Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за интернет

Featured Replies

......... и добавяш едни около 15% над обявените online цени в софийските сайтове.

тук просто е така.остава сам да си прецениш доставката компенсира ли бургаската надценка

или да заложеш на сигурност от към последваща гаранция на неработещ компонент,т.к. ако трябва да се ползват пак куриери до софия и обратно става една....

Малко встрани от темата.

Не съм точно от Бургас а от едно градче "на 20км. от Бургас" както се пее в една песен. За мен е по изгодно да пазаря онлайн.

Първо седя си удобно в къщи и избирам без да се занимавам с продавачи опитващи се да ме убедят че залежалите части в склада им са по добри от избраните от мен.

Второ центъра на Бургас е синя зона една проста сметка показва че ще дам 5лв за гориво + 1-2лв за паркиране + една торба нерви докато намеря свободно място на 1км от целта.

И това два пъти първия път за да поръчам втория път за да си прибера поръчаното.

Трето ако не се обадиш ти шибват едни лепенки на кутията и за най-малкото нещо трябва да ходиш при тях а това значи още разходи и време.

Аз пазаря от 2-3 онлайн магазина, досега издънки не е имало, налагало ми се е и  от гаранция да се възползвам никакви проблеми.

Имам навик да си пазя опаковките до последната торбичка, опаковам и изпращам обикновено ми заменят в рамките на 2-3 дни.

Куриерските такси са равни на сумата която бих дал за транспорт за да стигна до читав магазин.

http://leadertechnologies.bg/info23 - едно време им бях редовен клиент бяха точни и коректни, но последната покупка я направих преди повече от 3 години, сега не знам как са.

Относно куриерската такса, работя всекидневно с Еконт цитирате някакви километри но те не са от значение таксата е една независимо къде в България се намирате.Има разлика ако няма офис във вашето населено място.

над 15 до 20 кг. за селища с офис на Еконт Експрес 23,10лв. 

до/от врата на клиента   срок на доставка срок на доставка до 13 часа на следващия работен ден

Към сумата от 23,10лв прибавяме такса за наложения платеж за 650-680лв ще е под 2лв. и още 2-3 лв за застраховка, обратна разписка .........и така нататък и ще стане най-много 30лв.

Обикновено фирмите имат договори с куриерите и ползват 20% отстъпка.

Редактирано от trial version (преглед на промените)

......... и добавяш едни около 15% над обявените online цени в софийските сайтове....

Не е задължително. Всички фирми вече работят с поръчка и никой не гледа да държи стока на склад. Един вид електронен магазин с офис. Така цените са същите или почти същите. Най-добре е да мине през няколко фирми, за да му направят актуална оферта за компонентите, които иска.

Оспамихме темата.. Ето 19 лева и 19 стотинки за доставката на пц-то (357км)

Публикувано изображение

Малко встрани от темата.

Не съм точно от Бургас а от едно градче "на 20км. от Бургас" както се пее в една песен. За мен е по изгодно да пазаря онлайн.

Първо седя си удобно в къщи и избирам без да се занимавам с продавачи опитващи се да ме убедят че залежалите части в склада им са по добри от избраните от мен.

Второ центъра на Бургас е синя зона една проста сметка показва че ще дам 5лв за гориво + 1-2лв за паркиране + една торба нерви докато намеря свободно място на 1км от целта.

И това два пъти първия път за да поръчам втория път за да си прибера поръчаното.

Трето ако не се обадиш ти шибват едни лепенки на кутията и за най-малкото нещо трябва да ходиш при тях а това значи още разходи и време.

Аз пазаря от 2-3 онлайн магазина, досега издънки не е имало, налагало ми се е и  от гаранция да се възползвам никакви проблеми.

Имам навик да си пазя опаковките до последната торбичка, опаковам и изпращам обикновено ми заменят в рамките на 2-3 дни.

Куриерските такси са равни на сумата която бих дал за транспорт за да стигна до читав магазин.

http://leadertechnologies.bg/info23 - едно време им бях редовен клиент бяха точни и коректни, но последната покупка я направих преди повече от 3 години, сега не знам как са.

Относно куриерската такса, работя всекидневно с Еконт цитирате някакви километри но те не са от значение таксата е една независимо къде в България се намирате.Има разлика ако няма офис във вашето населено място.

