Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Висящият хляб" взриви Фейсбук

Featured Replies

На хората им е нужна работа, за да могат да си купят това, което им е нужно.

На мнозина им е под достойнството да се възползват от всякакви висящи работи и няма да го направят дори да умират от глад.

За бездомниците би трябвало да има приюти с осигурена топла храна, както е в развитите държави.

Защо църквата не прави нищо по въпроса?

Мойра,Католическата църква в Варна раздава обяд.Храна и дрехи.Зимата ги приютяват там и в джамията.

Но каквото и да се прави,наяждат се,вземат си дрехите и пак.Лично на мен една жена ми сподели и се похвали с новата си пола.Но тя живее с дъщеря си и внука си в собствено жилище.Както и да го мислим,всичко ни е изкривено.

• Отговори 67
  • Прегледи 4,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не знаеш какво е глад.

Откъде си сигурна?!

Най-добрият лек срещу глада е осигуряване на работа и социални помощи на тези, които наистина се нуждаят.

Както и да го мислим,всичко ни е изкривено.

Да, така е за съжаление.

Откъде си сигурна?!

Най-добрият лек срещу глада е осигуряване на работа и социални помощи на тези, които наистина се нуждаят.

Я отвори един сайт на Бюро по труда и виж колко мнооооооого работа има само

Сития на гладен не вярва мда

Първо: Помогнал съм достатъчно като гражданин. За разлика от много други /склонни да купят "висящо кафе" и тем подобни глупости/ аз редовно си плащам всички данъци, всички фишове и глоби. От тази година в хазната влизат и 10% от лихвите, които получавам по депозитите си.

Второ: От къде на къде ще давам на някой нуждаещ се кафе. Това е равносилно да подаря на някоя бедна пенсионерка на улицата едно цвете например. Да, и в двата случая може би ще зарадвам някого, но по никакъв начин няма да съдействам с такова действие да му се решат трайно проблемите, нито ще ги намаля.

Трето: Защо чрез посредник? Някакъв барман или сервитьорка дето се нареждат на едно ниво с "бакшишите" по тарикатлъци ще преценят и ще решат моето "висящо" кафе или супа или сандвич - дали и на кого да го дадат.

Не и не. Аз не съм съгласен!

Защо толкова години в офиса идват все разни със снимки, с брошури и с какво ли не, с молба да им се помогне? Подобни обикалят и по апартаментите. Как веднъж не дойде един беден човек, който да помоли за някаква обща работа - да премете склада, нещо да подреди, някоя жена да предложи да забърше бюрата или да измие стъклата. На такъв без да го карам да върши каквото и да било с радост ще дам 5 лв. примерно. Пък той да си прецени кафе ли ще си купи, лекарство ли, храна ли.

Я отвори един сайт на Бюро по труда и виж колко мнооооооого работа има само

Сития на гладен не вярва мда

Това и се опитах да кажа - държавата да вземе мерки и да разкрие работни места, а тези, които работят да получават съответстващо на труда им възнаграждение.

Да, сита съм - престъпно ли е?!

Или както веднъж каза Мадона: "Дай боже всекиму".

Аз решавам как, на кого и с какво да помогна и никой не може да ме убеди, че "висящите" продукти ще отидат при тези, които се нуждаят от тях.

Това и се опитах да кажа - държавата да вземе мерки и да разкрие работни места, а тези, които работят да получават съответстващо на труда им възнаграждение.

Да, сита съм - престъпно ли е?!

Или както веднъж каза Мадона: "Дай боже всекиму".

Аз решавам как, на кого и с какво да помогна и никой не може да ме убеди, че "висящите" продукти ще отидат при тези, които се нуждаят от тях.

Не казвам, че няма злоупотреби, то злоупотреби има с най - големите фондации за набиране на средства... Дори червен кръст е изобличаван не веднъж в злоупотреби... И не мисля, че всеки който иска да помогне ще излезе на улицата да си търси някой, за да го хване под ръчичка и да го нахрани например, не казвам че е лошо, но просто е времеотнемащо, а не всеки който работи в днешният забързан живот има такова време. Идеята е ясна, точна, практична ако щете и никой не Ви кара точно Вас на сила. "На сила баби, хубост не става!" Това гласи нар. поговорка - който има желание ще купува ако ще и "провиснали" кафетa :D Който няма какъвто и инструмент или способ да се измисли все ще си намери за какво да каже "мрън-мрън" и само да изрази мнение. Толко по въпроса и е време да цитирам за пореден път любимият си девиз: "Има ли желание - има и начини. Няма ли желание - има причини!"

