Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки на Вашия Linux - част 2

Featured Replies

• Автор

И аз съм фен на Libreoffice.

• Отговори 4,2k
  • Прегледи 607,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Демонстрация на sos-easy-install версия 2.7 (най новата) . Променен е интерфейса на приложението  . ПС. Очаква се до няколко версии да сложи в малкия си джоб всички подобни инструменти  

• Martin Chuchukov
    Martin Chuchukov

От Ubuntu 12.04 не бях ползвал линукс. Наскоро го сложих, но не бях фен на Unity, гледам вече Gnome е преправен да изглежда по същия начин.. но аз съм фен на KDE. Реших да опитам и го сложих наскоро,

• Ето и stotinkaOS стартирана през LiveUSB:     Тапета е правен от дъщеря ми на един поход от училището (от с.Дивчовото, през резерват Боатин, до местността Костина в с.Рибарица)!

Публикувани изображения

Публикувано изображение

Системни настройки - Изглед на програмите - Фина настройка. А менюбар-а има бутон в рамката на прозореца(горе в левият ъгъл иконата) той скрива стандартните менюта (файл, изглед, настройки, т.н...) и се появят като меню при натискате му.

Хехе, може ли тапетчето? :P

Robot Santa - Futurama - Deviant Art

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Още "гореща" актуализация на 3.16 ядрото в Ubuntu 14.04

http://s19.postimg.org/djq7dh2k1/ubuntu1404kernel316.png

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

От много време не бях публикувал тук :)

....

...

А трябва защото правиш страхотни снимки.Особено на някой връх около Тетевен ;)

• Автор

@Plamen74 : Тунинговал си KDE да изглежда почти като Xubuntu 14.04 с настройките по подразбиране  :D

@Plamen74 : Тунинговал си KDE да изглежда почти като Xubuntu 14.04 с настройките по подразбиране  :D

Винаги съм ползвал Diamond темата, QML менюто и Seven рамката за прозорците, за това и тук в новото УСУ 9.1 съм ги инсталирал ;)

• Автор

Ефектно е. Особено за 4:3 екрани. Но, за 6:9 ще трябва да се разделиш с единият панел или да го преместиш отстрани. 

Linux Mint 17 Mate, икони - Square Beam, конкито го взех тука от последната тема за конки мисля и малко го преработих.

post-351555-0-59062500-1410106377_thumb.

GIF - konzolno-radio

Ако ви се слуша българско радио - това е гуру начина ;)

h_1410110799_2986423_236e354cfb.gif

Трябва ми вашата помощт за добавяне на качествени радиа, също други идей са добре дошли,

некой да иска да помогне?

Редактирано от ivoarch (преглед на промените)

Нещо против да има GUI  радио проекта  ? 

Нямам против, но ще се изгуби смисъла, а той е, да може лесно, да се слуша радио през терминала

,без да се консумират излишни ресурси, и с минимални зависимости от пакети.

Така например, няма да имаш нужда от X сървера, за да слушаш любимите радио станции, а ще е достатъчно във TTY да стартираш сесия със gnu-screen или tmux, и след което само слушаш ;) докато

работиш.

Но ако измилиш нещо, пак ще се радвам да го видя :)

СЪщо имай предвид че ако се прави GUI, то трябва да се проверява коя работна среда се ползва KDE/Gnome.

Например за Gnome да се използва Zenity a за Kde Kdialog, което узначава още зависимости.

За това мисля, че най удачният начин е терминала, работи на всякъде ;)

Редактирано от ivoarch (преглед на промените)

Lubuntu 14.04 с добавен Cinnamon с леко изменена визия на Windows 7, че колеги сядат от време на време и не знаят кое къде е ... :)

Снимка

Редактирано от h1x0r1 (преглед на промените)

Lubuntu 14.04 с добавен Cinnamon с леко изменена визия на Windows 7, че колеги сядат от време на време и не знаят кое къде е ... :)

Снимка

Добър камофлаж ;)

Снимка

Снимка

Това от преди няколко дена на една малка калпазанка която си триеше и затриваше системни папки "щото не ги слагала тя и не и трябвали "... :D 
Отново е Lubuntu 14.04 с Cinnamon :)

Тук камофлажа мисля, че е по-добър :)

Редактирано от h1x0r1 (преглед на промените)

А-а как си загрозил хубавия Линукс с говното 7

Напълно си прав, но как да излъжа едно дете на 14 години, че това е същото нещо като windows 7 и да не мрънка, че не разбира (ползва лаптопа само за фейсбук) пък и се застраховам да нямам повече ядове :) Поздрави 

Снимка

Снимка

Това от преди няколко дена на една малка калпазанка която си триеше и затриваше системни папки "щото не ги слагала тя и не и трябвали "... :D 

Отново е Lubuntu 14.04 с Cinnamon :)

Тук камофлажа мисля, че е по-добър :)

Да беше инсталирал и офис пакета и картинката щеше да е пълна :)

Libreoffice по-добро от офис пакета. Да няма проблеми от рода на " ама туй що не го отваряяяяя " :shock11:

• Автор

Чудех се, какво ще излезе след радикалното усложняване на xfce-power-manager, но се оказа, че след една междинна, недъгава версия се получи нещо изключително функционално.

http://s19.postimg.org/hbe0oe1bl/xfce4_power_manager.png

Мениджърът контролира параметрите на захранването, яркостта и работата на дисплея. 

Лошото е, че точно недъгавата междинна версия се ползва в момента при Дебиан Jessie. Познава се по самостоятелният аплет за управление на яркостта. Надявам се до излизането на дистрибуцията да го актуализират, защото много хора с лаптопи ще берат ядове.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.