Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

AMD RIG прегрява яко

Featured Replies

Здравейте отново колеги имам доста сериозен проблем наскоро се израсих една торба пари за ново пц,оабчееее греда,греее много лошоооооо.Ето го и него.(пцто) Захранване: Fortorn 800w Дъно :Gigabyte 990XA UD-3 S.AM3+

Рам:4x8 Kingston HyperX Blu Процесор:AMD FX-8350 4.0 GHZ 8core cpu Видеокарта:AMD Sapphire 7970 6GB Vapor-X Ghz Edition ОС:Windows 7 ultimate 64 bit. Айда показва 71 градъса на дъното ,65-70 градуса на процесора 60 градуса на видеото и 50 за хардовете по време на игра е това,когато не се таботи по него падат градусите но много малко,и вдига много много шум,вече ми загасна няколко пъти и неще да пали около 10 мин,таааа доста сам притеснен и изнервен чудейки се какво да правя, зесега ме съветваха ново охлаждане за процесора ,ново захранване,и още една перка да вади топлината навън. Помощ ?

• Отговори 186
  • Прегледи 12,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ако е в гаранция отиваш и го връщаш.На какво място седи компютъра има ли достатъчно място за циркулация на въздуха.Според мен кутията няма хубав въздухообмен.Пада ли температурата сега вечер по хладното.Кое вдига шум ,вентилатора ли?

Редактирано от родина (преглед на промените)

• Автор

Има хубав въздухообмен ,много шум вдига охлаждането на процесора ,варти са 6500 уборота,вечер температурата не пада,то още при първото му стартиране охлаждането на процесора тръгна да върти с 6000 уборота.

Каква ти е кутията, колко охлаждащи вентилатора имаш монтирани? С този боксов охладител е пределно ясно, че не може да продължаваш. Иначе конфигурацията ти е перфектна, но не може да наринеш толкова пари за хардуер без да обърнеш внимание на такава важна подробност като охлаждането му.

Не знам ,за мен 6000 е много,но тук има специалисти ,те ще ти кажатГотова конфигурация ли е или ти си избира компонентите.За това е хубаво преди да се купи да се пита.И дай снимка или марка на кутията.

Има хубав въздухообмен ,много шум вдига охлаждането на процесора ,варти са 6500 уборота,вечер температурата не пада,то още при първото му стартиране охлаждането на процесора тръгна да върти с 6000 уборота.

Имам много подобна конфигурация и въпреки че се оглеждам за ново охлаждане за FX8320 то не е заради шума от вентилатора на процесора  (1.защото все още е сравнително ново и 2.защото при пуснати две игри Rift и GW2 не надвишава 60 градуса и 3800-4000 оборота).

Въпроса ми е.Кой ти сглоби компютъра?Каква е кутията?

Провери бокса дали е монтиран правилно,а ако е гаранционен го закарай в магазина.

• Автор

Частите са купувани по отделно,едно приятелче я зглоби,Кутията е марка Colorful Raynor http://www.playwares.com/xe/files/attach/images/7101182/825/552/018/345d47e92d3ac3f2335e4ca3e87c6aed.jpg

Имам един охлаждащ вентилатор който изкарва малко топлина навън.Всичко е в гаранция.

• Автор

Обади се на приятелчето си.

Това ще правя,и при първа възможност на сервиз.

Оф таз Аида!70 градуса на дъното .Ти чуваш ли се ? Тоз процесор има ли паста,да не е сложена прекалено много паста "за да стане *убаво"

Отвори кутията и пипни елементите дали наистина са толкова топли.Щото 70 градуса на дъното е много съмнителна цифра.

Успех!

Гледам ревютата на тази кутия - тя идва с 4 вентилатора и вграден фен контролер. Ако търговците са ти икономисали двата, пак трябва да имаш един отпред вкарващ и един отзад отвеждащ. Ако всичко е свързано както трябва, не би трябвало да имаш такива високи температури. Но след като други  е сглобявал конфигурацията, ти едва ли би могъл сам да се справиш.

• Автор

Аз не видях колко паста му сложи,но мисля че е достатъчно,като отварям кутияата и докосвам елементите ,така топлочки са. Аз пак отварях и гледах до одеве,видях че единия вентилатор не свързан кадето трябва,та го сварзах и работи,също така какво забелязах още захранването за процесора иска 2х12в кабела,а пък беше плъгнат само 1 12в кабел,та и това поправих,но пак си върти на 6000 уборота,като го стартирам преди да се покаже марка на дъно и едно друго за около 5 секунди,си варви тихо и плавно и вече като даде името на дъно и кат запраши на 6000,и ходи го гони.Айда показва че когато е в покой ,върти с 5000 уборота,когато почна да правя нещо по него,вдига на 6000 и вече като пусна тежките игри отива и до 6500 уборота,и градусите на дъно и процесор скачат на 70 ,когато излезна от играта градусите на дъно падат до 50  а процесора си играе между 38-41 градуса.

