Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

По-назад в темата бе зададен въпрос, доколко е предимство PhisX  и адаптивната ВС. Аз лично от адаптивната ВС  не видях никакви предимства. Примерно при FC3  е по-добре направо да се играе с ВС, въпреки по-малкото кадри - 45 средно при мен. Особено ако човек разполага с по-добър процесор от видеокартата. Тогава картината заспива и с малко к адри. За други игри предпочитам или с ВС или направо без нея, ако кадрите са малко. Иначе е гадно. Аха картината се замаже и после сеч. Не става. Дразни. Що се отнася до PhisX, той може и да е предимство при по-слаби процесори, а може и да няма значение. Когато физиката не се изчислявяа от видеокартата, тя се изчислява от процесора. По тоя начин той се товари. И ако е бавничък, това води до големи проблеми. В обратния случай при по-бавен процесор, физиката изчислявана от видеокартата спомага за повече кадри. Причината е проста. Когато процесора ограничава картата, то картата не се товари максимално и има резерв в нея и за физика. Когато обаче процесора и видеокартата са долу горе на едно ниво, естествено е за предпочитане физиката да се изчислява от видеокартата, а процесора да си върши своите работи. Та за мен това си е едно предимство, макар физиката сама по себе си да товари много хардуера и понякога да се губи смисъла от съществуването и. 

И сега малко за кутията, че май никой не отговори или поне аз не видях такъв отговор. При GTX760  се използва ново регулиране на честотата. Вече тя се определя от максималната температура на видеокартата. Стандартно тая температура е 79 градуса и при достигането и, картата намалява своите честоти за да се вмести в тия 79 градуса. При затворена кутия и скапано охлаждане на видеокартата, тая температура ще бъде достигната по-бързо и естествено картата по-често ще сваля работните си честоти. Тоест, ще бъде по-бавна. 

Що се отнася до клока...аз видях тестове в интернет, при които подобни карти се клокват добре, стига разбира се да има добро охлаждане. Но картите с по-добри охлаждания са и по-скъпи така, че смисъла малко се губи. При това положение една HD7950  може да бъде и по-изгодна, ако попадне примерно в ръце като моите. 

• Отговори 50
  • Прегледи 4,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Цитат: ''И сега малко за кутията, че май никой не отговори или поне аз не видях такъв отговор.''

Има такъв отговор: ''Аз ти препоръчвам да си вземеш една сносна карта на AMD, дали тази или 7950 ти си избираш и същевременно да вложиш 120-130лв. в една по-добра кутия като тази примерно!''

• Автор

@playalistic, wow, това е доста добра оферта, но тъй като се бях насочил по-скоро към 770 се чудя дали в този сайт ще изкарат някога и такава. Там и доставката е безплатна и разликата в цените между Gigabyte-ската 770 от Никем и MSI-ската 760 от emag ще възлезе на около 300 лв., което смятам, че никак не си заслужава.

@bildera_, благодаря ти за разяснението, но не смятам, че ще клоквам. Но пък ме интересуват фабрично клокнатите модели на някои марки, защото са с подбрани чипове и е гарантирано, че клокът ще е стабилен. Освен това, обикновено не са чак толкова по-скъпи от другите.

@slenderr, не виждам как това ще е "най-добре" за когото и да било, при положение, че Gigabyte-ската 770 е 775 лв.

Колкото до кутията ми, ако си взема някаква карта с по-късо PCB, ще мога да почакам малко да си взема и кутия, защото тези по-дългите на Gigabyte дори няма да се съберат в сегашната.

@playalistic, wow, това е доста добра оферта, но тъй като се бях насочил по-скоро към 770 се чудя дали в този сайт ще изкарат някога и такава. Там и доставката е безплатна и разликата в цените между Gigabyte-ската 770 от Никем и MSI-ската 760 от emag ще възлезе на около 300 лв., което смятам, че никак не си заслужава.

Лично за мен така ценово образувани 770-ката не си заслужава! Спести си тези 300лв. 760 ще ти предложи добри кадри , след време с тези 300лв. и продажбата на тази пак ще имаш възможност за упгрейд със карта среден/висок клас! Аз бих ги пръснал за 2-3 дена на морето ако питаш мен!

