Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За никем нет поръчка... по интернет?

Featured Replies

Еконт е най-скъпо от всички фирми.

За доставката питай в магазина, ориентировъчно 15-20 лева.

Може и с SPEEDY !

econt ми взеха от Бургас до моя град Средец (30 км.) 22 лв. за 1 компютър ,който го поръчах и без опция тест... та аз по-добре да бях отишъл си го взема ...

• 4 седмици по-късно...

В никем може ли да се извършва плащане по колиерa които ми е донесъл частите ? Смисъл  поръчвам си нещо то престига и аз давам парите на колиера ? така ставали или трябва по банков път и след това частите престигат.И къде им се намират офисите

Редактирано от MrToxic BG (преглед на промените)

В никем може ли да се извършва плащане по колиерa които ми е донесъл частите ? Смисъл  поръчвам си нещо то престига и аз давам парите на колиера ? така ставали или трябва по банков път и след това частите престигат.И къде им се намират офисите

Да.Нарича се наложен платеж.

• 1 месец по-късно...

Да споделя и аз малко впечатления и размисли ... Наскоро се наложи да купувам части, и избрах Никем. Направих си поръчка през сайта - дъно, памет и захранване, популярни модели, които ми бяха препоръчани тук и в другия форум. На следващия ден ми се обажда някаква мацка, и с много любезен глас ме уведомява, че нямали поръчаната от мен памет (Kingston 8GB DDR3 1600MHz). Вместо това ми предлага аналогична по цена и параметри, само че на A-data. Аз съм си фен на Kingston, ама хайде, съгласих се. След около час същата пак ми звъни, и още по-любезно ми съобщава, че и захранването (Corsair CX430) го нямали :( . Имало една бройка, ама тя била запазена за друг клиент, и т.н. Естествено, предложи ми някакво друго, за което не бях и чувал. Е, и аз с най-любезния си глас ѝ предложих да ми отмени поръчката.

Същата история след това и със Скай. Правя поръчка, на следващия ден - "ами, нямаме паметта и захранването, но можем да ви предложим аналози". Естествено, пак отказах.

И ми се заформи в главата едно подозрение ... Действително, на сайтовете на двете фирми никъде няма обявено дали продуктът е наличен. За разлика от други, например Емаг или Жар. Но пък има изключително голям асортимент, даже и някои доста стари модели. Дали пък идеята не е да се прави реклама - "Вижте ни колко богат избор имаме" ? А реално поддържат малки наличности, и разчитат на това, че след като са привлекли по този начин клиента, той ще е съгласен да купи това, което му предложат.

Ако е така - не ми харесва тая работа. И моля колегите, които предлагат конфигурации, да го имат предвид.

... Действително, на сайтовете на двете фирми никъде няма обявено дали продуктът е наличен.

В скай наистина не се споменава за наличност, но в никем най-отгоре под цената на продукта си пише за наличност.

В скай наистина не се споменава за наличност, но в никем най-отгоре под цената на продукта си пише за наличност.

Покажи ми поне един артикул, за който пише, че не е наличен. Аз цъках произволно около 5 мин. - не можах да намеря. Включително и тези, които опитах да поръчам, пак се водят налични.

В момента I3-4150 не е наличен.Продуктите които не са налични не можеш да ги видиш.

Пазарувал съм няколко конфигурации и друг тип техника от скай за роднини и приятели и до момента не ми се е случвало, нещо да го нямат налично от това което съм поискал.

Явно не си актуализират продуктитете коректно, нямам идея. Би трябвало това което не е налично да отсъства въобще.

Е, вие мислите че всички части, които са им на сайта са налични и държат по няколко бройки от всичко? Ми не! Не са луди! ;) Дори и вносителите нямат толкова много части.

Аналог на Corsair 430W е EVGA 430W 80 PLUS 100-W1-0430-KR, хем по-добро, хем по-евтино. И за РАМ вместо 1x8, вземи 2x4.

