Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избор на тонколони 2.1 до 150лв.

Featured Replies

Дай ги на сервиз, но им напомни за дефекта, който си забелязал. За да не стане така - ще постоят някой ден в сервиз, ще им дойде времето за ремонт и като ги чуят че свирят, няма и да ги пипнат. После ще си ги прибереш в къщи със същият дефект и с 20-30 лева по малко в джоба. 

Благодаря за отговора. А имаш ли представа на какво би се дължало това? Съжалявам за тъпия въпрос, ама откъм озвучителна техника не съм много добре запознат.

Благодаря за отговора. А имаш ли представа на какво би се дължало това? Съжалявам за тъпия въпрос, ама откъм озвучителна техника не съм много добре запознат.

Нещо в кутията на съббуфера  при определени условия или ниво, изпада в резонанс и затова се получава този дефект. Прдполагам, че е някакво уплътнение и би било добре, ако сам отвориш суббуфера, пуснеш го да работи и застанеш много близко до него, сам да можеш да откриеш това,  което резонира или трепти. А после да напишеш и ще му мислим как да го оправим. Все ще спестиш някой лев за биричка!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Досега съм бил с Logitech Z-3 и Logitech Z-4 и съм доста доволен, но ми предстои покупка на нови и въпроса ми е пак ли да взема Z-4 или нещо на Microlab, или на Altec Lansing :)

Ако някой има по-добра препоръка в този ценови клас и отново 2.1 да сподели. В интернет попаднах на този модел, ама в БГ не виждам къде се продава изобщо тази марка.

Интересно ми какво ги правиш тия колони та отново трябва да си купуваш. :)  Аз съм с Logitech Z-3 от 7-8 години и съм изключително доволен. За компактния си размер, вадят най-доброто качество на звука. Все пак са колонки за комп., но от алуминий и дърво , а не от пластмаса.

Редактирано от mititaki (преглед на промените)

• Автор

Интересно ми какво ги правиш тия колони та отново трябва да си купуваш. :)  Аз съм с Logitech Z-3 от 7-8 години и съм изключително доволен. За компактния си размер, вадят най-доброто качество на звука. Все пак са колонки за комп., но от алуминий и дърво , а не от пластмаса.

През 80% от живота си са усилени почти до край. И в крайна сметка и двата модела прекъсват за част от секундата или пък пукат, като Z-3 докато свири и спира за 2-3 секунди или повече и то май предимно като има баси :) От Ardes ми казаха 50-60 лева ремонт и то без гаранция, че ще е за дълго и за хубаво, та за това реших по-добре нови да взема.

Помня, че 2007 водих по-стария си модел Z-3 на ремонт в D&G Варна и от там м изаявиха, че някакъв чип имало за смяна, който правил мизерията и щяло да ми струва 70 лева. По принцип D&G не ги признавам за фирма изобщо, но в Ardes пък ми казаха, че ако наистина е от чип, то сега не се намират такива части и ще трябва те сами да го правят и дъра дъра все отказващи ме да се занимавам с ремонти приказки :)

Редактирано от JuSt4FuN (преглед на промените)

През 80% от живота си са усилени почти до край. И в крайна сметка и двата модела прекъсват за част от секундата или пък пукат, като Z-3 докато свири и спира за 2-3 секунди или повече и то май предимно като има баси :) От Ardes ми казаха 50-60 лева ремонт и то без гаранция, че ще е за дълго и за хубаво, та за това реших по-добре нови да взема.

Помня, че 2007 водих по-стария си модел Z-3 на ремонт в D&G Варна и от там м изаявиха, че някакъв чип имало за смяна, който правил мизерията и щяло да ми струва 70 лева. По принцип D&G не ги признавам за фирма изобщо, но в Ardes пък ми казаха, че ако наистина е от чип, то сега не се намират такива части и ще трябва те сами да го правят и дъра дъра все отказващи ме да се занимавам с ремонти приказки :)

Този, който ти е казал за частите, да не би случайно да е бил счетоводителят на фирмата, защото и те много често се изявяват за "майстори" , които ги има много и в този форум.  Няма чаркове, които не могат да се намерят, за да е необходимо някой да ти ги прави със собствените си ръце.Я ми напиши какво точно ти трябва или моделите на колоните, а аз ще проверя за документациите. Ще ти е интересна моята гледна точка. Разбира се, ако искаш можеш да го направиш.

Първо да кажа - прочетох само първата страница и имам един въпрос - защо не си вземеш 5.1 тонколони на Logitech ? Аз съм с http://www.technopolis.bg/b2c/details/561345/P11020301/Kompyutarni-tonkoloni-LOGITECH-X-530]Logitech X-530 и съм много доволен от тях - силен,дълбок бас, много добър звук а и за вкъщи повече от 70 W тонколони не ти трябват. Абсолютно достатъчни са ти тези за всякакви стилове музика! (Аз слушам Рок ,но много мой приятели ,които слушат дъбстеп и дръм'н'бас , се кефят много на тоя бас и звук като цяло).

