Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки на Вашия Linux - част 2

Featured Replies

• Автор

Чисто Lubuntu, стандартна конфигурация.

• Отговори 4,2k
  • Прегледи 608,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Демонстрация на sos-easy-install версия 2.7 (най новата) . Променен е интерфейса на приложението  . ПС. Очаква се до няколко версии да сложи в малкия си джоб всички подобни инструменти  

• Martin Chuchukov
    Martin Chuchukov

От Ubuntu 12.04 не бях ползвал линукс. Наскоро го сложих, но не бях фен на Unity, гледам вече Gnome е преправен да изглежда по същия начин.. но аз съм фен на KDE. Реших да опитам и го сложих наскоро,

• Ето и stotinkaOS стартирана през LiveUSB:     Тапета е правен от дъщеря ми на един поход от училището (от с.Дивчовото, през резерват Боатин, до местността Костина в с.Рибарица)!

Публикувани изображения

преди 6 минути, McLane написа:

Демек Лубунту :)

Де ... мек, де - по-корав ... И си прав, и не си прав.
Като цяло си е Лубунту - ама отвътре си е Убунту, гримирано с графичната среда.

Цитат

LXDE, от Уикипедия
LXDE е бърза и използва по-малко РАМ-памет и не се нуждае от много бърз процесор. Може да бъде инсталирана на всяка една ГНУ/Линукс дистрибуция като Debian, Fedora, Mandriva, openSUSE и Ubuntu. 

PS. Чудя се, ако си сложа GNOME - G-ubuntu ли ще стане ???

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

Аз имам достатъчно ресурси за Unity :)

• Автор

Lubuntu Desktop е Lxde базиран, но се различава от стандартната конфигурация lxde/lxde-core.

Инсталирай поне lxde-core да стабилизираш десктопа и да има кой да ти осинови останалите пакети, ако махнеш ключов пакет от Lubuntu desktop.

Лубунту е дериват на Убунту и няма нищо общо с Canonical :)

преди 12 минути, cybercop написа:

Инсталирай поне lxde-core да стабилизираш десктопа и да има кой да ти осинови останалите пакети, ако махнеш ключов пакет от Lubuntu desktop.

Аз ще си ги осиновя - нали ще им ... таковам мамата.

Не съм се засилил да правя нищо - просто си опитвам да мисля ... не много успешно. Ама на 50 Hz и със стотина байта РАМ - толкоз.

А Таск бара що пак ти е улево ? Нали векИ може да слезе дОле ? Или просто си свикнАл така.

преди 22 минути, jhoro написа:

А Таск бара що пак ти е улево ? Нали векИ може да слезе дОле ? Или просто си свикнАл така.

Ако питаш за конкито , че е УЛево ДолЕ, така съм свикнал :wink12:

А таскбара си е оригинал, само е добавено меню

Редактирано от yogle (преглед на промените)

на 9.03.2016 г. at 19:10, cybercop написа:

Редактирах темата Elementary-Dark. Сложих цветни икони за мрежата на всички размери до 22 и добавил пропуснатата в оригиналната тема икона за 75% сигнал за размер 48. Мисля, че повече няма какво да се прави и я публикувах в Xfce-look.org

elementary_dark_laptop.png

Адрес за сваляне :  http://xfce-look.org/content/show.php/Elementary+Dark?content=175428

Как да я активирам на Xubuntu след като я сваля и разархивирам?

• Автор

Натискаш едновременно Alt+F2 и пишеш в полето :

gksu thunar

След като стартираш файловия браузър като администратор  Виж, отиваш във "Файлова система"/usr/share/icons и поставяш папката с темата в папката с иконите Виж . Ще видиш, че там са и другите теми за икони.

Теставай и версия 2. Заедно със смените икони на кошчето, там съм правил и други малки подобрения, които липсват във версия 1.

http://xfce-look.org/content/show.php/Elementary+Dark?content=175436

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Забелязах че се губи иконата на Bluetooth във панела:

image.png

image.png

image.png

• Автор

Аплета за Blutooth не съм го пипал и си е стандартния за темата. Довечера ще пусна Blueman на лаптопа и ще видя, как стоят нещата с аплета.

Коя точно е темата от първата снимка, където аплета се вижда ?

Ясно. Аплета се вижда, но е с тъмен цят. Когато имам време ще подменя със светъл.

преди 1 час, cybercop написа:

Коя точно е темата от първата снимка, където аплета се вижда ?

Тази:

image.png

• Автор
преди 2 часа, Атен написа:

Забелязах че се губи иконата на Bluetooth във панела:

Ако имаш възможност, тествай отново темата. Направих промени, но съм с настолен компютър и нямам Bluetooth устройство.

http://xfce-look.org/content/show.php?content=175436

преди 16 минути, cybercop написа:

Ако имаш възможност, тествай отново темата. Направих промени, но съм с настолен компютър и нямам Bluetooth устройство.

http://xfce-look.org/content/show.php?content=175436

Ето:

image.jpg

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Балагодаря !

Така е при мен. Мисля, че се вижда достатъчно ясно. Ако някой открие проблем, нека ми пише за да го отстраня.

ed2.png

на 9.03.2016 г. at 19:10, cybercop написа:

elementary_dark_laptop.png

cybercop,а темата от къде да я сваля и как да я активирам?

• Автор

GTK темата е zuki xfce dark V. Пуснал съм я в xfce-look. Но, има уловка при използването и съм го написал в коментара. При стари двигатели Pixbuf и Murrine, трябва да се ползват другите две Zuki Xfce Dark теми. Те са за по- стари дистрибуции. Ако държиш на Виста рамката за прозорци от последната тема, можеш да си я свалиш допълнително. Xfwm4 темата за прозорците се казва BlackCrystalV. Срязах два различни картинки от тези, които ползвам за панела, за да я направя. Лицевата е с гланц, а фоновата - без.

• Автор

@ Атен : Свали си някакъв хубав фон за панела, оразмери го за различните размери на панела, които ползваш, сложи ги в папка usr/share/pixmaps и ги задай от там в настройките на панела Виж .

Това е цялата ми колекция от картинки, включително фонове. Сложи картинките в папка pixmaps и ги ползвай при нужда. Добре е, фона на панела да е равен, или при липса на такъв - малко по- голям от височината на панела.

Този фон от снимката е с прозрачност и няма да се налага да задаваш такава от настройките от панела.

Връзка за сваляне

Мда,така е доста по-добре:

123.png

cybercop,благодаря ти много за колекцията.

• Автор

Супер ти стана десктопа. Какво има в празното пространство между аплета за изключване и този за звука ?

преди 33 минути, cybercop написа:

........ Какво има в празното пространство между аплета за изключване и този за звука ?

Не знам,понеже съм начинаещ във Линукс направих нещо но и аз не знам какво и се появи,когато дам курсора на мишката там никакъв надпис не ми излиза,като цъкна с мишката ми излиза надпис ''Таблица със знаци'',''Схема на клавиатурната подредба'' и ''Параметри за въвеждане на текста''.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.