Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки на Вашия Linux - част 2

Featured Replies

на 1.02.2016 г. at 21:57, gone2wild написа:

:)

Screenshot from 2016-02-01 21-54-29.png

Wayland а ? :>

• Отговори 4,2k
  • Прегледи 607,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Демонстрация на sos-easy-install версия 2.7 (най новата) . Променен е интерфейса на приложението  . ПС. Очаква се до няколко версии да сложи в малкия си джоб всички подобни инструменти  

• Martin Chuchukov
    Martin Chuchukov

От Ubuntu 12.04 не бях ползвал линукс. Наскоро го сложих, но не бях фен на Unity, гледам вече Gnome е преправен да изглежда по същия начин.. но аз съм фен на KDE. Реших да опитам и го сложих наскоро,

• Ето и stotinkaOS стартирана през LiveUSB:     Тапета е правен от дъщеря ми на един поход от училището (от с.Дивчовото, през резерват Боатин, до местността Костина в с.Рибарица)!

Публикувани изображения

на 1.02.2016 г. at 20:57, gone2wild написа:

:)

Screenshot from 2016-02-01 21-54-29.png

Готин prompt!

Това е във риба шела нали ?

преди 11 минути, ivoarch написа:

Готин prompt!

Това е във риба шела нали ?

Така е, използвам и плъгинът tint от oh-my-fish фреймуърка, за да се сменя цветът за тирето за всеки нов промпт:

function fish_prompt
    tint: (random | cut -c 1-3) '― '
    set_color normal
end

Редактирано от gone2wild (преглед на промените)

преди 12 часа, gone2wild написа:

Нямам оплаквания към него под gnome :)

В 3.18 някои неща не бяха доизпипани за Wayland уж за в 3.20 щяло да е на 100%. И аз чакам пълната интеграция на гном.

openSUSE Tumbleweed :)

Screenshot_20160206_184408.png

bruce.jpg

С интерес следя развитието на Android за PC. Започнах с android-x86-4.4-RC1, но възможностите не надхвърляха желаемото. На ред дойде Remix_OS_for_PC_64_alpha. Значителен прогрес с очакваните бъгове. Споделям три от най-важните прихванати екрани.

remix-desktop.png

start_menu.png

about_tablet.png

Пълноценен Android за вашето PC с доближени възможности до настолен десктоп - многопрозоречност. Google Play работи.
Единствено не опозна хардуера на "синия зъб" и не успях да подкарам флаш-плейър в браузър. Дистрото предлага LiveCD режим и е отлична площадка за експерименти с приложения под Android. Зарежда около минута от USB 2.0, но за продължите превъртете до край споразумението, едва тогава изплува бутон Next за вход в системата.

Редактирано от Profruit
дебилен редактор (преглед на промените)

Прогрес, ама колко да е значителен!

Има безумно изискване за над 10 Мб скорост за четене и писане,в персистанс мод, което автоматично изключва флашки. От друга страна работи на флашка без проблем при незапомнящ режим. При мен на Lenovo T400 има проблем  с MX Player, ъпдейтнах го но така и не подкара стреам торенти, явно има проблем с MX Player X86. Същото е и със VLC. Пробвах почти всички стрийм плейари и нищо. От друга страна е 64 битов, пък кодек Х86. Вероятен проблем и с хардуерното ускорение.

Редактирано от izen (преглед на промените)

Убунту 14.04

Screenshot from 2016-02-24 12:59:48.png

Не съм се включвал от доста време :) .

Информацията е на снимките

h_1456584011_9625828_5cf1b45072.png

h_1456584082_8815813_a6948acf3f.png

Редактирано от ivoarch (преглед на промените)

ТЕ Я Мойта мента 17,3 с XFCE+KWIN

a158771346a9cb77.png

Иконите са Nitrux-OS. Като заигравка съм поставил и Numix-SX тъмната тема за ГТК - мен лично ме кефи как се е получило...