Жалко ,че не си от София , защото предложената кутия от Плесио е доста добра и в рамките на града е с безплатна доставка!

За всяка точка от страната доставката е 10Лв. , така че ако може да си я позволиш е хубаво да се спреш на добра кутия като възможности!

Другата хубава кутия , като цена възможности е COOLER MASTER STORM SCOUT 2 ADVANCED, with Window, w/o PSU

• Автор

Лично за мен така ценово образувани 770-ката не си заслужава! Спести си тези 300лв. 760 ще ти предложи добри кадри , след време с тези 300лв. и продажбата на тази пак ще имаш възможност за упгрейд със карта среден/висок клас! Аз бих ги пръснал за 2-3 дена на морето ако питаш мен!

Жалко ,че не си от София , защото предложената кутия от Плесио е доста добра и в рамките на града е с безплатна доставка!

За всяка точка от страната доставката е 10Лв. , така че ако може да си я позволиш е хубаво да се спреш на добра кутия като възможности!

Другата хубава кутия , като цена възможности е COOLER MASTER STORM SCOUT 2 ADVANCED, with Window, w/o PSU

Аз имам роднини в София, ако се спра на нещо от Плесио ще го доставят на тях и доставката ще ми излезе безплатна. Единственото, което леко ме притеснява е, че тази кутия е евтина, но евтина за маркова (corsair, cm, tt) и предполагам, че има и други дори по-качествени, на по-ниска цена, само без известна марка. Освен това, нямам нищо против да си купя и 2-ра ръка, стига да е на прилична цена и запазена.

Колкото до 770, да, наистина не си заслужават толкова много пари отгоре за нея. Може и да е по-добра, но не смятам, че цената ѝ е подходяща. Случайно някой знае ли дали са предлагали 770-ки в емаг (ако да, на каква цена горе-долу) и дали ще предлагат в бъдеще?

• Автор

Аз съм хвърлил око на тази GB GTX760 GV-N760OC-2GD. Излезе скоро и е доста обещаваща :)

Вади само по 2-3 фрейма повече от MSI-ската, а е със 111 лв. по-скъпа и повече грее под натоварване. Също, в някои review-та фабрично клокната msi я клокват още повече и стига 770, така че... Май ще да е тя, освен ако не се появи някаква невероятна оферта за 770.

Редактирано от Techtonic (преглед на промените)

Аз имам роднини в София, ако се спра на нещо от Плесио ще го доставят на тях и доставката ще ми излезе безплатна. Единственото, което леко ме притеснява е, че тази кутия е евтина, но евтина за маркова (corsair, cm, tt) и предполагам, че има и други дори по-качествени, на по-ниска цена, само без известна марка. Освен това, нямам нищо против да си купя и 2-ра ръка, стига да е на прилична цена и запазена.

Колкото до 770, да, наистина не си заслужават толкова много пари отгоре за нея. Може и да е по-добра, но не смятам, че цената ѝ е подходяща. Случайно някой знае ли дали са предлагали 770-ки в емаг (ако да, на каква цена горе-долу) и дали ще предлагат в бъдеще?

В емаг се въртяха модели на асус и евга на цена около 800лв.

Кутията на Корсар си е идеална за цената - изчистен дизайн , достатъчно място за вентилатори , кабелите ще се скрият без проблем от там ще имаш добър въздушен поток и една красива гледка като всичко е добре подредено(дори почистването ще е по лесно).

Ако тези роднини имат път или са близо до офис на скай , то определено КМ е фаворит!

• Автор

В емаг се въртяха модели на асус и евга на цена около 800лв.

Кутията на Корсар си е идеална за цената - изчистен дизайн , достатъчно място за вентилатори , кабелите ще се скрият без проблем от там ще имаш добър въздушен поток и една красива гледка като всичко е добре подредено(дори почистването ще е по лесно).

Ако тези роднини имат път или са близо до офис на скай , то определено КМ е фаворит!

