Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Е, щом е толкова страшно захранването с три години гаранция, ето същата конфигурация с друго захранване:

Обща стойност - 301.93 лв. с ДДС
  • Автор

http://nikem-bg.net/cart/47068p1r48356p1r46377p1rp0rf.html

значи за ся сам избрал това а дали ще стане с захранването АТХ-300W

Ако е и наполовина колкото пише на етикета няма да има проблеми да го захрани. 

Разбира се винаги има риск да изгърми при някой токов удар ако са спестени защитите но това е друга тема.

Събери още някой лев и си вземи и ново захранване!

Gigabyte F2A55M-DS2, socket FM2

AMD A8 X4 5600K, 3600MHz, Socket FM2, Box, Black Edition

Kingston 4GB, DDR3, 1600MHz, HyperX 10th Anniversary Series

Thermaltake Litepower LT-400P, 400W

Общо 396лв. , като частите са с безплатна доставка!

Ако игрите са  леки като ЦС, за които говориш ти правилният избор е А8 и вграденото му видео , конфигурацията е с по-слаба производителност от предлаганите интелски , но в случея за тези слаби игри вградената такава в процесора ще се справи без проблем.

При тази конфигурация е хубавото, че ако след време решиш да играеш по-тежки игри добавяш карта от среден клас и тогава предлаганите тука интелски целорончета и пентиуми ще дишат прахта на А8-цата , която си е равна на производителност с 750К модела , а интелската конфигурация тогава ще се нуждае от смяна на процесор и видео!

• Автор

Ако игрите са  леки като ЦС, за които говориш ти правилният избор е А8 и вграденото му видео , конфигурацията е с по-слаба производителност от предлаганите интелски , но в случея за тези слаби игри вградената такава в процесора ще се справи без проблем.

При тази конфигурация е хубавото, че ако след време решиш да играеш по-тежки игри добавяш карта от среден клас и тогава предлаганите тука интелски целорончета и пентиуми ще дишат прахта на А8-цата , която си е равна на производителност с 750К модела , а интелската конфигурация тогава ще се нуждае от смяна на процесор и видео!

В никем'а не са ли по евтини и дали после като си сложа Видеокарта ПСУ'то ще издаржи?

В никем'а не са ли по евтини и дали после като си сложа Видеокарта ПСУ'то ще издаржи?

И захранването толкова ли е хубаво че е 55лв защото ми предлагат за 30лв 400w

В момента цените в двата магазина са сходни , но от емаг частите ще дойдат с безплатна доставка , която от никем за тези части ще е минимум 20лв , а като гледам колко много извърта конфигурациите за да влезеш в 300лв. бюджет мисля няма спор от къде е по-добре да пазаруваш!

Захранването за тези пари си е добре , в никем около тези пари може да вземеш Фортрон или от Руминските , които са сравнително нови на пазара и не всички биха взели захранване ,за което няма информация и мнения от първа ръка!

хах :Д 30 лв. 400 в захранване :Д ти от стар на нов китаец ли искаш да ходиш ?

Те предлаганите пентиумчета се продават. Проблемът е дотогава какво ще се прави със слабото вградено видео. Гледам някои конфигурации дори са с двумодулни процесори и вградена видеокарта, което за мен си е най-голямата набутвация. Никаква карта от среден клас няма да може да се монтира след време. Няма да има смисъл с тия осакатени процесори. А и да го продадеш, няма с какво да го смениш. Ще почваш да мислиш за клок, а там трябва дъно, охлаждане, ала-бала. А HD6670 ще си пасне, с кой да е Пентиум и дори Селерон. Има един сайт, викат му "Продавалник". Не случайно.  И между другото, снощи, а и днес се занимавах точно с тия проблеми. Дори един Athlon X4  е по-слаб от най-евтиния i3 3220. И то доста по-слаб при някои процесорнозависими игри. Днес си играх да симулирам ситуацеи - слаба видеокарта от рода на HD7750 и надолу с двуядрен процесор на 2.6 и 2.9 GHz, каквито са някои от препоръчваните в тая тема. За жалост не можах с моята видеокарта да достигна нивото на HD6670, защото се тая карта се оказа два пъти по-бавна, но пък докарах GTX460  до нивото на една HD7750. Та ясно се видя, че дори и две ядра на 2.6 GHz  на i3 3220  са достатъчни за една HD6670 и дори HD7750,  но там с известни условности за игрите. Тествах F1_2012,  а това доста процесорнозависима игра, ако говорим за подобно ниво на хардуера. Та не знам какво ще играе с тия APU-та и какви карти ще поддържа в бъдеще без клок, но я камилата, я камиларя. Той да се набутва години наред с вграденото видео, пък после да слага карта среден клас. 