над 15 до 20 кг. за селища с офис на Еконт Експрес 23,10лв. 

до/от врата на клиента   срок на доставка срок на доставка до 13 часа на следващия работен ден

Към сумата от 23,10лв прибавяме такса за наложения платеж за 650-680лв ще е под 2лв. и още 2-3 лв за застраховка, обратна разписка .........и така нататък и ще стане най-много 30лв.

Обикновено фирмите имат договори с куриерите и ползват 20% отстъпка.

В Световрачане нямат офис на Еконт и макар тук да има поне 10 по груби мои сметки, пак си плащам надценката за Световрачане ;) Най-евтино е плащане по банков път. Недостатък е, че трябва да чакаш банката да преведе парите и ония да разберат за това. Чак тогава ти пращят. Може да има забавяне няколко дена, особено око събота и неделя се паднат по средата. Втората предпочитана от мен опция е, да си ходя директно до офисите. Така не се обременявам от факта, че трябва сутрин да чакам куриера, да не надувам музиката, да ходя с телефон до WC, че и да не си доспивам, щото оня вече звъни на вратата. А като съм нара бота, а иди се разбирай с тях, да ти доставят стоката следобяд. Затова директно до офис. Имам си място за паркиране, вървя един километър напред и един назад. Освен това ми е почти на път от работа за вкъщи и обратно. 

До колегата по-горе...минеш ли 10 килограма, работата става дебела по спомен. Твоят товар е 8 килограма. Моят бе малко над десет. 24-25 лева по банков път с чакане няколко дена. 

Вероятно твоят товар тежи по-малко, защото е бил сглобен на място? Моят бе с кашоните и стиропорите, а те си тежат доста :)

Не е задължително. Всички фирми вече работят с поръчка и никой не гледа да държи стока на склад. Един вид електронен магазин с офис. Така цените са същите или почти същите. Най-добре е да мине през няколко фирми, за да му направят актуална оферта за компонентите, които иска.

На теория добре, на практика е така, както казва @ trial version. Преди години за малко да поръчам почти цяла конфигурация от един бургаски онлайн магазин. Е, колко ли не се пазарих с тях и аха да поръчам, накрая почнаха те да ми предлагат какво да купувам. Цените бяха "убийствени"  и сега са такива, но в лошия смисъл. Занимавах се и с обикаляне на офиси на разни фирмени представителства. Бях хванал един лист с чсти, които исках и равносметката бе, че на 10 места ми ппредложиха 20 различни неща. Накрая ми писна и взех това, което имаха :) Сега тия части стоят вече две години в кашоните до мен, щото дъното замина, процесора не знам дали е здрав и днес си мислех да купя някакво дъно за него, та да го пробвам. Загубена работа е да обикаляш по офиси с лист хартия. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Да, аз има казах да ми го сглобят. Платих конфигурацията с Easypay, а доставката като я приех на ръка. ;) (доставката беше пред вратата ми)

...Преди години за малко да поръчам почти цяла конфигурация от един бургаски онлайн магазин...

Да да, доскоро беше такова положението. В последните години освен големите вериги, другите не държат стока в наличност, а поръчват при заявка. Винаги може да се пробва :)

Ето едно предложение от мен!

Gigabyte B75M-HD3, socket 1155

Intel® Core™ i3 3220, 3300MHz, 3MB, socket 1155, Box

Corsair 4096MB, DDR3, 1600MHz, 9-9-9-24

Seagate 1TB, 7200RPM, 64MB, SATA3, ST1000DM003

Thermaltake Commander GS-III, ATX, Mid Tower

Cooler Master Silent Pro M2, 420W

Общо 696лв. малко над бюджета но конфигурацията е с безплатна доставка което спестява едно 30-40лв.

Имаш добро дънце , не е от най-окастрените!

Доста бърз процесор за нуждите ви , дори и в игрите се представя доста добре , ако решите след време да добавяте отделна видео карта!

Прилична кутия!

Много качествено и тихо полу-модуларно захранване с 5 години гаранция!

Имай на предвид ,че не съм пестил от частите и може при подмяна със по-евтини(но достатъчно качествени за подобна система) , може да спестиш още някой лев.

Редактирано от playalistic (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.