Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предложения за ОТ и усилвател

Featured Replies

...там, където свършват най-скъпите модели на Cerwin Vega, умножаваш по 5 /да не кажа 10/ и чак тогава започват колоните, които могат да претендират за висок клас.

Ще призная за вярно твърдението ти,но ако потърсиш и постнеш тук,друг модел,дори и над 10 пъти по-скъп,но със същите уж „лъжливи„ данни

• Честотен обхват: 28Hz - 20kHz
  • Чувствителност : 93 db
  • Мощност : 300 W

За мен аналога на Ferarri в аудиото ми е това:

http://www.avalonacoustics.com/

Cerwin Vega в най-добрия случай може да минат за европейските Шевролет.

Великолепни колони си постнал,само дето се различават от вегата по децибалите 93 срещу по малко за тези ,които са 88 дб.Т.е. няма да са по мощни!А цената,колко пъти е по голяма?

Ще призная за вярно твърдението ти,но ако потърсиш и постнеш тук,друг модел,дори и над 10 пъти по-скъп,но със същите уж „лъжливи„ данни

[*]Честотен обхват: 28Hz - 20kHz

[*]Чувствителност : 93 db

[*]Мощност : 300 W

Да разбирам ли, че според теб щом колоните, които съм посочил са с чувствителност "само" 88db автоматично са по-лоши? Нищо, че струват над 300 000 лв.

Иначе в интерес на спора ще ти дам предложение с по-добри сухи данни. Да не говорим и колко по-добре свирят, а са "само" 4 пъти по-скъпи.

http://www.klipsch.com/rf-83

Забележи как е измерен честотния диапазон - +/- 3 db, което при CV се съмнявам да е така.

Да разбирам ли, че според теб щом колоните, които съм посочил са с чувствителност "само" 88db автоматично са по-лоши? Нищо, че струват над 300 000 лв.

Не си разбрал,постнатите от теб колони писах,че са великолепни(а не лоши)!Все пак аз,се придържам към бюджета,зададен в темата.Съфорумника Evlampi ме подпали,да споря за нещо,с което се отклонихме малко от истинския въпрос.В крайна сметка,няма по-добро предложение,до момента от въпросните.Не казвам,че Klipsh,Adam Audio ARTist 6,Monitor audio са лош избор,но ако искам истински бас,мощност,ще си взема Вегата.

На КОЛЕЦ предложението също е добро. Митко! Не си прав тук и много грешиш за тази  VEGA! Едни постредствени колони които , между другото нямат добър и мек бас.Слушал съм ги и все едно слушам тъпан от някой ансамбъл за народна музика. Да не говорим за високите!Това, което ти е написал "kenub" е самата остина. Е разбира се всеки си има предпочитание и стил на слушане.Аз пак казвам, че за колегата едно от най- добрите  предложения е това, което е в зелено. Не че съм предпочел точно то да е в зелено, но си е прав.Сравнени с твоите, Adam срирят много по-добре, макар че са само двулентови.Тя и цената им е по-голяма от посочените от теб. Ако не си обърнал внимание, доста компактни студия из Европа/преди всичко в Германия/ ги ползват като студийни монитори.Мисля , че даже в София има предсртавителство за моделите.

А за големите модели/посочени отново от "kenub"/ няма смисъл да говорим.Цените им са непосилни за нас.Аз още не съм чувал някой в България да разполага с върховите модели та макар и да е богаташ!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Уви няма как да се съглася с идеята, че Cerwin Vega е добро предложение. Като начало - нито отговаря на бюджета, нито на изискванията на питащия. Като оставим това, според мен Cerwin Vega предлагат изключително компромисен звук и в никакъв случай не бих ги препоръчал на когото и да е.

Димитър 59 има право да харесва каквото  прецени, но така и не отговори, след като упорито препоръчва вегите пред останалите варианти, то той слушал ли е всъшност тези други варианти.

Понякога имам чувството, че този форум съществува в своя собствена паралелна вселена... страстно се препоръчват Jamo, Cerwin Vega и други подобни...

Ако по някаква причина не искате или не можете да обиколите и послушате наистина качествени предложения - то поне се поразровете в интернет - напълно безплатно е и не изисква усилие. Вижте какво има по света - какво се демонстрира по изложения... ето например скоро завърши изложението в Мюнхен - след като твърдите, че имате някакъв интерес в тази област, то поне си направете труда да си сверите часовника.

