Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Филми с най-добри 3D ефекти

Featured Replies

Погледнах и мисля няма точно такава ,или подобна тема и реших да направя.Моля да препоръчате филми,които да имат по-впечатляващи 3Д ефекти.Питам,защото напоследък изгледах 5-6 филма,но като че ли от към 3Д ефекти не са много добри-в смисъл няма много изкачащи ефекти а нали уж тогава най има смисъл да е 3Д-не само дълбочина на филма.Изгледах и няколко клипчета където имаше доста такива ефекти,но за филм май не попаднах все още на такъв,който да ме изкефи :) Ще се раздвам ,ако се включите и тази моя тема и направите предложения.

Погледнах и мисля няма точно такава ,или подобна тема и реших да направя.Моля да препоръчате филми,които да имат по-впечатляващи 3Д ефекти.Питам,защото напоследък изгледах 5-6 филма,но като че ли от към 3Д ефекти не са много добри-в смисъл няма много изкачащи ефекти а нали уж тогава най има смисъл да е 3Д-не само дълбочина на филма.Изгледах и няколко клипчета където имаше доста такива ефекти,но за филм май не попаднах все още на такъв,който да ме изкефи :) Ще се раздвам ,ако се включите и тази моя тема и направите предложения.

Мисля, че в интернет, няма 3D филм, който не съм изгледал. Най много ефекти имат само два филма.

Sammy's.Adventures.2

Алиса в страната на чудесата.

• Автор

Мисля, че в интернет, няма 3D филм, който не съм изгледал. Най много ефекти имат само два филма.

Sammy's.Adventures.2

Алиса в страната на чудесата.

Благодаря ти .А някой други,които не са детски ?

Анимацията е по-лесна за 3D ефекти. За мен, анимацията е и много забавна.  Journey.To.The.Center.Of.The.Earth. Аватар, си го гледал. Май не се сещам за други филми в които има много излизащи ефекти.

Може би се дължи на това, че мен не ме интересуват тези излизащи илюзии. Мен ме интересува заден фон. От давна не гледам филми на 2D. Виждам от зад стена и тя в мъгла. Предаванията не са така. В 3D е друга бира.

Абе пич 3D-то не е само изкачащи обекти! По надолу в постовете мисля nikolela правилно се е опитал да ти обясни.Лично за мен едно от най-добрите 3D-та ,които съм гледал напоследък ( като изключим филмите по кината ,които почти съм изгледал) е Lichtmond и Lichtmond.2 .И да...анимациите май опрделено са по-добри откъм 3D ефекти...За филми -не са много мисля с такива,,изкачащи обекти,, :) както ти ги описваш.То мисля и за това идеше реч в споровете в една друга тема за това дали да се теглят в 3D формат ,или да се конвертират от опцията на телевизора :wink12: .За това и ги правят тези 3D демо клипове,където има такива ,,обекти,, за да ,,грабнат,,потенциялния купувач :D И .... внимавай с тия обекти да не те цапардоса нещо :D

Съгласен съм с горното мнение, като ще допълня ако искате филм с ефекти, но не игрален, а документален - IMAX Under the Sea!

Абе пич 3D-то не е само изкачащи обекти! По надолу в постовете мисля nikolela правилно се е опитал да ти обясни.Лично за мен едно от най-добрите 3D-та ,които съм гледал напоследък ( като изключим филмите по кината ,които почти съм изгледал) е Lichtmond и Lichtmond.2 .И да...анимациите май опрделено са по-добри откъм 3D ефекти...За филми -не са много мисля с такива,,изкачащи обекти,, :) както ти ги описваш.То мисля и за това идеше реч в споровете в една друга тема за това дали да се теглят в 3D формат ,или да се конвертират от опцията на телевизора :wink12: .За това и ги правят тези 3D демо клипове,където има такива ,,обекти,, за да ,,грабнат,,потенциялния купувач :D И .... внимавай с тия обекти да не те цапардоса нещо :D

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Абе харесваш ми ти! Много бързо се справяш с материала. Я ми кажи някой тракер за 4К. :beer11:

Абе харесваш ми ти! Много бързо се справяш с материала. Я ми кажи някой тракер за 4К. :beer11:

Благодаря за мнението ти за мен! Клипове 4К съм теглил от тук http://tracker.hdclub.com.ua/browse.php?search=4k&incldead=0&dsearch=&stype=or Малко са,но можеш да си ,,пробваш,, новото лаптопче поне дали може да се справя с тях ;) Ако искаш ще ти кажа и ской плеър да ги отваряш за да му е ,,най-леко,, на лаптопчето ;)  :beer:

Редактирано от skalata_73 (преглед на промените)

Благодаря за мнението ти за мен! Клипове 4К съм теглил от тук http://tracker.hdclub.com.ua/browse.php?search=4k&incldead=0&dsearch=&stype=or Малко са,но можеш да си ,,пробваш,, новото лаптопче поне дали може да се справя с тях ;) Ако искаш ще ти кажа и ской плеър да ги отваряш за да му е ,,най-леко,, на лаптопчето ;)  :beer:

Да бе, да! Tо на филми с 1D му се разтуптява сърцето, а камо ли да му кача някой сериозен плеар с инсталационен фаил 200 мегабайта. Ама за 80 лева знаеш ли каква хубава работа ми върши като пишеща машина? Шегувам се, но спокойно си гледкам филмчета, та даже и на скайпа до Америка ме закарва, но не съм го пробвал с камерата. Не ми трябват. Аз знам къде да търся такива филми. Благодарсо и се извинявам че не е по темата!

