Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да имаш или не, деца?

Featured Replies

Но замисляте ли се,че може би не се нуждаем от толкова много неща,които имаме, а от една рожба за да се чувстваме щастливи?И от какво се нуждае едно дете?

Мислех да публикувам картинка на гладуващи и толкова слаби деца, на които им се броят костите като отговор, но реших да си Ви го спестя. Надявам се схващате идеята. Ако искате да отгледаър дете в глад и мизерия, такива условия, които да не му позволят достъп до образование и му гарантират още мизерия и робуване за ниско заплатен труд в бъдеще, то логиката ти Ви е правилна. Ако искате детето ви да носи скъсани и раздърпани дрехи, да става обект на подигравки, да яде сух хляб, докато гледа със замрежени очи как друго дете яде шоколад, а вашето не е и помирисвало такова нещо - добре. В противен случай логиката е абсурдна. Егоизъм? Да, добре - егоизъм е мисленето ми, ако не искам детето да бъде оставено гол просяк. Създаването на дете е лесно, но лесното свършва в тази му част. Родителят носи отговорност за детето си и е крива логиката, където детето ще бъде оставено да живее в мизерия, но колкото да го "има", да сме си изпълнили нормата. Въпросът е не едно дете да се пръкне, а да стане човек и да има подходящи условия, да може да развива потенциала си, уменията си, дарбите, заложбите, талантите, а не да гризе сухи корички хляб и да проси по улицата.

Аз също съм малко нахална със сестра ми.Не мога да разбера защо нямат второ?И двамата работят и печелят добре,имат си жилище и спокойно могат да си позволят още едно.Не мога да си представя това да нямаш сестра или брат и някой ден когато мама и тати си отидат си оставанеш сам на този свят.

А защо пък да имат? Някъде пише ли, задължително ли е? Дали са съгласни и дали имат капацитета да струпат още отговорност върху себе си, дали се чувстват готови за такава отговорност? Детето не е веднъж да се роди и да се хвърли или веднага да проходи като някои видове животни - изискват се десетки години труд. А те защото като са две деца, това гарантира взаимна подкрепя. Има братя, които се избиват един друг за имоти, има деца които гонят родителите си на улицата, за да им продадат имотите и да си приберат парите. Има какви ли не извратени истории, каквито дори не може да се поберат в ума на нормален човек - как може да се случват всред най-близките в едно семейство.
  • Автор

Не няма нищо общо с това,което казваш наистина.Страх ги е заради тази пуста криза,но човек ако се замисля за тези неща никога няма да има деца.В семейството ми имаме примери за бездетни и имам приятелки,които не искат деца, така че аз знам пред кого да съм нахална ;)

имах в предвид средностатистически семейства.Съгласна съм с всичко,което каза и ако наистина  един човек не се чуства достатъчно отговорен или няма финансовата възможност е по добре да не мъче детето.

Всичко ли упира до-аз искам,аз мога или по спокойно ми е на мене?А замислят ли се за това дете?Вярно е че има братя,които се избиват,но можеш ли само заради чужди несполуки да оставиш детето си без брат или сестра?Когато аргумента е че на детето му е по добре така,ще има повече пари за обучение и т.н съм съгластна,но ако арумента е защото те не искат,ми се струва малко егоистично.Не искам да съдя никого повярвайте ми просто изказвам мнение.

...но ако арумента е защото те не искат,ми се струва малко егоистично.Не искам да съдя никого повярвайте ми просто изказвам мнение.

Егоистично пред кого? Пред едно дете, което никога няма да бъде родено? То ли ще ги съди? Норматив ли има? Задължение ли има? Не, абсолютно по желание и чисто лично решение е как, кога и дали въобще.
  • Автор

Егоистично пред кого? Пред едно дете, което никога няма да бъде родено? То ли ще ги съди? Норматив ли има? Задължение ли има? Не, абсолютно по желание и чисто лично решение е как, кога и дали въобще.

разбира си,че е така Симтеч не оспорвам това.Може би ще ги съди детето,което са оставили без сестричка.

"Еххх, децата растат...и стават идиоти..."

Ми да се беше останал дете.

Според мен отговора на въпроса са парите. Ако мислиш от позиция на възпроизвеждането,а нямаш пари нещата въобще няма да са розови. Или пък най - крайния вариант, ако правиш секс без да мислиш за последствията и вземе, че се появи дете, ще стане така, че не само си финансово несимпатичен ,а ми си и психически неподготвен. 

Редактирано от keba (преглед на промените)

Чета постовете и се чудя - до толкова ли е извратена вече ценностната ни система , че въобще се поставя на обсъждане този въпрос ?!Толкова ли сме ослепели и оглупели , вперили помътнял взор в преследване на Златния Телец?!

Не може да се даде отговор на този въпрос , ако преди това не се постави въпросът какъв е смисълът на живота въобще.

"...Човек гол идва на този свят и гол си отива от него.... Смисълът е в пътя който ще извърви , продължен от тези които идват след него и какво ще остави след себе си за другите !..."

По такъв начин , ако въобще има смисъл в нечии живот , то първото нещо е да продължи себе си .....Иначе за какво изобщо си живял?.....

Това може и да звучи жестоко спрямо тези които физиологически не могат да имат деца . Но за това пък сме човеци - и съзнателно да подкрепяме и развиваме живота въобще във всичките му негови аспекти на разглеждане.....  