Ще ще - тва изобщо държава ли е а ?

Мафия абсолютна - много го еня някой за обикновения човек.

Живи и здрави - то ковчег джобове няма.

Не казвам, че няма злоупотреби, то злоупотреби има с най - големите фондации за набиране на средства... Дори червен кръст е изобличаван не веднъж в злоупотреби... И не мисля, че всеки който иска да помогне ще излезе на улицата да си търси някой, за да го хване под ръчичка и да го нахрани например, не казвам че е лошо, но просто е времеотнемащо, а не всеки който работи в днешният забързан живот има такова време. Идеята е ясна, точна, практична ако щете и никой не Ви кара точно Вас на сила. "На сила баби, хубост не става!" Това гласи нар. поговорка - който има желание ще купува ако ще и "провиснали" кафетa :D Който няма какъвто и инструмент или способ да се измисли все ще си намери за какво да каже "мрън-мрън" и само да изрази мнение. Толко по въпроса и е време да цитирам за пореден път любимият си девиз: "Има ли желание - има и начини. Няма ли желание - има причини!"

Веднъж на един пазар едно циганче ми прирева че е гладно и поиска пари за хляб.

Аз го заведох в близката хлебарница и му купих баничка, но то не скри разочарованието си от постъпката ми и даже не благодари.

Защо ли... :rolleyes:

Който иска да се включва в движението "висящи...", аз категорично отказвам.

Веднъж на един пазар едно циганче ми прирева че е гладно и поиска пари за хляб.

Аз го заведох в близката хлебарница и му купих баничка, но то не скри разочарованието си от постъпката ми и даже не благодари.

Защо ли... :rolleyes:

Който иска да се включва в движението "висящи...", аз категорично отказвам.

Ако мислиш, че не ми се е случвало поне 10 пъти това нещо, си се жестоко объркала. И на мен ми се е случвало - аз пари кеш не давам освен на познат/роднина и т.н. Прекалено много злоупотреби. За това предпочитам със стока/храна да помогна. Но пък ми се случи и пред един магазин майка от малцинството (гореспоменатото от теб) с 2 деца стоеше пред кварталният магазин и не ми поиска стотинки на влизане или излизане от магазина, а ми каза - моля Ви се купете ми някакви хранителни продукти - каквито и да са. Това лично мен ме трогна, можех да си позволя на момента да им осигуря всичко от, което можеха да имат нужда за вечерята пък и за утрешният ден и помогнах. Като чуя "бате дай някви стинки" направо им казвам "Разкарай се!"!

Умряла работа е тая идея. Дори и да има много желаещи да даряват, максимум 1% от продуктите да отидат при крайно нуждаещите се. Останалото ще си остане в заведенията.

• Автор

А като видя подигравателните Ви коментари: "висящ оргазъм" "висящ 3стаен на докторска градина" "висяща кола", защо не виснете от някое дърво?! Засрамете се! :angry22:

Хайде малко по-спокойно, а?!?!

Защо трябва да висим от дърветата би ли споделил?

Защо да има "висящ хляб", а да няма "висящ оргазъм"?

Знаеш ли колко народ (и мъже и жени) страдат от заболявания, причинени от мрачно безе*ие - и убийства и самоубийства и натрупани негативни емоции в следствие на този проблем и т.н.?

Трябва да се помага на социално слабите - ок.

Аз освен хляб, кифла с мармалад и капучино, искам да даря някой левент безпаричен и безработен с една къса репортажна форма на околовръстното - какво престъпно виждаш в това?

И за това мое желание и инициатива ти искаш да ме/ни обесиш?!?!

