Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Висящият хляб" взриви Фейсбук

Featured Replies

Аз си познавам пък клошарите в района и тях си храня.

• Отговори 67
  • Прегледи 4,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз си познавам пък клошарите в района и тях си храня.

И аз съм за това - да познаваш този, комуто помагаш.

Хайде малко по-спокойно, а?!?!

Защо трябва да висим от дърветата би ли споделил?

Защо да има "висящ хляб", а да няма "висящ оргазъм"?

Знаеш ли колко народ (и мъже и жени) страдат от заболявания, причинени от мрачно безе*ие - и убийства и самоубийства и натрупани негативни емоции в следствие на този проблем и т.н.?

Трябва да се помага на социално слабите - ок.

Аз освен хляб, кифла с мармалад и капучино, искам да даря някой левент безпаричен и безработен с една къса репортажна форма на околовръстното - какво престъпно виждаш в това?

И за това мое желание и инициатива ти искаш да ме/ни обесиш?!?!

Kaто ще си извъртаме думите... Под "виснете от някое дърво" съм имал предвид просто да се хваната с ръце за някой клон, да си вдигнете краката да не докосват земетя и да си повисити така, докато можете - хем ще си помогнете на физиката, хем ще спазим моето пожелание ;) Това за оргазма да спрем да го коментираме а? И от къде си толкова сигурен, че можеш да докараш жена до няколко, че да останат и за тези след теб :ph34r:

И това заболяване "мрачно безебие" аз не съм го чул. Тук ще помоля Док. да се включи и да ни просветли в темата :P

Чета, чета, чета и се убеждавам, че винаги, когато някой се опита да направи добро в тази държава то се изкривява до такава степен, че се оказва, че добрата част е просто слух.... и крайният резултат пак е вреда. Уви, но е така. 

На мен ми мирише на "висяща политика" вече. :) 

• Автор

В контекста на темата ще си позволя да цитирам един човек, който няма значение кой е и не му пиша името, за да не се изчеква темата по това кой е автор на мнението.

Достатъчно е, че не съм аз, но го споделям и подкрепям абсолютно!  

Във вакханалията за висящото кафе, за пореден път ми прави впечатление, че:

Ние не мислим как да намалим броя на безработните бездомни и скитници като им осигурим добри работни места, но изпадаме в истерия и еуфория относно как най-ефективно да им подарим кафе.

Ние не мислим как да излезем от кризата, но ще се избием в спор как да преразпределим тежестта от кризата вече 5-та година.

Ние не мислим как да помогнем на средната класа като двигател на растежа, а се чудим коя мярка в интерес на най-бедния един процент или най-богатия половин процент ще ощети най-малко средната класа.

Ние не мислим как да отворим вратите за милиони хора, които биха желали да живеят и работят в България, а се маем как да затворим вратите и да задържим насилствено нашите деца, които искат да поработят в чужда държава.

Ние не мислим коя икономическа мярка е най-полезна, ние анализираме коя е най-малко вредна.

Ние не мислим как да отворим работни места за безработните на улиците, но мислим как да спрем отварянето на тези работни места в името на екологичното удобство на техните пра-внуци, много, от които, изобщо няма да се родят.

Ние не мислим каква система би работила най-добре за българите такива, каквито сме, а се чудим каква система би работила най-добре за някаква перфектна порода българи-ангели, които никога не са и никога няма да съществуват.

Ние не гледаме кои политики са ни помогнали най-много реално, ние преценяваме кои политики са ни разочаровали най-много емоционално.

Ние не мислим какво ЩЕ БЪДЕ, а сме се вкарали 20 години в параноичен ступор какво БИЛО МОГЛО да бъде в някакъв перфектен сценарий, който никога, никъде не се е случвал на тази планета.

Има нещо ужасно сбъркано в това мислене.

А?

Дали е така?!?!

Редактирано от algor (преглед на промените)

Ейййй, ама винаги си затваряме очите пред истината. Познай колко хора ще обърнат внимание на истинският смисъл в тези думи и колко ще те хокат, че ги обиждаш по този начин, хаха :)))  :rolleyes:

Аз мога да трампя висящи оргазми за висящи масажи..

• Автор

Ейййй, ама винаги си затваряме очите пред истината. Познай колко хора ще обърнат внимание на истинският смисъл в тези думи и колко ще те хокат, че ги обиждаш по този начин, хаха :)))  :rolleyes:

Знаеш ли, права си за това, което казваш, но има нещо много важно в случая: не ми пука!

Как беше там...и да паднем и да бием - пак ще се напием.

Това го казвам в смисъла на контекста на горното, че изведнъж се юрнаха маса хора да даряват по едно кафе или хляб, а определена група хора (по вътрешно възприятие и приоритет житейски) ги правим тези неща от години.

И не по един хляб за човек, а половин камион за даден дом за сираци или възрастни хора.

И не по едно кафе, а по един микробус с ориз, леша, боб, брашно и още тон необходими продукти.

