Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за игри (900-1100лв)

Featured Replies

DualCore AMD Athlon 64 x2 6000+ беше миналият ми процесор , доколкото си спомням.

Честно казано , вече отново не ми е ясно към какво да се насоча . Доста мнения се изписаха , за което ви благодаря , но от един момент нататък , съвсем се обърках за какво изобщо става въпрос. В крайна сметка за този бюджет , който съм посочил , към кое ще е най-добре да се насоча ?

Може би не съм уточнил някои важни неща свързъни с бъдещата конфигурация :

- Видео картата , която имам в момента (GTX 550 Ti) мисля да я сменям до 6 месеца ( максимум 1 година ) , през които мисля , че ще ми върши достатъчно добра работа. Или може би не ?

- Държа много на качеството на компонентите на бъдещия компютър , така че бих дал 10-30 лв. повече за еднакви като параметри , но с разлики в качеството части , понеже в миналото съм се набутвал , гледайки че някои компоненти са абсолютно еднакви като параметри , но различни като марки и цени.

- Ivy Bridge vs Haswell . Немога да дам абсолютно никакво мнение по този въпрос , но ми звучи по-логично да си взема Haswell , поради единствената причина , че Haswell са по-ново поколение и по пътя на логиката ( или поне на моята :D ) трябва да са по-добри ако не сега то за бъдеще. Че разликата в цената е до 50 лв , това не е от голямо значение. Или може би не съм прав ? Както казах не съм запознат много добре по-тази тема , има голям шанс и да греша .

За някоя бъдеща игра Hаswell може и да има предимство, след като драскачите на игри се съобразят с него, но сега не. Скъпе, грее при клок, скъпи са и дъната. Ако питаш мен, на тоя етап най-добра покупка ми се струва B75 дъно с Xeon за около 460 лева. Xeon-а разполага с 4 ядра и HT  технологията, като по тоя начин е почти равен с i7. A  за в бъдеще това може да е важно, въпреки драскачите на игри. Няма как да избягат от повечето ядра. А за видеокарта или процесор...твурдо за тия пари процесор! Ще ти трябва за в бъдеще, след като ще сменяш GTX550Ti. А нали не мислиш да я заменяш с някоя 50 % по-бърза? Смисъл няма от такава набутвация. Гледай да имаш поне 200% производителност с новата карта. Иначе парите не си заслужават. Аз ако в момента трябваше да избирам процесор, бих се спрял на Xeon  за малко над 400 лева. Дори скоро може да заменя тоя I3 3220 точно с подобен процесор. Бих взел и I5 3570K, Но дъното ми не е клокърско. Та за мен идеален вариант е и i5-3570K  със Z77  дъно. Не съм правил точни сметки специално за твоите желания, но си казвам мнението ми. Клокът на подобни процесори ще е необходим в бъдеще, особено с мощна видеокарта, каквато предполагам ще купиш. Много игри искат много процесор, а когато това технически не е постигнато от производителя, се постига чрез просто увеличение на честотата. Сега да вземаш Haswell е лека набутвация в ценово отношение. Но щом си привърженик на новото, вземай! Само гледай да не е най-евтиния им модел, че и новите инструкции няма да помогнат в бъдеще. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Приемам твърдението ти че няма да клокваш за факт и няма да развивам теории как може след време да си промениш мнението и т.н.

i5-4670 е по-производителен и по-евтин от i5-3570 та избора е пределно ясен. 

Seasonic-а със златен сертификат е сертифициран за Хасуел и въобще позволява ъпгрейд дори с малкия титан.  

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Дъна има по 125 лв. та разликата със старите не е под коментар. Говоря за чипсет B75 -> B85.

Просто това е мъртва платформа вече и ще изчезне като се изчерпат залежалите количества.

Да, така е. Но да не обърка нещо процесора? i5 4670  е доста по-скъп от i5 3570. Разликата е 38 лева. С равна цена e i5 4570,  но той е на по-ниска честота. Не знам за вас, но за мен един Xeon  ако може да се вмести в бюджета с едно дъно за стотина лева, ще е идеално. Стига разбира се колегата да не иска нещо по-така и от дъното.