Аз не видях колко паста му сложи,но мисля че е достатъчно,като отварям кутияата и докосвам елементите ,така топлочки са. Аз пак отварях и гледах до одеве,видях че единия вентилатор не свързан кадето трябва,та го сварзах и работи,също така какво забелязах още захранването за процесора иска 2х12в кабела,а пък беше плъгнат само 1 12в кабел,та и това поправих,но пак си върти на 6000 уборота,като го стартирам преди да се покаже марка на дъно и едно друго за около 5 секунди,си варви тихо и плавно и вече като даде името на дъно и кат запраши на 6000,и ходи го гони.Айда показва че когато е в покой ,върти с 5000 уборота,когато почна да правя нещо по него,вдига на 6000 и вече като пусна тежките игри отива и до 6500 уборота,и градусите на дъно и процесор скачат на 70 ,когато излезна от играта градусите на дъно падат до 50  а процесора си играе между 38-41 градуса.

Е намерил си голем майстор дето се казва един приятел егати приятела!

Аз не видях колко паста му сложи,но мисля че е достатъчно,.................

Ако е слагал нещо то е усрал нещата там. Боксовите охладители си идват с нанесена термопаста и нищо не се слага допълнително. 38-40 градуса са идеална температура за процесора но вдигането и под товар намирисва да не добре сложен охладител или паста. Все пак боксовия охладител е сметнат да се справя с тоя процесор без клок естествено. Ако сте пипнали охладителите когато машината е била под товар и не сте се изгорили пак намирисва на паста и неточен монтаж.

Високите обороти на вентилатора 5-6000 без товар и температури при 40 градуса на процесора могат да се дължат на настройки в биоса, например зададена много ниска таргет температура. 

• Автор

Ако е слагал нещо то е усрал нещата там. Боксовите охладители си идват с нанесена термопаста и нищо не се слага допълнително. 38-40 градуса са идеална температура за процесора но вдигането и под товар намирисва да не добре сложен охладител или паста. Все пак боксовия охладител е сметнат да се справя с тоя процесор без клок естествено. Ако сте пипнали охладителите когато машината е била под товар и не сте се изгорили пак намирисва на паста и неточен монтаж. Високите обороти на вентилатора 5-6000 без товар и температури при 40 градуса на процесора могат да се дължат на настройки в биоса, например зададена много ниска таргет температура.

Ясно ,е сега стана късно па утре ще е да го човъркам,ще демонтирам и монтирам наново охлаждането на процесора и по задоолбочено ще разгледам настройките на биоса за скороста на вентилатора ,ще взема термо паста ще избърша боксовата и ще нанеса новоа,ще пробвам така значи па дано се оправя :) благодаря на всички за отзивите сега си имам представа какво да правя.
  • Автор

Значи искам да се поправя тук ,допълнителна паста не му е слагана той си идва директно с нанесена паста,та остава само опцията да не е монтирано правилно охлаждането.

Значи искам да се поправя тук ,допълнителна паста не му е слагана той си идва директно с нанесена паста,та остава само опцията да не е монтирано правилно охлаждането.

Демонтирайки и монтирайки наново охлаждането ще доведе до по-големи неприятности.Купи една свястна паста(МХ-4 или 3,ТХ-4),без това на боксовото е гола вода.Извикай друг "приятел",за да разглоби и сглоби наново цялата конфигурация или дай 20 лв в близкия сервиз да го направят,като ти приберат свястно и текелажа.От изброените Т само на видеото са добре.М/у другото не вярвай на AMD за температурите,

• Автор

Демонтирайки и монтирайки наново охлаждането ще доведе до по-големи неприятности.Купи една свястна паста(МХ-4 или 3,ТХ-4),без това на боксовото е гола вода.Извикай друг "приятел",за да разглоби и сглоби наново цялата конфигурация или дай 20 лв в близкия сервиз да го направят,като ти приберат свястно и текелажа.От изброените Т само на видеото са добре.М/у другото не вярвай на AMD за температурите,

Да това ще бъде,имах по слаба амд конфигурацияби останах очарован от нея преди две години всичко си играех на макс,и за това реших пак да им се доверя,и наистина crysis 3 и metro last light и tomd raider варвят с 60 fps стаблно със тази машина ама тва греене ми изяжда душицата.

Добре отишъл в AMD отбора.Постави ръка на фана на проца,я с другата виж дали някоя щипка не е откопчана.Помисли за друго охлаждане-CM Hyper 212 EVO,Noctua D-14,Corsair H100. :)

• Автор

Добре отишъл в AMD отбора.Постави ръка на фана на проца,я с другата виж дали някоя щипка не е откопчана.Помисли за друго охлаждане-CM Hyper 212 EVO,Noctua D-14,Corsair H100. :)

Аз да успея да си оправя с този проблем па ще замисля за ново охлаждане по нататък.
  • Автор

Пропуснах да споделя още нещо важно,процесора си работи на 4 гхц и 1.450 волта а пък се сетих че този волтаж е нормален при овърклок,а аз не съм овърклоквал ако му намаля волтажа ?

Мисля,че 1.3 в е за 4 ГХз,но може да бъркам,пък и за всеки е различно.Волтаж можеш да намалиш от Офсета,но не пипай.Влез в биоса и дай да си зададе оптималните настройки.

Слагам два шота със същият процесор и дъно за да видиш какви са напреженията и температурите.

post-119228-0-87935900-1371481982_thumb.post-119228-0-56685200-1371482010_thumb.

• Автор

Слагам два шота със същият процесор и дъно за да видиш какви са напреженията и температурите.

Публикувано изображениеScreenShot001.jpgПубликувано изображениеScreenShot002.jpg

Това със заводското охлаждане ли е ? Искам и аз такава температура !

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.