Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем при запис върху нови флаш памети/флашки/

Featured Replies

Ако нямаш идеи да помогнеш поне не пиши глупости!Не е вярно,че не може да се записва MKV файл!

Недей да говориш на изус без да си пробвал.Правя постоянно записи и го знам от личен опит.Флашката му е наред.Виж снимката на автора на темата преди да даваш акъл за нещо от което си нямаш и понятие.Ако файлът е AVI или MP4,7.00гб.филм спокойно се записва на 8.00гб флашка.MKV файла не може.Може да го пратите за още 10 флашки и резултатът ще е един и същ. :mad:

Публикувано изображение

Редактирано от KGKulata (преглед на промените)

"Флашки на добри фирми" е много несериозно описание. Не подхожда на човек с техническо мислене.

Може ли един скрийншот от MyComputer --> {флашката 16 GB} --> Properties? 

Знаеш ли защо не съм споменал фирмите? Ако не, досети се!Аз нямам техническо мислене според теб. За коментара ти - благодаря и не се намесвай повече! Ясен ли съм !Прочети ако обичаш, че моля за подсказване, а не за твоята "компетентна " помощ!

8 гигабайта - werbatim

16 гигабайта - Maxell

Възможно е също така драйвера да е писан за FAT32. Пробвате ли с изваждане на флашката, деинсталиране на драйвера и флашката да си го инсталира отново?

Радо, благодаря. Не е необходимо да правя преинсталация на драйвера. 

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Недей да говориш на изус без да си пробвал.Правя постоянно записи и го знам от личен опит.Флашката му е наред.Виж снимката на автора на темата преди да даваш акъл за нещо от което си нямаш и понятие.Ако файлът е AVI или MP4,7.00гб.филм спокойно се записва на 8.00гб флашка.MKV файла не може.Може да го пратите за още 10 флашки и резултатът ще е един и същ. :mad:

Човече, това да не ти е DVD диск, където се записва по минута а не по байт? На флашка какъвто формат си искам такъв може да слагам. В твоето изказване просто няа никаква логика. :nono:

Редактирано от rado99 (преглед на промените)

С десен бутон върху устройството трябва да имаш това от първи прикачен файл.

post-119228-0-73841400-1373572231_thumb.

Редактирано от gyps (преглед на промените)

Публикувано изображение

Приятелю СТОП! И Вие не четете! Същият фаил го пробвам и на 16 гигабайтовата флашка! Да спрем с коментарите. Ще се оправя сам. Съгласни ли сте всички? Кавги между колеги, аз не искам, а за останалите е забранено!

С десен бутон върху устройството трябва да имаш това от първи прикачен файл.

Благодаря приятелче! Ще се справим, нали?

Първо-понятие си имам повече от теб.Имаш ти много поздрави от skalata_73 ,че не се записват MKV файлове.Записвал съм MKV-та и то повече,отколкото ти филми си гледал.Тъй,че не ми се дуй и погледни и другите колеги как реагираха на ,,незнанието,,ти а и това ,че и Стефан е записвал такъв формат файлове.Аре лека ти вечер и не се изказвай неподготвен!!!

Форматирай под NTFS. Грешка, сега видях, че са НТФС. В други портове пробва ли? Да не са флашки менте?

Ванка! Не са менте. Бъди уверен. 

Приятелю СТОП! И Вие не четете! Същият фил го пробвам и на 16 гигабайтовата флашка! Да спрем с коментарите. Ще се оправя сам. Съгласни ли сте всички? Кавги между колеги, аз не искам, а за останалите е забранено!

Благодаря приятелче! Ще се справим, нали?

Няма проблеми.Искам всички да са положително настроени към другите.Просто исках да кажа че постоянно записвам филми на флашката и тези които са в MKV формат с по голям размер също не мога да ги качвам на флашка(някои файлове в този формат имат някакви разширения).Пробвал съм какво ли не и не става.Мойто мнение че флашката си е абсолютно нормална и дали ще ти е във FAT32 или NTFSпросто няма да имаш успех-дори и на 16 гб.флашка.Лека вечер на всички! :(

Редактирано от KGKulata (преглед на промените)

Първо-понятие си имам повече от теб.Имаш ти много поздрави от skalata_73 ,че не се записват MKV файлове.Записвал съм MKV-та и то повече,отколкото ти филми си гледал.Тъй,че не ми се дуй и погледни и другите колеги как реагираха на ,,незнанието,,ти а и това ,че и Стефан е записвал такъв формат файлове.Аре лека ти вечер и не се изказвай неподготвен!!!

Дори и да сме сгрешили, АЗ НЕ ИСКАМ да се караме между приятели и хора, които се срещаме тук всеки ден!Без изключение, съм благодарен на всички ВАС и ще напиша какво е станало. Просто нямам сега това време за пробите!

Я, тук пък случайно имало голямо mkv.  на малка 16 Gb. флашка.Как ли е станало?

post-119228-0-11146100-1373572959_thumb.

