Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки на Вашия Linux - част 2

Featured Replies

• Автор

http://s19.postimg.org/xhsnixb1t/ubuntu1404xfce.png

• Отговори 4,2k
  • Прегледи 608,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Демонстрация на sos-easy-install версия 2.7 (най новата) . Променен е интерфейса на приложението  . ПС. Очаква се до няколко версии да сложи в малкия си джоб всички подобни инструменти  

• Martin Chuchukov
    Martin Chuchukov

От Ubuntu 12.04 не бях ползвал линукс. Наскоро го сложих, но не бях фен на Unity, гледам вече Gnome е преправен да изглежда по същия начин.. но аз съм фен на KDE. Реших да опитам и го сложих наскоро,

• Ето и stotinkaOS стартирана през LiveUSB:     Тапета е правен от дъщеря ми на един поход от училището (от с.Дивчовото, през резерват Боатин, до местността Костина в с.Рибарица)!

Публикувани изображения

Мозо от как е създадена фирмата Ейпъл  те процесори на AMD не са ползвали . Спирам ,че минахме в сериозен офтопик вече Публикувано изображение

В грешка си :) И не искам 5850 на петорна цена. Мога да си я купя (но няма) от магазина за доста по-евтино. Е, няма да е с нагризан зеленчук върху нея, ама ще го преживея.

Емакс ОС :) във CentOS

Публикувано изображение

П.с За MAC-овете - мога да кажа, че за декстоп машинка и за програмиране си вършат страхотно работата.

Появи се новина за о боже... Великия МАК който го хвалите.. Сравнават го с лайняното убунту, но пак о боже. То го премазва като хлебарка

http://www.opennet.ru/opennews/art.shtml?num=40229

Появи се новина за о боже... Великия МАК който го хвалите.. Сравнават го с лайняното убунту, но пак о боже. То го премазва като хлебарка

http://www.opennet.ru/opennews/art.shtml?num=40229

Росене, а прочете ли коментарите към статията? Измерванията покриват само производителност. Не коментират качество на софтуера, нито юзабилити, нито UE.

Росене, а прочете ли коментарите към статията? Измерванията покриват само производителност. Не коментират качество на софтуера, нито юзабилити, нито UE.

Коментарите са щатни но да прочетох ги.

И все пак и ти знаеш добре че всеки човек има различни разбирания за качество и използваемост. Знаеш добре също че един софтуер не става по-добър когато е затворен и платен, там си оставен на милостта на монополиста, ако има недостатък дадена програма и можеш да си я оправиш не ти е позволено дори това да я подобри. За това че за качество на обслужване и софтуер бих казал Линукс че е по-добър. Интерфейса на МАК не го смятам нито за красив нито за предимство пред Линукс интерфейсите. А и най-важното... Свободатааа :)

Коментарите са щатни но да прочетох ги.

И все пак и ти знаеш добре че всеки човек има различни разбирания за качество и използваемост. Знаеш добре също че един софтуер не става по-добър когато е затворен и платен, там си оставен на милостта на монополиста, ако има недостатък дадена програма и можеш да си я оправиш не ти е позволено дори това да я подобри. За това че за качество на обслужване и софтуер бих казал Линукс че е по-добър. Интерфейса на МАК не го смятам нито за красив нито за предимство пред Линукс интерфейсите. А и най-важното... Свободатааа Публикувано изображение

Хм, съгласен съм за монополизма. Но да те попитам ти колко пъти си рипортвал бъг и колко бързо е бил поправян (на продукт с отворен код). Или поправял ли си сам нещо такова. Имам искрени съмнения че нещо (освен критично) ще го оправят толкова бързо в Убунту или друга дистрибуция. Освен това личния ми опит показва че степента на интегриране (като продукт, а не като набор от програми) при МакОс е на много високо ниво, което не може да се каже за AIX, Solaris и други UNIX ОС.

