Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Глоба за неносене на СУМПС

Featured Replies

Въпроса ми е следния, подал съм бавна поръчка за Свидетелство за Управление на МПС, но както всекиму е ясно, поръчката става доста по-бързо от посочената дата, на която пише, че трябва да отидем да си я вземим.. Та на въпроса, като проверя тук https://nld.mvr.bg/nld/nweb.nsf/fVerification , че книжката ми е готова, каква е глобата ако шофирам без още да съм си я взел и ме спрат ?

Да ти кажа, не знам, ама и не ми се търси, но пък ще ти кажа, че ми се струва тъпо да си чакал дето се вика 18 години, а да не можеш да изчакаш 2 седмици. 

Само гледай да не тръгнеш с фалстарт. 

• Автор

Въпроса е за 24-ти май, трябва да карам пък едвали ще ми е готова книжката.

Ако колата е регистрирана на твое име и те спрат ще имаш акт 500лв(толкова май беше) за шофиране без свиделтелство за управление,а ако колата не е на твое име,човекът който ти е дал колата и той го отнася 200-500лв за предоставяне на автомобил на неправоспособен водач.

бтв:може и да греша за размера на глобите -+ 100-200лв

Ако си мислиш, че ще излъжеш полицаите, че не си носиш книжката, много се лъжеш. Една справка и веднага ще излезе, че нямаш издадена книжка, тоест не е готова. Актът ти е сигурен.

• Автор

Ако си мислиш, че ще излъжеш полицаите, че не си носиш книжката, много се лъжеш. Една справка и веднага ще излезе, че нямаш издадена книжка, тоест не е готова. Актът ти е сигурен.

Става въпрос, че ако в сайта изпише, че книжката ми е ГОТОВА, просто не съм отишал да си я взема.

Ако колата е регистрирана на твое име и те спрат ще имаш акт 500лв(толкова май беше) за шофиране без свиделтелство за управление,а ако колата не е на твое име,човекът който ти е дал колата и той го отнася 200-500лв за предоставяне на автомобил на неправоспособен водач.

бтв:може и да греша за размера на глобите -+ 100-200лв

Всъщност, след като книжката ми е готова няма как да изпише, че съм неправоспособен ?

Не ме ли разбрахте или не прочетохте какво съм написал, глобите за неправоспособен водач са ми ясни, както и глобата за забравени документи. Въпроса ми е ако ми са издадени и документите са в КАТ, просто не съм отишал да си ги взема, каква е глобата ?

Става въпрос, че ако в сайта изпише, че книжката ми е ГОТОВА, просто не съм отишал да си я взема.

Всъщност, след като книжката ми е готова няма как да изпише, че съм неправоспособен ?

Не ме ли разбрахте или не прочетохте какво съм написал, глобите за неправоспособен водач са ми ясни, както и глобата за забравени документи. Въпроса ми е ако ми са издадени и документите са в КАТ, просто не съм отишал да си ги взема, каква е глобата ?

При така зададения въпрос, глобата не е фиксирана. Получаваш си акта, след месец получаваш решението за размера на глобата.

Миналият месец ми писаха за не-носене на документ фиш за 10лв. Но е фиш, не е акт. Каква е точно разликата, не знам.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

Навремето можеха да ти издадат документ от КАТ за това че си правоспособен, но нямаш книжка, с него можеше да си караш. Провери!

Вдигни си мързеливото дупе и отиди да си вземеш книжката, когато бъде готова. Време, вероятно има достатъчно. И недей ръсиш оправдания, също и не чакай последният възможен момент. Впрочем така и не си изяснил датата, на която е направена поръчката. Така че, това дали и кога е(ще) е готова книжката няма как да знаем. Тук не сме сюрия гадателки, също си нямаме вече и ясновидка, но пък имаме гледач на карти, който странно как не се е намесил в темата.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

Вдигни си мързеливото дупе и отиди да си вземеш книжката, когато бъде готова. Време, вероятно има достатъчно. И недей ръсиш оправдания, също и не чакай последният възможен момент. Впрочем така и не си изяснил датата, на която е направена поръчката. Така че, това дали и кога е(ще) е готова книжката няма как да знаем. Тук не сме сюрия гадателки, също си нямаме вече и ясновидка, но пък имаме гледач на карти, който странно как не се е намесил в темата.

