Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

При първоначално стартиране компютъра работи, монитора не.

Featured Replies

Здравейте, при първоначално стартиране на компютъра не излиза сигнал към монитора, стои на стенбай режим, компа работи. Задържам старт бутона докато изключи и при втория старт всичко е наред. процесора е АМД А10 5800к,  с вградени видео, дъно ASRock FM2A75M-DGS, ram geil evo corsa 2x4 gb na1866 MHz - и стар фортрон 400 вата. Мисля че е от захранването но нямам друго за проба. 

Ако нямаш възможност за пробра просто го занеси на сервиз, за да не влошиш положението.

Предполагам че няма и звуков сигнал , проверете за надути кондензатори по дъното и в захранването .

Когато имах подобен проблем (да не кажа същия) се оказа дъното и видеото. Все пак може да проверите за подути кондензатори по дъното.

Малко е вероятно проблема да е в кондензаторите по дъното, като гледам РСто е на по малко от година. Тоя процесор се е пръкнал октомври 2012. Може дъното да е малко по-старо но като гледам първата ревизия на биоса му е от край на август 2012. Та общо взето за толкова време и смотано китайско захранване трудно ще батише кондензатори да не говорим, че поне половината са солид капацитори.

Основните подозрения клонят към захранването. Вярно, че е фортрон но пък е на възраст а и те умират рано или късно. Ако автора има уменията нека го отвори и да погледне вътре каква е ситуацията. Подозирам, че там има умиращи кондензатори.

• Автор

Благодаря за съветите, ще отворя фортрона да видя за надути кондензатори и ще пиша, търся и захранване за проба.

И аз едно време имах такъв проблем с един много много стар компак дескпро 4000, пускам го, но няма нищичко на монитора и нищо не се чуваше от спийкъра, смених му захранването и живна. :)

Редактирано от ComerciaL (преглед на промените)

най вероятно е от дъното при мен така беше 

най вероятно е от дъното при мен така беше 

Колеги!

Форума не е някакъв търг или еврофутбол да си играем на залагане кой на какъв проблем колко пари залага.

Когато се изказва мнение е желателно да се обоснове, а не да се стреля в тъмното.

По тая вашата логика ше дойде някой и ще каже аз залагам че пералнята на човека прави проблема или защото автора натиска пауър бутона с лявата, а не с дясната ръка.

Редактирано от pconline (преглед на промените)

• Автор

Отворих захранването , няма надути кондензатори и нещо видимо да е проблемно, не съм намерил още захранване за проба.

Отворих захранването , няма надути кондензатори и нещо видимо да е проблемно, не съм намерил още захранване за проба.

Я така и така ти е отворен компютъра свали батерията на БИОС и я измери с мултицет колко волта е. 

Вземи друго захр. и пробвай :) Прегледа ли добре активните елементи >> нагрели транзистори на захранването.

Редактирано от ST305 (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Колеги купих сийсоник 520вата бронз, но проблема си остана, вече всичко в компа ми е ново, в гаранция но не мога да установя неработещия компонент. Насочвам се към процесора.

• Автор

Пробвах с рама с една с другата плочка,  ту работи ту не, няма логика всеки път е различно, тествах и рама с мемтест 86+ няма грешки, за мен или дъно или процесор.

Малко по-горе ви питаха за звукови сигнали.По принцип,при правилно стартиране,се чува еднократен бип-кащ звук.Ако има някакъв проблем,се чува комбинация от звуци.При вас има ли такова нещо?

• Автор

Няма бибкане, само завъртането на харда се чува. Ако изключа и включа  компа зарежда без проблеми. След като престои извесно враме 4-5 часа тогава не стартира /няма сигнал на монитора и клавиатурата- усб,  задържам бутона гасне и след това тръгва без проблем. 

• 4 години по-късно...

Проблема при мен беше в настройките за изключване на уина с други думи софтуерен, "умното "изключване трябва да се махне, тогава компа си се изключва напълно и стартира нормално, намерих решението в някакъв чужд форум. Вижте опции за включване и изключване на компа в настройките на контрол панела. Същия беше проблема-черен екран, ресетване и тръгва чак тогава. Успех.доста е стара темата, но за следващия да не търси хардуерни проблеми преди да провери това.:)))

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.