Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За никем нет поръчка... по интернет?

Featured Replies

кажете ми нещо по въпроса за никем нет... някои поръчвал ли си е ?...някои бил ли е излъган ...или доволен! благодаря предварително!

Поръчвай смело, половината форум пазарят от тях, другата половина сме фенове на sky.bg Няма проблеми!

Хм, има и трета половина, които хващат промоции оттук-оттам, а не е като да не се случва някой чаркул да се намери по времето на промоцията на друго място на осезаемо по-ниска цена отколкото в споменатите магазини. Но пък предимството да се пазари от едно място и отстъпката която нараства с увеличаване цената или броя поръчани части и безплатното сглобяване(по желание) не са за пренебрегване. Четвъртата половина, пък пазарят от бакалиите с имена започващи с Техно, Метро и прочие и доста от тях после плачат във форума :whist:

Поръчваш,плащаш и си шест. По-важно е кой куриер ще избереш да ти достави хардуера - това трябва да го упоменеш в заявката. Иначе плащаш грешни пари за нищо.

Доста пъти и скъпи неща съм поръчвал както от никем , така и от скай... коректни са и то много. Мога да го твърдя , защото ми се е случвало да връщам нещо на рекламация и реагираха незабавно :) Има ли нещо винаги вече от там пазарувам :)

Не се притеснявай да поръчваш от Никем. Аз съм излючително доволен от тях. Поръчах, на другия ден ми беше готова конфигурацията, отидох до офиса и си я взех (не би трябвало да има проблем и с куриерите). Всичко ме чакаше там - сглобената конфигурация, кутиѝ, кабели, гаранция и т.н (и двете момичета :D )

Някои от нас си имаме 'вносител' в града и му коригираме (сверяваме) цените с горепосочената фирма, като получаваме почти същите цени като отстъпка. Да живее конкуренцията. :)

Някои от нас си имаме 'вносител' в града и му коригираме (сверяваме) цените с горепосочената фирма, като получаваме почти същите цени като отстъпка. Да живее конкуренцията. :)

Е те точно тоя тип конкуренция не е здравословна за никого но това е дълга тема. Подобна конкуренция има за цел популяризиране на съответния магазин и в последствие нормализиране на цените, а може да доведе до изчезване на конкуренцията което няма да е добре за клиента.

Във форума имаше оплаквания от проблеми с нови конфигурации сглобени но НЕ ТЕСТВАНИ преди да се изпратят на клиента.

Какво е никием?

Е те точно тоя тип конкуренция не е здравословна за никого но това е дълга тема. Подобна конкуренция има за цел популяризиране на съответния магазин и в последствие нормализиране на цените, а може да доведе до изчезване на конкуренцията което няма да е добре за клиента.

Във форума имаше оплаквания от проблеми с нови конфигурации сглобени но НЕ ТЕСТВАНИ преди да се изпратят на клиента.

Ще ти го обясня по-подробно - за да схванеш за какво говоря в моя случай:

Трябва да си купя техника - влизам в никем и скай и виждам цените. След това ориентиран в цените - отивам при местния доставчик и казвам какво искам. След това той ми казва цена. Аз благодаря и казвам, че съм ги намерил нещата на друго място за такива и такива цени и си слагам наложения платеж и доставката от София в цената. Тогава така наречения 'вносител' решава да си свали цената 'промоционално' за мене, за да купя от него, а не от никем или скай. Това е здравословна конкуренция според мене, още повече, че скай и никем пазаруват точно от този 'вносител', значи цените им са още надолу... АЗ Просто използвам възможността за пазарлък и като не им изнася ще си го взема от никем или скай. Досега не ми се е случвало - винаги се е получавал компромис с цената...

Какво е никием?

Онлайн магазин за компютърни компоненти: http://nikem-bg.net/magazin.php

Онлайн магазин за компютърни компоненти: http://nikem-bg.net/magazin.php

Това е друго вече, мерси.

пп: Хубаво е онлайн магазините и сайтовете да се пишат коректно, за да знаят всички четящи за какво става дума, а не да задаваме безсмислени въпроси

Проблема най-често е от страна на куриера, който е проявил небрежност при приемането и превозването на сглобената машина. Също и дупките по улици и шосета. За това е най-добре, ако се поръча сглобена машина да се вземе направо от магазина, но пък в по-отдалечени части от страната това може да излезе по-скъпо...Добре е когаго куриера достави сглобена машина да има уговорката да бъде стартирана да се види дали няма щети от друсането и подхвърлянето на кашона. Пък това, дали са минали тестове машините, я дай идея видял ли си доказателства, че не са правени?

Разликата между 'вносител' (фирма Вали - предполагам си чувал, че са вносители на Gigabyte и други марки комп. компоненти) и търговци като никем и скай е в печалбата, която реализират.

Аз никого не 'принуждавам' да ми продава нещо без печалба - просто им свалям печалбата на единична бройка до прилични граници от 20% на бр., което не е никак малко и то при условие, че не укриват ДДС и мито, което едва ли е факт за повечето вносители...