Аха, ами аз ще почакам малко за кутия, не ми е проблем. Един от тях си идва през седмица и ще може да ми я докара без проблеми. Щом доставката за Corsair кутията е безплатна, звучи като добра оферта. Сега ще погледна някое друго ревю на тази на CM.

Малко извън темата за карти,но по отношение на кутиите-добри бюджетни решения са CM 431,Tt MS-I за под 100 лв (които съм пипал) и една,за която представата ми е само от нета-Colourful G1 (има я в пловдивска фирма за 79 лв).

Ами FD `117 лв. е единствената изгодна кутия като стане дума за геймърска конфигурация. Елит 431 `99 лв. и Thermaltake `98 лв. определено не са изгодни. Ако трябва да се добавят вентилатори трябва да се падне на доста евтина кутия като Елит 335U `75 лв. (193x427x495mm) но и тогава си остава по-малка и без USB3. Разбира се ако ще се кара на вградено видео може да се мине и без охлаждане.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Много интересно ревю на Corsair 200R

Тоя откачен гений прави доста извратени работи(в хубавия смисъл) - как е махнал клетките за хардовето и в пуш пул е закрепил 6 вента на предния панел. В тези условия може да се ползва един хард/ссд(да се приспособи на мястото за вентилатор доло до захранването) и да се наредят повече от една карта , които да бъдат добре охлаждани, просто уникален е този!

Ами FD `117 лв. е единствената изгодна кутия като стане дума за геймърска конфигурация. Елит 431 `99 лв. и Thermaltake `98 лв. определено не са изгодни. Ако трябва да се добавят вентилатори трябва да се падне на доста евтина кутия като Елит 335U `75 лв. (193x427x495mm) но и тогава си остава по-малка и без USB3. Разбира се ако ще се кара на вградено видео може да се мине и без охлаждане.

Тука си прав само за кутиите на ТМ и КМ , че не си заслужават!

За ФД не съм съгласен, че е най-добрата на пазара за тези пари!

Сравния с корсара, който се предлага на пусналия темата!

1 Цена

-Корсар 119лв. , както каза роднините му ще я поручат в София , дефакто крайна цена!

-Фрактал 113лв. от скай(понеже е най евтина там) , + доставка ,щото ако не живеят близо до офис , дори и транспортните разходи(изключвам автобус понеже ме съмнява някой да се хване с 9КГ-мова кутия да избере този начин на транспорт) цената ще е по-висока от Корсара!

2 Размери

-Корсар 210х430х497mm

-Фрактал 200 x 444 x 480mm

3 Подръжка на вентилатори

-Корсар 7 (5х140/120мм, 2х120мм)

-Фрактал 7 (4х140/120мм, 3х120мм)

4 Процесорен охладител

-Корсар до 160мм

-Фрактал до 160мм

5 Кейбъл мениджмънт

-Корсар - тя е по широката кутия , дори по-снимка ясно се вижда по-големите възможностти да се скрият кабелите - дупките са широки добре разположени(не са забите в клетките за дискове, като на Фрактала) , по тестовете ясно се вижда доста по-голямото разстояние отзад!

Фрактал - тука е първия сериозен минис за нея(не че и при нея не е достатъчно мястото)

6 Подръжка на видео карти

-Корсар -300мм с кутиите за хардове и 430мм без тях

-Фрактал -270мм с кутиите за хардове и 420мм без тях (втория минис , Корсара може да побере топ клас видео карта без да и се маха кутията за харда)

7 Подръжка на вътрешни и външни места ХАРД/ССД,ЦД,контролери(2.5" , 3.5" 5.25")

-Корсар

3 x 5.25"

4 х 3.5"

4 х 2.5" -които са на отделни места от мястото за хардовете. Самото разполежение пък на местата за всички размери е големия + понеже единия вентилатор на предния панел духа директно към видео картата без никой хард да пречи на въздушния поток(просто от Корсар са намери ли място за много места ХАРД и ССД и са оставили една празнина между тях и 5.25" местата)

-Фрактал

6 х 3.5"/2.5"

