нужно да се хвалиш пред някого-то аз нямам такива.Това беше от мен.Дано не съм засегнал тези,които наистина писаха по темата,но то тези дето са за засягане сами се досещат.Избивайте си комплексите на друго място.

Понеже ще купуваш модел телевизор на цена около 2500 - 3000 лева, няма много да се заслушваш в празните приказки на някое консултанче, което е назначемо там, щото баща му има връзки. Колко ще пробваш, само ти решаваш. На него за това му се плаща, да те обслужва и да слуша за какво иде реч. Най- добре би било с диск със запис или с флашка да пробваш модела с няколко заглавия къси филми. Такива можеш и сам да си направиш от стандартни филми.Предварително прочиташ инфото на телевизора какви формати може да "чете" ама да чете гладко, а не да се запъва като магаре.То за 3000 лева телевизор го умеят почти всички модели. Ненапразно, пак повтарям

процесора за обработка на видеопотока е много по- важен от твоите очила или 3D измерение.Много от хората имащи проблеми със телевизорите си от класа на LCD и Plazma имат именно този проблем. Забелязваш ли, ако внимателно си следил темите в тези раздели именно мненията на колегата, посочил ти 5-те модела? Същият доколкото си спомням, наскоро беше написал, че ще почака, докато се появят новите серии от 7000, 8000и ще се обзаведе с още един"холандец" Значи, има защо да го е написал. Писал ти е човек, който има преки наблюдения по тези въпроси. И колко точно ти е споменал, че предпочитанията за 2D и 3D са ИНДИВИДУАЛНИ за всеки човек. Избора на телевизор се прави от самият Вас, а консултациите тук ще са ви в помощ само.Телевизорите от 2200 лева нагоре имат много предимства пред по- евтините.Там и матриците на телевизорите са от много по-висок клас и изисквания. А за 500 лева телевизор, дето питаше един юнак днес, по е хубаво да не пита. Плаща го и си е негов. А може и да го удовлетвори. Сега и да имам пари в излишество, в никакъв случай не бих купил телевизор по евтин от 3000-4000 лева. Не ми е необходим да се хваля с него, а да го ползвам така, щото да съм доволен и той да ми сведе капризите до минимум. Въпрос на разбиране е всичко! Оставям го на ВАС!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Много сте забавни :D И така за някои които си мислят , че 3D е от вчера да ги светна малко ;) За първи път съм гледал нещо пододбно на 3D в далечната 1988 година ! Дали технологиите се развиват толкова бързо а ?!

Един друг факт - сценария на Аватар е бил в ръцете на Дж.Камерън в средата на 90-те години и трябвало да чака 15г за да може технологиите да достигнат неговите идеи ;) По мои груби сметки ще си заслужава да си купиш 3D тв може би след 5г най-рано ! 10г им трябваха да изчистят LCD технологията за да стане LED и да представляват тв това което са днес ! Съвсем отскоро я има 3D и ще трябва доста време докато я изчистят ;)

Щом за 3D кино бяха нужни 20г то тогава колко ще е нужно за 3D телевизия ;)

Редактирано от iliev72 (преглед на промените)

В допълнение "дразненето" при гледане на 3D наистина е фактор. Мисля че процента на хората на които не им понася е минимален, някъде около 5-10% , но това може да се провери лесно. В почти всички големи вериги магазини за техника може да се пробва 3D. Също така това е нещо с което се привиква. Аз (за съжаление) попадам в тези проценти, но въпреки това взех такъв монитор и въпреки че понякога изпитвам известен дискомфорт, то той преминава след 5-10 минути и после си гледам филма до край без проблем. При по-голяма съпротива на мозъка да усъзнае какво се случва се правят почивки за да привикне, и пак ще се получи желания ефект. Гледаш 1 минута, пауза на филма махаш очилата за 1 минута почивка. И повтаряш.  След време просто привикваш и спира да те дразни. Важно е да се разбере че от гледане на 3D не се ослепява! 