Успех!

P.S.

LZ4JW, не един, вече доста хора в България притежават върхови модели както на Avalon, така и на Wilson, Dynaudio, Focal, YG, Magico, Evolution Acoustic и т.н.

Слушал съм многократно изброените модели и познавам лично повечето от притежателите им. Част от тези топ модели, както и други предложения в наистина много висок клас и бюджет, могат всяка година да бъдат чути напълно безплатно в София.

Въпросът не е в това, дали в България има аудиофили с възможности - такива има, не от вчера. Примера на kennyb целеше да покаже, че представата на Димитър59 за висок клас колони е много много далече от истината. Също както и представата му за зависимостта от описаните на хартия данни и качеството на звука произвеждан от дадени озвучителни тела.

Редактирано от Evlampi (преглед на промените)

На КОЛЕЦ предложението също е добро. Митко! Не си прав тук и много грешиш за тази  VEGA! Едни постредствени колони които , между другото нямат добър и мек бас.Слушал съм ги и все едно слушам тъпан от някой ансамбъл за народна музика. Да не говорим за високите!Това, което ти е написал "kenub" е самата остина. Е разбира се всеки си има предпочитание и стил на слушане.Аз пак казвам, че за колегата едно от най- добрите  предложения е това, което е в зелено. Не че съм предпочел точно то да е в зелено, но си е прав.Сравнени с твоите, Adam срирят много по-добре, макар че са само двулентови.Тя и цената им е по-голяма от посочените от теб. Ако не си обърнал внимание, доста компактни студия из Европа/преди всичко в Германия/ ги ползват като студийни монитори.Мисля , че даже в София има предсртавителство за моделите.

А за големите модели/посочени отново от "kenub"/ няма смисъл да говорим.Цените им са непосилни за нас.Аз още не съм чувал някой в България да разполага с върховите модели та макар и да е богаташ!

Moга да предложа и Динаудио но ще излезнем страшно силно от бюджета.

Например - http://bmv.bg/index.php?type=catalog&id_mark=19&id=1504

http://www.amazon.co.uk/Yamaha-AS700BL-Integrated-Stereo-Amplifier/dp/B001HSO80W/ref=sr_1_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1369837054&sr=1-1&keywords=Yamaha+AS700

Но няма ли да се качим прекомерно над бюджета на автора?

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

Moга да предложа и Динаудио но ще излезнем страшно силно от бюджета.

Excite X12 са супер, но не знам каква им е цената тук в България, иначе са добър вариант да се преслушат и те. Навярно ще излизат от бюджета

Редактирано от spielberg (преглед на промените)

Excite X12 са супер, но не знам каква им е цената тук в България, иначе са добър вариант да се преслушат и те. Навярно ще излизат от бюджета

Eми като гледам в Амазон са 805€ комплекта http://www.amazon.de/elektronik/dp/B004AP14TW

Eми като гледам в Амазон са 805€ комплекта http://www.amazon.de/elektronik/dp/B004AP14TW

Слушах ги наскоро, но не знаех цената, наистина ще излизат много от бюджета. Иначе моделите на Dali са на по-ниски цени тук.

http://www.amazon.com/Onkyo--9050-Integrated-Stereo-Amplifier/dp/B009JBZFVK/ref=sr_sp-atf_image_1_2?s=electronics&ie=UTF8&qid=1369822058&sr=1-2&keywords=onkyo+amplifier

и http://www.avitel-bg.com/focal-chorus-705v влиза без проблем във рамките на 1500 лв и ще има доста сносна за слушане системка.

а Може и със http://www.amazon.com/Marantz-PM5004-Integrated-Amplifier-Black/product-reviews/B003R7KMTC/ref=cm_cr_pr_hist_4?ie=UTF8&filterBy=addFourStar&showViewpoints=0

и пак ще има доста прилична за слушане система.

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

Явно никой от форума не е слушал колони Вега...,спирам да пиша в тази тема. :bye1:

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

Явно никой от форума не е слушал колони Вега...,спирам да пиша в тази тема. :bye1:

Evlamp определено не ги е слушал защото е слушал само каквото продава в магазина и не знам защо му се позволява да прави реклама тук!?!

