Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Програмка за превод

Featured Replies

Добър вечер.Търся си програмка за превод на текстове от англииски на български....някои ако се сеща ще съм му признателен. :eek:

Редактирано от luiji_90 (преглед на промените)

google... ама става единствено за определени думи. Не че не може да се превежда текст просто няма как да е смислен с машинен превод.

• Автор

точно заради това искам да се ориентирам към някоя програмка....малко от малко да ми помага....иначе ще се опитвам аз да си го превеждам

точно заради това искам да се ориентирам към някоя програмка....малко от малко да ми помага....иначе ще се опитвам аз да си го превеждам

Google Translate, май си е най-доброто, но и то е далеч от нормален превод на изречения и цели текстове!

Webtrance, но като цяло Google преводач е най-доброто. Като цяло на програмите им е трудно да превеждат по смисъл, да се научи програма да различава контексти и нюанси е почти невъзможно. Не чакай точен превод - точният такъв идва от човек, който познава езика.

• Автор

Мерси много за съветите......попринцип и аз съм на това мнение.Явно чичко google си е чичко google :))))

Webtrance, но като цяло Google преводач е най-доброто. Като цяло на програмите им е трудно да превеждат по смисъл, да се научи програма да различава контексти и нюанси е почти невъзможно. Не чакай точен превод - точният такъв идва от човек, който познава езика.

Абе поне ще го насочи на някъде...

Мерси много за съветите......попринцип и аз съм на това мнение.Явно чичко google си е чичко google.

И Гугъл преводач не може да превежда смислово като човек. Въобще машинният превод в общи линии все още е трагедия.

Само Google Translate, след това сядаш с речника и доизкусуряваш. И една хватка - ако разбираш руски - преведи затрудняващите те абзаци на руски. По някаква причина руския превод е доста по близък до истината. Но това е само до единични случаи.

Този няма за български:

http://www.translate.ru/

но ако човек знае добре някой от възможните езици, дава добри смислени резултати ( понякога ). 

Google Translate, както казаха колегите. Но после, трябва да си играеш, да доизпипаш текста, да го оформиш както трябва... става дълга и широка. За 3-4лв  могат да ти преведат текст 300-400 думи от английски на български и то хора, които го знаят на доста прилично ниво. Поразрови се малко в Google-то :)

• 4 месеца по-късно...

:( 

трябва ми добра програма за превод от английски на български за техническа литература ...гугъл преводача не става , както и webtranse 

ако може някой да помогне 

трябва ми добра програма за превод от английски на български за техническа литература ...гугъл преводача не става , както и webtranse 

Даже и за технически текстове отговора е същия какъвто е в предишните постове в темата.... :(

:( е даа ама ти знаеш как превежда .. а за техническата ти трябва точен превод 

Имах предвид че или трябва да го дадеш на човек да преведе или поне да редактира превода на Гугъл

Именно за това съществуват хора, които знаят повече от 1 език и им викат "преводачи". Компютърният превод винаги е неточен, защото не може да улови нито нюансите, нито кое точно от значенията на думата е използвано. Може да ти изреди всички значения, но не разбира контекста.

Най-доброто и доста скъпо

http://www.translationzone.com/trados.html

благодаря , ще потърся някой да го преведе явно 

макар да съм се сблъсквала с преводач ,който също има затруднение с техническите термини 

благодаря , ще потърся някой да го преведе явно 

макар да съм се сблъсквала с преводач ,който също има затруднение с техническите термини 

За термини трябва да си намериш или преводач с опит в преводите на технически текстове или експерт в техническата област, знаещ езика

Освен webtranse също bultra, но безплатното ползуване на такива програми е силно ограничено като дължини на текста в офлайн превод и малко по-малко ограничено при ползуването им чрез сайта след инсталирането на пробните версии, а качеството на превода ,май никога няма да си заслужава да се плати лицензията, за която и да е от тях.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.