Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки на Вашия Linux - част 2

Featured Replies

Едно убунту на един адаш

snapshot1.thumb.png.dc149e2e8f87bb5fa0bdsnapshot2.thumb.png.831116eecdb392a19e3e

• Отговори 4,2k
  • Прегледи 608,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Демонстрация на sos-easy-install версия 2.7 (най новата) . Променен е интерфейса на приложението  . ПС. Очаква се до няколко версии да сложи в малкия си джоб всички подобни инструменти  

• Martin Chuchukov
    Martin Chuchukov

От Ubuntu 12.04 не бях ползвал линукс. Наскоро го сложих, но не бях фен на Unity, гледам вече Gnome е преправен да изглежда по същия начин.. но аз съм фен на KDE. Реших да опитам и го сложих наскоро,

• Ето и stotinkaOS стартирана през LiveUSB:     Тапета е правен от дъщеря ми на един поход от училището (от с.Дивчовото, през резерват Боатин, до местността Костина в с.Рибарица)!

Публикувани изображения

Здравейте Линуксджии !

Поздравява Ви нов мигрант от Win7 към Linux !

Голям зор да се наканя беше.....:)

Малко ми е трудно в началото ....Mint 17.2 (xfce - Black)...

Зареждаш и всичко тръгва.....ако знаеш как...:(

За сега до тук съм я докарал :

818673.png

Е ! Ако сега докарам и прозорците на прозрачност , както е при панела (имам зареден compiz) - всички Windows-и в кошчето...! :)

После ще търся нещо по-красиво от gkrellm за CPU и  RAM ...

Търся и не откривам даунлоад мениджър подобен на Internet Download Manager....

Търся благоразположен към новак като мен , да помага ?:wors:

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

В compiz-a имаш опция за прозрачност на прозорците. Влез в opacity, brightness and saturation или виж тук -> http://www.noobslab.com/2011/11/transparent-swar-red-unity-theme-for.html А за следене на CPU и RAM ти препоръчвам conky manager , защото е лесен за употреба, има графичен интерфейс и доста теми.

Ако някой разполага с тия теми за xfce  да сподели. Темата е ексклузивно само за Мандрива   и изглежда зверски добре както на KDE така и на Gnome,Mate и XFCE

motyw.jpg

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

В compiz-a имаш опция за прозрачност на прозорците. Влез в opacity, brightness and saturation или виж тук -> http://www.noobslab.com/2011/11/transparent-swar-red-unity-theme-for.html А за следене на CPU и RAM ти препоръчвам conky manager , защото е лесен за употреба, има графичен интерфейс и доста теми.

Благодаря много ! :)

Направих го !

818772.png

......Но не това търся като ефект....:(

А това :

818771.png

Сега проблемът ми е как да активирам темата от "Свалени" ?

Нещо не правя както трябва....:( (нямам достъп до ...user/share/theme)

А с терминала съм още почти на сляпо....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Ако някой разполага с тия теми за xfce  да сподели. Темата е ексклузивно само за Мандрива   и изглежда зверски добре както на KDE така и на Gnome,Mate и XFCE

motyw.jpg

http://mandriva.org.pl/mate-uzyskac-przezroczysty-panel/

http://www.free-power-point-templates.com/linux-powerpoint-template/

Пакета с икони май сам ще ги търсиш.....с моите знания по Линукс толкова...

Интересуват ме темите Ia Ora   а не тапета на десктопа и прозрачната тема :) Тази тема е само за Мандрива и   само във това дистро я има.

motyw.jpg

В Мандрива няма ли папка /usr/share/themes ? И да си копираш за ползване темата.

Друг вариант е да свалиш пакета от хранилището им, да го разархивираш и използваш. Ще се казва нещо - themes, artwork ... Постави го после в домашната папка, за да не трябва да му променяш правата.

Редактирано от бат'начо (преглед на промените)

Сега проблемът ми е как да активирам темата от "Свалени" ?

Нещо не правя както трябва....:( (нямам достъп до ...user/share/theme)

А с терминала съм още почти на сляпо....

Не е чак толкова страшен, просто го отвори и напиши "gksu nautilus"  Ще ти отвори прозорец в който си въвеждаш акаунт паролата, след което навигираш към .user/share/theme.

Интересуват ме темите Ia Ora   а не тапета на десктопа и прозрачната тема

:)

Тази тема е само за Мандрива и   само във това дистро я има.

Първо мерси за това че сподели темата със нас!

Вече я направих за СтотинкаОС [1] http://www.stotinkaos.net/forums/thread-380-post-3714.html

Сега ще ти помогна и да я инсталираш понеже съм пич :D.

Изпълни

wget http://www.stotinkaos.net/stotinkaOS/repo/6/Source/SRPMS/iaora-gnome-theme-1.0.24-3.3.el6.sos.src.rpm

Разархивирай файла, някъде във домашна папка.

