Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

VW Polo 1.4 TDI 2008г

Featured Replies

Tи лично можеш да бракуваш всяка кола,когато си искаш!Зет ми купи нова Toyota-Yaris (P2)-1.0(108Hp) 2007г.Карам я и аз от време на време.Хем е бързичка,хем икономична.Вече е на 6 години и над 500000км.!Освен гуми,спирачки,филтри и масло,все още не е сменявано нищо...Ако трябва да избирам между това Поло,за което става въпрос,Тойотата е много по добра.

Вярвай ми че съм бракувал много коли но с BMW видях най голям зор.

Че това са стандартни екстри за всичко що е от 2000 година нагоре. Иначе на изгоряло винаги може да замирише ... току виж някой я познал :)

По предния номер не може да се съди че е претърпяла сериозен удар.

ESP, алуминиеви джанти, климатик, както и ел.стъкла не са стандартни за тоя модел на Поло. Дори базовият модел няма и радио. Всичко това се доплащаше допълнително или го имаше включено в някоя по-скъпа версия на модела.  Дори при сегашното Поло някои неща не са стандартни. Отвори сайта им в България и направи справка. 

ПП: Е то тоя номер е бил сгъван на хармоника. Едва ли е леко докосване с дърво. 

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

Ако му трябва за фукня всеки след 2000 става. Докато VW са по-обикновенна марка.

О ама ти ако си мислиш че жените не разбират от коли !!! Де да ставаше с някоя от след 2000г.

О ама ти ако си мислиш че жените не разбират от коли !!! Де да ставаше с някоя от след 2000г.

offtopic: Ако и ладата ставаше за фукня, щеше да е по-лесно. Все пак жените, които разбират от двигатели са доста по-малко. :D :D

Интересно. Според мен жените разбират само от цвят и покрив. Демек харесват розови Нисан Микри с гюрук. Така, че ако си купиш такава, 99% от жените и още толкова от мъжете ще се загледат след теб. Първите заради колата, вторите заради пълнежа на колата.  Има и друга възможност, ако мразиш японските возила. Предлага се тунинг за жени. Примерно вежди на фаровете за твоя розов Фиат 500. Това определено ще обърне погледите на още един процент от жените и един процент от мъжете.  Така вгледалите се в теб ще станат 200 процента - по 100 за всеки пол. 

• Автор

ESP, алуминиеви джанти, климатик, както и ел.стъкла не са стандартни за тоя модел на Поло. Дори базовият модел няма и радио. Всичко това се доплащаше допълнително или го имаше включено в някоя по-скъпа версия на модела.  Дори при сегашното Поло някои неща не са стандартни. Отвори сайта им в България и направи справка. 

ПП: Е то тоя номер е бил сгъван на хармоника. Едва ли е леко докосване с дърво. 

А я кажи едно мнение за това Поло http://www.cars.bg/c299915

и чух че на тези TDI турбото им се прецаквало, а за да се оправи било доста скъпо..вярно ли е

Да не си я купил вече?

Не

Това е по-нормално като цена. Доколкото съм чел, Фолксваген имаха проблеми с дизеловите си мотори на по-ранни етапи. След това оправиха качеството, но за точните години в момента не се сещам. Има една приказка - който го е страх от мечки, не ходи в гората. Мен ме е страх от дизели, затова си карам с бензиновите мотори.Но като те гледам как си се навил на дизел, нямам намерение да те разубеждавам  ;)

• Автор

Това е по-нормално като цена. Доколкото съм чел, Фолксваген имаха проблеми с дизеловите си мотори на по-ранни етапи. След това оправиха качеството, но за точните години в момента не се сещам. Има една приказка - който го е страх от мечки, не ходи в гората. Мен ме е страх от дизели, затова си карам с бензиновите мотори.Но като те гледам как си се навил на дизел, нямам намерение да те разубеждавам  ;)

И ся кво ;д значи да си търся бенз..

И ся кво ;д значи да си търся бенз..

Аве стига глупости ! Това са грешни разсъждения. Понеже била дизел че помпата ... дрън дрън. Има къде по стари модели на VW където изкарват по 300 хил.км. без проблем че и от горе. Аз на моята като минах 100 хил. и почнах да треперя да не скъса верига на маслена помпа понеже е често случващ се дефект и да прецака агренажната верига и да ми направи мотора на мармалад и докато чакаш едно взех  че я блъснах!  Тъй че вземай каквото ти харесва пък ако ти е писано ще я оправяш няма да са милиони. Иначе ей де го магазина от там са с гаранции.

• Автор

Не съм казал такова нещо :) Щом търсиш дизел, значи си имаш причини. Аз какъв съм, че да ти давам акъл?

A aко трябва да избирам между това http://www.cars.bg/c124592

и това http://www.cars.bg/c299915

кое е по доброто ?!

A aко трябва да избирам между това http://www.cars.bg/c124592

и това http://www.cars.bg/c299915

кое е по доброто ?!