Ма ти си голям специалис бе.Първо не знаеш кой ти седи на среща и с кой си имаш работа за да ми говориш с такъв тон,и второ явно ти липсва елементарна култура за да знаеш как да се държиш с другите потребители във форума.Голям всезнайко си.Мойте деца по възпитание ще те сложат в малкият си джоб.Я по спокойно към другите.Мисля че малко етика няма да ти бъде излишна. :mad:  :mad:  :mad:

В никакъв случай не искам да се карате или обиждате  - заради мен! Чувствам Ви всички близки и приятели, и това повече не искам да се повтаря, за което съм ВИ - благодарен. 

Защо не опиташ да махнеш отметката за индексиране на файловете? Може и да потръгне, досега не ми се е случвало да не мога да кача дори 8 гб. MKV на флашка.

Ами компютъра си дава грешка - "Файлът е прекалено голям за целевата файлова система". Това за мен означава само едно - файловата система на флашката не е NTFS. 

От друга страна, авторът твърди, че е. Не знам на кого да вярвам, затова поисках потвърждение - скрийншот от Свойствата на устройството. Ако и там пишеше NTFS ... Има още една възможност - в Интернет четох, че подобен проблем с копиране са имали хора, които не са притежавали админски права на компютъра си. Това лесно се оправя, с елементарна настройка.

Но, след като желанието ми да помогна не е прието - взимам си пуканки, и ще следя шоуто отстрани :) . Дори няма да коментирам, че като говорим за флашки, Verbatim и Maxell далеч не са върха на качеството ...

Защо не опиташ да махнеш отметката за индексиране на файловете? Може и да потръгне, досега не ми се е случвало да не мога да кача дори 8 гб. MKV на флашка.

Ванка! И на вниманието на Всички! Установих, че и със другите ми две флашки имам проблем.! Използвах като най"- удачно мнението на " rado""И се оказа прав за драйвера! Пуснах да си го преинсталира от девайс менажера и като по чудо....ТРЪГНА всичко. Rado! Още веднаж благодаря, макар че не се съмнявах във драйвера. Единствено, което е обяснение за мен е това, че новите флашки са направили някаква промяна с драйвера им и затова се е получило така. Със старите флашки, също няма проблем. Съвсем спокойно си се записа файла в MKV на 8 гигабайтовата флашка. Затова се забавих с последният си отговор и смятам темата за напълно приключена!

На всички ВАС, моите благодарности, МОМЧЕТА!Желая Ви много успехи, и винаги да сме си толерантни като приятели

С уважение: Стефан - Велико Търново

Ами компютъра си дава грешка - "Файлът е прекалено голям за целевата файлова система". Това за мен означава само едно - файловата система на флашката не е NTFS. 

От друга страна, авторът твърди, че е. Не знам на кого да вярвам, затова поисках потвърждение - скрийншот от Свойствата на устройството. Ако и там пишеше NTFS ... Има още една възможност - в Интернет четох, че подобен проблем с копиране са имали хора, които не са притежавали админски права на компютъра си. Това лесно се оправя, с елементарна настройка.

Но, след като желанието ми да помогна не е прието - взимам си пуканки, и ще следя шоуто отстрани :) . Дори няма да коментирам, че като говорим за флашки, Verbatim и Maxell далеч не са върха на качеството ...

За накрая в съвсем приятелски тон към ТЕБ!

Изпълних ти молбата с малко закъснение поради семейни причини, които знае примерно...skalata_73! Има снимки и съм ти благодарен също. Благодарността ми важи и за теб!Аз не съм човек, който се обижда или помни като...да не казвам като кого!За да си наясно какво разбирам и какво не - направо ще ти напиша така.Много, ама много години се занимавам с компютри - от 1980 година насам!Няма как да знаеш, за да прецениш какво зная и какво мога! с две приказки съм написал под аватара си!Аз не съм от хората дето се тупат по гърдите, а и стажът, който имам е далеч повече от твоите години.Не трябва да ми се прекланяш, а да разбираш нещата и да не се изказваш за неща, за които много хора ще ти се смеят!Ако някога с нещо съм те засегнал, редно е било да ми кажеш, да преценим и ако трябва, да ти се извиня!Крайно време е да се опиташ да пораснеш. Иначе живота ще си прави непрестанни шеги с ТЕБ! Просто не исках да коментираш по мои питания. Явно, се чувстваш горд варненец, но Търновците сме по готини от ВАС! Варна е морската столица на България, докато Търново е била РЕАЛНА!Пожелавам ти лека вечер. Не се чувствай пренебрегнат!

Ако не успееш пробвай да я форматираш пак под NTFS, но бавно форматиране. :)

...Недей да говориш на изус без да си пробвал.......даваш акъл за нещо от което си нямаш и понятие......

