Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

• Автор

Много благодаря на всички за бързите отговори! Малко каша ми стана в главата и се колебая между тези два варианта, но в първият липсва карта, може ли примерно да се преформи малко и да се сложи една?

А също така незнам кой процесор е по-добре, повечето хора казват AMD, други Intel ... не знам

Редактирано от Янка Бибиянка (преглед на промените)

• Отговори 64
  • Прегледи 4,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ако е за игри бих взел:

ASUS P8B75-M LX PLUS

I3-3210 3.2GHZ/3MB/LGA1155/BOX
4GB DDR3 1600 KINGSTON

1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX

SAPPHIRE HD7850 2GB GDDR5

CM ELITE 335U BLACK NO/PSU

PSU FD 500W INTEGRA R2

Обща стойност: 1 000.73 лв. с ДДС

Редактирано от Andrey_96 (преглед на промените)

Аз имам пак един-два въпроса. Каква беше старата конфигурация и каква е сегашната видеокарта?  За кое NFS  става въпрос? Защото ако се ползва сегашната видеокарта и ако тя е била спъвана от старата конфигурация, може да се наблегне на други неща, свързани с по-добрата работа на Шопа. И ако говорим за нещо от сорта на NFSMW,  тогава няма смисъл от подобни мощни и скъпи видеокарти с почти бюджетни процесори като i3. 

• Автор

Аз имам пак един-два въпроса. Каква беше старата конфигурация и каква е сегашната видеокарта?  За кое NFS  става въпрос? Защото ако се ползва сегашната видеокарта и ако тя е била спъвана от старата конфигурация, може да се наблегне на други неща, свързани с по-добрата работа на Шопа. И ако говорим за нещо от сорта на NFSMW,  тогава няма смисъл от подобни мощни и скъпи видеокарти с почти бюджетни процесори като i3. 

Старата цонфигурация е много зле :D

DualCore Intel Celeron E1400, 2000 MHz (10 x 200)

MSI P35 Neo2-FIR/FR / P35 Platinum (MS-7345)

Corsair XMS2 CM2X2048-6400C5 

WDC WD5000AAKS-00V1A0 SATA-II

Захранването не мога да засека в момента, спомням си че беше Fortron, ако е важно ще се опитам да разбера. NFS играя по-старите тъй като не мога да пробвам по-нови. Сегашната карта е  Radeon HD6670 Sapphire

Така си и мислех. Ако карате със сегашната видеокарта, ще могат да се дадат повечко парички за други неща. Освен това DDR2  паметта е сравнително скъпа на старо, а и за дъното могат да дадат 40-50 лева. За процесора...някой друг лев :) Та едно 100-120 лева могат и да се вземат от старите части. А захранването е добре да се смени, дори да е било добро навремето. 

Почти съм сигурен, че тая карта ще дръпне малко с новия процесор, защото Селерона си е достатъчно слаб. Това може да се разбере много лесно, като се засече натоварването на процесора при игрите, които играете. Най-лесно с пуснат таскмениджър. Играете известно време, след това излизате от играта и ако процесорът се е товарил максимално, значи спъва видеокартата. А колко я спъва, също може да се разбере с програма като MSI Afterburner или Aida 64,  като се гледа натоварването на нейното ядро. Примерно, ако средно се товари на 70 %, е логично да се очакват още 30 процента кадри с нов процесор. Разбира се в идеалния случай. Ако обаче процесорът не спъва видеокартата, то ще трябва да се примирите със същите кадри при игри. 

Надявам се да не съм бил много сложен в обясненията. 

• Автор

Така си и мислех. Ако карате със сегашната видеокарта, ще могат да се дадат повечко парички за други неща. Освен това DDR2  паметта е сравнително скъпа на старо, а и за дъното могат да дадат 40-50 лева. За процесора...някой друг лев :) Та едно 100-120 лева могат и да се вземат от старите части. А захранването е добре да се смени, дори да е било добро навремето. 

Почти съм сигурен, че тая карта ще дръпне малко с новия процесор, защото Селерона си е достатъчно слаб. Това може да се разбере много лесно, като се засече натоварването на процесора при игрите, които играете. Най-лесно с пуснат таскмениджър. Играете известно време, след това излизате от играта и ако процесорът се е товарил максимално, значи спъва видеокартата. А колко я спъва, също може да се разбере с програма като MSI Afterburner или Aida 64,  като се гледа натоварването на нейното ядро. Примерно, ако средно се товари на 70 %, е логично да се очакват още 30 процента кадри с нов процесор. Разбира се в идеалния случай. Ако обаче процесорът не спъва видеокартата, то ще трябва да се примирите със същите кадри при игри. 

