Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Добра ли е следната конфигурация за игри? 2 200 лв.

Featured Replies

Ех, пак ще пада рязане  :( Така харесва ли ви?

Не ми харесва, ДА! но пък си има предимство, по-добрия въздушен поток в кутията след като се премахне остана част за монтиране на дисковете. Не знам, колко диска ще се монтират, но на мен и два ми стигат в зависимост от обема, SSD дисковете могат да се монтират точно два(или три, че не си спомням). Така, че автора нека си избере най-удачния вариант като кутия, има голямо разнообразие от такива на пазара! Поздрави! 

Браво колега,

KB2640148

една отлична корекция от ваша страна.Повечето от предлагащите не обръщат никакво внимание на размерите на видеокартата и дали тя ще пасне в предложената кутия.Просто се поставя определен модел,без да се обърне внимание на детайлите.А дори често се избира кутия според външния и вид,дано автора забележи,че се налага премахването на едната HDD cage.

Браво колега,

KB2640148

една отлична корекция от ваша страна.Повечето от предлагащите не обръщат никакво внимание на размерите на видеокартата и дали тя ще пасне в предложената кутия.Просто се поставя определен модел,без да се обърне внимание на детайлите.А дори често се избира кутия според външния и вид,дано автора забележи,че се налага премахването на едната HDD cage.

Предложил съм това, което ми харесва и със добри възможности, като въздушен поток, добър кабел мениджмънт. Можех да предложа и по-евтина която побира такава видеокарта, но дали има тези плюсове? Нека погледнем и HAF 912 и при нея същата история, но пак със по-добри възможности, както при Storm серията. Та на мен ми харесва не заради външния и вид, а заради това всичко, което предлага, една страхотна кутия за парите си! Един минус за този HDD cage, но пък плюса се появява при премахването cage-а, ще има по-добър въздушен поток на видеокартата, поне едно 5 градуса ще свали въпреки, че видеокарта е достатъчно охладена, така няма да пречи на 200мм вентилатор да се използува пълноценно, за разлика, че при други модели нямат такива масивни вентилатори. Както казах по-горе, има плюсове и минуси! 

П.п: не виждам никакъв смисъл да Ви обяснявам точно на Вас, моята логика. Видях колко знаете във темата, със която спорихте със колегата за захранващия блок. НЕ четете само, вземете и тествайте, пипнете малко. нужно е малко практика, на теория всичко е много по-лесно!

Редактирано от Masterplay (преглед на промените)

E, аз само питам. Утре ще му хрумне да вземе още един хард, щото тоя му бил малко. Аз също съм почнал с един хард диск, както предполагам повечето от вас. Впоследствие обаче купувах и купувах, включително SSD. Айде, на SSD-то лесно му намерих място на дъното, ама на тоя Asrock къде? То е ясно къде де. Ами ако утре някой дойде с хард диск при него с цел вършене на някаква работа? Къде го включва? Вече малко хора предвиждат подобни ситуации, а на всеки поне веднъж му се е налагало да прехвърля голямо количество информация от един хард диск на друг. А защо се купуват хард дискове? Защото като почнах да се занимавам с компютри, такива дори нямаше. После 20 GB  бяха достатъчни, 80 GB  супер и само след 1-2 години и 500 GB  място едва стигаше. И какво да правя старите хардове? Да продавам? И това правих. Ама за 30 лева не си заслужава. Да ги ползвам за някаква друга конфигурация? Да, става, това бе второто им приложение. Ама те пак много и не върви да стоят извън компютъра. Вярно, това бе временно решение и за мен, като ги свързвах  при нужда. Само дето понякога забравях за тях и ставаха фалове с падане от масата и тем подобни "дребни" инциденти.  Тогава просто подбрах тихите хардове и си ги сложих в сегашната кутия. 5 броя са със SSD-то, но всеки от тях си има приложението - за кеш, за ОС, за бекъп чрез ползване на RAID1 и естествено за сийдване на торенти. Изобщо, с един хард човек не е за никъде. най-малко трябва да съхранява важните за почти всички нас снимки и видеоклипчета, които обичаме да правим при специални и не толкова специални случаи. Яд ме е, че преди години не си направих навреме бекъп на новите снимки и ми изчезнаха едни много важни с един човек, който малко след това почина.  А бяха наистина ценни - и за нас и за семейството му, на които така и не можах да дам. Та такива ми ти работи с хардовете. 