Linux Mint 17.3 Cinnamon. Темата е Mint-XP Homestead, а на заден план през 1 мин се въртят над 350 специално подбрани wallpapers в HD. Така при пускането на компютъра, или като минимизирам до работен плот поради някаква причина, всеки път виждам различен облик. Wallpapers + шрифтовете на Microsoft загладени с Infinality считам за най-важните придобивки в LM, които правят работата ми с линукс невероятна ;)

Снимка_от_2016-02-28_08:12:18.png

Редактирано от svetliof (преглед на промените)

преди 23 часа, svetliof написа:

Linux Mint 17.3 Cinnamon. Темата е Mint-XP Homestead, а на заден план през 1 мин се въртят над 350 специално подбрани wallpapers в HD. Така при пускането на компютъра, или като минимизирам до работен плот поради някаква причина, всеки път виждам различен облик. Wallpapers + шрифтовете на Microsoft загладени с Infinality считам за най-важните придобивки в LM, които правят работата ми с линукс невероятна ;)

Снимка_от_2016-02-28_08:12:18.png

Готино се е получило но без надписа меню ще е още по яко според мен.

• Автор

@бат'начо : Като гледам, това отдолу е Lxpanel. А, ако ползваш и pcmanfm, това не е само мениджър на прозорци, а, направо си е графична среда - LXDE.

Даже и pcmanfm ми прави тапета, но главния "отговорник" за ставащото е Бокса, а не LXDE. От него ползвам lxpanel, lxsession-logout, lxappearаnce, lxterminal и pcmanfm (всъщност Мена ми е любим файл-мениджър, другото мога и да го сменя или да мина и без него).

ОК. Трябва да е така ли?

Махам lxpanel-a слагам тинт2, трябва ми още gmrun, gsimlecal, gxkb, volti, няма старт-меню. Нужно ли е се затормозявам като с един панел постигам останалото? Ползвам и gnome-screensaver за заключване на екрана (в комплект с desktop-base, за да не правя настройка).

Снимка_от_2016-03-05_08-27-56.png

Редактирано от бат'начо (преглед на промените)

преди 3 часа, бат'начо написа:

ОК. Трябва да е така ли?

Трябва да е така както на вас ви харесва и както ви върши работа. От доста време следя темата и се чудя как когато някой покаже десктопа си, някой друг му каже "това не трябва/трябва да е еди как си". Разбирам, че има потребители, които се опитват да помогнат на други със съвети за това, кое е по-добро и функционално, но в края на краищата, всичко е въпрос на личен избор и вкус. Та нали това е един от плюсовете на големия избор при множеството графични среди. Не го казвам за да обидя някого или да започна спор, просто се надявам хората да разбират, че не е нужно да се съобразяват с вкуса на друг.

:) Не. Аз казвам, че е Опънбокс, а има всичко което го има в LXDE/Lubuntu. И затова. Е, нямам такава сесия и мисля , че мога да кажа, че е Опънбокс, защото имам само такава сесия.

Всъщност, виртуалното меню го има в Лубунту, но не работи в последните версии (или поне при мен не работеше).

Редактирано от бат'начо (преглед на промените)

• Автор
преди 18 минути, бат'начо написа:

:) Не. Аз казвам, че е Опънбокс, а има всичко което го има в LXDE/Lubuntu. И затова. Е, нямам такава сесия и мисля , че мога да кажа, че е Опънбокс, защото имам само такава сесия.

Всъщност, виртуалното меню го има в Лубунту, но не работи в последните версии (или поне при мен не работеше).

Openbox е само мениджъра на прозорците. Можеш да си създадеш потребителски десктоп, базиран на Openbox, включващ елементи от други графични среди или независими разработчици. LXDE е графична среда, ползваща за мениджър на прозорците Openbox. За да бъде такава, трябва да има няколко елемента - панел (lxpanel), файлов мениджър (pcmanfm) и мениджър на прозорци (openbox, който е външна разработка). Незадължителните компоненти са мениджър на уведомленията и стартер на програми. Твоят потребителски десктоп, покрива напълно минималната конфигурация на LXDE, затова ти го написах в кръга на шегата.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

dbdc2d404f2d8292.png

преди 1 час, cybercop написа:

Openbox е само мениджъра на прозорците.

Съгласен :D . Много се изкушавам да направя "първа среща" с един Archbox, но само от това което го има на снимките ми минава желанието. От друга страна - Archbang-a пък ми идва много минималистичен. Ще чакам някой да направи нещо средно, за да се "запозная" с Аrch-a (четенето на wiki не се брои).

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.