Феновете на АМД се гордеят с едно - как процесорите им настигнали Интел при FC3  и Crysis3. Само дето тия игри не се играят нито с вградени видеокарти, нито пък дори с доста по-скъпи. А отдавнашното предимство на АМД при евтините решения е химера. Претенции без покритие. Освен ако човек не си направи въртолет и печка за зимата.  Сега срещу подобна сума винаги може да се сглоби интелска конфигурация за игри и то с добра възможност за ъпгрейд. При АМД няма как да стане.  

Те предлаганите пентиумчета се продават. Проблемът е дотогава какво ще се прави със слабото вградено видео. Гледам някои конфигурации дори са с двумодулни процесори и вградена видеокарта, което за мен си е най-голямата набутвация. Никаква карта от среден клас няма да може да се монтира след време. Няма да има смисъл с тия осакатени процесори. А и да го продадеш, няма с какво да го смениш. Ще почваш да мислиш за клок, а там трябва дъно, охлаждане, ала-бала. А HD6670 ще си пасне, с кой да е Пентиум и дори Селерон. Има един сайт, викат му "Продавалник". Не случайно.  И между другото, снощи, а и днес се занимавах точно с тия проблеми. Дори един Athlon X4  е по-слаб от най-евтиния i3 3220. И то доста по-слаб при някои процесорнозависими игри. Днес си играх да симулирам ситуацеи - слаба видеокарта от рода на HD7750 и надолу с двуядрен процесор на 2.6 и 2.9 GHz, каквито са някои от препоръчваните в тая тема. За жалост не можах с моята видеокарта да достигна нивото на HD6670, защото се тая карта се оказа два пъти по-бавна, но пък докарах GTX460  до нивото на една HD7750. Та ясно се видя, че дори и две ядра на 2.6 GHz  на i3 3220  са достатъчни за една HD6670 и дори HD7750,  но там с известни условности за игрите. Тествах F1_2012,  а това доста процесорнозависима игра, ако говорим за подобно ниво на хардуера. Та не знам какво ще играе с тия APU-та и какви карти ще поддържа в бъдеще без клок, но я камилата, я камиларя. Той да се набутва години наред с вграденото видео, пък после да слага карта среден клас. 

Феновете на АМД се гордеят с едно - как процесорите им настигнали Интел при FC3  и Crysis3. Само дето тия игри не се играят нито с вградени видеокарти, нито пък дори с доста по-скъпи. А отдавнашното предимство на АМД при евтините решения е химера. Претенции без покритие. Освен ако човек не си направи въртолет и печка за зимата.  Сега срещу подобна сума винаги може да се сглоби интелска конфигурация за игри и то с добра възможност за ъпгрейд. При АМД няма как да стане.  

Направи тестове на въпросните процесори , които се предложиха на момчето в конфигурациите и тогава говори!

Точно А8-цата е доста по-добра от целерона и пентиума , а за вграденото видео , какво не ти харесва , кото изискването на автора е ЦС и такъв тип леки игри.

Той ЦС щото иска последно поколение карти и процесори , то и с хд3000 на интел ще върви перфектно!

Защо намесваш и най-евтиния и3 , за теб колко евтин е като струва 210лв. ,а 750К 145лв. прави така сравненията , не да ми увърташ тука врели некипели.

И аз съм с конфигурация на интел ,ама няма да предлагам за такива пари интелските бози в ниска клас , като може да се вземе по-добър процесор със ДОСТАТЪЧНО ДОБРО ВИДЕО(за целите на автора) , за същите пари!

• Автор

вече сам поръчал предложението на playalistic, от еМАГ и чакам поръчката.  До сега си ползвах АМД нямах проблеми ДАНО ДА НЯМАМ и сега.

Благодаря на всички писали в темата ! :)

вече сам поръчал предложението на playalistic, от еМАГ и чакам поръчката.  До сега си ползвах АМД нямах проблеми ДАНО ДА НЯМАМ и сега.

Ще е хубаво да кажеш дали си доволен от нея и да качиш няколко скрееншота

Браво и честито.