Ами какво да ти кажа. Всичко трябва да се види на място. Втората кола е на 50 000 км, което е нищо, но е с 3 цилиндров мотор. Поне така пише. Не ми се прави справка, дали това е истина или не. Първата е с ESP,  но няма автоматичен климатик. Втората пък обратно. А така като гледам не е карана от състезател, а вероятно от жена в града. Това не означава нищо де. Няма и алуминиеви джанти. Общо взето бедно оборудване, ако изключим автоматичния климатик, което пък не е кой знае какво. Ръчката според мен е доста по-добре. Дизелчето го е писал, че е с ксенон, което е супер. Не знам. Може би все пак клоня към дизела, въпреки многото неизвестности, продиктувани от тия черни джанти. Явно собственика не е безразличен към автомобила си, което може да е добре, но може да е точно обратното - зле :)

• Автор

Ами какво да ти кажа. Всичко трябва да се види на място. Втората кола е на 50 000 км, което е нищо, но е с 3 цилиндров мотор. Поне така пише. Не ми се прави справка, дали това е истина или не. Първата е с ESP,  но няма автоматичен климатик. Втората пък обратно. А така като гледам не е карана от състезател, а вероятно от жена в града. Това не означава нищо де. Няма и алуминиеви джанти. Общо взето бедно оборудване, ако изключим автоматичния климатик, което пък не е кой знае какво. Ръчката според мен е доста по-добре. Дизелчето го е писал, че е с ксенон, което е супер. Не знам. Може би все пак клоня към дизела, въпреки многото неизвестности, продиктувани от тия черни джанти. Явно собственика не е безразличен към автомобила си, което може да е добре, но може да е точно обратното - зле :)

Е какво искаш да кажеш..какво като е с черни джанти..? не мога да ти схвана мисълта

Е какво искаш да кажеш..какво като е с черни джанти..? не мога да ти схвана мисълта

Че собственика му обича тунинга. Това си личи и от затъмнените задни стъкла, както и от сменената радиаторна решетка с надпис GTI. Нали се сещаш, че червения цвят е "стандартен" за GTI  моделите на Фолксваген? А и ксеноните са добавяни допълнително най-вероятно. Тоест, колата едва ли е жалена. Аз ако си направя визуален тунинг, напълно естествено е да карам колата точно така, както очакват другите, а и аз. Доста заобиколно го казах, но колата е тунингована. Сигурно е чипован и мотора. Сто на сто. А това са неща, които скъсяват живота на колата. От другата страна имаш кола, карана от жена. Надявам се това да не е за заблуда на купувача, но и самата кола подсказва, че нейният собственик най-вероятно е жена. Един мъж трудно би си купил подобна кола с 3 цилиндров мотор. Най-малкото ще се хвърли на 1.4 литровия с 85 к.с. (май толкова беше). Е, то вече трите цилиндъра придобиха друго значение след мотора на Форд, който стана световен двигател на годината, но това е друга тема. 

• Автор

Че собственика му обича тунинга. Това си личи и от затъмнените задни стъкла, както и от сменената радиаторна решетка с надпис GTI. Нали се сещаш, че червения цвят е "стандартен" за GTI  моделите на Фолксваген? А и ксеноните са добавяни допълнително най-вероятно. Тоест, колата едва ли е жалена. Аз ако си направя визуален тунинг, напълно естествено е да карам колата точно така, както очакват другите, а и аз. Доста заобиколно го казах, но колата е тунингована. Сигурно е чипован и мотора. Сто на сто. А това са неща, които скъсяват живота на колата. От другата страна имаш кола, карана от жена. Надявам се това да не е за заблуда на купувача, но и самата кола подсказва, че нейният собственик най-вероятно е жена. Един мъж трудно би си купил подобна кола с 3 цилиндров мотор. Най-малкото ще се хвърли на 1.4 литровия с 85 к.с. (май толкова беше). Е, то вече трите цилиндъра придобиха друго значение след мотора на Форд, който стана световен двигател на годината, но това е друга тема. 

Ами то сигурно и дизела ще е с 3 цилиндров

• Автор

Ами да попитам..сега говорих с човека за това Поло http://www.cars.bg/c124592

и той каза че горяло от 6.5 до 8 литра градско :( ???   1.2 бензин //  72к.с. супер чудно ми е как ще ги качи повече от 4.5 литра градско ??? можете ли да кажете нещо по въпроса

Да, ще ти кажа. Прегледай тоя сайт:

http://www.spritmonitor.de/en/

Избираш си марка, модел, мотор и каквото там може да се избира. Излиза ти статистика за разходите на дадения автомобил. Може да прегледаш и разходите на всеки потребител. Препоръчвам ти да зададеш поне 20 000 записвани километри, а ако е повече, по-добре.  Там ще видиш, че среден разход около 7 литра на 100 км за тия автомобили е напълно нормален. Аз със моята Фиеста 1.25 литра, 75 к.с. дадох средно 6.7 л/100 км за 50 000 км статистика. Сегашната е 96 коня и в момента съм на около 6.6 л/100 км. Ами това е разхода за тия автомобили. А като имаш предвид, че аз карам икономично и средния ми разход е по-нисък от тоя, който се е получил от всички Фиести с подобен мотор. За моя модел бе 7.2 л/100 км. Значи съм карал доста икономично, а? 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.