В момента I3-4150 не е наличен.Продуктите които не са налични не можеш да ги видиш.

След като съм поръчал някакъв продукт, значи съм го видял. И следва, че трябва да е бил наличен, нали? 

Е, вие мислите че всички части, които са им на сайта са налични и държат по няколко бройки от всичко? Ми не! Не са луди! ;) Дори и вносителите нямат толкова много части.

Аналог на Corsair 430W е EVGA 430W 80 PLUS 100-W1-0430-KR, хем по-добро, хем по-евтино. И за РАМ вместо 1x8, вземи 2x4.

Тогава следва въпросът: "Защо на сайта са обявени части, които ги няма в наличност?" И съответно предположението, до което стигнах.

Добре тогава, че не съм поръчал захранване ;) . Защото, по смътни спомени, ми предложиха някакъв Seasonic. Моделът нищо не ми говореше, и не можех на момента да му проверя параметрите.

След като съм поръчал някакъв продукт, значи съм го видял. И следва, че трябва да е бил наличен, нали? 

Тогава следва въпросът: "Защо на сайта са обявени части, които ги няма в наличност?" И съответно предположението, до което стигнах.

Добре тогава, че не съм поръчал захранване ;) . Защото, по смътни спомени, ми предложиха някакъв Seasonic. Моделът нищо не ми говореше, и не можех на момента да му проверя параметрите.

Сисоника за тия пари е най-добър,имаше някъв фрактал  дизайн там за 95 лева,ама май сисоника си е по-добър... Най-вероятно са ти предложили SS430GB или нещо такова...

Технически са налични, но не при търговците, а при вносителите, и то не винаги. Ако всички или повечето части са неналични, то тогава няма да има поръчки и съответно печалби.

Неналичните продукти въобще не можеш да ги видиш в сайта им. В technopolis/market положението е същото. Изкара ни са ти да речем 10 телевизора, но това не значи че имат по още толкова отзад в склада! 

Как смяташ, в това къщенце, могат ли да съберат всички части, които се виждат в сайта, и то по няколко бройки!? Няма как да стане. Явно самия вносител има проблеми и не могат да доставят захранването и паметта, а там никем нямат никаква вина.

Най-вероятно са ти предложили PSU SEASONIC SS-430GB BRONZE, въпреки че не е никакъв аналог на Corsair 430W, нито по цена, нито по качество. Ако ги имаш парите, взимай Seasonic-a, въпреки че EVGA-та е чудесен избор. А и за конфигурация със 100-120W консумация, захранването не е от голямо значение.

Редактирано от Нико_ (преглед на промените)

Как смяташ, в това къщенце, могат ли да съберат всички части, които се виждат в сайта, и то по няколко бройки!? Няма как да стане. 

...................................

Най-вероятно са ти предложили PSU SEASONIC SS-430GB BRONZE, въпреки че не е никакъв аналог на Corsair 430W, нито по цена, нито по качество. Ако ги имаш парите, взимай Seasonic-a, въпреки че EVGA-та е чудесен избор. А и за конфигурация със 100-120W консумация, захранването не е от голямо значение.

А ти как мислиш - много ли е сложно да се следи наличността на малкото части в това къщенце, и в сайта да се отразява наличността? Да има "наличен", "ограничено количество", "по поръчка", "временно не е наличен", и т.н? Както е по другите онлайн магазини.

А аз повече няма да взимам нищо, защото им теглих една "благословия", отидох в най-близкия магазин, и си купих каквото имаше, за парите, които имах, по предложение на продавача. И така се обезсмисли и пускането ми на теми по форумите, и труда на колегите да ми измислят конфигурации. Какъв е смисълът да се предлагат неща, които я ги има, я не?...

А в Техно- магазините продажбите са вързани със сайтовете, и всичко се следи онлайн, в реално време. Но там е друга работа, не може да се сравнява с квартално магазинче.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.