Първо да кажа - прочетох само първата страница и имам един въпрос - защо не си вземеш 5.1 тонколони на Logitech ? Аз съм с Logitech X-530 и съм много доволен от тях - силен,дълбок бас, много добър звук а и за вкъщи повече от 70 W тонколони не ти трябват. Абсолютно достатъчни са ти тези за всякакви стилове музика! (Аз слушам Рок ,но много мой приятели ,които слушат дъбстеп и дръм'н'бас , се кефят много на тоя бас и звук като цяло).

Зависи за какво му трябват на човека. Ако е предимно за музика 2.1 е правилният избор, може пък да няма място къде да ги намести тези 5 колони в оптимална позиция, за да може поне да им ползва "услугите" по-прилично. :P

• Автор

Този, който ти е казал за частите, да не би случайно да е бил счетоводителят на фирмата, защото и те много често се изявяват за "майстори" , които ги има много и в този форум.  Няма чаркове, които не могат да се намерят, за да е необходимо някой да ти ги прави със собствените си ръце.Я ми напиши какво точно ти трябва или моделите на колоните, а аз ще проверя за документациите. Ще ти е интересна моята гледна точка. Разбира се, ако искаш можеш да го направиш.

Ако съм разбрал правилно линк

Аз като си купувах моите колони, докато гледах по по-големите вериги за техника, не видях много модели на Microlab. Има ги по онлайн магазини - да, знам, но така не може да ги чуеш и да прецениш на живо как са. Може ли някой да каже къде, да речем, в София може да се отиде на място в магазин и да чуеш колони повечко модели на Microlab? Мисля, че това би било полезно и на човека, отворил темата. ;)

Microlab се внасят от Виртуална зона намират се в Люлин на 200 метра от тунела.

Между другото, хвърли едно ухо на тия - EDIFIER R1600 T PLUS Ако са предимно за музика, а не игри предполагам, че ще ти харесат. Аз лично не съм ги чувал, но марката е известна и ги хвалят доста, а и ги има в наличност.

Напълно подкрепям. Нека автора да обърне внимание и на тези, както и други модели от марката.(в определения бюджет разбира се)

Защото имам приятно впечатление от Edifier x600 (не изкривяват при увеличение на звука на 100 процента)

Успех в избора!.

• Автор

@LZ4JW ме накара да се замисля за ремонт, но така или иначе скоро ще ида до Tехномаркет да прослушам Microlab-a и Rdifier :) Ако пък ремонта на старите се окаже лесен ирентабилен.... ще се замисля :)

Altec lansing - марката е много добра! За жалост от 2-3 години не се внасят в България и трудно можеш да намериш. Иначе бих ти препоръчал също http://electron.bg/philips-spa5300-p-19536.html#.UVyTVpNszz4 Един приятел има такива и казва, че е доволен от тях.

@LZ4JW ме накара да се замисля за ремонт, но така или иначе скоро ще ида до Tехномаркет да прослушам Microlab-a и Rdifier :) Ако пък ремонта на старите се окаже лесен ирентабилен.... ще се замисля :)

Бих ти казал колко е лесен и рентабилен ремонта само при условие, че колоните са при мен. Това, което ще ми обясниш тук, то няма да е меродавно за мен.Хората казват така: "око да види, ръка да пипне" Но ремонта им не представлява никакъв проблем за този, който разбира. При положение, че си доволен от работата им, то спокойно можеш да се заемеш с ремонт на колонките.Аз пак ти казвам, Няма нещо, дето да не може да се намери. Във всяка област на техниката си има хора, които са се научили как да си го потърсят. Разбира се, тук влиза и договореността от двете страни, на разумна цена.А не като те видят че си "гола вода" да ти натресат един чип крайно стъпало от 10-15 вата за 70 лева.Това вече е подигравка с клиента.

Аз по -горе бях написал един пост, но някои не четат. Моля те, не предлагай на колегата наилон за дъвка. Човекът си търси по-сериозни колони.   http://electron.bg/philips-spa5300-p-19536.html#.UVyZs9vnHMd. Или ако  не разбираш тази материя не е необходимо да препоръчваш.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Между другото, хвърли едно ухо на тия - EDIFIER R1600 T PLUS Ако са предимно за музика, а не игри предполагам, че ще ти харесат. Аз лично не съм ги чувал, но марката е известна и ги хвалят доста, а и ги има в наличност.

R1600 T PLUS , всъщност са студийни мониторни колони и предлагат по-високо качество от колони в същия ценови клас. Същата марка предлага и 2.1 speaker system или 5.1 multimedia speaker system - ТУК 

Редактирано от mititaki (преглед на промените)

Напълно подкрепям. Нека автора да обърне внимание и на тези, както и други модели от марката.(в определения бюджет разбира се)

Защото имам приятно впечатление от Edifier x600 (не изкривяват при увеличение на звука на 100 процента)

Успех в избора!.

+1 за edifier и аз наскоро си зех x600 и свирят страхотно без никакво изкривяване на звука

• 3 седмици по-късно...

Microlab SOLO 6 са страхотни .Ватовете съвсем се доближават до тези които пише на тях , а може и да са точно толкова .Мой приятел ползва такива вече няколко години но за съжаление не ги продава :( .Logitech Z4 за мен са по лошият избор.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.