• Автор

Много добри отговори даваш skalata_73.И макар и да си малко хаплив ми харесват и ми се изясняват някои неща.Отивам да тегля филмите ,които си препоръчал.

Много добри отговори даваш skalata_73.И макар и да си малко хаплив ми харесват и ми се изясняват някои неща.Отивам да тегля филмите ,които си препоръчал.

Ами благодаря и на теб-Много ме ,,хвалите,,тази вечер :wub: Те не са точно ,,филми,,като си мислиш предполагам ,но се надявам да ти харесат :wink12:

• Автор

Ами благодаря и на теб-Много ме ,,хвалите,,тази вечер :wub: Те не са точно ,,филми,,като си мислиш предполагам ,но се надявам да ти харесат :wink12:

Лека вечер от мен....

• Автор

Днес гледахме 3Д-то препоръчано ми от skalata_73.Наистина е най-доброто,което сме гледали с брат ми.Благодаря му и благодарение на неговите постове и препоръки разбрах че 3Д наистина не значи само тези ефекти които излизат от екрана а и нещо повече.Ако може да каже и за нещо друго ....

Ами радвам се ,че ти е харесало 3D-то .Не претендирам да е най-доброто,но поне за това ,което съм изгледал от телевизора е едно от най-добрите,които ми е направило впечатление.Филми,клипове и прочее има в много и най-различни Торенти,но доколкото подразбирам май не търсиш където трябва ,или поне не в достатъчно такива.Ако искаш ще те ,,насоча,,от къде да си търсиш 3D ,но нека не е тук ,че вече май се оспамва темата ....

• Автор

И къде ако не тук,че не те разбирам  за което се извинявам.

Aбе пич!И аз съм регистриран тук отскоро ,но освен филми се старая и малко да попрочета тук -там нещо!Тук не е Скайп да си ,,чатим ,,двамата!!!Ще ти пиша на лични за Торенти от които можеш да си теглиш 3D.И не се сърди-не обичам да ,,хапя,, както ти се изрази малко по напред в коментарите си ами и малко попрочети за форума и как другите задават въпросите си и се,,държат,,тук ;)

• 2 месеца по-късно...
  • 4 седмици по-късно...
  • 5 месеца по-късно...

Нещата, които чета в тази тема се развиват ни в клин, ни в ръкав... Понеже аз се занимавам любителски с това, за което говорите и ми е ясно за какво иде реч. Имам предвид, че едни говорят за ефектите, зрелищните сцени, които са направени на компютър, а други за това как филма е 3Д (трябва да се гледа с очила) и изреждат 3Д филми, а автора, от това, което е написал става ясно, че пита за филми, в които с намесата на компютри и 3Д анимацията са направени разни ефекти и и сцени. 

Така...

3Д ефекти, ако правилно се е изразил автора на темата са Визуалните ефекти и 3Д анимацията във филмите, които са създадени изцяло на компютър, поради невъзможността им за създаване на живо.

А вече дали филма ще е 3Д (за гледане с очила) си го решават те. 3Д филмите се заснемат със специални 3Д видеокамера с 2 обектива, които правят основните 3 цвята Red, Green, Blue да изпъкват и да правят картината обемна. Така я виждате - обемна, с помощта на очилата, които пречупват тези 3 основни цвята :).

Иначе филми, в които ми харесват визуалните ефекти са доста:

Аватар - който показва невиждани 3д анимация и визуални ефекти

Карибски пирати

Кинг Конг

ТРАНСФОРМЪРС !!!

И още доста..

• 1 месец по-късно...

На мене лично ми харесват анимациите но които са по реалистични и са в 3д например (в света на динозаврите)този филм за сега ми е най як но не мога да го намеря  в нета ако някои знае плс да ми даде линк  :(

Принципно като изключим Аватар, другият филм, който е сниман специално за 3Д и ефектите наистина са много добри е "Хюго" на Мартин Скорсезе. По принцип повечето филми не се снимат със специална 3Д камера като при споменатите два филма по-горе, а впоследствие се конвертират в 3Д и затова качеството е различно - понякога 3Д-то е малко плоско и няма никакви детайли, но това говори, че продуцентите са спестили от бюджета за конвертиране. Пример за супер яко конвертиране е 3Д версията на "Титаник", но тя пак е супервайзвана от самия Джеймс Камерън, затова там няма какво да си говорим за качеството. Аз лично не бях впечатлен от 3Д весрията на "Междузвездни войни, епизод 1" и може би понеже нямаше огромен успех решиха следващите части да не ги пускат. Иначе всички други филми, които са ти препоръчали са на добро ниво. А за анимациите 3Д върши страхотна работа, особено при тези на Пиксар като "В небето", където има изобилие от цветове. Дано да съм бил полезен!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.