Надявам се да не съм бил много сложен в обясненията. 

Не, много добре обосновано за което съм благодарна. Мисля че веднъж засичах натоварването на процесора, беше максимално да. Значи примерно ако ползвам тази конфигурация 

предполагам ще сработи, а ако не, предполагам ще трябва да вложа и за карта след това, ако правилно съм разбрала естествено.

Процесора си е добър, но за други цели а не за игри.

Не подценявай Ксеона в игрите са представя доста добре , а за програмите които са едно от изискванията е доста пред и5!

От старата конфигурация твърдият диск съвсем спокойно може да се ползва и съответно да се спести оттам. Друго, ако софтуера за графична обработка не се ползва за професионални, а за любителски цели, един i5 е напълно достатъчен и това ми се вижда най-оптимално:

GIGABYTE B75M-D3H 
INTEL CORE i5-3350P, 3.10GHz 
ADATA 4GB DDR III 1600 
SAPPHIRE 2048M HD7850 DDR5 PCI-E 3.0 /BULK/ 
COOLER MASTER GX 450W, Active PFC 
COOLER MASTER ELITE 431 

Междинна сума 849,07 лв.

ДДС (20%) 169,81 лв.

Крайна цена 1 018,89 лв.

Ако продадеш сегашните компоненти (без диска) ще се съберат още около 150 лв., които може да се вложат в малко по-добър процесор, макар че за мен следващия смислен е едва 3570K, които изисква и по-скъпо дъно и охладител за клока, иначе не си струва, а не ми се вярва да клокваш. Другия вариант е сумата от продажбата да се вкара в 7870 да кажем.

Не, много добре обосновано за което съм благодарна. Мисля че веднъж засичах натоварването на процесора, беше максимално да. Значи примерно ако ползвам тази конфигурация 

предполагам ще сработи, а ако не, предполагам ще трябва да вложа и за карта след това, ако правилно съм разбрала естествено.

Относно тая конфигурация. Аз бих сменил дъното  с GB H77-D3H, след като процесорът е такъв и няма да се клоква. Има по-голяма функционалност-две допълнителни USB 3.0  на задния панел, по-стабилна захранваща схема и по-добро вградено аудио - върховия модел на VIA. Цената е една и съща. Паметта също бих взел друга - две плочки A-DATA PRO  на 1600 MHz. Диска е въпрос по скоро  на личен избор, но лично аз имам 5 Seagate   и нито един WD. 

А за видеокартата бих казал, че дадох само предположения. Нямам си представа, доколко тоя Селерон ограничава видеокартата, но един пример с моята последна видеокарта. След смяна на процесора с две поколения по-нов и два пъти по-ниска цена, кадрите при игри скочиха два пъти. Всичко е индивидуално и не е правило. Тоя Селерон със сигурност е доста по-слаб от моя преден процесор, но пък и видеокартата HD6670  е близо два пъти по-слаба от моята. Така, че  кое би надделяло е неизвестно за мен, поне докато не видя някакви резултати от натоварване на процесор и видеокарта при игри. Все пак, теоретично ако видеокартата се товари на 50 % при някоя игра, би трябвало да се очакват около 2 пъти повече кадри след смяна на процесора. Ако обаче разликата е много по-малка, няма как да се получи това засилване. А тоя голям монитор направо си иска и добра видеокарта. Колегите са предложили няколко модела, но ако се взема нова видеокарта, аз бих взел минимум HD7790  за около 260-270 лева. 

• Автор

Публикувано изображение 

Така изглежда работата на картата с пуснат NFS Undercover на непълна графика, процесора отива на 70% може би  95 :)

Публикувано изображение

Така изглежда работата на картата с пуснат NFS Undercover на непълна графика, процесора отива на 70% може би  95 :)

Ами супер. Ако последната част от графиката  е реалната игра и ако процесорът през това време е натоварен максимално, може да се очакват дори над 2 пъти повече кадри. Това коя игра е? Първата част от графиката предполагам е от пускането на играта. Тогава видеокартата почти при всички игри се товари максимално, докато човек се ровичка из менютата. Има и още нещо. При включена вертикална синхронизация и възможност за много повече кадри от видеокартаа, се получава подобна графика. Примерно играта се синхронизира с монитора на 30 Hz,  а видеокартата предоставя 70. Тогава би трябвало да се получи подобна графика. 

