Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

[РЕШЕН] Добър ли е този лаптоп за тези пари?

Featured Replies

Здравейте, вече дойде време да сменям лаптопа и съм се спрял на следния модел:

Acer Aspire V3-571G i5-3210M, 4GB, GeForce GT 640M с 2GB, 1TB HDD

Има го на няколко места и цената е долу-горе една и съща: 1100 лв.

Acer V3 с 640M видео - от laptop.bg, Аcer V3 с 640М видео от ardes.bg

Знам че няма да може да се играят постоянно нови игри на него ако не искам да го скапя бързо, но може ли да ми кажете дали този лаптоп  си заслужава откъм съотношение цена/производителност при игри/надежност.

Проверих и какви игри ще мога да играя (така или иначе няма да се играе повече от 2-3 часа на ден) в този сайт с картата 640М и процесора i5-3210M. Устройва ме идеално и мисля че при тази разолюция не бих имал проблеми.

Погледнах и няколко модела на Lenovo които са в този ценови клас, имаше един с 740M видео карта (не знам защо я дават по-бавна от 640M тази карта...), но процесора беше доста по-слаб и даже не побликувам линк.

P.s. Покупката на настолен не е актуална тъй като пак заминавам в командировка.

Ти ако гледаш тоя сайт ще забележиш, че разликите между отделните лаптопи са понякога огромни. Никъде не е казано, че като някой е сглобил лаптоп, го е събрал както трябва. Та и затова са възможни разлики между лаптопи със слаби и силни процесори, съчетани с по-силна видеокарта. Лично аз съм пробвал лаптоп на Acer  с GT620M  и i3 3110M. Дори за нови игри става с лека корекция на детайлите. А GT640M  е още по-добра. Виж, цени не съм сравнявал, но когато избирах тоя лаптоп на Acer  за 950 лева, той бе най-модерното и най-доброто за парите си в Технополис. Останалото бе или със стар хардуер или на висока цена за възможностите. И понеже скоро не съм гледал цени на лаптопи, не мога да дам точен съвет за това, дали 1100 лева си заслужават. Само ти казвам, че и GT620M  за мен е нормална видеокарта за непретенциозни хора относно детайлите на картината. Все пак за информация...малко мои тестове с F1_2012. Настройките сложих на Ultra  с изключение на отблясъците на автомобила, които товарят много. Затова ги поставих на high. Получават се средни 40 fps, като минималните са 33. Пробвах за всеки случай на две писти - в Австралия и нощем в Сингапур. Резултатите са едни и същи с лек превес от 1 fps на Сингапур. След това пуснах и DIRT3, която се оказа по-тежка за ultra  настройки, но с някои намалени детайли, няма проблем. Общо взето впечатленията ми бяха отлични от тоя лаптоп на тая цена - 950 лева. Така, че ако се интересуваш как се представя при игри GT640M,  не се притеснявай. Може само да се притесняваш, дали наистина това е най-доброто за тия 1100 лева. 

Успех!

ПП: Забравих най-важното. Клавиатурата на тия лаптопи не е направена за геймъри така, че ще трябва да пренасочваш клавишите, ако играеш със стрелките. Прекалено малки са. За сметка на това останалите бутони ми се сториха огромни, което ми допадна.

Редактирано от Пламен Орешарски (преглед на промените)

Знам че няма да може да се играят постоянно нови игри на него ако не искам да го скапя бързо, но може ли да ми кажете дали този лаптоп  си заслужава откъм съотношение цена/производителност при игри/надежност.

Проверих и какви игри ще мога да играя (така или иначе няма да се играе повече от 2-3 часа на ден) в този сайт с картата 640М и процесора i5-3210M. Устройва ме идеално и мисля че при тази разолюция не бих имал проблеми.

Погледнах и няколко модела на Lenovo които са в този ценови клас, имаше един с 740M видео карта (не знам защо я дават по-бавна от 640M тази карта...), но процесора беше доста по-слаб и даже не побликувам линк.