После

cd iaora-gnome-theme-1.0.24-3.3.el6.sos.src/
tar xjvf ia_ora-gnome-1.0.24.tar.bz2
cd ia_ora-gnome-1.0.24/
./configure --prefix=/usr
make
sudo make install

Ако не намира engine, понеже тази тема си им собствен енджин за да работи добре, копирай файла libia_ora.so от /usr/lib/gtk-2.0/2.10.0/engines/ във /usr/lib64/gtk-2.0/2.10.0/engines/

Би трябвало да стане, късмет!

Точно така Иво аз не случайно попитах има ли я някой защото ползва собствен енджин и като се рових из нета тия дни във разни руски сайтове попадах на инфо ,че са я подкарали на Дебиански дистрота. Благодаря за подробното обяснение по инсталацията. Имам мандрива 2010 на диск  и лесно ще извадя темата от него на една флашка ама не знаех  къде да бодна и енджина за нея.Темата трябва да бачка и на  Mageia Погледнете за каква красота става дума

Самата тема може да свалите от тука RPM resource kde4-style-iaora - RPMfind.net и още има тука RPM resource qt4-style-iaora - RPMfind.net

Точно така Иво аз не случайно попитах има ли я някой защото ползва собствен енджин и като се рових из нета тия дни във разни руски сайтове попадах на инфо ,че са я подкарали на Дебиански дистрота. Благодаря за подробното обяснение по инсталацията. Имам мандрива 2010 на диск  и лесно ще извадя темата от него на една флашка ама не знаех  къде да бодна и енджина за нея.

Няма смисъл да пробваш от разни мандрави, защото там пакетите за енджина и самата тема за разделени на два, и много по сложно ще направиш всичко, също мисля според зависи версията май е по стара, защото аз първо от там погледнах. Най добре пробвай това което ти писах аз, защото този пакет съдържа и темата и енджина, само ако ползваш 64 бита, може когато пуснеш темета да ти каже , че нямаш енджина, решението е просто да копираш, както ти казах по-горе.

Търся и не откривам даунлоад мениджър подобен на Internet Download Manager....

Относно download manager можеш да пробваш flareget. Прилича на flashget за windows...

DEB 64bit версията: http://bit.ly/1VG7iIC

• Автор

Няма смисъл да пробваш от разни мандрави, защото там пакетите за енджина и самата тема за разделени на два, и много по сложно ще направиш всичко, също мисля според зависи версията май е по стара, защото аз първо от там погледнах. Най добре пробвай това което ти писах аз, защото този пакет съдържа и темата и енджина, само ако ползваш 64 бита, може когато пуснеш темета да ти каже , че нямаш енджина, решението е просто да копираш, както ти казах по-горе.

Ами, това е класическо разпределение при темите. Двигателят при повечето теми е отделен, защото го ползват десетки други теми със същия двигател. Примерно - murrine семейството е огромно и се управлява от gtk2-engines-murrine. Понякога, заедно с двигателя, пакетират и тема, но, няма обективна нужда от това. Всъщност, темата има нужда от двигателя, но, двигателя ще управлява всяка друга тема, която е пригодена за него.

Относно темите за Mandriva - за тази дистрибуция и нейните деривати е характерна изключително голяма приемственост, между на пакетите на отделните версии. Спокойно може да се ползва в Mageia, двигателят и темите, инсталирани от.rpm пакети за Mandriva. Само в темата, трябва да се вкара една GTK3 интеграция, защото, защото, вече много приложения са такива. Виж тук

Без интеграцията, те ще изглеждат, като в старите версии на Windows - с ненатрапчив сивкав цвят. Може да я вземе от друга тема с подходящи цветове и да я постави в папката с темата.

П.П.: Двигателят също може да се инсталира във всяка дистрибуция и без да е пакетиран. Просто, вземаш .xml файла с двигателя от папка usr/share/gtk2-engines на едната дистрибуция (примерно Мандрива) и го поставяш на същото място във всяка друга дистрибуция. Виж тук

Инсталацията е това - поставянето на файловете на правилното място. Същото е и с темата - вземаш папката с темата от /usr/share/themes и я поставяш в същата папка на която си искаш дистрибуция.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

• Автор

motyw.jpg

Виж, горния пост. Това, че е за Мандрива, не означава, че двигателят и темата не могат да се използват във всяка друга дистрибуция. Стартирах Mandriva от жив диск, но, нещо не намирам двигателя.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Ами, това е класическо разпределение при темите. Двигателят при повечето теми е отделен, защото го ползват десетки други теми със същия двигател. Примерно - murrine семейството е огромно и се управлява от gtk2-engines-murrine. Понякога, заедно с двигателя, пакетират и тема, но, няма обективна нужда от това. Всъщност, темата има нужда от двигателя, но, двигателя ще управлява всяка друга тема, която е пригодена за него.

