Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Little Developers проект

Featured Replies

Здравейте искам да ви представя нашият нов проект - Little Developers.Проекта е пуснат онлайн от 2 дни.Главната цел на нашият проект е да ви снабди с уебсайтове на много ниски цени.Също така можете и да си купите професионално изработен гейм сървър - Minecraft или Counter Strike 1.6.Можете да научите повечко за нас в нашият сайт - littledevelopers.sytes.net

.За момента използваме безплатен домейн и хостинг.

Пробвай с нещо такова - "Сайтове за дребния бизнес" и ще си намериш доста клиентела. ;)

• Автор

Пробвай с нещо такова - "Сайтове за дребния бизнес" и ще си намериш доста клиентела. ;)

Ммм..Това между другото е доста добра идея :).Мерси ще я използвам.

Ммм..Това между другото е доста добра идея :).Мерси ще я използвам.

Имай предвид обаче, че колкото по-евтини сайтове ще им правиш, толкова повече изисквания ще имат. ;)

• Автор

Имай предвид обаче, че колкото по-евтини сайтове ще им правиш, толкова повече изисквания ще имат. ;)

За жалост е така..Но иначе на теб харесва ли ти дизайна, нов съм в тази сфера.

Мен по дизайнерските работи ме няма много.

Но този слайдер с кученцето и небостъргачите е някак доста излишен.

Дизайнът на пръв поглед не изглежда толкова зле, но много сериозно ми прилича на някой темплейт(шаблон) от интернет.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

...

"Демота"! Що за гавра с българския език!?

Хей тази страница .../buy.php 

Формата ви е пълна загадка-мъгла. На всичко отгоре изпраща празна форма. Значи на сървъра е по-отворено от селски хоремаг. Същото е и с регистрация, и след като набие бискитката получавам рапорт Username already exists.

font-family (stack): segoe ui -  шрифт само под джам, на всичко отгоре да го четеш с лупа.

На Nivo Slider да бяхте сложили снимки на Путин и Обама, щеше да ме озадачава по-малко от този хомяк и жълтите небостъргачи.

Оь, светът се напълни с developers, тръгнали да баламосват араби с оранжеви бради.

Тази тема въпрос за дизайна ли е, или реклама на въпросният сайт. Защото се споменават: Продажби; покана; привлекателност на цени и прочие, които неща въобще не са за тази тема, а са за рекламно каре, което да е съответно заплатено на собственика на Калдейта.

Не ми харесва PHPто. Като цяло, когато го ползваш, не е повод за гордост, че да си го слагаш на хедъра :D

Не ми харесва PHPто. 

На крива ракета космосът й пречи...

PS: ООП-то на PHP е по модела на Java и си е доста мощен инструмент, така че ходи да хейтърстваш другаде - примерно темите за Pascal са много подходящи. :P

На крива ракета космосът й пречи...

PS: ООП-то на PHP е по модела на Java и си е доста мощен инструмент, така че ходи да хейтърстваш другаде - примерно темите за Pascal са много подходящи. :P

Аз не говоря само за ООП-то... Цялостната философия на езика е сбъркана (то въобще има ли такава?) Пък ако Java ти е идеала за програмен език, тогава по-добре въобще да не спорим, защото ще те нахраня сериозно :D

Малко по темата - виждам, че части от сайта сте се опитали да ги докарате в някакъв плосък, Metro-style изглед, което не е лошо, но някак си не се вписват в цялостния дизайн. Все едно сте взели два сайта и сте ги слепили набързо с тиксо.

Редактирано от maxim4o (преглед на промените)

Въпрос за 10ст.

Кое кара набедената за лого в хедъра снимка да се сменя (или както там девелоперите наричат, да ротира)?

Къде е врътката?

И към девелоперите!

Apache/2.4.3 (Win32) OpenSSL/1.0.1c PHP/5.4.7 Server at littledevelopers.sytes.net Port 80

Това изобщо не би следвало да се чете.

Аз не говоря само за ООП-то... Цялостната философия на езика е сбъркана (то въобще има ли такава?) 

И какво е сбъркано в цялостната философия на езика, Философе? :P

И какво е сбъркано в цялостната философия на езика, Философе? :P

Това че липсва такава. Всичко е трупано едно връз друго, през предварително планиране, без архитектура. Липсва стандартизиране дори в "стандартните" библиотеки. 

Това че липсва такава. Всичко е трупано едно връз друго, през предварително планиране, без архитектура. Липсва стандартизиране дори в "стандартните" библиотеки. 

Очаквах да кажеш нещо по-сериозно. ;)

Очаквах да кажеш нещо по-сериозно. ;)

Повярвай ми, много е сериозно. Сравни с Python или Ruby например...

Повярвай ми, много е сериозно. Сравни с Python или Ruby например...

Тц.

Сериозен проблем е възможността да се програмира процедурно. Демек, ако се деприкейтне писането на процедурен код, ще се намали неимоверно възможността да се пише недодялано на PHP. Иначе ООП-то му е достатъчно добре направено. :whist:

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Тц.