За графичния интерфейс - ами той е направен така за да се привлекат потребители без много знания в ИТ. Но като юзабилити е един от най-добрите. Аз, когато го сравнявам с подобни интерфейси, го намирам малко объркан и странен, но това е вероятно защото съм свикнал с други интерфейси и UE :)

Свобода? Хм, зависи, щом за теб свободата (в тази област) е нещо важно - ОК, това е твое право, разбира се. Аз предпочитам да имам компютър с който да си свърша работата, професионална и лична, но не мисля че да отделя часове или дни за да конфигурирам нещата е много продуктивно. За това време може да свърша работа, която да ми донесе доход с който да си купя нещо готово :)

Хм, съгласен съм за монополизма. Но да те попитам ти колко пъти си рипортвал бъг и колко бързо е бил поправян (на продукт с отворен код). Или поправял ли си сам нещо такова. Имам искрени съмнения че нещо (освен критично) ще го оправят толкова бързо в Убунту или друга дистрибуция. Освен това личния ми опит показва че степента на интегриране (като продукт, а не като набор от програми) при МакОс е на много високо ниво, което не може да се каже за AIX, Solaris и други UNIX ОС.

За графичния интерфейс - ами той е направен така за да се привлекат потребители без много знания в ИТ. Но като юзабилити е един от най-добрите. Аз, когато го сравнявам с подобни интерфейси, го намирам малко объркан и странен, но това е вероятно защото съм свикнал с други интерфейси и UE Публикувано изображение

Свобода? Хм, зависи, щом за теб свободата (в тази област) е нещо важно - ОК, това е твое право, разбира се. Аз предпочитам да имам компютър с който да си свърша работата, професионална и лична, но не мисля че да отделя часове или дни за да конфигурирам нещата е много продуктивно. За това време може да свърша работа, която да ми донесе доход с който да си купя нещо готово Публикувано изображение

В Rolling Дистрибуциите даден дефект се отстранява мигновено (при дистрибуциите с огромен и кадърен персонал). Не говорим за Дебиан/Убунту при които от години седят някакви дефекти и все още не са поправени напълно. Мак може да е само по-лъскав, но за да свърша една работа с него (която не винаги ми гарантира доход), аз трябва да напълня гушите на Ония от гризаната ябълка за да купя дадена програма с която да свърша дадена работа. Вече споменах за странен и неудобен (дори често пъти недостатъчно функционален за моите виждания интерфейс).

Да много точно казано е че е направен лъскав и шарен за да привлекат потенциални жертви. Но хора като нас които знаят как да ползват компютрите си, не им е нужно да плащат на някой дебел чичко с косми в ушите и носа. Имам на машината си един МАК 10.9.2 (да Хакинтош е) но е достатъчно да видя интерфейса колко е неудобен и недодялан (мое мнение). И колко много софтуер който използвам там просто липсва, а да не говорим че за един десктоп потребител би било голям удар като узнае че след като си пусне чисто новата гризана ябълка и примерно иска да гледа онлайн телевизия и ооо ужас ами сега.. Няма vlc приставка няма wmp приставка.

ПС: Ричард Столнам също го е казал, всеки човек трябва да е свободен пред компютъра си, но има такива които монополизираха компютъра. Домашния компютър е завладян от продукти на Майкрософт. Значи купуваш си компютър дал си парите, но после какво ауу трябва и Операционна Система за него.. На пръв път няма проблем, какво са още 300 лева да купиш от Чичо Бил. За да бъдеш легален докато си пред компютъра и играеш някоя игра, слушаш някоя песен или гледаш цици в нета.

Не виждам защо за тези елементарни неща които правят масите потребители трябва да се плаща допълнително?

Редактирано от Росен Р. Александров (преглед на промените)

Рoсене, нещо ми се изгуби това с vlc: http://www.videolan.org/vlc/download-macosx.html

А за интерфейса - по-горе писах, въпрос на навик и вкус, нищо повече.

А това за свободата, добре, но ти го обръщаш на слободия, нали не искаш да ме убедиш че си си купил МакОС за да го сложиш на компютъра си. И всеки решава за себе си дали иска да ползва легални или нелегални продукти. Да не говорим че много от нещата които ги има за линукс ги има портнати и за МакОс.

Рoсене, нещо ми се изгуби това с vlc: http://www.videolan.org/vlc/download-macosx.html

А за интерфейса - по-горе писах, въпрос на навик и вкус, нищо повече.

А това за свободата, добре, но ти го обръщаш на слободия, нали не искаш да ме убедиш че си си купил МакОС за да го сложиш на компютъра си. И всеки решава за себе си дали иска да ползва легални или нелегални продукти. Да не говорим че много от нещата които ги има за линукс ги има портнати и за МакОс.

Не говоря за плеера сам по себе си, а за приставката в брауърите.

Не говоря за плеера сам по себе си, а за приставката в брауърите.