Също така се споменаха така прословутите телевизори които не ползват очила, там технологията е още в зародиш. Процента на хората които не им понася е по-скоро около 60-70% и като цяло качеството на картината е отвратително. Добре е да се опитва нещо ново, но то не винаги върши работа. В случая още много работа има да се свърши при усъвършенстването на самата технология. Затова и все още не виждате такива модели в магазините, иначе вече да се е показал някой за около 10 000лв. 

В допълнение "дразненето" при гледане на 3D наистина е фактор. Мисля че процента на хората на които не им понася е минимален, някъде около 5-10% , но това може да се провери лесно. В почти всички големи вериги магазини за техника може да се пробва 3D. Също така това е нещо с което се привиква. Аз (за съжаление) попадам в тези проценти, но въпреки това взех такъв монитор и въпреки че понякога изпитвам известен дискомфорт, то той преминава след 5-10 минути и после си гледам филма до край без проблем. При по-голяма съпротива на мозъка да усъзнае какво се случва се правят почивки за да привикне, и пак ще се получи желания ефект. Гледаш 1 минута, пауза на филма махаш очилата за 1 минута почивка. И повтаряш.  След време просто привикваш и спира да те дразни. Важно е да се разбере че от гледане на 3D не се ослепява! 

Също така се споменаха така прословутите телевизори които не ползват очила, там технологията е още в зародиш. Процента на хората които не им понася е по-скоро около 60-70% и като цяло качеството на картината е отвратително. Добре е да се опитва нещо ново, но то не винаги върши работа. В случая още много работа има да се свърши при усъвършенстването на самата технология. Затова и все още не виждате такива модели в магазините, иначе вече да се е показал някой за около 10 000лв. 

Еми аз бях постнал телевизот като хората, със всичките му суперлативи и не за 10000 лева а само за 75000 ДОЛАРА, но май не си забелязал тази тема.Но това пък всеки не може да си го позволи.  Иначе , най- малкото аз съм против технологиите и да се върнем отново към кинескопа.Аз казвам, че има по- важни неща в един телевизор отколкото той може да работи в 3D режим.Но това съм го написал за тези, които рабират телевизията като такава и по точно телевизионните приемници. Аналогично е както в другите теми за процесорите на компютрите, а не с каква програма ще работят. Но там не вземам участие, защото не съм навътре в материята, независимо, че ми е ясна!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Много сте забавни :D И така за някои които си мислят , че 3D е от вчера да ги светна малко ;) За първи път съм гледал нещо пододбно на 3D в далечната 1988 година ! Дали технологиите се развиват толкова бързо а ?!

Един друг факт - сценария на Аватар е бил в ръцете на Дж.Камерън в средата на 90-те години и трябвало да чака 15г за да може технологиите да достигнат неговите идеи ;) По мои груби сметки ще си заслужава да си купиш 3D тв може би след 5г най-рано ! 10г им трябваха да изчистят LCD технологията за да стане LED и да представляват тв това което са днес ! Съвсем отскоро я има 3D и ще трябва доста време докато я изчистят ;)

Щом за 3D кино бяха нужни 20г то тогава колко ще е нужно за 3D телевизия ;)

Прочети малко от линка които дадох на автора в първия си пост. Никой, включително и аз не мисли че 3D технологията е измислена вчера. Ако съдя по постовете ти в тази тема, май никога не си виждал 3D телевизор, щом за теб това е само г*зария. 

И пак да ти повторя, че явно не искаш да разбереш. За да навлезе 3D телевизия, трябва едно 95% от всички които могат да получават сигнала да ползват такива приемници, за да има смисъл в подобна инвестиция от самата телевизия. Даден телевизионен канал печели от това колко хора го гледат или ако искаш го наричай рейтинг и никой не би си позволил да си ограничава зрителския интерес. Въпреки това вече има достатъчно "богати" телевизионни канали, които си позволяват подобни продукции като допълнение към стандартния си 2D формат. 

