Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпроси за конфигурация

Featured Replies

Не а пък кутията върви комплект с захранването.

• Отговори 99
  • Прегледи 6,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Отлично захранване, кутия и видеокарта. Смисъла от дъното все още ми се губи както и от тая памет.

По-добре вземи нормално дъно с B75 чипсет и памет на 1600MHz а разликата я вкарай в процесор - 3570.

След като няма да клокваш е желателно да вземеш най-добрия заключен такъв а дъното и паметта са без значение.

Реално и захранването е излишен лукс понеже може да се мине с обикновен "бронз" но няма лошо.

Количка

Публикувано изображение

Ако резнеш едната плочка рам може да вземеш i7 за тези пари което е по-добрия вариант.

Сам разбираш че винаги може да добавиш още една плочка за 58 лв. докато с процесора нещата не стоят така. 

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Ето крайната конфигурация. Малко повече пари ще трябва да събера, но си заслужава.

GB P75-D3
I7-3770 /3.4G/8M/BOX/LGA1155
SAPPHIRE HD7950 3G G5 WITH BOOST LITE
Thermaltake SP-630P SMART Series 630W
FD CORE 3000 USB3 ATX BLACK
CORSAIR 1x4GB VALUE SELECT DDR3 1600Mhz 1.5V
Обща стойност - 1 522.77 лв. с ДДС

Да попитам друго нещо:

Защо SAPPHIRE HD7950 3G G5 WITH BOOST LITЕ е по евтина от SAPPHIRE VAPOR-X HD7950 3G OC и къде е разликата в двете?

За същите пари може да вземеш конфигурация с ксеон процесор и 7970! Довечера ще ти предложа конфигурацията , че сега от телефона не мога да тагвам линковете! Ще ти пратя и теста на въпросния ксеон да видиш , че и в игрите по-нищо не отстъпва на и7-ците!

Default: 850/ EZ Boost: 925/950 MHz Core Clock.

Ако ще се хвърляш на по-скъпата по-добре виж тая на GB: Base 900 / Boost 1000 MHz която е на междинна цена.

пс. Провери тази памет налична ли е. Би трябвало да е CL9 или иначе казано по-добра от корсара и адата.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

INTEL XEON, E3-1230V2 QUAD, 3.30GHz, 8MB, BOX, LGA1155

ASUS P8B75-M LX PLUS

4GB DDR3 1600 GEIL EVO LEGGERA

SAPPHIRE HD7970 3GB OC WITH BOOST

FD CORE 3000 USB3 ATX BLACK

PSU CM GX 450W APFC

Общо 425лв. за процесора  + 1112лв. = 1537лв.

Ето ти и теста на процесора, за картата всеки знае че е по-производителна от 7950!

За същите пари може да вземеш конфигурация с ксеон процесор и 7970! Довечера ще ти предложа конфигурацията , че сега от телефона не мога да тагвам линковете! Ще ти пратя и теста на въпросния ксеон да видиш , че и в игрите по-нищо не отстъпва на и7-ците!

Аз като гледам, отстъпва на и5-иците в теста, който си дал. А е поскъп.

• Автор

@Masterplay

Не бих купил RAM, различна от Corsair! Мога да преглътна, че е 4-ка, тъй като после може да си добавя още една платна, но няма да е A-Data със сигурност.

@Masterplay

Не бих купил RAM, различна от Corsair! Мога да преглътна, че е 4-ка, тъй като после може да си добавя още една платна, но няма да е A-Data със сигурност.

Това вече въобще не ми е интересно. А прочетохте ли това:

Така аз лично не виждам нещо конкретно като предпочитания за определена марка, каква резолюцията на монитора. В бюджета включва ли се периферия, както и овърклок ще се правили. Та и определен бюджет не виждам. Нека мина на предложението.

Поне да си бяхте направили труда да прочетете тази тема: Как правилно да питаме за конфигурация или компоненти.

Не видях нищо по различно от това да спамите в собствената си тема. Това което е написано по-горе от мен, е примерна конфигурация, никъде не съм написал, че трябва да се закупи задължително. Просто гледах да спазя бюджета и да „скроя“ нещо прилично за парите. Сега приятна Ви вечер!

• Автор

Това вече въобще не ми е интересно. А прочетохте ли това:

Поне да си бяхте направили труда да прочетете тази тема: Как правилно да питаме за конфигурация или компоненти.

Не видях нищо по различно от това да спамите в собствената си тема. Това което е написано по-горе от мен, е примерна конфигурация, никъде не съм написал, че трябва да се закупи задължително. Просто гледах да спазя бюджета и да „скроя“ нещо прилично за парите. Сега приятна Ви вечер!

Бюджета го казах. Клок най-вероятно няма да се прави.

Отделно: Благодаря на всички досега, които се включиха в темата, било то с предложения, критики или полезни съвети :)

И какво и е на A-DATA? Вероятно най-доброто за парите на пазара ни. И наясно ли сте изобщо, че при LGA1155  паметта не оказва никаква или почти никаква роля при игри? За Корсара мога да говоря много. Едно от нещата е че се плаща много, а никаква възможност за клок.  Изобщо, това е най-безсмислената памет на пазара - ненужни гребенчета,пречещи при евентуално афтърмаркет охлаждане на процесора, липса на клок, висока цена. Ако има памет досега, от която съм изцяло доволен, то това е A-DATA Pro. 