P.s. Покупката на настолен не е актуална тъй като пак заминавам в командировка.

Може да играеш и повече от 2 часа игри на ден, но ще трябва да си следиш температурите. Стигнат ли 65-70 градуса просто спираш и го изключваш.

(...)

Правилно си се насочил към този лаптоп. Откъм съотношение цена-производителност е най-доброто в момента на пазара!

Ето тук го продават на същата цена, само че е с 8 ГБ РАМ, което си е бонус. На другите места трябва да платиш допълнително 50-60 лв., за да ти сложат още една плочка. Вече си зависи от теб и твоите нужди. Може пък и 4 ГБ РАМ да са ти достатъчно. Затова, както му се вика: The choice is yours!  :)

Успех!

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Днес взех лаптопа за 1100 лв с 8 ГБ рам от ардес. Благодаря за коментарите. Имам само един проблем. Като го взех беше с някакъв линукс подобен на дос и с разделен на 2 харддиск. След инсталацията на уиндос 7( всичко мина добре) не се показва дялът на който е линукса и все едно имам половин хард от 500 гб а не 1000. Как да махна линукса и да ми показва и двата дяла на хард диска?

P.s. Моля ако въпроса ми не е за тук да ме извините.

Напиши в старт менюто "create and format", отиди на на него и виж какво е положението. По принцип оттам можеш да премахнеш дяла, който е останал с дос-а и да разшириш някой от другите дялове с остатъка (unallocated space). Предполагам, че с дос няма да има проблем, ако беше пълен линукс съм го закъсвал (ако изтриеш току така дял на убунту примерно, понеже убунтуту е променил bootloader-а и той се разваля, при което не можеш да пуснеш нито windows, нито убунту, трябва ти или repair диск/флашка, или флашка с убунту, за да оправиш самия loader...) 

Редактирано от wazapeh (преглед на промените)

Не виждаш дяла, защото уиндоус не разпознава файловата система на Линукса . Свали си тази програма , изтрий дяла с Линукса и новия дял го  форматирай в NTFS. Щом си инсталирал уиндоуса след Линукса, може спокойно да изтриеш Линукса, защото уиндоуса е променил буут лоадера и е изтрил този на Линукса.

Редактирано от polaana (преглед на промените)

• Автор

Всичко е 6 сега. Благодаря

Linpus се казваше онова нещо което бяха качили. Поне да беше Убунту, че съм го виждал и ползвал 4 дена...

Редактирано от bolgarin (преглед на промените)

Всичко е 6 сега. Благодаря

Linpus се казваше онова нещо което бяха качили. Поне да беше Убунту, че съм го виждал и ползвал 4 дена...

То лимпус в интернет го дават и с графична среда, но и на моя лаптоп който е същият от Техномаркет графична среда няма.

Колкото до темата- лаптопа си е супер, играя spin tires и nfs: Most Wanted 2 на макс настройки и не вдига много градусите.

Редактирано от rado99 (преглед на промените)

Ако съдим по екзотичните Линукс дистрибуции които веригите слагат на новите лаптопи, предполагам идеята е толкова да стреснат потребителите какъв кошмар е Линукс , че да си платят за уиндоус 7 или 8. Ако вземат да ги продават с Линукс Убунту или Минт, току виж ги загубили за каузата да плащат на чичо Бил  :computer8:

Редактирано от polaana (преглед на промените)

Ако съдим по екзотичните Линукс дистрибуции които веригите слагат на новите лаптопи, предполагам идеята е толкова да стреснат потребителите какъв кошмар е Линукс , че да си платят за уиндоус 7 или 8. Ако вземат да ги продават с Линукс Убунту или Минт, току виж ги загубили за каузата да плащат на чичо Бил  :computer8:

То не веригите слагат, ами самите производители. А пък доколкото аз знам има някои вериги, като laptop.bg които си играят да преинсталират на някоя по-читава дистрибуция.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.