2 х 5.25"

Тука ще кажете ами местата са повече - и какво от това , колко от вас ползват повече от едно ССД и 2 Харда в раид примерно!(да не забравяме ,че в отделните 2.5" на корсара могат да се монтират такъв размер хардове и с четерте 3.5" то излиза 8бр ХАРД дискове, които пак са повече от 6-те на Фрактала , но тука авотора не е споменал ,че ще прави супер мощен сървър)

Единствено Фрактала идва с един 140ММ вент повече , но не виждам как този вентилатор ще заличи по-добре изпипаните харектеристики на Корсара

Лично за мен и двата варианта са с изчистен вид , с много добри параметри за цената , но аз мисля че твърдението за Фрактала че е най добрата кутия не е вярно(поне за мен)

Аз намирам тези разлики и така си преценям харектеристиките , не искам да ангажирам моето мнение за задължително!

Поздрави и успех с покупката!

Редактирано от playalistic (преглед на промените)

playalistic гледам по-нашите фирми какво се предлага. Иначе несъмнено има и други кутии освен Корсара които си заслужават.  

Ако ще му купуват нещо от чужбина нека разгледат и за Lian Li. Може пък да има някоя промоция знае ли човек.

playalistic гледам по-нашите фирми какво се предлага. Иначе несъмнено има и други кутии освен Корсара които си заслужават.  

Ако ще му купуват нещо от чужбина нека разгледат и за Lian Li. Може пък да има някоя промоция знае ли човек.

Наруто то винаги е така за кутиите , но предложената кутия е от Плесио - и при тези условия в момента който колегата закупува кутията ,вариантите са това!

Именно за това исках да изкажа моето мнение по-въпроса.

Която и да избера няма да збърка , ще му свърши идеална работа!

Но предложените КМ и ТТ до 100лв. искат още много подобрения за да стигнат на нивото на тези две кутии които коментираме!

Вярно че я има само се чудя дали не са объркали цената в сайта предвид какви цени държат. Примерно Елит 431 също е 119 лв. или иначе казано с 20 лв. отгоре сравнение със Скай и Никем.

Та тоя Корсар възможно ли е да е толкова евтин предвид огромните надценки който слагат?

Вярно че я има само се чудя дали не са объркали цената в сайта предвид какви цени държат. Примерно Елит 431 също е 119 лв. или иначе казано с 20 лв. отгоре сравнение със Скай и Никем.

Та тоя Корсар възможно ли е да е толкова евтин предвид огромните надценки който слагат?

Възможно е да са допуснали грешка, както е възможно и цената да е тази!

Нека взънне да провери , ако не ако взима картата от емаг там може да попита за същата кутия на каква цена може да ми я доставят(и кога), понеже до скоро беше налична и там , до колкото помня цената беше малко над 120лв.

• Автор

Колкото до видео картата - поръчах MSI GTX 760.

@johny01, един съученик си купи Colourful Raynor Tower (най-вероятно е от същата фирма) и е доста доволен от нея. Единственото, което не се харесва лично на мен е, че е червена, а радиаторите на дъното ми са сини. Но то и по това не може да се съди вече много, защото картата ми ще е червена, захранването ми е със зелен надпис... :D Абе малко шарено, но ще се преживее. А относно конкретната "G1", не я намирам никъде, сигурен ли си, че това е точният модел?

@sando99, изглежда добре и може би е на прилична цена, ще поразгледам някое друго ревю. На пръв поглед, обаче ми изглежда някак тясна и има "шкафове" за ssd-та точно на пътя на видео картата, което е възможно да бъде проблем при по-дълги PCB-та.

@naruto, няма да се кара на вградено видео. Склонен съм да си купя допълнителни вентилатори, ако кутията не е твърде скъпа, но не търся толкова евтиното, колкото качественото (въпреки коментарът ми за corsair кутията).