Дъна по 125 лв няма да предложат нищо,както НТ няма да му трябва.Хубаво и евтино дъно (споменах за личната конфигурация на Andrey_96) е Asrock Z77Pro3-150 лв в комбинация с 3570К няма да му се опрат Хасуелите и няма да му трябва захранване със златен сертификат.Друг е въпроса,че ако иска качество-Z77 Extreme4 или Z77X D3H,но отива към 230+ лв.

Редактирано от johny01 (преглед на промените)

Всъщност говорех за този с К иначе си прав. Ставаше въпрос че когато няма да се клоква се взима по-производителния процесор без клок.

И johny01 отново намеси клока...   :D Това явно ви е някво профи изкривяване но повечето потребители искат кола за каране а не за тунинговане.

Дъна по 125 лв няма да предложат нищо,както НТ няма да му трябва.Хубаво и евтино дъно (споменах за личната конфигурация на Andrey_96) е Asrock Z77Pro3-150 лв в комбинация с 3570К няма да му се опрат Хасуелите и няма да му трябва захранване със златен сертификат.Друг е въпроса,че ако иска качество-Z77 Extreme4 или Z77X D3H,но отива към 230+ лв.

Я пак за HT. 

Понеже заговорихме за дънните платки от какво точно ще се лиши човек които няма да клоква ако вземе дъно с чипсет B85?

Аз му предложих ASROCK B85M PRO4 но дори със златния Сеасоник + i5-4670 сме под максималния бюджет.

Количка

943 лв. са доста под 1 000 лв. та не е проблем да сложи и по-скъпо дъно но човека пита защо и казва че е объркан от споровете ни. 

Аз понеже не разбирам и не съм тествал купища дъна ще помоля по-опитните потребители да отговорят.

Мен поне дъно с Realtek ALC892 и четири слота за рам ме устройва идеално за една домашна конфигурация.

Edit: Между другото като се загледам откривам опцията Non-Z OC но явно се отнася само за К процесорите.

Не е проблем обаче да се сложи такъв и да се възползва - Количка. И пак сме под 1 000 лв.

Дали да даде обаче 37 лв. повече за процесор заради функция която няма да ползва оставам на негово усмотрение. Lemondog надявам се разбра нещо? :clown:

Публикувано изображение

Я пак за HT. 

И какво ще му помогне НТ в игрите?

Не съм намесил клока,макар всеки ,който знае как се влиза в биоса ще може да вдигне множителя,3570К има по-добра вградена графика,която ще може да се използва с Вирту.И ми е много интересно да пуснем Айвито и Хасуела да смятат,но за Хасуел нямам възможност.Говорите за производителност-да видим.

Тоя 4670 3570К го отвява като румънски тир окапало листо.

И какво ще му помогне НТ в игрите?

Не съм намесил клока,макар всеки ,който знае как се влиза в биоса ще може да вдигне множителя,3570К има по-добра вградена графика,която ще може да се използва с Вирту.И ми е много интересно да пуснем Айвито и Хасуела да смятат,но за Хасуел нямам възможност.Говорите за производителност-да видим.

Тоя 4670 3570К го отвява като румънски тир окапало листо.

Ами например справка Crysis 3. Справка също PS4. И ако смяташ, че при Crysis 3 нямат значение осемте трейда  или че за PS4  ще се правят игри за 4 ядра, добре.  Още повече, че тук не плащаме милиони надценка. Разликата е петдесетина лева и то без да включвам скъпото Z77  дъно, което изравнява цената. 

BB код:
Обща стойност - 1 041.29 лв. с ДДС аз лично харесвам повече Ivy от новите Haswell тук имаш хубаво дъно с No-K OC с което ще направиш този  3470 мощен колкото 3570 имаш може би най-добрта кутия до 120лв ,захранване което ще е достатъчно и за 7870 такаче няма да имаш проблеми дори и да правиш ъпгрейд, имаш и нископрофилна рам както и едно 120GB SSD с 450MB Write and Read което ще е за WIndows с доставките ще излезне 1100лв  .
Ако нямаш нужда от SSD може да замениме процесора с 3570K + едно охлаждане(eто)  и както се изрази един колега клокнат 3570К отвява 4670 като румънски трамвай :D

Редактирано от CpuKiller (преглед на промените)

Да не пълна темата с глупости-нещо конкретно за 910-920 лв (в зависимост от избора на кутия),но от два магазина:

CPU: i5 3570K-403 lv

MB: Asrock Z77 Pro3-160 lv

RAM:EVO Leggera 2x4 MB-120 lv (naruto,нисковолтовата корсарка е по-добра,взел съм си едно китче за мен)