Приятел въпроса ако опираше до мързела... нали ти е ясно, че е възможно да не ми я дадът тъй като на билетчето, което ми дадоха пише 13.06.13 и ако не мине номера, че съм си го загубил книжката си остава при тях, затова питах как се води, че имам книжка и съм си я забравил или, че имам книжка, но не съм я взел и каква е разликата в глобите м/у двете ситуации.

Какво ти пука нали си селски тарикат.

Едно само ще дам като предложение: Толко ли нямаш някой по - възрастен да го помолиш да те кара на бала? Така и така има около 99% вероятност да употребиш алкохол/опиати и да седнеш зад волана в този ден и това, че имаш/нямаш книжка ще ти е най - малкият проблем. Отдавна нещата се затегнаха в тази държава и ще ти отрежат главата парично 100%, книжка няма и да видиш близките месеци и т.н. последствия, последствия. Викни си някой да те кара - и си пий на спокойствие даже в наливно състояние може да бъдеш без да ти дреме ;)

При така зададения въпрос, глобата не е фиксирана. Получаваш си акта, след месец получаваш решението за размера на глобата.

Миналият месец ми писаха за не-носене на документ фиш за 10лв. Но е фиш, не е акт. Каква е точно разликата, не знам.

Да права си, за без талон пишат фиш от 10 до 50 лева. Ако нямаш и книжка и талон, не знам какви точно са размерите, но пак се пише фиш - акт мнооого рядко! Разликата между фиш и акт е в общи линии: Фиша е до определена сума и никога не отнема точки и документите ти за правоспособност - мисля, че по последни промени в закони фиша е до 100 или 150 лв. Акта общо взето отнема точки и започва кажи речи от тези суми нагоре, може и под тези сума да е като пари, но ако е под тези суми винаги може да помолиш за фиш, защото при акт отнемането на талона е 100% гарантирано и ти продължаваш да караш с акта, докато ти излезе решението по местоживеене и дъра-бъра много разправии ;)

• Автор

Едно само ще дам като предложение: Толко ли нямаш някой по - възрастен да го помолиш да те кара на бала? Така и така има около 99% вероятност да употребиш алкохол/опиати и да седнеш зад волана в този ден и това, че имаш/нямаш книжка ще ти е най - малкият проблем. Отдавна нещата се затегнаха в тази държава и ще ти отрежат главата парично 100%, книжка няма и да видиш близките месеци и т.н. последствия, последствия. Викни си някой да те кара - и си пий на спокойствие даже в наливно състояние може да бъдеш без да ти дреме ;)

Да права си, за без талон пишат фиш от 10 до 50 лева. Ако нямаш и книжка и талон, не знам какви точно са размерите, но пак се пише фиш - акт мнооого рядко! Разликата между фиш и акт е в общи линии: Фиша е до определена сума и никога не отнема точки и документите ти за правоспособност - мисля, че по последни промени в закони фиша е до 100 или 150 лв. Акта общо взето отнема точки и започва кажи речи от тези суми нагоре, може и под тези сума да е като пари, но ако е под тези суми винаги може да помолиш за фиш, защото при акт отнемането на талона е 100% гарантирано и ти продължаваш да караш с акта, докато ти излезе решението по местоживеене и дъра-бъра много разправии ;)

Въпроса е, че аз нямам бал и имам много добра оферта да карам студенти и затова се допитах тъй като ако е само фиш до 100 лева си заслужава да поема риска тъй като пак ще съм на печалба, но явно повечето решават просто да си дадът мнението и нищо свързано с въпроса.

Какво ти пука нали си селски тарикат.

Абсолютно, понеже не ми пука се интересувам.. личи си, че ги познаваш отблизо селските тарикати..

Айде и последен опит за въпроса, четете внимателно , поне тези които искат да помогнат.

Ако книжката ми е в КАТ вече, но не мога да си я взема поради срока, който са ми казали, че трябва да спазя и ме спрат, санкцията за забравени документи ли е или е някаква по-различна и моля да отговри някой, който реално знае, а не пак да се започне с неправоспособен водач, пожарогасители, аптечки и простотий.

Редактирано от WeS7bg (преглед на промените)

Не е лесно да си прост. Да се чудиш колко ще ти глобата ако си без книжка, пък да си пуснеш нормална поръчка при положение че бързаш. Така и така ще вадиш пари, да ги беше извадил за експресна поръчка и за 2 дена щеше да ти е готова книжката. 

Ама както е казал народа... "Като се обърне каруцата, пътища много..."