Чувствителността на колоните е едио от добрите им качества, но това не е всичко. Най-важна е линейността, да няма пикове в никоя честотна област, филтрите да съгласуват добре драйверите в ОТ, да няма пропадания в местата на честотен "срез", също те да са в четен порядък да нямаме фазово изместване и много други фастори. Много е важно производителя на ОТ да посочва освен честотния диападон и дали е при +/- 3 db ил при +/- 10 - 20 db.

Поздрави на всички любители на добрия звук!

Не е зле да се позаинтересуваш малко повече за тази марка щом те влече повече.

Може да е стара /не че някога е била кой знае какво при домашното аудио/, но преди 5-6 години са били буквално фалирали и купени от друга компания и започват да бълват евтини боклуци, насочени към определен тип потребители, впечатляващи се от големи говорители, голямо налягане и ниски херци.Cerwin Vega в най-добрия случай може да минат за европейските Шевролет.

Никога не били кой знае какво и били фалирали?Хубаво е да се помисли,преди да се пишат необосновани изцепки.Преди,когато имаше Кореком в България имаше едни трилинтови техни модели,които струваха колкото една лека кола Жигули!Нямаше друг модел,който да се доближи до техните характеристики и качество,много години след това!Cerwin-Vega е мощна производствена компания, която произвежда професионални аудио компоненти, домашни аудио високоговорители и автомобилни аудио компоненти до ден днешен!На 5 декември 2011 г. беше обявено,че е закупена от друга световно известната фирма за китари Gibson Company!С покупката,те сменяват името си вече на Gibson Audio Professional.В момента,Cerwin-Vega са известни най-вече със своите най-качествени баси и събуфери, способни да доставят висока производителност при ниво на звука,в сравнително най-ниските ниските честотни диапазони.В днешно време, Cerwin-Vega разполага с пълен набор от тонколони,автомобилни компоненти и събуфери.The Stroker сериятa на субуфера Cerwin-Vega е получила най-висока оценка от SPL(Sound Perfomance Lab)!
Cerwin-Vega печели награди,още от 1997 година при огромна конкуренция от световен мащаб в Drag DB състезания

!...

Никой не се съмнява в уменията ти да ползваш Google. Само че ние тук говорим за качествен звук, а не SPL в продънени пернишки голфове затова поне давай информация за наградите им в домашното аудио.

Разбирам и отколешната ти соц-мечта от времената на Кореком, но дори и тогава е имало хора, творили класи отгоре качествен звук. Говоря за марки като Dynaudio, Bose, McIntosh, Focal и много други.

Няма лошо човек да е почитател на дадена марка. Няма лошо и личните му разбирания за звук да са мощност и SPL. Лошо е когато това се налага на общо основание на всеки, попитал във форума.

Никой не се съмнява в уменията ти да ползваш Google. Само че ние тук говорим за качествен звук, а не SPL в продънени пернишки голфове затова поне давай информация за наградите им в домашното аудио.

Разбирам и отколешната ти соц-мечта от времената на Кореком, но дори и тогава е имало хора, творили класи отгоре качествен звук. Говоря за марки като Dynaudio, Bose, McIntosh, Focal и много други.

Няма лошо човек да е почитател на дадена марка. Няма лошо и личните му разбирания за звук да са мощност и SPL. Лошо е когато това се налага на общо основание на всеки, попитал във форума.

Предишният ми отговор беше по-повод на твой пост,който беше пълен спам.На сегашния ти спам,няма да отговарям(както и на следващ.ако има)! :get out: 

Пич, като ще ръсиш подобни глупости в мненията си поне добавяй едно "според мен", че направо затри една цяла индустрия и интересите на милиони потребители по света.

Пич, като флеймиш, обиждаш и тролваш - поне давай примери или се обосновавай в постовете си. Знам, че е пълно с много разбирачи по форума и че с неограничен бюджет можеш да озвучиш и стадион с перфектно качество, но искам да те видя как със 1500 лв бюджет ще сглобиш система с толкова добри колони, кабели и усилвател че човека да успее изобщо да ги различи от едно домашно кино/готова hi-fi система за 1800 лв (вкарвам и цената на излишната звукова карта) в стаичката в която ще ги слуша (по всяка вероятност на цялата 5% мощност на която съседите ще го търпят). :angry:

На негово място за 1000-1500 лв аз бих си взел слушалките (когато искам да слушам силно и с хубаво качество, без да си сменям прозорците) и после за останалите пари някоя нормална уредба/кино система (примерно Sony BDVNF720), която да работи на заден фон и да забавлява гостите. Другото - са пари на вятъра. И пак повтарям - тук не говорим за озвучение на стадиони/звукови студиа със шумоизолация или за хора с много пари...