Сериозен проблем е възможността да се програмира процедурно. Демек, ако се деприкейтне писането на процедурен код, ще се намали неимоверно възможността да се пише недодялано на PHP. Иначе ООП-то му е достатъчно добре направено. :whist:

mysql_real_escape_string  :ph34r:

Аз не виждам как това ще помогне. Ако не могат да се пишат независими функции, някой умник просто ще ги набута в един клас. Файда - никаква.

Редактирано от maxim4o (преглед на промените)

mysql_real_escape_string  :ph34r:

Това е деприкейтнато и след PHP 5 няма да се поддържа.  :ph34r:

Плюс това PHP предлага далеч по-елегантен начин да правиш заявки към базата данни, като използваш prepared statemets:

$stmt->prepare("SELECT * FROM authors WHERE author_id = ?");$stmt->bind_param('i', $author_id);

Освен че е по-елегантен начин за писане на код, така се оптимизира изпълнението на заявката и се предпазва базата данни от атака и няма нужда да използваш цитираната функция.

Аз не виждам как това ще помогне. Ако не могат да се пишат независими функции, някой умник просто ще ги набута в един клас. Файда - никаква.

Ще помогне и то доста, защото процедурният код при PHP създава предпоставки за голяма каша. Докато при ООП-то, за да можеш да пишеш код, ще трябва да го разучиш по-сериозно. А ООП-то си е ООП - като веднъж го вденеш, започваш да пишеш код като пич, независимо от това на какъв език програмираш.

Иначе няма нищо лошо в това да си ползваш нативните функции на PHP в методите, ако нямат ООП еквивалент.

Ще помогне и то доста, защото процедурният код при PHP създава предпоставки за голяма каша. Докато при ООП-то, за да можеш да пишеш код, ще трябва да го разучиш по-сериозно. А ООП-то си е ООП - като веднъж го вденеш, започваш да пишеш код като пич, независимо от това на какъв език програмираш.

Защо? Нищо не ми пречи да направя един голям клас и да набутам вътре методи. Както биха направили повечето начинаещи програмисти.

А от друга страна, ООП не е манна небесна и не е готино да го насилваш на програмиста. Да не говорим за счупеното backwards-compatibility със стар код. 

А от друга страна, ООП не е манна небесна и не е готино да го насилваш на програмиста. Да не говорим за счупеното backwards-compatibility със стар код. 

Чакай малко сега. Нали плачеше колко лошо е PHP-то. Аз давам едно доста добро предложение как да се подобрят нещата - има доста изписано по въпроса защо писането в ООП стил при PHP елиминира повечето слаби страни на езика. Пък и като се деприкейтне възможността някой да почне на плющи код след четенето на 3-4 туториала, значително ще се подобри общото състояние на уеб приложенията, които се пишат на PHP.

Обаче усещам, че ще станеш много нещастен при това положение, защото няма да можеш да хейтваш толкова много. :D

Чакай малко сега. Нали плачеше колко лошо е PHP-то. Аз давам едно доста добро предложение как да се подобрят нещата - има доста изписано по въпроса защо писането в ООП стил при PHP елиминира повечето слаби страни на езика. Пък и като се деприкейтне възможността някой да почне на плющи код след четенето на 3-4 туториала, значително ще се подобри общото състояние на уеб приложенията, които се пишат на PHP.

Обаче усещам, че ще станеш много нещастен при това положение, защото няма да можеш да хейтваш толкова много. :D

Хубаво де. ООП-то в много случаи е полезно. Това не го оспорвам. Единствено се съмнявам, че PHP team-a ще депрекейтне писането на не-ООП код. Казах ти защо - 1. мога да пиша процедурно в клас, 2. чупя backwards-compatibility, 3. налагам парадигма, която не винаги е подходяща.

Представи си че искам да сглобя 10-редово едноминутно скриптче на PHP... ще ме караш да правя клас? От 'къв зор? 

Представи си че искам да сглобя 10-редово едноминутно скриптче на PHP... ще ме караш да правя клас? От 'къв зор?

А за едно 10-редово едноминутно скриптче от колко от грешките, недостатъците и недоразуменията на PHP можеш да пострадаш?

А за едно 10-редово едноминутно скриптче от колко от грешките, недостатъците и недоразуменията на PHP можеш да пострадаш?

Малко. Основният (според мен) проблем на PHP е, че е почнал от прост език за сглабяне на именно такива скриптчета... постепенно се е разраснал и е добавяна функционалност, която да запълни моментните нужди на разработчиците, без особено планиране. В продължение на годините по този начин израства съвременния PHP - зле планиран и неконсистентен.

ООП решава някои проблеми и помага при изграждането на по-мащабни системи, но създава нови - дръпва черджето под краката на всички потребители, които ползват езика за подобни "скриптчета" и неособено големи сайтове.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.