Глобата ти много ще зависи от настроението и подкупността на ченгето, което те е спряло. В най-лошия вариант няма да си видиш книжката в близката една година. В по-добрия вариант, ще бутнаш на ченгето 200-300лв и ще те пусне по живо, по здраво.

Аз не бих рискувал. И както посочиха и по-горе, вместо да се правиш на селски тарикат, вземи някой да си те закара до където трябва.

Говорих с един полицай..

Нещата стоят така:

Ако те спрат ще ти направят фиш за неносене на документи до 100лв(при положение че на справката им покаже че си подал документи за книжка).

Обаче!!! ако те спрат повторно могат да ти направят нова глоба(фиш) за същото.

Ако те спрат поискай да ти направят акт,така при повторно спиране няма да те глобят като има покажеш акта си.

След като ти направят акт дори да ти е готова книжката няма да можеш да си я вземеш докато не ти излезе акт и не я платиш.

Да те предупредя какво каза полицая..ако при справката се окаже че документите не са вкарани в системата какъв голям те чака....и не само за това от много неща зависи...

Надявам се да оцениш труда ми и да се вразумиш поне малко

• Автор

Говорих с един полицай..

Нещата стоят така:

Ако те спрат ще ти направят фиш за неносене на документи до 100лв(при положение че на справката им покаже че си подал документи за книжка).

Обаче!!! ако те спрат повторно могат да ти направят нова глоба(фиш) за същото.

Ако те спрат поискай да ти направят акт,така при повторно спиране няма да те глобят като има покажеш акта си.

След като ти направят акт дори да ти е готова книжката няма да можеш да си я вземеш докато не ти излезе акт и не я платиш.

Да те предупредя какво каза полицая..ако при справката се окаже че документите не са вкарани в системата какъв голям те чака....и не само за това от много неща зависи...

Надявам се да оцениш труда ми и да се вразумиш поне малко

Да благодаря ти много и аз днес говорих с един полицай (семеен приятел) и той така ми каза, че ще ми пишат фиш около 50 лева.

Не е лесно да си прост. Да се чудиш колко ще ти глобата ако си без книжка, пък да си пуснеш нормална поръчка при положение че бързаш. Така и така ще вадиш пари, да ги беше извадил за експресна поръчка и за 2 дена щеше да ти е готова книжката. 

Ама както е казал народа... "Като се обърне каруцата, пътища много..."

Глобата ти много ще зависи от настроението и подкупността на ченгето, което те е спряло. В най-лошия вариант няма да си видиш книжката в близката една година. В по-добрия вариант, ще бутнаш на ченгето 200-300лв и ще те пусне по живо, по здраво.

Аз не бих рискувал. И както посочиха и по-горе, вместо да се правиш на селски тарикат, вземи някой да си те закара до където трябва.

1. Процента да ме спрат е 20%, а ако си пусна експресната на 100% ще ги дам излишно тея пари.

2.Пълни глупости подкупноста на ченгето бла бла.. Няма да си видя книжката една година o.O тва от къде дойде, аз въобще да нямам книжка при първо провинение има глоба от (400-500лв) и никакво ограничение за книжката(ПРИ ПЪРВИ ПЪТ), камо ли ако си имам книжка -_- (четох почти целия закон относно СУМПС)

3.(facepalm) въпроса е, че аз трябва да карам някои хора, но нали е по готино да пишеш без да четеш whatever.

Излишно помолих 3 пъти да не пишат хора, които не са запознати, а просто си правят масаж на пръстите, чрез клавиатурата..

Обаче какъв ме изкарахте престъпник, селски тарикат, да се вразумя.. човек да го е страх да си зададе въпроса.. ти им спамиш вече, че имаш книжка излезнала в КАТ, просто не можеш да си я вземиш още поради бюрократщината.. потресен съм, някой ако напише от къде да си закупя пистолет 9мм, такъв дето пробива стомана и човешко тяло веднага ще го опътите до най-близкия до него магазин и черен пазар, странни хора.. много странни хора..

Редактирано от WeS7bg (преглед на промените)

А не е ли странно, че се стискаш за 20-30лв отгоре за бърза поръчка, а си готов да те глобят повече???

Сядай и си карай колата на бала. Вероятността да те спре полицай за проверка е много малка. ако си караш съвсем нормално. Дори и да те спрат ще те глобят 50 лв. Помисли - колко пари си похарчил по тези балове, че 50 лв. ще те съборят. Само ако си имаш на представа колко хора карат без книжки (отнети или без да имат такива) без изобщо да им пука за нищо. Е, сега ще кажат, че те уча на глупости но за съжаление такъв е живота.