Защо ли си мисля че за гледане на телевизия хората са измислили телевизори :)

Росене ако си инстлирам  една Федора,BSD,Mandriva и поискам да гледам торент телевизия  дали ще мога ? Опер. с- ма не  е виновна ,че някой не си е  донаписал определен софтуер за нея. Дет се вика "На вкус и цвет товарищей нет" Публикувано изображение Ако съм  редактор в списание,инженер или работя в звукозаписно студио при наличието на супер качествен и скъп софтуер за тия дейности във Mac OS  ще го ползвам и още как .Теб те влече да пишеш,преправяш  и нагаждаш  код, ама на мене  не ми е нужно да го правя. 

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Защо ли си мисля че за гледане на телевизия хората са измислили телевизори Публикувано изображение

Абе така е но много хора гледат от компютрите си. Питай например Илиан (Алкатраз) защо мина на Линукс :)

Росене ако си инстлирам  една Федора,BSD,Mandriva и поискам да гледам торент телевизия  дали ще мога ? Опер. с- ма не  е виновна ,че някой не си е  донаписал определен софтуер за нея. Дет се вика "На вкус и цвет товарищей нет" Публикувано изображение Ако съм  редактор в списание,инженер или работя в звукозаписно студио при наличието на супер качествен и скъп софтуер за тия дейности във Mac OS  ще го ползвам и още как .Теб те влече да пишеш,преправяш  и нагаждаш  код, ама на мене  не ми е нужно да го правя. 

Правилната дума е плати :> Под БСД интересния факт е че е възможно да се подкара acestream. Федора... би могло също както и при Мандрива, просто трябва да намериш зависимостите които са ти нужни. Да писан е за ебанту, но аз и под Gentoo го ползвам.

https://github.com/sandikata/ROKO__/blob/master/www-plugins/acestream-plugin/acestream-plugin-2.1.6.ebuild

Тоя тъпанар мина на Mint  щото само там му работи Ace-то :D Мързи го да си пусне едно  локално прокси и да гледа  на абсолютно всичко :P Просмотр Torrent-TV на TV через Домашний медиа-сервер (UPnP, DLNA, HTTP

Тоя тъпанар мина на Mint  щото само там му работи Ace-то Публикувано изображение Мързи го да си пусне едно  локално прокси и да гледа  на абсолютно всичко Публикувано изображение Просмотр Torrent-TV на TV через Домашний медиа-сервер (UPnP, DLNA, HTTP

Вариант е но я да видим.. трябва да ползваш Уиндоус ако следваме техния пример, или dlna сървър за линукс. При което пак опираш до същото :)

Публикувано изображение

Аrch + Cinnamon. Едно голямо благодаря на ivoarch за помощта при инсталацията.

П.П. - то не било толкова страшно да инсталираш Арч.

тоя арч защо ли има менюто на минт по ми причлича на минт мейт

и росене да сложиш Уин не е толкова страшно брат

Публикувано изображение

ползвам го заедно с лина и всичко е като по вода :)

а и това е 8 не се лъжете че е 7 заради айро и меню

Редактирано от evgeny81 (преглед на промените)

Бе не е и никак добре, аз не обичам да ме шпионира някъв софтуер майкрософтски докато си убивам времето пред компютъра.

тоя арч защо ли има менюто на минт по ми причлича на минт мейт

Това е cinnamon

Редактирано от Росен Р. Александров (преглед на промените)

... Аз предпочитам да имам компютър с който да си свърша работата, професионална и лична, но не мисля че да отделя часове или дни за да конфигурирам нещата е много продуктивно. ..

Едва ли ви пречи или затруднява  ;)

Редактирано от tux (преглед на промените)

Едва ли ви пречи или затруднява  Публикувано изображение

Не, но не е в това въпроса. Времето, което ще отделя за да го настройвам мога да го ползвам за да печеля пари или да се отдам на някое хоби :)

Бе не е и никак добре, аз не обичам да ме шпионира някъв софтуер майкрософтски докато си убивам времето пред компютъра.

От 6 милиарда на земята майкрософт точно теб ще следи, а и ако искат да те следят и с лин да си пак ще ти се лепнат.

Редактирано от evgeny81 (преглед на промените)

Защо ли си мисля че за гледане на телевизия хората са измислили телевизори :)

.....а защо ли си мисля че последно време телевизорите почнаха да стават повече компютри...???

.....а защо ли си мисля че последно време телевизорите почнаха да стават повече компютри...???

Това е отделна тема. Но за телевизия - телевизор, за телефония - телефон и т.н. :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.