Редактирано от eminem_vr (преглед на промените)

Илиев, радвам се на чувството ти за хумор - успяваш да го извлечеш и от там, където изобщо го няма!

... Гледаш 1 минута, пауза на филма махаш очилата за 1 минута почивка. И повтаряш.  След време просто привикваш и спира да те дразни. Важно е да се разбере че от гледане на 3D не се ослепява! 

Ще започна отзад напред - моделите вече са по магазините, макар и да са единици. Вярно е, че картината е, меко казано "странна",дори дразнеща, защото те видимо все още не са на "дневен ред", но е много вероятно след няколко години днешните 3Д очила да са като едновремешните телефони с шайба...

Режимът "1 минута гледане, 1 минута почивка" е доста разтеглив като време. Филмът "Хобит - едно неочаквано пътешествие" е 169 минути, "Аватар" е 178 минути, та практически ще иде цял ден за изглеждането на кой да е от тях, включая и прекъсванията за хранене, кафе и физиологични нужди. Ако и телефонът звъни през всеки 10 минути и се налага отговор, не ми се смята кога ще тръгнат титрите. Та затова нека всеки желаещ се пробва с възприятията и тогава да купува, аз също не се чувствам особено уютно с активно 3Д.

Авторът, ако все още си тук, иди в най-близкия магазин от техноверигите и наблюдавай. Никой няма да те изгони, дори да седиш вътре с часове, гледаш внимателно и си позаписваш едно-друго. Иди втори път, трети. През зимните месеци нямам много възможности, но през останалото време не изпускам възможност на всеки 2-3 седмици да се напъхам за 1-2-3-4 часа в някой от магазините, докато жена ми си пазарува нейните стоки. Преди малко повече от година си купих първия LED след 3 месечни проби на предварително набелязани 17 модела телевизори и огромен брой часове, погълнати от четене, за да съм сигурен, че съм взел най-правилното от моя си гледна точка решение. Имаш и друг вариант, разбира се - забравяш написаното тук, отиваш и купуваш първия изпречил ти се телевизор. Трябва само да си наясно, че решението е само и единствено твое. Пожелавам ти успех!

С това участието ми в тая тема приключва, защото казах това, което смятам за важно и нужно.

Режимът "1 минута гледане, 1 минута почивка" е доста разтеглив като време. Филмът "Хобит - едно неочаквано пътешествие" е 169 минути, "Аватар" е 178 минути, та практически ще иде цял ден за изглеждането на кой да е от тях, включая и прекъсванията за хранене, кафе и физиологични нужди. Ако и телефонът звъни през всеки 10 минути и се налага отговор, не ми се смята кога ще тръгнат титрите. Та затова нека всеки желаещ се пробва с възприятията и тогава да купува, аз също не се чувствам особено уютно с активно 3Д.

Говорим за няколко такива почивки в началото, около 2-3 и после привикваш и си гледаш филма докрай. Поне при мен върши работа. А и с времето при по-често гледане привикваш и вече не те дразни. Става на въпрос мозъка да се адаптира към това което виждат очите. Човешкия мозък е доста сложно нещо за обяснение, но може да се адаптира към много по-трудни за възприемане ситуации.

Технологията без очила в сегашния си модел е неизползваема. Виждал съм такъв монитор, но не в България и според мен има доста още работа по самата технология. В момента за да видиш нормална HD картина трябва да си пуснал видеофайл с два пъти такава резолюция. Не че невъзможно, но е неприложимо. Нещо трябва да се промени. Освен това са изключително дразнещи за очите, за мен още повече, но и на хора които нямат моя проблем не им понася продължително гледане. Технологията също не е нова, явно за момента единствения приложим модел за телевизор е с очилата. Коя година излезе Nintendo 3DS?