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

• Автор

Ами супер. Ако последната част от графиката  е реалната игра и ако процесорът през това време е натоварен максимално, може да се очакват дори над 2 пъти повече кадри. Това коя игра е? Първата част от графиката предполагам е от пускането на играта. Тогава видеокартата почти при всички игри се товари максимално, докато човек се ровичка из менютата. Има и още нещо. При включена вертикална синхронизация и възможност за много повече кадри от видеокартаа, се получава подобна графика. Примерно играта се синхронизира с монитора на 30 Hz,  а видеокартата предоставя 70. Тогава би трябвало да се получи подобна графика. 

NFS Undercover сравнително стара игрица. Да първият скок е от пускането на играта, вторият е когато направих няколко движения за да я пораздвижа малко. Не съм пускала верикалната синхронизация. А аз след като вече се спрях на тази комбинация:

може ли някой да ми препоръча една симпатична графична карта за нея, за да не трябва да питам пак после. Дали ще е след месец, но ще сменя старата така или иначе. Все пак веднъж на 4г купувам компютър, поне да му е ново всичко. Искам да благодаря и на всички, които отговориха на тази тема и дадоха своите предложения, надявам се да не съм обидила някой, сигурна съм че всичките бяха добри, но трябва да избера само едно за жалост.

Ами на тази машинка ще и отива ето тази карта: GIGABYTE 2048M HD7870. По принцип бих ти препоръчал да изчакаме с препоръката, докато не дойде време да се взима, но поне до към месец, а и повече, не се очаква някакво раздвижване на пазара на графичните карти, така че мога спокойно да ти я препоръчам.

Другият вариант е тази: ASUS 2048M GTX660TI, която обаче идва малко по-скъпичка.

• Автор

Ами на тази машинка ще и отива ето тази карта: GIGABYTE 2048M HD7870. По принцип бих ти препоръчал да изчакаме с препоръката, докато не дойде време да се взима, но поне до към месец, а и повече, не се очаква някакво раздвижване на пазара на графичните карти, така че мога спокойно да ти я препоръчам.

Другият вариант е тази: ASUS 2048M GTX660TI, която обаче идва малко по-скъпичка.

Благодаря много за бързият отговор. Ще последвам съвета и ако няма нищо ново живот и здраве. Мисля, че предпочитам GB, въпреки че съм сигурна и двете са добри.

Все пак за проба поставете и старата карта. Сигурен съм, че кадрите ще скочат не два, а три пъти така, както гледам натоварването при тая игра. NFS  по принцип са по-процесорнозависими игри и си искат добър процесор. А с  малко клок на видеокартата с MSI Afterburner и още повече.  И пак ще поврторя един мой пост от по-горе. По-добрия вариант е дъно GB H77-D3H  за същите пари. Това Z77 DS3H  е с чипсет Z77, чиято главна цел е клок на процесора. Само дето за клок трябва и процесор с отключен множител, тоест нещо от рода на i5 3570K. Разбира се, възможен е клок и на тоя i5 3470 но първо, че е безсмислен за видеокарта като HD7870 и второ, че тия процесори загряват доста и стандартният охладител няма да е достатъчен. Докато H77  е всъщност измислен с цел да се предложи Z77  чипсет на по-ниска цена, като се елиминира единствено възможността за клок по отключен множител и по турбомножител. Все пак и там са възможни едни 6-7 % клок по BCLK. Z77 DS3H  е с цената на H77 D3H, но това е с цената на орязване на някои неща, като по-лошо вградено аудио, по-малко USB портове  и по-евтина захранваща схема. Лично аз не бих си го взел специално в тоя случай. 

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

• Автор

Все пак за проба поставете и старата карта. Сигурен съм, че кадрите ще скочат не два, а три пъти така, както гледам натоварването при тая игра. NFS  по принцип са по-процесорнозависими игри и си искат добър процесор. А с  малко клок на видеокартата с MSI Afterburner и още повече.  И пак ще поврторя един мой пост от по-горе. По-добрия вариант е дъно GB H77-D3H  за същите пари. Това Z77 DS3H  е с чипсет Z77, чиято главна цел е клок на процесора. Само дето за клок трябва и процесор с отключен множител, тоест нещо от рода на i5 3570K. Разбира се, възможен е клок и на тоя i5 3470 но първо, че е безсмислен за видеокарта като HD7870 и второ, че тия процесори загряват доста и стандартният охладител няма да е достатъчен. Докато H77  е всъщност измислен с цел да се предложи Z77  чипсет на по-ниска цена, като се елиминира единствено възможността за клок по отключен множител и по турбомножител. Все пак и там са възможни едни 6-7 % клок по BCLK. Z77 DS3H  е с цената на H77 D3H, но това е с цената на орязване на някои неща, като по-лошо вградено аудио, по-малко USB портове  и по-евтина захранваща схема. Лично аз не бих си го взел специално в тоя случай. 