Предишният ми отговор беше по-повод на твой пост,който беше пълен спам.На сегашния ти спам,няма да отговарям(както и на следващ.ако има)! :get out: 

И по-добре недей, че явно Калдатата ги е хванала липсата на модератори пак...  :help wanted4:

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

Не е точно така, дори едни Zensor 1 свирят по- добре от което е да е домашно кино, което съм слушал(възможно е и да има такива, които свирят добре)-говорим за слушане на музика-мое мнение разбира се.

Имам едно предложение към всички ВАС!

Да направиме така, че този подфорум да стане по продуктивен за питащите предлагам да спрем с дразгите кой колко разбира и какво. Естествено, ще отговарят хора, които са компетентни по въпросите и съвсем спокойно можем да се допълваме един друг с предложения и разяснения!Не е необходимо да постваме апаратура от вишият клас, която струва стотици хиляди долари защото 90% от питащите тук едва свързват двата края или са съвсем млади момчета и момичета.Не визирам поста на "kenub"  в който не намирам абсолютно нищо лошо. Даже е необходимо понякога за питащият, за да разбере смисъла на добрата аудиотехника.На мнение съм че има добре запознати хора, които дават много положителни отговори и препоръки.А и между нас самите отношенията ще са по добри както при HI-FI  любителите. Отлично впечатление ми е направил колегата "spielberg" със постовете си и съвсем спокойният му тон към всеки един от нас.Това е много добър раздел и аз постоянно го следя.На последно място поднасям моите лични ИЗВИНЕНИЯ към всеки един от ВАС, ако с нещо съм го обидил. Мисля, че с добър тон, разбиране и уважение един към друг, ще направим подфорума още по интересен за много от нас, които се интересуват от аудиотехниката. Благодаря на всички вас, че проявявате такъв интерес.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

На негово място за 1000-1500 лв аз бих си взел слушалките (когато искам да слушам силно и с хубаво качество, без да си сменям прозорците) и после за останалите пари някоя нормална уредба/кино система (примерно Sony BDVNF720), която да работи на заден фон и да забавлява гостите. Другото - са пари на вятъра. 

То по тая логика ако ми трябва кола или bugatti veyron, или пеш :)Ограничен ми е бюджета и това е.Слушам по 3-4 часа на ден, и слушалките shure srh 440 ме уморяват за по - малко от 1.Скоро ще отида да чуя дали и по-скъпите модели  ще ми дразнят слуха.

Пич, като флеймиш, обиждаш и тролваш - поне давай примери или се обосновавай в постовете си. Знам, че е пълно с много разбирачи по форума и че с неограничен бюджет можеш да озвучиш и стадион с перфектно качество, но искам да те видя как със 1500 лв бюджет ще сглобиш система с толкова добри колони, кабели и усилвател че човека да успее изобщо да ги различи от едно домашно кино/готова hi-fi система за 1800 лв (вкарвам и цената на излишната звукова карта) в стаичката в която ще ги слуша (по всяка вероятност на цялата 5% мощност на която съседите ще го търпят). :angry:

На негово място за 1000-1500 лв аз бих си взел слушалките (когато искам да слушам силно и с хубаво качество, без да си сменям прозорците) и после за останалите пари някоя нормална уредба/кино система (примерно Sony BDVNF720), която да работи на заден фон и да забавлява гостите. Другото - са пари на вятъра. И пак повтарям - тук не говорим за озвучение на стадиони/звукови студиа със шумоизолация или за хора с много пари...

Я пак си прочети постовете и и виж къде споменаваш, че твърденията ти са валидни за бюджет 1500-1800 лв?

Не че и в този бюджет казаното от теб има и частица истина, но явно за теб е така. Затова те посъветвах да го напишеш, че е лично твое мнение за да знае всеки друг потребител, търсещ съвет да не му обръща внимание.