А за кутията...CM690  за 190 лева с два 140 мм вентилатора и един 120 мм никак не са много. Или поне не са много повече от тия за по-малката кутия. А да говорим за въздушен поток в кутия с 10 места за вентилатори  е наистина интересен разговор. 

Не насилвам никой да купува нещо против волята си, но ми е интересно, как тук във форума, всеки взема решението си. Вероятно има някакви тъмни, задкулисни сили, които тикат обикновения потребител да прави странни неща. 

Да, забелязвам ефектността на червената светлина  и майсторството на фотографа и дизайнера, предоставили ни снимки на тая кутия. А когато след седмица изгорят светлинките? Моите изгоряха долу горе след толкова. На малко по-късен етап изгорих и емблемата на кутията в опит да разбера, дали изгорелите светлинки не са спрели и работата на вкарващия вентилатор. Да и филтъра се подпали  :) Работеше и без зарята. 

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

Предложил съм това, което ми харесва и със добри възможности, като въздушен поток, добър кабел мениджмънт. Можех да предложа и по-евтина която побира такава видеокарта, но дали има тези плюсове? Нека погледнем и HAF 912 и при нея същата история, но пак със по-добри възможности, както при Storm серията. Та на мен ми харесва не заради външния и вид, а заради това всичко, което предлага, една страхотна кутия за парите си! Един минус за този HDD cage, но пък плюса се появява при премахването cage-а, ще има по-добър въздушен поток на видеокартата, поне едно 5 градуса ще свали въпреки, че видеокарта е достатъчно охладена, така няма да пречи на 200мм вентилатор да се използува пълноценно, за разлика, че при други модели нямат такива масивни вентилатори. Както казах по-горе, има плюсове и минуси! 

П.п: не виждам никакъв смисъл да Ви обяснявам точно на Вас, моята логика. Видях колко знаете във темата, със която спорихте със колегата за захранващия блок. НЕ четете само, вземете и тествайте, пипнете малко. нужно е малко практика, на теория всичко е много по-лесно!

Първо поста ми е насочен към автора на темата!!!А не към теб Мастърплей,и въпросната тема бе за конфигурация до 850лв.Това,че твърдиш какви големи познания имаш не ме интересува ни най-малко.Написаното от мен в тази тема си е лично мое мнение.Всеки който е прочел достатъчно информация за хардуер е наясно,че качествено захранване от 600 вата за цена 40-45 лева е просто невъзможно да се намери.На този продукт са му спестени освен защити и добри компоненти.Дори захранвания на Неотех от 400W струват 45 лева.Да не споменавам,че реалните ватове със сигурност не са обявените.И никъде не съм писал че са боклуци,както бе твоят отговор.Моята реплика бе" със съмнително качество".Добре е,че правите предложения за питащите,но ако купуваш нещо за себе си едва ли ще се спреш на този вариант.Аз не бих купил захранване,което след време може да доведе до куп главоболия и освен него да изгори видео или дънна платка.Не виждам смисъл да водя несъстоятелни спорове,но бях написал линк към официалният сайт на Cooler Master.Как можеш да продължаваш да твърдиш подобно нещо след като този модел не фигурира като техен продукт и няма технически характеристики за него.Аз съм купувал няколко захранвания на тази марка за различни конфигурации и техните параметри съвпадат на 100 процента с информацията от сайта.Мога да ти посоча и сериите CM Silent Pro M2,Silent Pro Hybrid,GX.Прочети каква информация има в сайта за К350 http://www.coolermaster.co.uk/product.php?product_id=6871 PS2 (optional).

Редактирано от Ross Atanasov (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.