Тия от еМаг дали работят днес?Тоест,дали обработват поръчки. Защото аз снощи пуснах една поръчка за мен от Никем,ама все още никой не е звъннал.

Браво и честито.

Тия от еМаг дали работят днес?Тоест,дали обработват поръчки. Защото аз снощи пуснах една поръчка за мен от Никем,ама все още никой не е звъннал.

Сега са почивни дни и може би ще ти звъннат най-рано в понеделник!

Колега твоята конфигурация е перфекна но споерет мен е по добре паметта да е 2х2 за да се възползва вграденото видео от двуканален режим ако греша поправете ме.

Редактирано от CpuKiller (преглед на промените)

Колега твоята конфигурация е перфекна но споерет мен е по добре паметта да е 2х2 за да се възползва вграденото видео от двуканален режим ако греша поправете ме.

Ами по-добре е да е в двуканален режим , но няма смисъл от сега да се ограничава с 4ГБ рам(зареди 2-та слота на дъното) - след време ще добави още една плочка и ще е запасен с достатъчно количество рам за в бъдеще!

Ами по-добре е да е в двуканален режим , но няма смисъл от сега да се ограничава с 4ГБ рам(зареди 2-та слота на дъното) - след време ще добави още една плочка и ще е запасен с достатъчно количество рам за в бъдеще!

Така вече съм по съгласен.

• Автор

Здравейте отново, понеже за първи път съм дал онлайн поръчка искам да знам ква е процедурата защото аз си поръчах компонентите и ми пишеше че датата на доставка е 7-ми МАЙ но до сега нито някой ми е звънял нито нищо , но аз мисля че щтом искат тела и емайла тряя да ми звъннат или да ми пратят емайл .    АКО МОЖЕ НЯКОЙ ДА МИ ОБЯСНИ ,ЧЕ АКО ПОРЪЧКАТА НЕ Е ИЗПРАТЕНА ДА НАПРАЯ НОВА (playalistic ти ако си поръчвал от дадения сайт ми кажи какъв е реда)

Благодаря ПРЕДВАРИТЕЛНО!!

(сайта е eMAG)

Най-вероятно ще ви звъннат,на мобилният телефон.Това се прави,за да се потвърди поръчката от ваша страна и да се направят някакви последни уточнения.

А че са се забавили,това може би е,защото още не са заработили на пълни обороти,.или пък имат доста поръчки и други такива.

Вие кога поръчахте?

Здравейте отново, понеже за първи път съм дал онлайн поръчка искам да знам ква е процедурата защото аз си поръчах компонентите и ми пишеше че датата на доставка е 7-ми МАЙ но до сега нито някой ми е звънял нито нищо , но аз мисля че щтом искат тела и емайла тряя да ми звъннат или да ми пратят емайл .    АКО МОЖЕ НЯКОЙ ДА МИ ОБЯСНИ ,ЧЕ АКО ПОРЪЧКАТА НЕ Е ИЗПРАТЕНА ДА НАПРАЯ НОВА (playalistic ти ако си поръчвал от дадения сайт ми кажи какъв е реда)   Благодаря ПРЕДВАРИТЕЛНО!! (сайта е eMAG)

Силно подозирам, че са затрупани. Особено ако не са имали дежурни почивните дни... Иначе sky.bg са ми се обаждали в рамките от 10 мин до 45 минути след поръчката. Най-добре им намери телефона и им звънни ти да видиш какво се случва. Поздрави!
  • Автор

Ми аз съм го поръчал преди 4 почивни дни но в сайта пишеше че поръчката ми ще се достави в 7-ми (днес) но нито са звъннали нито нищо и за това се съмнявам да не би да съм пропуснал няква информация или да не би да съм збъркал номера грешно, но дори и да е така щяха да ми пишат по емайла (абе просто се чудя дали да почакам или да дам нова поръчка)    ако0 някой е давал поръчка от еМАГ да пише че вече нямам търпение :PP

П.П. 

мисля да почакам още най-много 4дена  кажете ако няма смисъл да поръчввам още сега..

Силно подозирам, че са затрупани. Особено ако не са имали дежурни почивните дни... Иначе sky.bg са ми се обаждали в рамките от 10 мин до 45 минути след поръчката. Най-добре им намери телефона и им звънни ти да видиш какво се случва. Поздрави!

и аз мисля да им звъня защото май нищо няма да докарат :Д :D

• Автор

мм дано братле защото почнах да се съмнявам :Д

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.