• Автор

И какво и е на A-DATA? Вероятно най-доброто за парите на пазара ни. И наясно ли сте изобщо, че при LGA1155  паметта не оказва никаква или почти никаква роля при игри? За Корсара мога да говоря много. Едно от нещата е че се плаща много, а никаква възможност за клок.  Изобщо, това е най-безсмислената памет на пазара - ненужни гребенчета,пречещи при евентуално афтърмаркет охлаждане на процесора, липса на клок, висока цена. Ако има памет досега, от която съм изцяло доволен, то това е A-DATA Pro. 

Защо тогава толкова много хора я считат за най-добрата и я хвалят толкова много? (За Корсас говоря.)

Редактирано от dvd_cd (преглед на промените)

Защо тогава толкова много хора я считат за най-добрата и я хвалят толкова много? (За Корсас говоря.)

Нима? Има памет и памет. В случая говорим дори и за платформа, която не се нуждае от памет, за да работи добре при игри. И понеже имам от двата типа памет - Корсари с гребенчета и A-DATA Pro,  реших да си кажа мнението. Като искате, не го вземайте под внимание, на мен не ми пречи ;)

Колега, една две забележки, ако може разбира се? 

1. Защо няма твърд диск, защото от преченото и от питането се вижда, че автора иска такъв.

2. Гледам, че сте орязали от памет и дънна платка и то на всичкото отгоре тя е микро.

Друго което ми направи впечатление е това:

Аз не знам, може ли малко да обясните. Не искам да спорим, но хладния вайпър, а именно: SAPPHIRE VAPOR-X HD7950 3G OC настига HD7970, та с клок в определени случай дори я надминава в производителността си при игрите. Както казах не искам да спорим, просто да ми обясните едно две неща. То ако автора не иска твърд диск аз предлагам, ето това:

1.Последните 3/4 предложени конфигурации са без твърд диск , едната от които на автора , затова и аз предлагам без такъв!

2Дъното е напълно достатъчно ,за заключен процесор , когато бюджета го позволява защо не и пълноценно дъно , но в неговия случей няма нищо фрапиращо!

То хладния Вайпър с клок настига 7970-ка , а тя пък щото не може да се клоква!

Редактирано от playalistic (преглед на промените)

1.Последните 3/4 предложени конфигурации са без твърд диск , едната от които на автора , затова и аз предлагам без такъв!

2Дъното е напълно достатъчно ,за заключен процесор , когато бюджета го позволява защо не и пълноценно дъно , но в неговия случей няма нищо фрапиращо!

То хладния Вайпър с клок настига 7970-ка , а тя пък щото не може да се клоква!

То първото предложение където е без твърд диск, както виждаме е останала сума от стотина лева. за твърди диск, ако автора реши, че му трябва. Говоря за AMD платформата. И не съм казал, че дънната платка е недостатъчна, никъде не го пише. Имах в предвид, че бюджета позволява поне пълно размерна такава, където има някой и друг слот. Та не знам аз дали е фрапиращо или не, решението си взима автора, само вметнах това. Както и от ram паметта е орязано. А за видеокартата, не съм казал, че е нужен клок да се прави, защото както знаете си има Boost такъв. Друг е въпроса, че и да клокнем HD7970, след това правим истински овърклок на HD7950. То тогава пак ще са на почти на едно и също ниво, но пак казвам HD7950 я минава само на Boost честоти, и като казвам, че я минава можете да отворите някоя тема в Интернет и да проверите по-обстойно как стоят нещата. И ако мислите, че 150 лева. в сравнение спрямо производителността на двете, предлагайте я, аз нямам нищо против. Ако вземем в предвид и Vapor-x технологията, там вече имаме по-добро охлаждане и повече шанс за по-високи честоти без да се притесняваме за топлината която отделя ядрото. Нямам нищо против Вас или който и да е, не искам и да спорим, казвам това което аз мисля. Поздрави и приятна вечер!

• Автор

При i7-3770 мога ли да използвам технологията Hyper Threading и ако да как?

Mastar , случайно да забеляза , че и 7970, която съм предложил и тя има буст 1Гх .Кото говориш за тестове я ми покажи 7950 вапор , дето да минава 7970-ка с 1Гх ядро , те карти се сравняват при равни честоти на ядрата и паметта - все едно да ти сравнявам 7870ХТ с буст и 7950 с 810Мхз на ядрото модела - и да говоря че 7950 е на едно ниво с 7870ХТ (при тези обстоятелства е така)

При i7-3770 мога ли да използвам технологията Hyper Threading и ако да как?

Той си е с HT, освен ако не си го спрял умишлено от БИОС. 