Та не виждам аз точно какво вредя на 'вносителя' в случая - по-скоро помагам на себе си и на фирмите, за които пазарувам да не се набутат с техника на високи цени, което е здравословно за тях като фирми. Така вместо 3 се вземат например 4 машини (офис) и никой не е ощетен от нереално високи цени...

Ето това е моята гледна точка.

Здравейте, аз съм доволен от никем, преди 4 месеца след консултация с хората тук - да са живи и здрави  :)  си поръчах частите за компютъра  от там, всичко беше наред, хората обясняват като ги питаш нещо така че магазина е наред :)

Абе да са точно, да са точни колко да са точни? Да сменят явно дефекта плочка RAM за 35лв. две седмици? Или като поисках да сменят кутията преди! да са ми изпратили конфигурацията по куриер да ми откажат, понеже били опаковали вече всичко и чакали куриера? Друга не толкова известна фирма(няма да им правя реклама, макар че заслужават) като поръчах преди време конфигурация, се оказа, че монитора е дефектен. Обадих им се, каза им, че има го пращам, а те ми казаха, че веднага ми пращат друга бройка, за да не стоя без компютър още един ден, даже доставката беше за тяхна сметка. Не чакаха изобщо да пристигне дефектния монитор при тях, а не ме познават, освен че съм поръчвал няколко конфигурации от тях.

ами затова се пита по форумите, аз вас питах и ти също тогава беше доволен от никема и скай, при мен нещата тръгнаха и нямаше дефекти така че не знам как работят при рекламации но при изпращането бяха коректни, така че вие дето купувате често казвайте на такива като нас дето купуват на няколко години един път :)

Абе да са точно, да са точни колко да са точни? Да сменят явно дефекта плочка RAM за 35лв. две седмици? Или като поисках да сменят кутията преди! да са ми изпратили конфигурацията по куриер да ми откажат, понеже били опаковали вече всичко и чакали куриера? Друга не толкова известна фирма(няма да им правя реклама, макар че заслужават) като поръчах преди време конфигурация, се оказа, че монитора е дефектен. Обадих им се, каза им, че има го пращам, а те ми казаха, че веднага ми пращат друга бройка, за да не стоя без компютър още един ден, даже доставката беше за тяхна сметка. Не чакаха изобщо да пристигне дефектния монитор при тях, а не ме познават, освен че съм поръчвал няколко конфигурации от тях.

Различни фирми различни политики. В случая с nikem може наистина да са опаковали и да чакат. Представи си куриера идва те още не са готови трябва да платят забавянето. За рамта може да са нямали налична бройка в момента. Както споменаха по-горе за толкова печалба от всеки продукт получаваш добро обслужване. Ако искаш безплатна доставка подмяна на дефектен компонент за тяхна сметка има други фирми съответно плащаш повече. Ако си и от друг град спокойно може да мине 1 седмица 3 дена отиване три дена връщане с икономична поръчка. Аз лично съм купувал монитор от тях да чукам на дърво всичко му е наред засега. А относно фирмата която ти носи нов монитор и не те познавали те лично може да не те знаят кой си но знаят, че си купувал няколко конфигурации от тях и си редовен клиент. Ти ако имаш фирма и имаш редовни клиенти които ти правят оборот, ще направиш всичко възможно да ги запазиш. Тази фирма сигурно продава и по-скъпо. Ако фирмата е толкова хубава сподели я да сглобяваме части от там. Сигурно всички, ще ти са благодарни евтини части като в nikem и супер обслужване.

В случая с nikem може наистина да са опаковали и да чакат. Представи си куриера идва те още не са готови трябва да платят забавянето. За рамта може да са нямали налична бройка в момента. ...Сигурно всички, ще ти са благодарни евтини части като в nikem и супер обслужване.

Aбе при положение, че имат в наличност и кутията си е в отделна опаковка, какво толкова им пречеше да сложат другата? А памет са имали в наличност, ама трябваше подсещане по телефона, а доставката е точно един ден в една посока. По въпроса за цените колегите казаха горе - няма друга такава евтина фирма като никем, освен моментни промоции на emag.bg, a фирмата за която говоря, че са много коректни е Компютър БГ, но цените има са "нормални".

Разликата между 'вносител' (фирма Вали - предполагам си чувал, че са вносители на Gigabyte и други марки комп. компоненти) и търговци като никем и скай е в печалбата, която реализират.

Аз никого не 'принуждавам' да ми продава нещо без печалба - просто им свалям печалбата на единична бройка до прилични граници от 20% на бр., което не е никак малко и то при условие, че не укриват ДДС и мито, което едва ли е факт за повечето вносители...

Та не виждам аз точно какво вредя на 'вносителя' в случая - по-скоро помагам на себе си и на фирмите, за които пазарувам да не се набутат с техника на високи цени, което е здравословно за тях като фирми. Така вместо 3 се вземат например 4 машини (офис) и никой не е ощетен от нереално високи цени...

Ето това е моята гледна точка.