Предполагам, че ако сменя дъното няма да се наложи да сменям и други неща? Определено няма да клоквам нищо, рискът не е женска черта хахаха, а и съм боса в това :D В началото ще карам със старата карта, за да проверя как ще работи, но просто ще я сменя следващия месец.

Тогава GB H77-D3H. Аз не разбрах окончателния бюджет със и без видеокарта, но без да се ограничавам много, бих избрал това без видеокарта:

Публикувано изображение

Бих го взел за себе си разбира се, ако трябваше да се ограничавам до 1000 лева без видеокартата. Ще добавя и един преден 120 мм вентилатор, който да вкарва въздух към хард диска. 

Обаче честно да си кажа, бих надвишил малко бюджета за тая кутия:

FD CORE 3000 ATX BLACK

Ако все пак не мога да го надвиша, временно ще карам с една плочка 4 GB RAM. 

• Автор

Тогава GB H77-D3H. Аз не разбрах окончателния бюджет със и без видеокарта, но без да се ограничавам много, бих избрал това без видеокарта:

Публикувано изображение

Бих го взел за себе си разбира се, ако трябваше да се ограничавам до 1000 лева без видеокартата. Ще добавя и един преден 120 мм вентилатор, който да вкарва въздух към хард диска. 

Обаче честно да си кажа, бих надвишил малко бюджета за тая кутия:

FD CORE 3000 ATX BLACK

Ако все пак не мога да го надвиша, временно ще карам с една плочка 4 GB RAM. 

Много благодаря, че сте намерил дънната платка, защото аз както и да го пишех все не ми я намираше по този начин! А доколкото бюджета се извинявам, защото едва вчера реших че е по-добре да взема по-силна конфигурация в дадения бюджет, но и да сменя и картата примерно след месец, когато имам възможност. До това решение стигнах, защото конфигурацията ми хвана окото, а аз един път харесам ли нещо си държа на него :D За кутията никога не ме е било грижа, а сигурно трябва. Старият компютър горкията е в една изкорубена кутия :D Не е голяма разликата между двете така, че може да го взема под внимание.

Intel вариант:

GB H77-D3H
I5-3570 /3.4G/6MB/BOX/LGA1155

CORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.35V
FD CORE 3000 USB3 ATX BLACK
PSU FD 650W INTEGRA R2

Обща стойност - 989.55 лв. с ДДС

и АМД вариант който е за предпочитане с оглед на бюджета...

ASROCK 990FX EXTREME3/AM3
AMD FX-8320/3.5G/X8/BOX/AM3+
CORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.35V
FD CORE 3000 USB3 ATX BLACK
PSU FD 650W INTEGRA R2

Обща стойност - 969.42 лв. с ДДС

Редактирано от Dream Savior (преглед на промените)

• Автор

Обща стойност - 1 494.62 лв. с ДДС

Ами мисля,че това е крайният резултат. Изглежда ли достоверно?

Почти достоверно. Кутията идва с 3 вентилатора и допълнителният  не е необходим. Освен това за Фотошоп ще трябва и повечко RAM  памет. Поне още една плочка от 4 GB на първо време. Обаче най-недостоверна е кутията, съчетана с видеокартата. За да се монтира избраната видеокарта, ще трябва част от слотовете за хард дискове да се демонтират, защото с тях се побират видеокарти с максимална дължина 270 мм, а избраната е 280 мм.  Това не би било проблем, ако се поставят максимум 3 хард диска, защото местата за другите 3 ще изчезнат. Ако след време обаче не достига място примерно за SSD,  то може да се купи такова с mSATA  интерфейс, което се монтира директно на дъното. Не знам откъде взехте линк за тая видеокарта, но аз не я намирам в магазина. 