Mastar , случайно да забеляза , че и 7970, която съм предложил и тя има буст 1Гх .Кото говориш за тестове я ми покажи 7950 вапор , дето да минава 7970-ка с 1Гх ядро , те карти се сравняват при равни честоти на ядрата и паметта - все едно да ти сравнявам 7870ХТ с буст и 7950 с 810Мхз на ядрото модела - и да говоря че 7950 е на едно ниво с 7870ХТ (при тези обстоятелства е така)

Ако трябва да сравняваме HD7870XT с HD7950, тя няма да е вайпър, а друга версия, примерно лайт: HD7950 Boost Lite. Там вече може и да са на едно ниво. Ето малко изображения:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

А тук ядрото на вайпър е на 1160мхз, а на паметта е 1500мхз. Защото иначе на паметта й на вайпъра е 1250мхз, с Boost ядрото е както знаем на 950мхз.

Публикувано изображение

Както казах, не искам да споря. Всеки има право да предлага каквото иска, аз просто казах, че производителността им е горе-долу почти еднаква, за разлика в цената. Както и да е, с това приключвам, че в тази тема доста писахме.

Поздрави и лек ден!

Редактирано от Masterplay (преглед на промените)

Ето нещо и от мен, мисля че процесора и видеокартата са добре балансирани. Компонентите са от различни магазини, тъй като не ги намерих на едно място! Не е проблем да се купят по отделно, а ако не можете да си ги сглобите сам съм сигурен, че в магазина, в който примерно са купени повечето части ще ви ги сглобят безплатно! Спазил съм изискването ви видеокартата да е на АМД и рамта да е 8GB, но не е на Corsair а по-добра според мен!

Поздрави :)

Intel Core i5 3570 (s1155, 3.4 GHz, 6MB)-376.00лв. от Ник_м
Sapphire VGA PCI-E 7870XT 2GB with Boost-499.00лв. от Плес_о
Toshiba DT01ACA050 500GB HDD 3.5" (32MB Cache, 7200RPM, Sata 6Gb/s)-99.00лв. от Плес_о
Crucial DDR3 8GB (2x4) Kit 1600MHz Ballistix-129.00лв. от Плес_о
Corsair Carbide 200R Case (Midi Tower, Black)-119.00лв. от Плес_о
Corsair Builder Series CX500 500W PSU 80+ Bronze (CP-9020047-EU)-119.00лв. от Плес_о
ASUS P8B75-M LE, iB75, Vga HDMI, 2xD3, PCIe 3.0-135.00лв. от Рес_т

Общо:1476.00лв с ДДС.
  • 1 месец по-късно...
  • Автор

Пак съм тук:

След около 2 седмици ще купувам машината. Ще взема i5, тък като за 7-ца няма пари.

Ето какво мисля да купя:

I5-4670K /3.4G/6MB/BOX/LGA1150
GB P75-D3
SAPPHIRE HD7950 3G G5 WITH BOOST LITE
2X4G DDR3 1600 A-DATA
Thermaltake SP-630P SMART Series 630W
DAOTECH X5 MIDDLE ATX

Обща стойност - 1 416.02 лв. с ДДС

http://nikem-bg.net/cart/49045p1r46164p1r48445p1r46717p1r1023p1r48322p1rf.html

Максимума ми е 1500, и съм запазил пари за хард. Ако имате някакви съвети към мен, моля да ги споделите :)

Редактирано от dvd_cd (преглед на промените)

.....

В тази кутия ще готвим ли?  На първо време можем да вземем само една плочка памет, за сметка на друг компонент. Захранващият блок е достатъчно “умен“, за да издържи конфигурацията. Тази дънна платка не позволява клок на процесора, защо сте избрали нея? Това е от мен. И до две седмици цените могат да паднат значително, на някой от компонентите. За разни промоции, може да погледнете emag(онлайн магазин), както и безплатните им доставки.  Поздрави и успех в избора! 

Пак съм тук:

След около 2 седмици ще купувам машината. Ще взема i5, тък като за 7-ца няма пари.

Ето какво мисля да купя:

I5-4670K /3.4G/6MB/BOX/LGA1150 GB P75-D3 SAPPHIRE HD7950 3G G5 WITH BOOST LITE 2X4G DDR3 1600 A-DATA Thermaltake SP-630P SMART Series 630W DAOTECH X5 MIDDLE ATX Обща стойност - 1 416.02 лв. с ДДС

http://nikem-bg.net/cart/49045p1r46164p1r48445p1r46717p1r1023p1r48322p1rf.html

Максимума ми е 1500, и съм запазил пари за хард. Ако имате някакви съвети към мен, моля да ги споделите :)

Много не балансирана система , освен че дъното е друг сокет и процесора няма да стане , каква гавра би било да сложите части за 1500-1600лв. в тенекия от сирене!

Да разбира ме ли че харда влиза в друг бюджет!

Asrock Z77 EXTREME3, socket 1155

Intel® Core™ i5 3570K IvyBridge, 3400MHz, 6MB, socket 1155, Box

Kingston HyperX 2х4GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM 

Seagate 1TB, 7200RPM, 64MB, SATA3, ST1000DM003

MSI nVidia GeForce GTX760 OC, 2048MB, GDDR5, 256bit, DVI, HDMI, PCI-E

Cooler Master Silent Pro M2, 520W

Cooler Master CM 690 II

Общо 1614лв. с хард диск и безплатна доставка!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.