PSU:SS 520 Bronze-120 lv

Case:FD Core 3000 USB3-116 lv (по-тясна,но с повече фанове и по-добър кабелен мениджмънт) или

Tt Commander MS-I+2ри 120мм фан-110 лв (само един фан,по-лош каб.мен.,но по-широка-никакви проблеми за какъвто и да е кулер)

bildera_,не бих сложил за 450 лв проц с дъно за 100 лв,да не говорим,че и двамата знаем какъв потенциал има в 3570К и Про3,както и възможността да обедини двете графики е виртуто.Моите познания са до това предложение и няма да пълня повече темата на момчето.

пп Една справка за цените-E31240V2 4/8 не е 450,а 470 лв.

+ моята GTX 550 Ti и стария Хард Последно тази конфигурация добра ли е ? Случайно видео картата и/или хард-а могат ли да ми създават някакви проблеми (и самата конфигурация като цяло) ? Ако всичко е ОК , от сайта , който ми е предложил ли да поръчам частите (nikem) или можете да ми препоръчате някой друг сайт , от където мога да поръчам на по-добри цени ? Благодаря за всички коментари до сега !

Няма да имаш проблеми с тази конфигурация, а ако те притеснява захранването(не виждам обаче защо) можеш да вземеш това: http://nikem-bg.net/computer-components/PSU-CM-SILENT-PRO-M2-520W]   Обща стойност - 151.82 лв. с ДДС

П.П. Понеже има големи разбирачи ето и за тях един линк: http://coolermaster-usa.com/press_release/haswell/haswell.html

Редактирано от XECUTIONER (преглед на промените)

Ще се обадя само защото се изказа за разбирачите.Това захранване е сертифицирано за Хасуел,но е Бронз,производство на Seventeam,а е на цената на SS550Gold.

Ще се обадя само защото се изказа за разбирачите.Това захранване е сертифицирано за Хасуел,но е Бронз,производство на Seventeam,а е на цената на SS550Gold.

Имах предвид за сертификацията за Haswell като цяло и е ли тя толкова ''crucial'' за системата! Така че може да се мине с CX500, не си ли съгласен? А Silent Pro M2 520 е с 20лв. по-евтино от 550 Gold!

Редактирано от XECUTIONER (преглед на промените)

• Автор

Благодаря на всички за коментарите !

Вече се спрях на 1 конфигурация и най-вероятно другата седмица ще я поръчам.

Остана да питам само няколко неща за nikem , понеже най-вероятно от там ще взимам всичко :

- Колко лева ще излезе доставката на компютъра ( извън София ) .

- Дали могат да сглобят PC-то или аз сам трябва да го правя ( не че е чак такъв проблем , но предпочитам да е сглобен ) .

Редактирано от Lemondog (преглед на промените)

Зависи до къде ще е доставката.И дали ще е до врата,или до офис на фирмата.Ако е цялата кутия и всичките щуротии покрай нея,може и да отиде 30-40 лв.

Да,сглобяват конфигурацията.Чувал съм обаче неприятни впечатления от това сглобяване,имаше някаква тема тук из форумите.

Кажете и коя точно конфигурация си избрахте.

Редактирано от onogondur (преглед на промените)

Като ти звъннат за да потвърдят поръчката ги питай колко струва. И да, сглобяват, и то безплатно.

П.П - изпревариха ме :D

Редактирано от sando99 (преглед на промените)

• Автор

Зависи до къде ще е доставката.И дали ще е до врата,или до офис на фирмата.Ако е цялата кутия и всичките щуротии покрай нея,може и да отиде 30-40 лв.

Да,сглобяват конфигурацията.Чувал съм обаче неприятни впечатления от това сглобяване,имаше някаква тема тук из форумите.

Кажете и коя точно конфигурация си избрахте.

Тази конфигурация . Първата , която предложи naruto .

Редактирано от Lemondog (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Оказа се че рам-та не е налична . С какво мога да я заменя ? линк

Ъмм...къде е видеокартата?

П.П - сега видях.

Редактирано от sando99 (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Две седмици използвам комютъра и върви супер ! Благодаря на Naruto и на всички останали , които помогнаха за избирането на конфигурацията ! Препоръчвам я на всеки , който ще си купува компютър в този диапазон .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.