• Автор

Почти достоверно. Кутията идва с 3 вентилатора и допълнителният  не е необходим. Освен това за Фотошоп ще трябва и повечко RAM  памет. Поне още една плочка от 4 GB на първо време. Обаче най-недостоверна е кутията, съчетана с видеокартата. За да се монтира избраната видеокарта, ще трябва част от слотовете за хард дискове да се демонтират, защото с тях се побират видеокарти с максимална дължина 270 мм, а избраната е 280 мм.  Това не би било проблем, ако се поставят максимум 3 хард диска, защото местата за другите 3 ще изчезнат. Ако след време обаче не достига място примерно за SSD,  то може да се купи такова с mSATA  интерфейс, което се монтира директно на дъното. Не знам откъде взехте линк за тая видеокарта, но аз не я намирам в магазина. 

Значи ще махна вентилатора :D Доколкото за кутията, предполагам този магазин има опцията да сглобят компютъра и се надявам като го правят да се сетят за тези неща или предполагам ще питат? Ако не, може би ще трябва да я сменя защото нямам кой да ми я направи. RAM съм сложила 2 просто тук не излизат :) За видеокартата  разглеждах още една тема във форума, и понеже The_Reaver ми я препоръча се сетих, че гледах линк но в този магазин. Ако не е в наличност докато я взема, ще трябва да сменя с нещо друго.

Обаче в мен възникна един въпрос и може би някой по-запознат ще каже. При покупката на части, те пристигат опаковани. Някои не, но някои са окомплектовани с допълнителни неща - ръководство, кабели, преходници. В случая ако се поръча тая кутия, ще трябва да се демонтират част от гнездата за хард дискове и се чудя, дали някой ще се сети да ги прати :) Захранването също е модулно. Тоест, монтират се само необходимите кабели, а за останалите има една много готина торбичка :) Дъното идва в комплект с няколко кабела, ръководства, диск и така нататък. Освен това има два варианта за гаранция. Единият е обща гаранция със запечатана кутия и вторият с гаранция на всяка част поотделно. Трябва задължително да се избере втората гаранция, за да не стане някоя издънка след време. А и поотделно някои части ще бъдат с по-голяма гаранция. Тук във форума имаше подобни оплаквания, как е дадена обща гаранция на всички компютърни части. Така ако има проблемна видеокарта примерно, ще трябва да се изпраща за ремонт целия компютър, а не само видеокартата.  А за видеокартата...може да се избере и някоя с по-нормални размери. Например GTX660  на Asus  или GB,  които са около 10 % по-бавни. 

• Автор

Обаче в мен възникна един въпрос и може би някой по-запознат ще каже. При покупката на части, те пристигат опаковани. Някои не, но някои са окомплектовани с допълнителни неща - ръководство, кабели, преходници. В случая ако се поръча тая кутия, ще трябва да се демонтират част от гнездата за хард дискове и се чудя, дали някой ще се сети да ги прати :) Захранването също е модулно. Тоест, монтират се само необходимите кабели, а за останалите има една много готина торбичка :) Дъното идва в комплект с няколко кабела, ръководства, диск и така нататък. Освен това има два варианта за гаранция. Единият е обща гаранция със запечатана кутия и вторият с гаранция на всяка част поотделно. Трябва задължително да се избере втората гаранция, за да не стане някоя издънка след време. А и поотделно някои части ще бъдат с по-голяма гаранция. Тук във форума имаше подобни оплаквания, как е дадена обща гаранция на всички компютърни части. Така ако има проблемна видеокарта примерно, ще трябва да се изпраща за ремонт целия компютър, а не само видеокартата.  А за видеокартата...може да се избере и някоя с по-нормални размери. Например GTX660  на Asus  или GB,  които са около 10 % по-бавни. 

Надявам се да се сетят, иначе ще е кофти :/ А за карта и аз си мислех или ASUS GTX660-DC2-2GD5 или GB GV-N65TBOC-2GD, след като тази я няма в наличност

Когато и се обадят за потвърждение,освен че трябва да каже,че иска да и го сглобят,ако си иска ръководства,кабели и т,н. ще трябва и това да каже,иначе те ще го сглобят и няма да и пратят нищо,ще монтират необходимите кабели на захранването и няма да и дадат останалите,което е тъпо и ако изрично не спомене за отделна гаранция на компонентите ще и праснат лепенки по кутията,един приятел скоро си поръча компютър за 1500 лв и им казахме да сглобят компютъра и си мислихме че ще пратят и самите кутии на компонентите,но пратиха само добре опакована кутия с 2 диска вътре,та той се обажда допълнително,да му пратят кутийчетата!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.