И не по един чифт гуменки, а по 10 дузини обувки зимни, за да могат хората/децата да не боледуват толкова често през зимата.

И така нататък...

Но за такива хора се говореше толкова години само по време на Коледа, такива, които го правим целогодишно и без да е вързано с дадена казпания така някак си отива в канала цялото това добро дело.

И не, не заради славата го казвам, а заради почина и инициативата, която така и толкова време никой де поде.

Както и да е.

Спирам, че стана Война и мир малко, а не искам да си отварям много устата...

То ясно, че не ти пука... и на мен така, ама ядно е все да им показваш правилният път. :) 

Единственото хубаво нещо е точно това, че са се сетили да направят добро .... от там нататък не мога да кажа, че се е случило.

Има надежда. нищо не е загубено ... 

• Автор

То ясно, че не ти пука... и на мен така, ама ядно е все да им показваш правилният път. :)

Единственото хубаво нещо е точно това, че са се сетили да направят добро .... от там нататък не мога да кажа, че се е случило.

Има надежда. нищо не е загубено ... 

Така си е...

Лошото е, че тоя народ стремглаво запомна да води социален (и полов) живот предимно във ФБ.

И все повече остава само надеждата, а то с едната надежда живее ли се дълго време, баси...  :speak:

Много са ми "любими" подобни философи, които сами по себе си не предлагат нищо, но винаги са готови да яхнат вълната с тотално общоизвестни клишета и азбучни истини...

Какво лошо има в това, наред с всичко друго, за което се говори по-горе и което трябва да се направи, да опитаме и това, та дори и само, защото не би навредило на никого. Та дори и само, защото има хора, които едва свързват двата края, но имат повече гордост, отколкото допускаме…

Ясно е, че с едно кафе или един билет за театър няма да утолим жаждата нито на тялото, нито на душата.

Ясно е, че с един хляб никой няма да нахрани гладните…

Ясно е, че хората, които са благотворители и благодетели, нямат нужда от инициативи, за да го правят, нито чакат Коледа за това…

Но пък е ясно и това, че който иска да краде дори и от подарения на някого хляб, няма да ни чака да го сложим да виси, а ще намери начин да си го изкопае дори… 

Аз лично виждам идеята в това, че човек може по-лесно да получи нещо от протегнатата ръка на непознат, отколкото да моли с очи тези, за които се е превърнал в даденост. 

Но... Може пък накрая да има висящи хлябове и кафета, но да няма хора, които да преглътнат горчилката, за да се протегнат към тях...

п.п. Да уточня, че коментирам цитата в поста на Алгор...

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

Аз правя нещо подобно,но не толкова явно,защото има много хора които само чакат да чуят за нещо подобно за да те погнат.

Бакшишите,които ми оставят хората ги събирам в една касичка за едно семейство,което се е принудило да остави дъщеричката при баба й която живее на 700км.

Накрая на месеца им ги давам да си ги харчат за каквото си поискат.

Не са кой знае колко,но поне за най нужното....

Семейството ми и това на приятеля ми също пускат в касичката.

Започнах да ги събирам от февруари тази година.

Познавам ги,защото са клиенти и когато разбрах за това което им се е случило,да загубят работата си и в последсвие и дома си бях шокирана.

Нормално семейство от средна класа.

Помагайте хора,че никога не се знае до къде може да те докара този див живот.

• Автор

Аз правя нещо подобно,но не толкова явно...

А трябва да е явно.

Трябва да разкажеш.

Трябва да не си скромна в разгласяването на една такава добра инициатива.

Такава инициатива няма цена и излез от понятията "скромно" и "доволно".

За човек без 1 стотинка в джоба, 5 лева са цяло богатство, а за този с 10 бона в джоба и 20 хилки пак са незначителни.

Накратко - разказвай и не се свени да си саморекламираш инициативата.

Стъпи на друго верую - ще направя добро и ще разкажа за него, пък току виж се заразил още някой и ставаме двама, които ще помагаме. 

пп. Браво за инициативата! Публикувано изображение

Надявам се не си вложил никаква ирония в изказването ти :(

Има много вгорчени хора,които ще ме опрекнат,че може да си присвоявам или да си правя реклама на магазина.

Знам ли толкова са недоверчиви хората по света,че ме стах вече.

• Автор

Надявам се не си вложил никаква ирония в изказването ти :(

Има много вгорчени хора,които ще ме опрекнат,че може да си присвоявам или да си правя реклама на магазина.

Знам ли толкова са недоверчиви хората по света,че ме стах вече.

Ирония?!?!

Всъщност изчакай малко, ако обичаш.

Ще ти покажа една тема, която като изчетеш ще разбереш дали съм вложил ирония...

• Автор

http://www.kaldata.com/forums/topic/80059-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/

Намерих я с 300 зора, защото е архивирана и не излиза в търсачката.

Доста имаш за четене, а имай предвид, че има много постове, които са премахнати.

Това е само пример, който може да послужи за някаква основа за разговора ни.

Принципно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.