Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Работа в Австралия

Featured Replies

• Автор

В Австралия не са вече аборигени и не наемат само като те помиришат и им харесаш. Директни полети от България до там не знам дали има, няма самолети които да поемат пълното разстояние, така че с прекачване...Това за 12 часа как го сметна, да не би да наемеш американската совалка? :)  Ми няма да стане, пенсионираха програмата. Най-късите варианти са около 19.5 часа, но има такива, в които прекачването на другите самолети не е стиковано добре и може да се проточи до 37 часа, че има и няколко варианти с от 40 до 50 часа.

Ясно ми е, че не харесват "бедни църковни мишки", но аз вярвам, че съм специален и различен. Надявам се да видят човека в мен. Както казах, за да те пуснат трябва да имаш билет отиване и връщане. Скъпо е, но дано си струва инвестицията. Това е дестинация която не е особено разработена и информацията е оскъдна. За 12-те часа - до Пекин са 12ч., приятеля отиде в Нова Зеландия с полет от Марсилия до Дубай и после до Уелингтън и му излязоха 13ч. (1ч. престой в Дубай). Билета му е 300-350 евро в едната посока, обикновена класа.

Ако ги имаш парите за билета.

Виж колко струва един билет за автобуса за спешно връщане от Париж например и после го сравни с цената на билет от Австралия да ти трябва да тръгнеш веднага.

Един роднина се връща спешно за погребение от Канада и искаха да му одерат кожата авиокомпаниите. Искаха му пари колкото да си купиш запазена кола на старо. 

Не се минавай да ходиш толкова далече, освен ако не си твърдо решен да оставаш там с години наред.

Австралия е на края на света.

И са много назадничави там. През лятото е голяма жега, не ти е работа.

Така е :( трябват пари, отива се на края на света. Няма как да остана с години наред - визата ти позволява 12месеца престой (6 месеца работа при работодател, после трябва да бъде сменен) или 4 месеца в системата на образованието (да учиш или да преподаваш). Това ме притеснява, че е далеко и че е жега. Той е французин от Юга и обича жеги от порядъка на 35-40 градуса. Аз на 30 вече ми е неприятно. :(

Последните години Австралия, упорито е на челни позиции при държавите с най-добро качество на живота(ако може да се вярва на подобна класация)-като основа се взима индекса на човешко развитие. 4-5 града неизменно са в топ 10 на най-добрите за живеене. Като му е мерак, защо да не пробва. 

Основното което трябва да имаш предвид(според мен), че отиваш дам да живееш, не да ставаш роб-ако усетиш, че клони към второто хич не се занимавай.

Но не виждам причина човек да не може да си уреди живота там с достатъчна упоритост и добро стечение на обстоятелствата.

То там до колкото съм чувал има няколко града и всичко друго селца, пустиня. Отивам с намерението за кариерно развитие, не роб, но трябва да се започне нещо докато се види положението нали?

Студенти сме и аз и той, той е авантюрист, аз обичам да играя на сигурно. Правим го за пари и защото този опит (1 година) в чужда англо езична държава ще ни помогне за това което правим в университета. Той си пада малко номад, не го свърта на едно място особено. Сякаш има тъмно минало и е "always on the run"... Аз съм другата крайност - пускам корени на едно място и не мърдам :D Де сме се намерили, само Бог знае (и сигурно се залива от смях) :)

Публикувано изображение

Аз съм за :yanim:

Опитай,млад си и аз лично го препоръчвам на всеки.

Без да те е страх.

Какво ще загубиш,в България да ни си по добре.

Я си спомни как се казваше предаването на Къцко ;)

• Автор

Аз съм за :yanim:

Опитай,млад си и аз лично го препоръчвам на всеки.

Без да те е страх.

Какво ще загубиш,в България да ни си по добре.

Я си спомни как се казваше предаването на Къцко ;)

Риск печели, риск губи :)

Ами не съм в България, за това и се колебаех, но той казва, че в Европа има криза и за това отиваме и двамата там. Дори той като французин не желае да стои в страната си (въпреки, че ще намери много работа, тоя е уникат) Благодаря ти за окуражаването. Наистина вдига морала.

Пътувай,трупай опит,опознай други култури и не му мисли толкова.

Това е богатство,което в бъдеще ще ти помогне.

Много късмет и ще разправяш как ти върви в тази прекрасна държава.

Ами не съм в България, за това и се колебаех...

Що не каза по рано,да не пишем излишни постове,за това,как е в чужбина.Щом вече си излязъл,трябва да си наясно стоят нещата в друга страна.Преди няколко години,говорих с един Българин,работил в ЮАР около 5 години и се преместил в Испания.Той ми разказа,че там печелил добре.Че Българите там не били обикновени работници,а почти всички си имали частен бизнес.Там,затова,че сме бяли,се отнасяли към нас,като с господари.Та той имаше информация,от други сънародници,с които е бил в ЮАР, че в Австралия било още по-добре.Беше се навил твърдо да отива в Австралия,но загубих връзка с него и така на разбрах дали е отишъл.