Относно темите за Mandriva - за тази дистрибуция и нейните деривати е характерна изключително голяма приемственост, между на пакетите на отделните версии. Спокойно може да се ползва в Mageia, двигателят и темите, инсталирани от.rpm пакети за Mandriva. Само в темата, трябва да се вкара една GTK3 интеграция, защото, защото, вече много приложения са такива. Виж тук

Без интеграцията, те ще изглеждат, като в старите версии на Windows - с ненатрапчив сивкав цвят. Може да я вземе от друга тема с подходящи цветове и да я постави в папката с темата.

П.П.: Двигателят също може да се инсталира във всяка дистрибуция и без да е пакетиран. Просто, вземаш .xml файла с двигателя от папка usr/share/gtk2-engines на едната дистрибуция (примерно Мандрива) и го поставяш на същото място във всяка друга дистрибуция. Виж тук

Инсталацията е това - поставянето на файловете на правилното място. Същото е и с темата - вземаш папката с темата от /usr/share/themes и я поставяш в същата папка на която си искаш дистрибуция.

Много добре знам :), как са разпределени повечето gtk2 теми, просто обясних, че вместо да се рови по два сорс пакета,както е случая със Mandriva може да използва за най добре, този пакет който аз споделих, където всичко е в един архив rpm.src. Този архив съдържа всичко нужно, сорса на темата и енджина, също нужният .spec файл, той да бъде буилднат за Rhel,Fedora,CentOS , и може би Suse, след като бъде буилднат , пакетите стават два :), темата и енджина на отделни rpm пакети, ето ти класическо разпределение :) . Що се отнася до инсталирането аз вече писах, как се инсталира, щом има файлове за автоматично буилдване на темата, няма нужда да разпределя ръчно файловете на сам на там, използват се инструментите нужни за това, по този начин се организира по лесно кода във системата, а и няма да търсиш за файлове които не съществуват , като този *.xml файл който ти търсиш във /usr/share/gtk-engines/  , за този енджин няма подобен файл, пред няколко поста, писах кой файл е енджина, и къде да се копира, ако не го намери темата.

Трябва ти да си инсталираш Emerald ,който  може да потърсиш в Synaptic.

На мен Emerald ми прави проблеми с ядрото под Mint 17.2

Трябва ми сорс файл от който да мога да си компилирам.

Пробвах с инструкциите които намерих но wget не ми сваля тар-а който ми трябва за да опитам да компилирам пакета.

Сега ще пусна отново виртуалната машина и ще направя нов тест и ще дам изхода който ми излиза.

Mежду другото желая да попитам как точно се инсталират теми в XFCE без да се ползва Emerald.

При опита да си компилирам емералд съм пробвал ето тези инструкции

http://ubuntuhandbook.org/index.php/2013/10/install-emerald-ubuntu-13-10-linux-mint-16/

След и зпълнението на  първите 2 цитата от върпосните команди в терминал ми дава следната грешка:

mint@mint ~ $ sudo apt-get install git autoconf libtool libwnck1.0-cil-dev libwnck-dev intltool libdecoration0-dev gawk compizconfig-settings-manager
Reading package lists... Done
Building dependency tree       
Reading state information... Done
gawk is already the newest version.
compizconfig-settings-manager is already the newest version.
Some packages could not be installed. This may mean that you have
requested an impossible situation or if you are using the unstable
distribution that some required packages have not yet been created
or been moved out of Incoming.
The following information may help to resolve the situation:

The following packages have unmet dependencies:
 libdecoration0-dev : Depends: libdecoration0 (= 1:0.9.11+14.04.20140409-0ubuntu1) but 1:0.9.11.3+14.04.20150313-0ubuntu1 is to be installed
                      Depends: libxrender-dev (>= 1:0.9.1) but it is not going to be installed
 libwnck-dev : Depends: libglib2.0-dev (>= 2.13.0) but it is not going to be installed
               Depends: libpango1.0-dev but it is not going to be installed
               Depends: libgtk2.0-dev (>= 2.19.7) but it is not going to be installed
               Depends: libcairo2-dev but it is not going to be installed
               Depends: libxres-dev but it is not going to be installed
E: Unable to correct problems, you have held broken packages.
mint@mint ~ $ wget cgit.compiz.org/fusion/decorators/emerald/snapshot/emerald-0.9.5.tar.gz
--2015-10-11 18:24:16--  http://cgit.compiz.org/fusion/decorators/emerald/snapshot/emerald-0.9.5.tar.gz
Resolving cgit.compiz.org (cgit.compiz.org)... 94.247.179.16
Connecting to cgit.compiz.org (cgit.compiz.org)|94.247.179.16|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: unspecified [text/html]
Saving to: ‘emerald-0.9.5.tar.gz’

[ <=>                                                                                                                                                                   ] 1,265       --.-K/s   in 0s      

2015-10-11 18:24:16 (73.9 MB/s) - ‘emerald-0.9.5.tar.gz’ saved [1265]

mint@mint ~ $

И до там.

Редактирано от Koletz_N (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.