На мен пък ми харесва идеята за висящите продукти, които да плащаме и да чакат нуждаещия се от тях. Нито някой ще обеднее, ако плати едно кафе повече, нито някой ще забогатее, ако прибере парите за няколко платени в повече хляба. Напротив... Мисля, че търговците ще се възползват от идеята като реклама за магазинчетата и заведенията си.

А относно това какво точно да виси... всекиму според потребностите дето се вика... :)

На мен например днес много ми харесаха двете лелки, които си взеха по един билет за оперен спектакъл. Наистина им личеше, че са жени, които покриват елементарните си нужди, но имат потребност и от това.

А и знаем, че никой няма да се запаси с нещо, което не му е необходимо. Съмнявам се, че някой ще си вземе билета за театър заради келепира, при положение, че никога в живота си не е стъпвал на представление.

Но пък умеем... Умеем винаги да сме скептични, вместо да започнем от някъде.

А примерите с плащането продуктите на някоя квартална баба, която наистина има нужда - всички ги знаем, защото всички сме го правили... Не е голяма философия.

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

Ами някой, който има цяла кохорта с Мерцедеси, може и да остави един висящ за някого... Знае ли се... Сякаш света не знае подобни примери... Не е нужно да сме крайни, а да започнем от някъде... Ние винаги сме скептични към първата стъпка, но все гледаме към последната... при това със съмнение и неверие.

Послъгваш - ти искаш висящ Форд, признай си!

Аз имах висящ Форд с висяща резервна гума. Подарих един вече на нуждаещите се повече от мен.

ПП: Между другото, заменям висящ Форд за висящ Мерцедес. Мераклии?

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

Защо.... да няма "висящ оргазъм"?

Ми то има, ама нали отсвирихме мистрес Линда и беше отрязана сексцията за туй-онуй, така че вече се намира само извън сайта :D

Еее, при толкова мачовци тука, пак чакате на жена да ви остави висящия оргазъм... :D не вие на някоя жена...

бе наще скитници принципно се интересуват само от висяща ракия.... оня ден чувам двама скитници си говорат: единия говори на другия нещо за агнешко, а другия полуприлегнал на тротоара му вика: Аз съм вегетарианец, пием само рикия!!!!

Публикувано изображение

Валидно е и за акция "Висящ хляб".

Когато нямаме желание да направим нещо, винаги намираме най-успешното оправдание...

Село с кампания "висящ хляб"

През последните месеци в някои от по-малките населени места е зачестила търговията на разсрочено плащане в хранителните магазини. В казанлъшкото село Розово само за няколко дни се е увеличил списъка на хората, дължащи пари за закупена храна. Обикновено сумите са от 3 до 10 лева. Жителите на Розово считат, че с новата инициатива "висящ хляб" ще могат да помогнат на крайно нуждаещите се.

В магазина на Стефан Овчаров в Розово от няколко месеца драстично са се увеличили хората, които купуват на вересия. Казва, че от август миналата година се пазарува все по-малко, предаде БНТ.

"Хората пазаруват най-основното – сирене и то на грамове, не половин или 1 килограм, един хляб, две яйца, едно яйце", разказа Мария Христова.
Почти всеки ден идва някой, който няма пари и моли да му дам стока, която ще плати при първия удобен случай, казва търговец и го прави за да помогне.

"Досега не се е случвало някой да дойде и да покрие версията на някой друг, който има", споделя Стефан Овчаров.

Стефан приветства идеята за "висящ хляб" и смята да го направи като лично ще следи хлябът да отива при нуждаещите се. И жители на селото също са готови да отделят от пенсията си, за да помогнат на бедните.

"Много бедни, много гладни, имам ли възможност, ще се включа", заяви Иванка Кисьова.

От магазина казаха, че ще продължат да дават на вересия и още днес ще поставят началото на "висящата" стока.

novini.bg

Село с кампания "висящ хляб"

novini.bg

В селата открай време пазаруват на вересия.

Но не бива да се заблуждаваме, че който и да е търговец дава на вересия безкрайно.

Хората от малките населени места се познават добре и наистина си помагат, давайки храна и дрехи на тези, които се намират в тежко състояние.

Едва ли биха давали нещо на някого, ако не го познаваха и не знаеха, че човекът наистина се нуждае от помощ.

Там се знае и при кого ще отиде "висящия хляб".

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.