Ще возиш студенти,и то на 24 май.От една дискотека на друга,тоест ще шофираш повече и през нощта.

Логично е на 24 май да има повече проверки.

Ако се блъснеш,то тежко ти и горко! Най-малко ще се отървеш с глоба,че си без свидетелство за управление на МПС ,предполагам и че гражданската няма да ти важи,ще плащаш щети.

Щом ще взимаш книжка,то време му е да започнеш да поемаш отговорности.

Може да отидеш по-рано и да провериш дали ще ти дадат книжката.

Редактирано от Blue ':^) (преглед на промените)

Полицаите не правят справка в сайта, където проверяваш ти.

Определено по баловете, проверките ще са засилени. Ще има много хора изгорели заради алкохол. При тях това е време за жътва.

• 2 месеца по-късно...

Случайно попаднах на тази тема, защото и аз имам издаден документ СУМПС от справка от сайта на МВР. С бърза поръчка съм, и сряда ще ходя да я взимам, но нямам търпение да карам. Но това са си мои проблеми, како и да е. Зачетох се в темата и не мога да се сдържа да отговоря на, с извинение, на идиотските мнения на някои хора.

Първо: WeS7bg е задал много точно въпроса си и всякакви лирически разсъждения и главоблъсканици са излишни като от сорта:

1: "Да ти кажа, не знам, ама и не ми се търси, но пък ще ти кажа, че ми се струва тъпо да си чакал дето се вика 18 години, а да не можеш да изчакаш 2 седмици." - значи те мързи да помогнеш ама не те мързи да си даваш мнението. И за какво изобщо си отговорил - щото си нямаш друга работа сигурно.

Или отговори конкретно на човека или по-добре не отговаряй. WeS7bg не е постнал тема на есе-съчинение, че да се обясняваш без грам да му отговаряш на въпроса.

2: "Ако си мислиш, че ще излъжеш полицаите, че не си носиш книжката, много се лъжеш. Една справка и веднага ще излезе, че нямаш издадена книжка, тоест не е готова" - а ти ако си мислиш, че си ни заблудил, че си чел трезвен въпроса на WeS7bg то жестоко се лъжеш. Всъщност ме съмнява, че и по неговия въпрос си отговорил изобщо. Човека никъде не е написал, че иска да заблуждава полицаите и второ ясно е казал, и даже посочил от къде има информацията, за това, че книжката му е вече ИЗДАДЕНА.

3: "Като мисъл -изглежда глупаво,ако го направиш - ще бъде просташко." - ПРОСТО ВЕЛИКО, поклон пред твоят гений и проницателност. Много помогна по темата и обогати на всички погледна ни към света. Ама по-добре вземи се скрий от там от където си излязъл и не изнасай от там и безмислените си мисли.

4: "Вдигни си мързеливото дупе и отиди да си вземеш книжката..." - хмммм абе сигурно трябва да си баща му, че така го действаш момчето. А може и да си майка му, не е сигурно. И ти явно си объркал и хапчетата и форума и темата, а може би и планетата. WeS7bg не е молил да му хвъргаш боб или да му гледаш на кафе.

5: "Какво ти пука нали си селски тарикат." - абе я си кажи гсм-а да ти звънна да ми изготивиш и моя поведенчески профил, че много съм на зор. Не знам какво му "пука" на WeS7bg, но на теб много мозъчни клетки са ти се спукали вече...

6: "Не е лесно да си прост. Да се чудиш колко ще ти глобата ако си без книжка, пък да си пуснеш нормална поръчка при положение че бързаш...." - абе явно ти си му плащал и курса за шофьор и поръчката за книжката и джобни му даваш и кола ще му вземеш, че така му береш грижа как да си харчи парите. Просто WeS7bg нарочно не ни е споделил тази подробност - много е гаден значи .... А ти явно наистина знаеш какво е да си прост и не ти лесно.

Извинявам се, ако съм пропуснал да коментирам някоя друга велика мисъл.

Второ: WeS7bg надявам се вече да си си взел благополучно книжката и да караш внимателно и отговорно. Успех. Лека и безаварийна :)

Трето: Благодаря на всички смислени отговори по-темата, спестиха ми времето да поствам същия въпрос (в общи линии). И разбира се особено на snuri, който с първия си коментар влизаше в класацията на "Първо" но след успешния си втори коментар се изтреля на челна позиция :)))

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.