Първо-добро утро на всички...KGKulata -това ме провокира да ти отговоря по този начин! Първоначално писах,че си написал глупост за това,че не може да се записва MKV файл (прочети да видиш,че е така,за да не цитирам сега всички постове) в което мисля няма никаква обида ,или нещо подобно.Та....мисля ти започна с нападките!Не ми е целта да се правя на специалист,ни най малко да се заяждам с потребителите.Колкото до това дали имам възпитание (относно другия ти пост спрямо мен)-не мисля да коментирам а да те попитам -ами ти имаш ли ,че отговаряш така?Сега---пиша това в добър тон и без никакви намеци,заяждания и прочее.Е ако искаш някакъв вид извинение-имаш го от моя страна.Реагирах остро,но защото бях провокиран!!!Писал съм и друг път,че последното нещо ,което искам е да се заяждам с някого-понякога явно ,,другия,, не разбира така това ,което съм написал -както аз (например)  и се получават такива дразги.С това,че си написал глупост ,че не може да се записва MKV файл не съм искал да те засегна,а да изкажа мнение,че това не е така!!!!Колкото до това-мисля на всички вече е ясно дали е така!Желая на теб и на всички приятен ден!   ПП -сори за офтопика,но исках да внеса малко пояснение след като някои са се успокоили вече :)

Според мен ограничението е от ОС. Бутни един Live Linux и премести файла от диска на флашката...

Благодаря "pataran""!

В по-горен пост отговорих, че след преинсталация на драйвера от девайс менажера, всичко се оправи и няма проблем нито с новите, нито със старите флашки.Явно нещо е станало, когато преформатирах новите флашки от FAT32 на NTFS, понеже се продаваха във формат FAT32,както беше споменал"izabel"". Това ми беше първата процедура с новите две флашки. Темата е разрешена, благодарение на всички ВАС, приятели!

Първо-добро утро на всички...KGKulata -това ме провокира да ти отговоря по този начин! Първоначално писах,че си написал глупост за това,че не може да се записва MKV файл (прочети да видиш,че е така,за да не цитирам сега всички постове) в което мисля няма никаква обида ,или нещо подобно.Та....мисля ти започна с нападките!Не ми е целта да се правя на специалист,ни най малко да се заяждам с потребителите.Колкото до това дали имам възпитание (относно другия ти пост спрямо мен)-не мисля да коментирам а да те попитам -ами ти имаш ли ,че отговаряш така?Сега---пиша това в добър тон и без никакви намеци,заяждания и прочее.Е ако искаш някакъв вид извинение-имаш го от моя страна.Реагирах остро,но защото бях провокиран!!!Писал съм и друг път,че последното нещо ,което искам е да се заяждам с някого-понякога явно ,,другия,, не разбира така това ,което съм написал -както аз (например)  и се получават такива дразги.С това,че си написал глупост ,че не може да се записва MKV файл не съм искал да те засегна,а да изкажа мнение,че това не е така!!!!Колкото до това-мисля на всички вече е ясно дали е така!Желая на теб и на всички приятен ден!   ПП -сори за офтопика,но исках да внеса малко пояснение след като някои са се успокоили вече :)

Искам да ти кажа че в този форум имам негативно мнение само към двама потребители и то защото постоянно се подиграват с отговорите си към другите-пълна липса на култура към по не знаещите.За твоя информация държа да споделя че ти се ядосах защото ти си от тези към които имам положително мнение,уважение и някой път ако не знам нещо и ти ми дадеш съвет-ще те послушам.Не очаквах думи от типа(глупости и дуеш).Всичко е минало.не ти се сърдя.виждам че сме почти набори и ако и аз с нещо съм те обидил-моля да ме извиниш.Колкото до темата,исках да кажа че постоянно свалям филми на флашката за да ги гледам на телевизора и някои(не всички) които са в MKV формат също като Стефко ми даваха предупреждение че файлът е голям-само при някои MKV файлове.Затова казах че във файлът е причината(знаех го от личен опит и така и не можах да се справя с проблема) но ето Стефан при който също се появи този проблем и повдигна темата защото и на трите флашки не можел да записва въпросният файл аз достигнах до извода че проблемът е в драйвера на флашката(поне така каза Стефко).Изводът е че за да записвам и MKV файлове-трябва да си оправя и аз трите ми флашки.Още един път извинявай.Да се надявам че ще останем приятели и за в бъдеще ще се критикуваме в рамките на добронамереният тон. :handshake:

,,Глупости,, не беше точният израз от моя страна,но ти обясних в какъв смисъл го написах,а ,,дуеш,, го написах когато се ядосах,че написа ,че съм некомпетентен,или нещо такова (да не гледам пак назад в темата)Иначе другото вече го казах и ти се извиних и аз .Приятели? :handshake:

,,Глупости,, не беше точният израз от моя страна,но ти обясних в какъв смисъл го написах,а ,,дуеш,, го написах когато се ядосах,че написа ,че съм некомпетентен,или нещо такова (да не гледам пак назад в темата)Иначе другото вече го казах и ти се извиних и аз .Приятели? :handshake:

О.К. :)

Важното е и за в бъдеще да остане така не само между нас ами между всички във форума макар че винаги ще се намери някоя черна овца която ще каже за някой по начинаещ:Гледай го тъпакът-нищо не знае.Ето на такива ме е яд-хора които са забравили от къде са тръгнали и се мислят за велики.Такива и бой да ядат все ще им е малко. :huh:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.