Редактирано от eminem_vr (преглед на промените)

Достатъчно такива телевизори съм пробвал и мога да кажа с ръка на сърцето , че за вкъщи 3D си е г*зария !

И Самсунг и Сони съм пробвал което е 3D и с ръка на сърцето мога да кажа , че предпочитам да си гледам IMAX 3D в Mall Of Sofia ;)

Дори си поиграх малко с този SmartTV който се командва дистанционно с ръце - много зле ;)

Достатъчно такива телевизори съм пробвал и мога да кажа с ръка на сърцето , че за вкъщи 3D си е г*зария !

И Самсунг и Сони съм пробвал което е 3D и с ръка на сърцето мога да кажа , че предпочитам да си гледам IMAX 3D в Mall Of Sofia ;)

Дори си поиграх малко с този SmartTV който се командва дистанционно с ръце - много зле ;)

Аз също предпочитам да си гледам в мола. Предпочитам и да гледам 2D в мола, отколкото вкъщи, но това не значи че когато съм вкъщи трябва да гледам в стената. Ако нямаш телевизор вкъщи  накъде са ти насочени мебелите?  :) :) 

Престани да сравняваш киното с телевизор ако обичаш. 

Командване с ръце и крака няма нищо общо с 3D .

Има :) защото говорим за новите технологии и които тях са добре развити и колко от тя си заслужават парите ;)

Май спорите за глупости. Новите технологии винаги ще се изменят към по-добро и сложно. Каквото и да си купите сега, слез 3-5 месеца ще ви е яд за инвестицията, защото за същите пари ще си купите съвсем ново модел тв, телефон или видеокарта.

• Автор

И така.Отново съм аз :).Няма какво да се правя на обиден -разбира се макар и ,,инкогнито,, ме заитригува как се развива темата :)Изхождайки от това колко пъти е посетене темата (брой посещения) ми стана ясно ,че не само аз ,а и доста други хора се инетеруват от тази дилема..Избор на 3д телевизор..Господинчото iliev72 явно се опитва да бъде ,,ня всеко гърне мерудия,, но май не му се получава :)Игнорирайки го :) -предвид явно некомпетентните ,,мнения,, и глупости които пише-за формула1 ,г*зарията за 3д-то и как виждате ли това 3д било за кино и.....какви ле не още меко казани глупости от негово величество---приканвам хората интересуващи се от телевизорите 3Д да продължат да дискурират тук и да изказват мнения---защо този,или онзи модел,..какви са предимствата и недостатъците на единия и другия и т.н.т...А господина iliev72 да си гледа конескопа :) (например) и да не се прави на голям разбирач-каъвто очевидно не е :).Приканвам съфорумниците и хората интересуващи  се от това,за което се отнасе темата да пишат по нея, а не за формулa1 и....прочее несвързани с темата неща както прави ,,господинчото iliev72,,-а пък той да се прави на важен и да си избива комплексите :) -негова си работа...

Редактирано от ivajlo76 (преглед на промените)

:offtopic_s: Господинчо може да казваш на нещастниците които си мислят , че си голяма работа като си купиш смотан 3D боклук ! Когато аз чудех какъв ТВ да си е взема и гледах различни ТВ по техното и други магазини ти все още не си знаел какво е 3D и как работи ! Така , че си чакам извинението ! Може да си сигурен , че знам 2-3 обидни думи и ако не се извиниш със сигурност ще разделя с добрият тон и ще разбереш точно кои обидни думи знам ! И не само ги знам , но умея да ги ползвам умело !

айде да се поукротите малко, а  ! 

Предупреждавам iliev72 и особенно ivajlo76 да се въздържат от обиди и квалификицаии за чуждите мнения като "глупости".Всеки човек има право на мнение.Това, че то не съвпада с Вашето не означава, че трябва да му лепвате обидни етикети

Ако ви засека още един път подобни постове - следват административни наказания !

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.