Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябват ми тези, 3-4 изречения за всяка от темите

Featured Replies

За всяка една тема ми трябва основната теза, която да е не повече от 3-4 изречения. Много ще съм ви благодарен! Ето темите:

1.Възрожденската патетика, видяна през призмата на народното забавление в главата "Представлението" от романа "Под игото" на Иван Вазов.

2. Хармонията на спокойствието в природата и душевния покой в "Спи езерото" на Пенчо Славейков.

3. Перущица - "сетне" и първа клада на бунта от "Защитата на Перущица" на Иван Вазов

4. Изгодата - новият господар на човека в трети фейлетон на "Разни хора, разни идеали" на Алеко Константинов

5. Губещият се национален идеал в стихотворението "Линее нашто поколение" на Иван Вазов

6. Възрожденският патетизъм, родната свръхценност и обожанието към българското в "Дядо Йоцо гледа" на Иван Вазов

7. Смърт и безсмъртие в "Хаджи Димитър" на Христо Ботев

Въобще чел ли си произведенията?

За всяка една тема ми трябва основната теза, която да е не повече от 3-4 изречения. Много ще съм ви благодарен! Ето темите:

1.Възрожденската патетика, видяна през призмата на народното забавление в главата "Представлението" от романа "Под игото" на Иван Вазов.

2. Хармонията на спокойствието в природата и душевния покой в "Спи езерото" на Пенчо Славейков.

3. Перущица - "сетне" и първа клада на бунта от "Защитата на Перущица" на Иван Вазов

4. Изгодата - новият господар на човека в трети фейлетон на "Разни хора, разни идеали" на Алеко Константинов

5. Губещият се национален идеал в стихотворението "Линее нашто поколение" на Иван Вазов

6. Възрожденският патетизъм, родната свръхценност и обожанието към българското в "Дядо Йоцо гледа" на Иван Вазов

7. Смърт и безсмъртие в "Хаджи Димитър" на Христо Ботев

Добре ще е да посетиш библиотеката, да прочетеш малко книги, не са трудни неща. Учителката или учителят ти не ти ли е казал това? Помоли в библиотеката да ти дадат материали по темите, прочети ги хубаво и напиши нещо. Разбира се, без да приписваш едно към едно нещата. 

• Автор

Чел съм повечето, но не всички. Аз така или иначе ще ги прочета, няма как да не ги прочета, догодина са ми матурите, но трябва да изкарам добра оценка на това. Затова ви моля Вас за помощ, а и не съм много добър по литература!

3-4 изречения за Възрожденската патетика, видяна през призмата на народното забавление в главата "Представлението" от романа "Под игото" на Иван Вазов.

3-4 изречения за Хармонията на спокойствието в природата и душевния покой в "Спи езерото" на Пенчо Славейков.

3-4 изречения за Перущица - "сетне" и първа клада на бунта от "Защитата на Перущица" на Иван Вазов

3-4 изречения за Изгодата - новият господар на човека в трети фейлетон на "Разни хора, разни идеали" на Алеко Константинов

3-4 изречения за Губещият се национален идеал в стихотворението "Линее нашто поколение" на Иван Вазов

3-4 изречения за Възрожденският патетизъм, родната свръхценност и обожанието към българското в "Дядо Йоцо гледа" на Иван Вазов

3-4 изречения за Смърт и безсмъртие в "Хаджи Димитър" на Христо Ботев

Готово, вече си защитил Публикувано изображение

• Автор

Хайде де, помогнете ми, нали за това е този форум....

След малко ще ги  получиш .... за да изкараш добра оценка, че след матурите да имаш висок бал и да влезеш в някой елитен български университет ...

Хайде де, помогнете ми, нали за това е този форум....

Не, в случая не си познал за какво е форума. Мечешка помощ не даваме, тук не сме люпилня на "калинки".

По спомени от последната ми година в средното училище, това са формулировки на теми, който, за да се разберат и да може да се пише по тях, има единствено три варианта:

1. Лесен и евтин: да имаш добър преподавател по БЕЛ.
2. Лесен и скъп: да ходиш на частни уроци.
3. Труден и евтин: да четеш изследвания по тези въпроси.

И нека силата да бъде с теб!

Публикувано изображение

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

• Автор

След малко ще ги  получиш .... за да изкараш добра оценка, че след матурите да имаш висок бал и да влезеш в някой елитен български университет ...

Много ще съм ти задължен, ако ми ги дадеш :wors: :wors:

Много ще съм ти задължен, ако ми ги дадеш :wors: :wors:

Ти защо досега не отиде в библиотеката? Как така искаш всичко на готово? Такива като теб, който не искат да се напрегнат малко, после дават луди пари за частни уроци. Стегни се и отивай в библиотеката и започни да внимаваш в часовете.  :( 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.