Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Аз пък не съм сигурен, ама щом държите на ината си, така да е ! Спирам до тук, че оспамихме темата на човека, а ако модераторите преценят че мненията не са за темата - дел.

Аз пък не мисля,че спамим,понеже това ще е от полза и за автора.Все пак се опитваме да помогнем,един твърди едно,втори друго и т.н,но ето,че при такива тежки игри е нужно повече от i5 и доста силна видео карта,а вече само такива ще направят.Затова най-добре да изкача Haswell,щом не бърза.

i5 не би спънал някоя карта,освен ако се играят много тежки игри,както постна колегата.

Никой не твърди обратното, че i5 не е достатъчен. А и игрите може да са тежки, но тук говорим за процесо-зависимите игри, при който видеокартата си почива, докато процесора се „задъхва“ и не може да смогне на всичкото това натоварване, и за това играта започва да прави такива „аномалии“, накъсване на картина и т.н.  

Аз пък не мисля,че спамим,понеже това ще е от полза и за автора.Все пак се опитваме да помогнем,един твърди едно,втори друго и т.н,но ето,че при такива тежки игри е нужно повече от i5 и доста силна видео карта,а вече само такива ще направят.Затова най-добре да изкача Haswell,щом не бърза.

Няма да отговарям на това, че един „твърди едно, втори друго“, поне аз не видях някой да сподели информация със нас, кой процесор как се представя с изключение на някой колеги. И пак ще се повторя, че един i5 съчетан със добра видеокарта според неговите възможности е достатъчен. Исках да вметна, че за видеокарти над HD7950 е нужен overclock от порядъка на 35% при процесорите със i5-xxxxk с отключен множител, защото тъй или иначе е безсмислена работа да се взема такъв клас видеокарта. Има доста игри процесо-зависими, не съм тествал обстойно, но знам, че има такива и това се забелязва.  Колкото разликата между процесорите i5 и i7, и защо бих препоръчал процесор от висок клас е, че i7 може да не дава много голям прираст в игрите, но е по-мощен от един i5. Та за това и бих препоръчал, един процесор висок клас, за да няма проблеми със видеокартите от HD7950 нагоре. Както казах, това не пречи да се вземе един i5 с отключен множител и да се „овърклокне“, за да не спъва видеокартата. Един i5 с качествен охладител, струва колкото един i7. Поздрави!  

• Автор

Ами аз лично използвам Adobe Photoshop често. Така че използвам и графични програми, но компютъра го искам по геймърски да е. Ще изчакам търпеливо докато излязат тези новости и тогава ще ми дадете новата конфигурация, като цената остава 3000лв. Предпочитам да изчакам, отколкото да избързвам, а и толкова пари не се дават всеки ден.

ето това четах за овърклок: http://www.noobforums.com/forums/showthread.php?t=8965&hl=bg - надявам се, че за правилното нещо съм чел?

Ами аз лично използвам Adobe Photoshop често. Така че използвам и графични програми, но компютъра го искам по геймърски да е. Ще изчакам търпеливо докато излязат тези новости и тогава ще ми дадете новата конфигурация, като цената остава 3000лв. Предпочитам да изчакам, отколкото да избързвам, а и толкова пари не се дават всеки ден.

ето това четах за овърклок: http://www.noobforums.com/forums/showthread.php?t=8965&hl=bg - надявам се, че за правилното нещо съм чел?

Всеки може да пише каквото си иска, но чак когато се занимава дълги години с едно и също нещо, може да дава мнения. Лично аз откак се помня, ползвам само клокнати процесори. Още когато взех първата лична конфигурация преди десетина години ми предложиха във фирмата да ми клокнат процесора и го направиха. Това ме заинтригува и след това веднага поех нещата в свои ръце. От тогава много процесори минаха през ръцете ми. Всички са работили и работят с клок. Няма нито един изгорял. Това на практика е невъзможно при съвременните процесори. Единственото, което се забелязва с времето е все по-ниската стабилна честота, която се постига при клок. Примерно от 3.6 GHz  след 3-4 години падаш на 3.4 GHz, но това е бял кахър при положение, че процесора работи стандартно на 2.6 GHz.  Разбира се, причините могат да бъдат много за тоя спад, но за тия 4 години процесорът отдавна си е изпял песента и е за продажба. 

А за това, дали да се чака или не...добре е да се изчака, но имай предвид, че отначало тия компоненти ще бъдат по-скъпи и то не само, защото са нови, а и защото най-напред ще се появят по-скъпите процесори и дъна и чак след това по-бюджетните, които евентуално биха били изгодни. Но ти така и така си готов да дадеш повечко парички, това едва ли е от голямо значение при положение, че ще се купува по-висок клас машина.

А за спора i7 или i5... винаги е по-добре при определен бюджет i7.  Аз съм също на мнение, че по-добре по-бърз и по-скъп процесор от необходимото, отколкото много бърза, скъпа и леко спъвана видеокарта. Знам, че такива мазохисти много, включително тук във форума, но си е друго абсолютно всяка игра да върви мазно с мощния процесор. А и тук вече имаш възможност и за някой по-сериозен ъпгрейд в бъдеще, ако тая видеокарта не ти стига. Поне в началото няма да ти се налага нито смяна на платформа, нито дори на процесор, за да захрани примерно два пъти по-бързата видеокарта или да кажем втора в SLI. 

• 3 седмици по-късно...

Само да се намеся към спора. Няма абсолютно никаква разлика между 2 клокнати и5 и и7 процесора при играенето на игри. До момента няма игра, която да може да използва повече от четери ядра, нито хайпъртреадинг, който понякога дори намаля фпсто. Ето бенчмарк на тежки игри:

http://www.techpowerup.com/reviews/Intel/Core_i5_3570K_and_i7_3770K_Comparison/8.html

И на новата Хаслелл платформа:

http://www.vortez.net/articles_pages/intel_haswell_core_i5_4670k_core_i7_4770k_review,13.html

Няма никаква разлика при игрите и не се наблюдава ботълнек. и7 само ако ще се ползват програми, които могат да натоварят хайпъртреадинга и кеша. Оверклокването и при двата процесора е еднакво. Ако ще е само за игра няма смисъл от 200 лева повече за нещо, което няма да се използва. Единствено при стрийминг на тежки игри може и да е от полза и7.

• 3 седмици по-късно...

Ако хитман-а е тежка игра ме убий, с 1вата конфигурация от подписа я карах на HIGH-ULTRA всичко на макс и лаг не видях.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.