@playalistic, и аз го гледах. Нормално е да прави такива ентусиастки неща, все пак каналът се казва "TimeToLiveCustoms". Ако си купувам тази кутия, определено няма да е заради това ревю :D Не са ми необходими толкова екстремни охлаждания. Този пич имаше клип за H100 с 40 Corsair SP120 вентилатора, за какво си говорим просто... За съжаление, късно прочетох последния ти коментар (вече бях поръчал), но така или иначе не я намирам в сайта им (200R), което означава, че най-вероятно я нямат в наличност. Благодаря ти за подробното сравнение на 2-те кутии, аз така или иначе бях малко скептично настроен към размера на предложената от FD, макар че PCB-то на тази карта е 260мм и няма да има проблем и при 2-те кутии. В крайна сметка, може би 200R би бил най-добрият избор, при положение, че доставката ще е безплатна, защото дори и да купя някоя по-евтина кутия, доставката ще ми излезе доста солена, заради теглото, правейки цялостната покупка по-скъпа. Въпросният съученик заплати около 25 лв. за доставка на Raynor-а, което си е доста...

В емаг предоставят безплатна доставка, ако покупката е над 200 лв. Изключено е да дам толкова за кутия, но е възможно да комбинирам с някое SSD в бъдеще, ако има добри оферти и така доставката отново да е безплатна. Най-важното за мен е да не си дам парите на вятъра, защото сегашната ми кутия държи прилични температури (предвид това, че е най-обикновена и няма никакви допълнителни вентилатори) на компонентите. Трябва ми кутията да има cable management функции, да е широчка, да идва с поне 2 вентилатора, гнездото за захранването да е отдолу (не толкова задължително), да има USB 3.0 и да мога да побера някакво прилично водно охлаждане в бъдеще. Единственото, което малко ме дразни в 200R е това, че няма гумички на отворите за cable management, което го прави малко по-грозно, но и това ще се преживее, пък и се стремя по-скоро към добър въздушен поток, а не красота.

Благодаря на всички отзовали се!

@Techtonic: В ем@г предоставят безплатна доставка, ако покупката е над 200 лв.

Нещо може би се бъркаш колега...

Къде видя пък да пише че ако покупката е над 200 лв. ще е безплатна доставката?

За всеки един продукт доставката е безплатна в ем@г от лични наблюдения.

Доставка на поръчките

Поръчаните продукти се доставят в цялата страна, използвайки вида и периода за доставка, избрани от вас при осъществяване на поръчката.

Продуктите са запечатани в оригиналната опаковка на производителя и са застраховани до момента на получаване. 

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА! Всеки продукт! До всяка точка на страната! До 24 часа! 

В случай на връщане на стоките или връщане чрез Екстрагаранция, стойността на транспорта не се връща.

*Сега пратката може да бъде проверена. Клиентът има възможността да провери пратката при получаване!

Редактирано от ФенОмеН (преглед на промените)

• Автор

...

Моя грешка! Извинявам се, най-вероятно съм го объркал с някой друг сайт.

Доставка на поръчките

Поръчаните продукти се доставят в цялата страна, използвайки вида и периода за доставка, избрани от вас при осъществяване на поръчката.

Продуктите са запечатани в оригиналната опаковка на производителя и са застраховани до момента на получаване. 

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА! Всеки продукт! До всяка точка на страната! До 24 часа! 

В случай на връщане на стоките или връщане чрез Екстрагаранция, стойността на транспорта не се връща.

*Сега пратката може да бъде проверена. Клиентът има възможността да провери пратката при получаване!

От емаг съм пазарувал 2 пъти!

Един път вентилатор за 14лв. ми го доставиха безплатно!

Втори път дъно за 160лв. пак безплатна доставка!

А както казах по-горе за плесио доставките са над 100лв. безплатна за София и над 300лв. за цялата страна!

Редактирано от playalistic (преглед на промените)

От емаг съм пазарувал 2 пъти!

Един път вентилатор за 14лв. ми го доставиха безплатно!

Втори път дъно за 160лв. пак безплатна доставка!

Така че незнам какво и къде си гледал?

А както казах по-горе за плесио доставките са над 100лв. безплатна за София и над 300лв. за цялата страна!

Ммии... я твърдя същото в поста си де.. :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.