Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки на Вашия Linux - част 2

Featured Replies

Mint 16+ Compiz+Beryl

Публикувано изображение

И разбира се най-търсената IPTV листа заредена на VLC-то, само така ! :-) 

Mint 16 KDE 4.13

Публикувано изображение

• Отговори 4,2k
  • Прегледи 607,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Демонстрация на sos-easy-install версия 2.7 (най новата) . Променен е интерфейса на приложението  . ПС. Очаква се до няколко версии да сложи в малкия си джоб всички подобни инструменти  

• Martin Chuchukov
    Martin Chuchukov

От Ubuntu 12.04 не бях ползвал линукс. Наскоро го сложих, но не бях фен на Unity, гледам вече Gnome е преправен да изглежда по същия начин.. но аз съм фен на KDE. Реших да опитам и го сложих наскоро,

• Ето и stotinkaOS стартирана през LiveUSB:     Тапета е правен от дъщеря ми на един поход от училището (от с.Дивчовото, през резерват Боатин, до местността Костина в с.Рибарица)!

Публикувани изображения

Сложи си smooth-tasks2, за да не са ти така грозно-сиви минимайзнатите обекти в таск бара и два обекта да заемат почти цялото пространство. Ето за какво говоря:

Публикувано изображение

Сложи си smooth-tasks2, за да не са ти така грозно-сиви минимайзнатите обекти в таск бара и два обекта да заемат почти цялото пространство. Ето за какво говоря:

Публикувано изображение

И ти самия не знаеш какво каза ама :)

Публикувано изображение

icontasks, разликата от smooth tasks е че тук иконите могат да се "забият" и от там да се стартират без да заемат допълнително място (а ла уинлайно 8 стил).

Редактирано от Росен Александров (преглед на промените)

Кое ми било грозно, че не загрях ? Каква е разликата между твоите иконки в таскбара и моите ? Не я намирам нещо.

Редактирано от Бум (преглед на промените)

Шрифтът на минимайзнатите обекти става сив и почти нечетим. Самите правоъгълници заемат адски много място. Показал съм с оградено червено за какво говоря - със smooth-tasks вече не стават белезникаво-сиви надписите, а си остават нормални и можеш да настроиш колко големи да са правоъгълниците, плюс още много настройки, които липсват в обикновения таск бар.

Росене, много добре знам какво говоря. icontasks не ми харесва, точно защото не ми харесват нито Win7, нито Win8. Така нареченият super bar при тях (малко хора знаят, че се казва така), за мен е адско недоразумение.

Ясно.Благодаря, но мисля, че така ми харесва :-).Ако започне да ме дразни ще го имам в предвид.

• Автор

Стабилен Debian с Lxde

http://s19.postimg.org/cbvzz25kh/2014_04_30_151417_1280x1024_scrot.png

http://s19.postimg.org/wxarqyn5d/2014_04_30_171108_1280x1024_scrot.png

Правя си комплекти от конфигурационни файлове и теми за Xfce, Lxde, МАТЕ и т.н., което доста ме облекчава при настройките на новоинсталираните  системи.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Един мой експеримент, с не особено популярната NixOS която изглежда работи доста по-добре в сравнение с много от популярните.

Публикувано изображение

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Росене готино!

Пакетният маниджър Nix е интересен, за дистрото до сега не съм чувал нищо.

Този пакетен маниджър GUIX (The Gnu system) също го бива, слушам добри неща за него.

Нищо особено ;)

Якооо, Awesome :)!!

edit: Само, че менютата в такива мениджъри са излишни, има dmenu ;)

Редактирано от ivoarch (преглед на промените)

То че е яко яко е .Ама баща ми се блещи още по-яко ;) Затова му направих меню с някои глупости.

Все пак човека иска да ползва мишката :)

А аз си имам много хубава клавиатура и си ползвам keybindings

Като каза добра клавиатура, аз съм си харесал ето тази на Kinesis :), но първо трябва да смена компа.

PS. Има една подобно на Microsoft която също е много добра, тази или най добрата може би за емакс потребител, некоя от тази на HHKB  само, че е към 250$ :).

Редактирано от ivoarch (преглед на промените)

P.S за Gobo писах преди малко, във Спам, бира и линукс, може да погледнеш :)

ivoarch между другото си играх и с awesome но почти нищо не му разбирам...

Публикувано изображение

P.S за Gobo писах преди малко, във Спам, бира и линукс, може да погледнеш :)

дай линк..

ivoarch между другото си играх и с awesome но почти нищо не му разбирам...

дай линк..

Най долният пост . Но не съм писал, кой знае какво, само малко спам за дистрото :)

Относно Awesome, какво те затруднява? гледам направил си, добра конфигурация понe на панела :)

Има неkолко команди които трябва да си направиш, после да разбереш как работи, разделянето на екрана и различните модо-та и така, нищо сложно. Поне на това ниво!

После всичко е, допълнително осaвършентване и това е..

Готин шот!

Най долният пост . Но не съм писал, кой знае какво, само малко спам за дистрото :)

Относно Awesome, какво те затруднява? гледам направил си, добра конфигурация понe на панела :)

Има неkолко команди които трябва да си направиш, после да разбереш как работи, разделянето на екрана и различните модо-та и така, нищо сложно. Поне на това ниво!

После всичко е, допълнително осaвършентване и това е..

Готин шот!

Направил съм? Откраднах я от девиантарт.. И промених някои неща. Но просто не разбирам нищо от lua дори и в конки с луа имам трудности.

Направил съм? Откраднах я от девиантарт.. И промених някои неща. Но просто не разбирам нищо от lua дори и в конки с луа имам трудности.

Във линукс няма кражби!, има взимане на нещо, за да го промениш по твой вкус :)!

Еми то не ти трябва да знаеш Lua, само за да промениш нещо по конфига, единствено само да схванеш синтексиса на Lua, като се стараеш да не допускаш грешки. Но иначе е като всяко ново нещо, всичко е въпрос нa това, да си нагласиш стола добре, като заемеш добра поза, и после да погледнеш към клавиатурата, и да решиш проблема :)

Във линукс няма кражби!, има взимане на нещо, за да го промениш по твой вкус :)!

Еми то не ти трябва да знаеш Lua, само за да промениш нещо по конфига, единствено само да схванеш синтексиса на Lua, като се стараеш да не допускаш грешки. Но иначе е като всяко ново нещо, всичко е въпрос нa това, да си нагласиш стола добре, като заемеш добра поза, и после да погледнеш към клавиатурата, и да решиш проблема :)

Като мангалите http://vbox7.com/play:052895b3

Публикувано изображение

Тва е моя Linux MInt

Редактирано от McLane (преглед на промените)

Мислих си мислих си... И накрая измислих :D Само че кое от двете...

Cinnamon

Публикувано изображение

Публикувано изображение

или MATE

Публикувано изображение

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.