Разликата да пазаруваш от вносител и търговец е голяма. Много добре знам кой са Вали и какво внасят но явно ти не знаеш, че Никем пазаруват от Мост който също са вносители на Gigayte и цените на еднакви компоненти при двамата вносители не са еднакви някой са по евтини при едните и обратното. Може да си притиснал фирмата от която пазаруваш дадения продукт на почти нулева цена защото те са го внесли да речем месец преди мост на по-висока доставна цена която в последствие е паднала. Вали няма да фалират от няколко такива сделки но това здравословно ли е според тебе. А това за 20 процента печалби ......... ще го пропусна, може да има и такива търговци, но нормалните маржове на който се работи е 7-8%. А да те питам нормално ли е Никем да работят през 1-2%? Няма бизнес, който да работи нормално при такава надценка ако не се финансира от друга дейност. 

Понеже споменаваш, че работиш за фирми и вероятно и ти взимаш нещо за услугите който правиш, та ти би ли работил на 1-2 %? Кое ще покриеш с тях? Времето което си изгубил, разхождането напред назад, труда който си вложил или знанията който си натрупал за да им свършиш работа. Да речем че изкарваш 500лв на месец при 2% то трябва да си направил оборот в техника 25 000лв. и то всеки месец. Искрено ти желая всеки месец такъв стокооборот защото означава че правиш поне по едно доста добро РС всеки ден. Айде сега си представи че не си фриленсър а имаш сервиз/магазин и освен тия 500 трябва да изкараш и за наем, счетоводител, ток, интернет и куп други съпътстващи разходи.

Това което ти си направил и на мен ми се е случвало, но обратния вариант не аз да ги натискам. Поръчвам да речем почти цяла конфигурация и дилъра вижда че не поръчвам процесор и почва да ме разпитва защо и когато не може да ми докара цена за точния процесор е стигало да ми прави по малки отстъпки на други неща за докара като крайна цена на всичко такава за да си го взема от тях. Ясно е че могат и по големи отстъпки да ми правят, но тези цени са за по-големи търговци от мен. Напълно нормално е вносител да се опитва да задоволява нуждите на търговците си за да пазаруват предимно от него и да не се налага да ходят при друг.

Мост внася стока за почти всички фирми.Тези фирми купуват на едро и правят големи обороти , с тези големи обороти се получават големи отстъпки. След това ти използваш тези отстъпки и без ддс-та и си пускаш стоката на прилична цена с голяма за теб печалба (говоря за никем/скай).Когато аз ,ти , 2-ри , 3-ти (става въпрос за обикновения потребител) отидем в мост , те ни слагат доста солидна цена и по 1.2 с ДДС и се получава една безбожна сумичка за клиента. Когато купувах моя и5+дъното - при никем цената бе 630 лв. при Мост за същите работи 715 лв.. Според вас от къде е по-добре да се пазарува? От горе на това Мост не гледат малкия клиент изобщо ! Те въртят голямата търговия на едро и изобщо не се интересуват от обикновения потребител.Аз до скоро (преди 2 години) бях за кратко техен клиент и ме отблъснаха с непрофесионално обслужване и груб език... Просто не ми се говори... от тогава на сам не съм и минавал през техен офис , даже не искам и да ги виждам ;)

Тая тема вече заприлича на предизборен дебат. Определено, мен не ме интересува печалбата на търговеца. Моят интерес е да купя възможно най-евтино и качествено. Купувах нова кола преди две години и там ми направиха 18 % отстъпка от крайната цена + още някаква дребна отстъпка. Е. Да седна да плача, че ми дават колата с 5000 лева по-евтино, защото виждаш ли, подбивали конкуренцията? Като не ти изнася, сменяш бизнеса. И без това в България всичко е мафия. Отиваш на пазара, купуваш китайски стоки и ги продаваш със 100 процента надценка. Дълбоко се съмнявам, че надценката на вносителите е по-малко от 20 %. Даже съм сигурен, че е много повече. Иначе няма логика цената в Европа да е два пъти цената в долари, при положение че трябва да е почти колкото цената в долари. Егати кораба ще да е с тия цени. Ако бе така, нямаше нашата фирма да изнася продукция за Индия, Китай, Израел и то все с кораби. Нали се сещате, че Китай е по-близо до Индия, ако транспорта бе такъв проблем. Това са товари с много ниско тегло. Дето се вика, побират се в два контейнера и ги продаваш два месеца. Айде стига  :)

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

• 1 година по-късно...

Някой можели да ми каже колко ще ми излезе цената за доставка на тези компоненти :

http://nikem-bg.net/cart/51192p1r1193p1r1003976p1r1002735p1r44614p1r30723p2rf.html

С кориерска фирма ЕКОНТ (знам че има калкулатор в саита но там не мога да си изчисля)

опция Офис - Офис  СОФИЯ  - ШУМЕН

Ще съм благодарен ако получа отговор

Еконт е най-скъпо от всички фирми.

За доставката питай в магазина, ориентировъчно 15-20 лева.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.