Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте на всички, това е първия ми коментар и е молба за помощ. За новата година реших да си направя подарък и да си купя ново компютърче, но не съм много на ти с конфигурациите затова се обръщам към по-опитните тук. Мисията ми е да съчетая геймърска конфигурация на стойност между 2000-2500лв. Така че да може да се играят и по-съвременни игри.

Аз ти предлагам ако не си на зор, да изчакаш появата на новите процесори Intel haswell  след около месец. Разликата със сегашното поколение Ivy Brydge не е голяма на пръв поглед, но пък това е нова платформа с някакво бъдеще през следващите поне две години. 

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

Аз ти предлагам ако не си на зор, да изчакаш появата на новите процесори Intel haswell  след около месец. Разликата със сегашното поколение Ivy Brydge не е голяма на пръв поглед, но пък това е нова платформа с някакво бъдеще през следващите поне две години. 

Да, най-добре е така, освен ако не бърза с покупката. :)

• Автор

Не, не бързам за никъде.  

А ще се овърклоква ли ? Това също е важно да се знае.

Не съм наясно какво точно означава това? - не съм чак толкова на "ти" с тези процедури  :shy11:

BB код:
ASUS P8H77-V /H77 /1155 - знам че дъното не е номер едно но се пак като няма да се прави клок закво му е Z77 
CM TROOPER STANDARD FULL TOWER - тая кутия е звяр.
Обща стойност - 2 497.51 лв. с ДДС - С това мисля че ще играеш най-новите игри и то на мн мн добро FPS.
Линк:

Иначе и според мен е по хубаво да изчакаш новите Haswell

Eто едно AMD:

BB код:
PSU CM SILENT PRO M2 1000W - 1000W е зарди CrossFire
Обща стойност - 2 512.35 лв. с ДДС
Линк:

Редактирано от CpuKiller (преглед на промените)

• Автор

Щом ме съветвате да изчакам, ще изчакам. До Юли обаче мога да спестя 3000лв. Така дали ще е по-добре? Прочетах какво е овърклок, но честно казано графата на недостатъци ми се стори доста фатална като цяло. Като идея иначе е добре, но не ти дава никаква гаранция, а аз съм малко от хората които играят на сигурно.

Редактирано от Halliwell (преглед на промените)

При подобен бюджет ще имаш възможност за клок така или иначе. Единственото от което се спестява е охлаждането на процесора.

Не знам какво си чел, но няма никакви фатални недостатъци, освен, че трябват повече пари за по-скъпи части и по-читаво охлаждане ;) 

То не знам какво му предлагате това i7,ако няма да се занимава с програми му е излишен.i5 му е напълно достатъчнен за целите.Няма да се занимава и с клок,тогава и Z77 дъно му е излишно,но след време ако има мерак,тогава взима и ще може да използва NO-K опцията на някое ASRock Z77.Останалите пари се добавят към по-добра кутия,захранване или монитор.Другият вариант е да изкача Haswell.

Редактирано от not (преглед на промените)

То не знам какво му предлагате това i7,ако няма да се занимава с програми му е излишен.i5 му е напълно достатъчнен за целите.Няма да се занимава и с клок,тогава и Z77 дъно му е излишно

За чии му препоръчвате i5-ХХХ процесор, след като бюджета позволява i7-хххх. Защо смятате, че е „излишен“? Обосновете си мнението, ако обичате. 

За чии му препоръчвате i5-ХХХ процесор, след като бюджета позволява i7-хххх. Защо смятате, че е „излишен“? Обосновете си мнението, ако обичате. 

Авторът ще ползва конфигурацията за игри,а в игрите разликата между i5 и i7 е нищожна.Ако ще работи и с програми,и след като бюджетът позволява,се взима i7.

Авторът ще ползва конфигурацията за игри,а при игрите разликата между i5 и i7 е нищожна.Никъде не видях,че иска да се занимава с програми.

Точно поради тази причина, ако ще се взима видеокарта над HD7950, тогава е препоръчително да се ползува I7-хххх. По-простата причина, че наскоро разбрах, че четири-ядрените процесори по- default ограничават видеокартата от такъв клас, да си покаже пълния потенциал. 

Авторът ще ползва конфигурацията за игри,а при игрите разликата между i5 и i7 е нищожна.Ако ще работи и с програми,и след като бюджетът позволява,се взима i7.

Я пак ? :ohmy:

Точно поради тази причина, ако ще се взима видеокарта над HD7950, тогава е препоръчително да се ползува I7-хххх. По-простата причина, че наскоро разбрах, че четири-ядрените процесори по- default ограничават видеокартата от такъв клас, да си покаже пълния потенциал. 

Това го чувам от вас.Обосновете се и вие,ако обичате.Откъде разбрахте?

Я пак ? :ohmy:

Цък - Виж си сам.Говоря за игри,не програми,ако не си разбрал.

Това го чувам от вас.Обосновете се и вие,ако обичате.

За ваше съжаление, днес направих тест на една доста тежка игра. При която разбрах, че процесора спъва видеокартата! А и не само при нея, мога да кажа, че е същата работа като при Crysis 3.

Тестове: 

Metro - Last Night 

Crysis 3

От Вас се изисква само да четете!

П.п: И представете си, ще излизат още игри като тези.  :ohmy:

Редактирано от Masterplay (преглед на промените)

Това го чувам от вас.Обосновете се и вие,ако обичате.Откъде разбрахте?

Цък - Виж си сам.Говоря за игри,не програми,ако не си разбрал.

Вие за баланс на компонентите чували ли сте колега ? Ако не - прочетете стикнатата тема в раздела ! А пък на Анандтеч грам не им вярвам !

Редактирано от cyborg_ (преглед на промените)

За ваше съжаление, днес направих тест на една доста тежка игра. При която разбрах, че процесора спъва видеокартата! А и не само при нея, мога да кажа, че е същата работа като при Crysis 3.

Тестове: 

Metro - Last Night 

Crysis 3

Това са наистина доста тежки игри и дори висок клас видео карти се справят трудно с тях.Особено Metro 2033,която е доста стара,пак ги мъчеше картите.За такива игри може би сте прав,че е нужен повече от i5,но за други не съм много сигурен.

П.П - Наистина ще се правят такива "тежки" игри,за това по-добре да изкача Haswell и да има възможност за ъпгрейд.

Вие за баланс на компонентите чували ли сте колега ? Ако не - прочетете стикнатата тема в раздела ! А пък на Анандтеч грам не им вярвам !

i5 не би спънал някоя карта,освен ако се играят много тежки игри,както постна колегата.

i5 не би спънал някоя карта,освен ако се играят много тежки игри,както постна колегата.

Аз пък не съм сигурен, ама щом държите на ината си, така да е ! Спирам до тук, че оспамихме темата на човека, а ако модераторите преценят че мненията не са за темата - дел.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.