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

• Автор

Всеки  един от нас разбира живота по свой си начин.Намира смисъла  в неща,в което другите  не биха се и замислили.Трябва ли да ги съдим само защото смисъла им е да нямат поколение?Къде остана правото ни да избираме?По достоен ли е този,който не иска да има деца,защото не е сигурен дали ще може да им даде любовта от която се нуждаят?Изобщо може ли да се говори за достойнство,егоизъм или доброта,когато изборът ти не съвпада с неписаните закони?Нима винаги трябва да се съди този,който макар и за добро е решил да не върви по определените норми?

УФФФФФФФФФ колко задълбах и аз :(

Всеки  един от нас разбира живота по свой си начин.Намира смисъла  в неща,в което другите  не биха се и замислили.Трябва ли да ги съдим само защото смисъла им е да нямат поколение?Къде остана правото ни да избираме?По достоен ли е този,който не иска да има деца,защото не е сигурен дали ще може да им даде любовта от която се нуждаят?Изобщо може ли да се говори за достойнство,егоизъм или доброта,когато изборът ти не съвпада с неписаните закони?Нима винаги трябва да се съди този,който макар и за добро е решил да не върви по определените норми?

УФФФФФФФФФ колко задълбах и аз :(

няма какво да добавя, казала си го точно и ясно

не съдете - за да не бъдете съдени, всеки си има негова камбанария и си гледа от нея

Редактирано от haidukpikaso (преглед на промените)

• Автор

Няма право да съди - не то ще да е гледало сестричката, нито то ще й сменя пелените. .

Но е част от това семейство нали?Не то избира да има ли или не братя и сестри,а после последиците са за него не мислиш ли?

Но е част от това семейство нали?Не то избира да има ли или не братя и сестри,а после последиците са за него не мислиш ли?

То е част, но не и ръководна. А за последиците само можеш да спекулираш - братът може както да помага, така и да иска да го убие, за да може да прибере парите от наследственият имот, ужаси които се случват в последно време. Освен ако не можеш да гледаш в бъдещето, не можеш да знаеш до какво ще доведе причинно-следствената връзка.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

То е част, но не и ръководна. А за последиците само можеш да спекулираш - братът може както да помага, така и да иска да го убие, за да може да прибере парите от наследственият имот, ужаси които се случват в последно време. Освен ако не можеш да гледаш в бъдещето, не можеш да знаеш до какво ще доведе причинно-следствената връзка.

Колко много ми напомняш на братовчед ми от Търговище,ама същия

Аз без да имам условия си осинових две деца .Нямах нито жилище ,нито пари. но затова Господ  вижда и помага.Сега имам жилище и децата ми работят.За някои неща simteh e прав.Но да благодаря и на съпругата си.Всички сме били деца ,е като пораснем се променяме , но не бива да забравяме детското в себе си.

Въпроса е малко като ОНЯ въпрос.А именно-To be,or not to be.Да сте млади което разбира се не означава че гените са здрави или не толкова увредени.И на второ място да имаш условия за отглеждането на тези деца.Щото ако става въпрос за конвейр само да правиш деца и да не те е еня какво ще ядат и дали просят тва само циганите(пардон с алкохолното ром-ите)го могат.С една дума да са живи и здрави децата защото са ни дар от Бог,те плащат за греховете на своите родители.

А дано да стане наистина така.

-------- --------- --------- ----------- ----------

Ами ако искаме да сме добри, можем да се опитаме да им помогнем.

Например като им обясним добрите страни от имането на деца.

Когато моят син беше бебе и трябваше да ставам посред нощ като се разреве, аз се оплаках един път на една бивша колежка, че гледането на бебета е трудна работа. А пък тя ми отговори, че като порасне момченцето, ще почне да ме пита как се прави това онова на компютъра и тогава ще ми е кеф да го уча на каквото аз знам. И сега става точно така. Детето пита, пък на мен ми е кеф че си предавам опита. 

Този който е решил за добро да не върви по определените норми, може да си спести упреците от околните, ако им каже истината поради която е по-добре точно той да не си предава генното наследство. Може пък да го разберат и да го похвалят даже за въздържанието му да не си създава трудни за преживяване проблеми.

Един бивш колега беше полу сляп. От първи брак с жена също полу сляпа като него им се раждат две момичета, които даже и очила не носеха. Значи зрителният им проблем не са го предали с първата им жена, вероятно защото не е бил свързан с проблем с гените. Да, ама се развеждат и колегата си взима втора жена, която като малка е виждала добре но после е ослепяла. Правят две близначки и този път стана грешка. Децата не са се родили слепи, но имало възможност да имат проблеми по-късно, според това което той разправяше. Не знам колко е вярно, той отиде да живее в друг град. Но по онова време имаше доста колеги които го осъждаха че създава деца за които има голяма вероятност да имат доста неприятен проблем. Те не му го казваха пряко на него, ами зад гърба му коментираха. Та този бивш колега, според мен е могъл да се извини пред общественото мнение, ако е бил решил да няма деца с втората си жена. И като си спомням какво мислеха мнозинството от другите колеги и колежки, щяли са да одобрят неговото решение и са нямали да го осъждат че не прави още деца.

Та проблемът с имането или нямането на деца, можем да го обръщаме и да го разглеждаме от най-различни ъгли.

Децата са най-ценното нещо в живота.

Публикувано изображение

Дай боже всекиму! :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.