Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Страшно объркан :|

Featured Replies

Здравейте ! Знам, че не можете да вземете решение вместо мен, но наистина ми трябва съвет. В момента съм 12 клас и трябва да избера с какво да кандидатствам. Винаги ми е вървяла химията и биологията и се бях насочил към медицина (в Германия), но преди няколко месеца се отказах и реших да се върна към резервния си вариант - компютри. (Да, знам, информатика и медицина нямат нищо общо, но и двете са ми интересни..). Пуснах си документите за Англия с Computer Science и чаках резултатите от немския изпит, за да видя дали ще мога да отида в Германия (Англия беше резерва, защото имах вече сертификат и можех да кандидатствам, а за Германия още нямах и исках поне някъде да съм приет.) Бях чел статии и коментари, че с Computer Science много лесно можеш да си намериш работа, но преди няколко дни прочетох точно обратното... Хора, завършили престижни университети със страхотни резултати, работят в ресторанти и барове о0. В момента се чудя какво да правя... Да се върна на медицината ли, да си остана с Computer Science или да избера нещо друго? Страшно много съм объркан, а нямам никакво време.. Знам, че е късно (краят на март..), но просто мислех, че съм взел категорично решение, а не съм ... Наистина се надявам, че ще ми помогнете :).

Все по грешен предрасъдък с течение на времето. Информатика е доста пряко свързана с диагностичен софтуер, с писането му, с поддръжката, с качественото му използуване.

Хора, завършили престижни университети със страхотни резултати, работят в ресторанти и барове о0.

Е, ако са завършили университети от континенталната част на Европа, никак не трябва да се учудваш от такива неща. Иначе учи това, което те влече, защото, когато завършиш, ситуацията ще е различна от сегашната.

Ако ти харесват химия и биология, няма как да ти харесват и компютърните науки. Сам трябва да избереш едно от двете и сам трябва да разбереш каква насоченост си. Недей слушай хора и мнения. Естествено е че един ще казва едно, а друг друго.

Я си стани един кадърен лекар. На запад е пълно с програмисти и компютърджии.

По-добре учи медицина. Никога няма да останеш без работа , звучи малко тъпо,но докато има хора ще има и болни, има ли болни - трябват лекари. А за компютърните науки - може и без тях да се живее. Отделно,че лекарите често са по-добре платени в Западна Европа и ако смяташ да имаш семейство ,което да издържаш - това е по-добрия и сигурен вариант. Коментара ми звучи меко казано тъпо,но е истина!

Най-щастлив е този който успее да превърне любимото си занимание в работа....

Нещастен е този който работи работа която не обича....

Добре лекар ,но доста лекари избягаха от Германия и др. държави,дежурства ,писане на доклади и зплата 2700 евро в Германия е така,иначе ти дават без лихвен заем за ученето,който връщаш когато зпочнеш да работиш.Споделям само за Германия за да не бъда разбран погрешно,навсякъде в европа сега положението  е долу горе почти същото.Най добре сам си прецени и направи най доброто за теб,

А, какво казват по въпроса твоите родители и близки. Посъветвай се и с тях. Все пак някои имат по-голям житейски опит от теб и могат да ти дадат съвет.

Ако ти харесват химия и биология, няма как да ти харесват и компютърните науки. Сам трябва да избереш едно от двете и сам трябва да разбереш каква насоченост си. Недей слушай хора и мнения. Естествено е че един ще казва едно, а друг друго.

Що? Един от хората на Microsoft в БГ ми е съученик , завърши Биология. Аз съм лаик с компютрите , но са ми интересни - завършил съм ветеринарна медицина. :)

Това е много важен избор... Мисли и ....-СЛУШАЙ СЪРЦЕТО СИ ! (Виж се във всяка професия в бъдещето, какво очакваш да постигнеш, ...-какво искаш от Живота....). И, -като Решиш, следвай целта! 

Понякога, нещата се подреждат в правилната посока и сами,...-не се противи на Съдбата... Времето показва...

УСПЕХ!!!!

• Автор

Знам,че е много важен избор и точно за това реших да попитам за някой съвет... Нямам представа какво ми се учи. Медицина, информатика, всичко ми изглежда интересно, но не знам с какво искам да се занимавам :(.

Що? Един от хората на Microsoft в БГ ми е съученик , завърши Биология. Аз съм лаик с компютрите , но са ми интересни - завършил съм ветеринарна медицина. :)

Мисля, че сам си отговори в поста. ЛАИК-ИНТЕРЕСНИ, но това не те прави специалист.

Стани доктор бе, щото е 1000 пъти по-интересно да преглеждаш съблечени каки, отколкото да стоиш изолиран като затворник пред някаква клавиатура , я да си сисадмин някъде, я да пишеш код като откачен безспир. При това, като остарееш ще вземат да те изгонят от работата ти , щото едно младо момче индийче ( компютърджийче) върши същото нещо като теб, за много по-малко пари и работи извънредно без да иска допълнително заплащане.

При мен в Белгия да си доктор е много по-престижно, отколкото да си компютърджия.

Пък и мацките ще ти се лепят повече като си доктор.

В Англия нещо не им плащали добре по болниците на докторите, сравнено с Белгия.

Стани доктор бе, щото е 1000 пъти по-интересно да преглеждаш съблечени каки

То покрай каките и съблечени лелки и бабички ще трябва да преглежда. :D

То покрай каките и съблечени лелки и бабички ще трябва да преглежда. :D

еми специализира да стане гинеколог и лелките ще намалеят, а бабички и старци няма да има , чат ли си ?

еми специализира да стане гинеколог и лелките ще намалеят, а бабички и старци няма да има , чат ли си ?

Един виц: Циганка отива при гинеколог за преглед. Като разтворила краката, доктора казал, че много лошо мирише. Циганката му отговорила. Докторе, да си станал цветар да ти мирише на убаво, а ти си станал пичкар.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.