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

Няма нужда наистина да се трие темата, но ще помоля човек от екипа да премахне едно от цитираните от колеги мнение на  Belge. За целта ще постъпи доклад.

Какво стана?

Мина метлата :)  Можеше и по-фино да се направи, но пък все пак, така ефекта е по-чист.

• Автор

Мина метлата :)  Можеше и по-фино да се направи, но пък все пак, така ефекта е по-чист.

Мога само да кажа благодаря...

Наистина беше наложащо,защото Белгиеца започваше да губи добрия тон.

Както винаги де,той е цар на това да поизцапва темите на хората.

• Автор

Намерих австралиец да ми разкаже и отговори на всичко което ме интересува. Това което казва се разминава с това което някои от Вас казаха. Благодаря все пак на взелите участие.

• 3 месеца по-късно...

Хм.. Аз пък до колкото знам е мегаа трудно да отидеш в Австралия да работиш ... Много трудно давали визи, даже невъзможно, ако нямаш роднини там или не отидеш да учиш ... Или може би информацията ми е грешна ?

Чак пък мега. Валери е мой познат от кв "Борово". Дъщеря му изслужи и на 20 години реши да замине в Австралия. Денят преди отлитане направихме прощален банкет. Разбира се, тя се устрои по линия на сохнут и синия паспорт. Веднага си намери работа, квартира и изобщо не почувства шок, депресии и прочие шитни. Редовно се виждахме на скайпито и обменяхме мисли. Изобщо много гот й се стори и бе решила да не се връща, но си хвана гадже. Холандец и заради него преди седмица се премести в Холандия. Нормално, жена на 23 е да следва някакъв келеш. Баща й само ми пъшка.

По-интересно е Канада. Сергей, един от групата на Шаро замина там да живее. Оказва се, че в Торонто на една жена се падат 8 мъже. Страшно като си помислиш, ако си мъж. Разказа ми, за някаква прославена другарка, която с римската професия за нула време изплатила дом и нова машина, и няма там разни чернилки и арабеси. Подбира клиентелата.

Намерил си е малка квартира за 500 дол/мес с включен ток и вода, което е евтино. Веднага записал курс за тракери, че има търсене и сега мачка тротоарите на града с големия камион.

успех на кандидат-емигрантите

Намерих австралиец да ми разкаже и отговори на всичко което ме интересува. Това което казва се разминава с това което някои от Вас казаха. Благодаря все пак на взелите участие.

Интересно ще е авторът на темата да се включи и да сподели как са се развили нещата с неговото емигриране.

• Автор

Интересно ще е авторът на темата да се включи и да сподели как са се развили нещата с неговото емигриране.

Лошо. Българи могат да идат предимно като туристи. Единствената виза, която можем да получим е чрез системата (до колкото разбрах) ако някой работодател, който иска да работим за него подпише документ с който позволява влизането с цел работа в страната за повече от 3 месеца. Разбрах, че консулството на Австралия в София изобщо не се занимава да помага, а пренасочва към посолството в Гърция. Получих 2 (май автоматични) отговора от изпратен мейл до там и до официален адрес за визите, че или Visa 476 (нещо такова - това е туристическата) или Working Visa тип каквото казах по-горе. Е, вярно е, че ако имаме професия от типа на актьор (не от Стъклен дом), хирург, водопроводчик, агроном (висок клас) ще се намери кой да ни наеме, но като си нямаме никой???

Гледам има фирми посредници, които ще оправят всичко ако им се плати (вероятно подобаващо), но мисля, че ще те оберат повече отколкото ще получиш работейки работата на която ще те насадят. Има и друго. Четох разна информация за живота там. Като гледам жегите тук - 35 на сянка, нещо ми призлява за тяхното 40 на сянка, но и те не стоят на топло...

• 11 месеца по-късно...

Здравейте всички. Интересна тема за мен, прочетох почти всички постове внимателно. По принцип е вярно, че австралийската миграционна система е една от най-тегавите в целия свят, но има добра причина да е такава. Един от трудните и ключови моменти е да се избере точната виза, за която да кандидатстваш (има няколко десетки вида поне). Като цяло е най-добре да се ползва помощта на агенции, споменати и в предишни постове, но е силно препоръчително въпросните агенти да са лицензирани и австралийски, защото по този начин ще ви съдействат хора, които поне на книга имат същите познания за системата като емиграционните власти на Австралия. Една такава я движи мой познат от Австралия - Дани Трестиан се казва - http://www.bulgaria-australia.com/

Не са никак евтини този вид услуги (водят се от категория правни), но за сметка на това увеличават драстично шансовете за успешно получаване на виза. Надявам се да съм помогнал на заинтересованите.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.