Всеки потребител с поне елементарен опит в аудиото ще направи разлика от добре сглобена система от колони и усилвател спрямо всякакви изгъзици тип "всичко в едно", домашни кина, комбайни, кас'тофони и тн.

Също така автора никъде не е написал, че търси нещо, "което да работи на заден фон и да забавлява гостите".

Suede, за много хора слушането със слушалки е натоварващо и дори и да вземеш доста по-скъп модел може да имаш същото неприятно усещане.

Редактирано от kennyb (преглед на промените)

То по тая логика ако ми трябва кола или bugatti veyron, или пеш :)Ограничен ми е бюджета и това е.Слушам по 3-4 часа на ден, и слушалките shure srh 440 ме уморяват за по - малко от 1.Скоро ще отида да чуя дали и по-скъпите модели  ще ми дразнят слуха.

По-скоро по тая логика можеш да не хвърляш 40К+ за кола при условие, че основно ще ходиш до мола с нея. Но парите са си твои - щом можеш да си позволиш да ги хвърляш на вятъра - ти си решаваш. 

Я пак си прочети постовете и и виж къде споменаваш, че твърденията ти са валидни за бюджет 1500-1800 лв?

Не че и в този бюджет казаното от теб има и частица истина, но явно за теб е така. Затова те посъветвах да го напишеш, че е лично твое мнение за да знае всеки друг потребител, търсещ съвет да не му обръща внимание.

Всеки потребител с поне елементарен опит в аудиото ще направи разлика от добре сглобена система от колони и усилвател спрямо всякакви изгъзици тип "всичко в едно", домашни кина, комбайни, кас'тофони и тн.

Също така автора никъде не е написал, че търси нещо, "което да работи на заден фон и да забавлява гостите".

Suede, за много хора слушането със слушалки е натоварващо и дори и да вземеш доста по-скъп модел може да имаш същото неприятно усещане.

Твърденията са ми за конкретната тема и поста в началото (който е офтопик защото не е директен отговор) е за случаи когато нямаш много (и не можеш да дъниш на воля), а не някоя обща от типа на "кое е най-доброто когато имам излишни пари и живея в звукоизолирана къща".

Иначе с по-горния си пост отрече индустрия за милиарди, която я има от също толкова време колкото и пазара за ентусиасти (който по обем се обзалагам че няма и 1%).

Явно скоро не си чувал маркови hi-fi системи и домашни кина над 1000 лв (и по-специално през TOSLINK ако са вързани към РС), затова ще споделя една тайна с теб - тази индустрия се развива непрекъснато и далеч не е толкова назад по качество колкото си мислиш...

А, да - и има слушалки (особено от категорията за ентусиасти и над 1000 лв :)) с които слушането изобщо не е натоварващо (при нормална сила на звука) - но т.к. това си е до човека според мен трябва да реши дали му харесват на място, а не през браузера...

EDIT: LZ4JW, според мен е време участниците във форума да започнат да дават и по-практични решения (според ситуацията, възможностите и разбиранията на питащия), а не само кое е най-доброто на теория...

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

На автора му се дават конкретни предложения, които са му в бюджета и са доказано по-добри* от това, което предлагаш.

* според общоприетите критерии за звук.

Иначе си прав. Тази индустрия се развива - най-вече с промяна типа пластмаси за корпусите и чрез поевтиняване на използваните компоненти.

Няма нищо лошо във въпросните системки ако говорим за бюджет 300-400 лв., където не можеш така или иначе да вземеш кой знае какво, но да ги сравняваш с продуктите на доказани фирми, произвеждащи среден и висок клас техника е най-малкото несериозно.

Съгласен съм и сам виждам че има много добри препоръки за система. Но като че ли повече трябва да наблягаме на оказаната сума от питащият и да се съобразяваме с нея. Ето и тук има много приемлив отговор от "Evlampi" А моят пост беше да помоля за малко повече търпимост и толерантност един към друг. Не визирам никого, защото всички сме в един кюп и отново изключението е колегата , който вече съм цитирал - с зеленото оцветяване!Ако питащият дава повече информация за това, какво иска , на ориентировъчна стойност, къде и как ще го ползва и слуша и много други въпроси, всеки предполагам от отговарящите ще може да му предостави още -по добра информация. То май не се отнася само за този раздел, а и за другите.Да процедираме примерно както в "хардуер" сглобяване на нов настолен компютър.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.