Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 900 лв. без монитор

Featured Replies

Май оттук ще се пазарува - примерно картата е с 34 лв надолу от тази в Nikem.

Не се заблуждавай. Когато си направиш конфигурацията в Никем, цената излиза най-отдолу с отстъпка. Така, че най-добре проучи колко биха ти излезли две еднакви конфигурации в двата магазина и след това финансирай румънците. 

• Отговори 67
  • Прегледи 4,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не се заблуждавай. Когато си направиш конфигурацията в Никем, цената излиза най-отдолу с отстъпка. Така, че най-добре проучи колко биха ти излезли две еднакви конфигурации в двата магазина и след това финансирай румънците. 

До преди два-три месеца цените румънците бяха "народни". Но бързо се осъзнаха и приложиха българският закон за непрекъснато повишаване на цените. За сметка на това, пък предлагат малко разнообразие за разлика от конфекцията на Мост.

• Автор

Да попитам запознати - тази карта SAPPHIRE HD7870 GHz EDITION 2GB GDDR5 BULK, бодната на ASROCK P75 PRO3

събира ли се спокойно в кутия CM ELITE 335U BLACK или трябва да се реже ламарина?

Да попитам запознати - тази карта SAPPHIRE HD7870 GHz EDITION 2GB GDDR5 BULK, бодната на ASROCK P75 PRO3

събира ли се спокойно в кутия CM ELITE 335U BLACK или трябва да се реже ламарина?

Спокойно се събират и доста по-големи видеокарти. Тая е някъде 22 сантиметра, докато в кутията има място за 31.5 сантиметрова видеокарта.

• Автор

Благодаря. В крайна сметка отпуснах малко кесията и събрах това

SAPPHIRE HD7870 GHz EDITION 2GB GDDR5 BULK -  ще я взема от emag.bg заради по-ниската цена

Прескочих първоначалния бюджет, но все пак това ще ползвам следващите 3-4 години

Благодаря. В крайна сметка отпуснах малко кесията и събрах това

SAPPHIRE HD7870 GHz EDITION 2GB GDDR5 BULK -  ще я взема от emag.bg заради по-ниската цена

Прескочих първоначалния бюджет, но все пак това ще ползвам следващите 3-4 години

Добрa е,но добави и вентилатори за кутията,тази няма нито една,лятото дойде все пак.Или да вземеш направо тази кутия FD CORE 3000 USB3 ATX BLACK . Рам паметта също може да е 2х4 заради двуканалния режим.

Редактирано от not (преглед на промените)

• Автор

Добрa е,но добави и вентилатори за кутията,тази няма нито една,лятото дойде все пак.Или да вземеш направо тази кутия FD CORE 3000 USB3 ATX BLACK . Рам паметта също може да е 2х4 заради двуканалния режим.

Кутията идва с един 120мм отзад, ще взема още един за пред харда. Двуканалният режим мисля, че вече не е от особено значение.

Редактирано от mitaka33 (преглед на промените)

Чудна е конфигурацията, само не искам да се разочароваш от тая записвачка на LG. Миналото лято взех една за брат ми, без да знам какво представлява. Нали 8 години бях с LG  и съм доволен. Само че това LG  няма нищо общо - доста некачествено и евтино ми се стори. Освен това ако има диск във заисвачката, започва голям вой. На фона на останалите шумове си е направо изнервящо. Обаче ако ме питаш за алтернатива...не знам   :) Лично аз си търся новите модели Lite-ON или Asus,  понеже има най-добри отзиви за тях по форумите, що се отнася до нивото на шум. 

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

• Автор

Някой ползвал ли е тази кутия - CM ELITE 335U BLACK NO/PSU 

Интересува ме дали има светодиоди за включен комп и за работата на харда.

Някой ползвал ли е тази кутия - CM ELITE 335U BLACK NO/PSU 

Интересува ме дали има светодиоди за включен комп и за работата на харда.

Да има 

• Автор

Да има 

Благодаря, днес я получих, но утре ще я пълня с части. На пръв поглед не ми вдъхва доверие - тънка ламарина, едри решетки, доста невзрачен вид - за тия пари можеше да се постараят повече. Старата ми Asus Vento T-A6 за 47лв. е поне класа над тази. А сигнални диоди не виждам на пръв поглед  - дано при включване на компа се появят от някъде. 

Редактирано от mitaka33 (преглед на промените)

Благодаря, днес я получих, но утре ще я пълня с части. На пръв поглед не ми вдъхва доверие - тънка ламарина, едри решетки, доста невзрачен вид - за тия пари можеше да се постараят повече. Старата ми Asus Vento T-A6 за 47лв. е поне класа над тази. А сигнални диоди не виждам на пръв поглед  - дано при включване на компа се появят от някъде. 

За тия пари какво очакваше? Това е най-евтината кутия на CM. По-евтино и да искаш, няма :) За кутии почва да се говори след 150-200 лева. Надолу има и добри попадения, но с някои недостатъци като например малки размери, непозволяващи безпроблемно побиране на хай енд видеокарти. Наистина тия от CM  малко са се "престарали" с тънката ламарина, но всеки иска евтино и качествено. Е, няма как да стане, освен ако не е с малки размери. Навсякъде е така. 

• Автор

Взех я най-вече защото няма вентилационни отвори в горната част и мога да я използвам като поставка. Дано не е прекалено шумен компа с тази кутия.

• Автор

Тази вечер сглобих новата конфигурация - лети като ракета, но забелязах нещо, което не знам дали е проблем. При пускане на компа липсва единичния бийп-звук, който би трябвало да покаже, че всичко е OK. Говорителчето със сигурност е закачено, защото при влизане в биоса се обажда. Това проблем ли е или при това дъно е нормално (Asrock p75 Pro3)? И още един въпрос: След натискане на Power-бутона, боксовия вентилатор на процесора (I5-3350P /3.1G/6MB/BOX/LGA1155) изчаква 2-3 секунди, след което се завърта на доста високи обороти и след още 6-7 секунди намалява оборотите до нормата. Това нормално ли е, от Биоса ли нещо трябва да се пипне или пък при монтажа нещо съм пропуснал?

За вентилатора...ами така си работят някои. Моя на I3-3220  с H77  дъно на GB  си тръгва без развъртане на вентилатора, но G860 и I5 3570  на същото дъно се развъртат на макс. Нямам си идея защо е така, но забелязах и  друго - моят BIOS  се държи по различен начин с различните процесори и примерно при G860  с първата версия на BIOS  не можеше да се настрои ръчно паметта и трябваше да ъпдейтвам с бета версията. След това при I3  бе обратното - айде връщай пак стария BIOS. Бийпа да не те притеснява. Аз от 2007 година не съм чувал такъв. То и дъната ми нямаха спийкър де   ;)

ПП: Всъщност и на друго B75  дъно на GB  моя I3  си тръгва нормално без развъртане, докато I5 3570  си се развърта и там. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.