Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Тук има една уловка с доставките. Ако се доставят частите с опаковките, теглото няма как да не превиши 10 кг, а там вече цените са солени. Ако конфигурацията я сглобят на място, предполагам не биха пратили и тарата. Дори съм сигурен, че няма да пратят и някои неща, които идват с отделните компоненти като кабели. Така може и да излезе 8 килограма, но като сложиш цената на кабелите, май доставката не е 19 лева, а доста повече ;)

Тук има една уловка с доставките. Ако се доставят частите с опаковките, теглото няма как да не превиши 10 кг, а там вече цените са солени. Ако конфигурацията я сглобят на място, предполагам не биха пратили и тарата. Дори съм сигурен, че няма да пратят и някои неща, които идват с отделните компоненти като кабели. Така може и да излезе 8 килограма, но като сложиш цената на кабелите, май доставката не е 19 лева, а доста повече ;)

Така е! Една кутия ако тежи 8кг примерно - с кашона(демек транспортна опаковка) си я слагат 9-10кг. , така е и за всички останали части - рамта примерно си я пишат 0.5-1кг!

Привет,

компютърът в автосервиза ни взе да сдава багажа (преди три години го взехме втора ръка за 100 лв. - някакъв офис модел Fujitsu Siemens). До сега е вършел работата си прекрасно (въпреки ужасните условия - прах, масла, мизерия и доста старите му компоненти), но в последно време дори браузването и Excel-a го тормозят жестоко.

Изискванията ми не са особено високи:

• гладко браузване
  • бързо зареждане на офис софтуеъра, браузъра и на програми от типа на Autodata
  • голям хард диск (1 ТБ е идеално)
  • хоризонтална кутия (колкото по-малка, толкова по-добре)
  • да подкара Win7 64-bit

Пробвах се да сглобя нещо в em@g: Линк - 355 лв.

Първият ми въпрос е дали кутията идва със захранване, защото за толкова малко пари ме съмнява. Ако някой си е имал работа с този модел, може да сподели.

Второ - дънната платка ще се побере ли в кутията?

Трето - мониторът е старо CRT, затова дънната платка трябва да поддържа VGA/DIV (не съм сигурен кое от двете, утре ще погледна).

Четвърто - процесорът ще покрива ли с изискванията ми? Целта ми е следващите ~3 години да не се налага да го ъпгрейдвам.

Пети въпрос - от em@g могат ли да издадат фактура, защото фирмата ни е регистрирана по ДДС?

Максималният ми бюджет е 400 лв. Нямам нужда от CD-записвачка и периферия.

Ако някой има по-добри предложения за конфигурация, моля да ги сподели. 

Ако все пак има някакъв вариант да се вдигне бюджета за 480лв. с безплатна доставка аз предлагам това:

MSI H61M-P20 (G3), socket 1155

Intel® Celeron® IvyBridge G1610, 2600MHz, socket 1155

Kingmax 4GB, DDR3, 1333MHz

Solid State Drive (SSD) Kingmax SMU32, 2.5", 120GB, SATA III

Hitachi Deskstar 7K1000.C 500GB, 7200rpm, 16MB, SATA2

Spire CoolBox 503B, ATX, 420W

Или в краен случей с това ССД  SSD Kingston V300 2.5", 60GB, SATA 3 ,цената става 446лв - безплатна доставка.

Редактирано от playalistic (преглед на промените)

• Автор

Благодаря на всички за мненията и препоръките.

Спрях се на следната конфигурация:

Публикувано изображение

Чудя се единствено дали си заслужава купуването на SSD? Дънната платка поддържа SATA II - ще има ли някакъв осезаем bottleneck?

Не, няма усетиш забавяне, ама не съм сигурен, че има нужда от SSD. Така или иначе повечето приложения ще са инсталирани на големия хард и ще работиш от него и по-добре вложи в захранване.

GB H61M-DS2H /H61/LGA1155  G2020 /2.9/3M/BOX/1155  1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX  FD CORE 1000 MICRO ATX BLACK  Corsair 430W Builder Series CX V2 430W  FD 92MM SILENT SER R2  2GB DDR3 1333 A-DATA PRO x 2   Обща стойност - 530.52 лв. с ДДС   Кутията е малка и удобна за наместване в тясни пространства и има филтри за прах! Въобще като цяло това, което ти предлагам ми изглежда доста по-добре :)!   за кутията

Редактирано от XECUTIONER (преглед на промените)

• Автор
...

Тази кутия наистина ме грабна - точно това, което търся. Съдейки по отзивите, за захранването си заслужава парите. Само дънната платка не ми хареса особено, затова я замених за Asrock от същия клас. Предпочитам една плочка от 4GB рам, защото после може да се наложи ъпгрейд, а останалите 2х2GB няма да имам какво да ги правя след замяната.

FD CORE 1000 MICRO ATX BLACK

FD 92MM SILENT SER R2

G2020 /2.9/3M/BOX/1155

ASROCK H61M-PS4

1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX

4GB DDR3 1333 A-DATA PRO

Corsair 430W Builder Series CX V2 430W

Обща стойност - 516.03 лв. с ДДС

Тази кутия наистина ме грабна - точно това, което търся. Съдейки по отзивите, за захранването си заслужава парите. Само дънната платка не ми хареса особено, затова я замених за Asrock от същия клас. Предпочитам една плочка от 4GB рам, защото после може да се наложи ъпгрейд, а останалите 2х2GB няма да имам какво да ги правя след замяната. FD CORE 1000 MICRO ATX BLACK FD 92MM SILENT SER R2 G2020 /2.9/3M/BOX/1155 ASROCK H61M-PS4 1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX 4GB DDR3 1333 A-DATA PRO Corsair 430W Builder Series CX V2 430W Обща стойност - 516.03 лв. с ДДС

За дъното ако искаш хвърли едно око на това: ASUS-P8B75-M-LX-PLUS, защото тоя AsRock е много стар модел :)! И тогава имаш възможност за по-добър ъпгрейд!

• Автор

Публикувано изображение

Без SSD, с кутия (в коментара пише, че е метална, което ми е достатъчно) и надявам се надеждно захранване. Сигурно ще трябва и вентилатор за кутията, но не съм сигурен какъв размер да взема. Най-голямото предимство тук е безплатната доставка.

Публикувано изображение
Тук успях да докарам от към цена за сметка на захранването, но се надявам, че и това ще върши работа и няма да изгърми на втората седмица. Кутията пък е една идея по-качествена. До колкото успях да сметна, доставката излиза 30 лв. Използвах калкулатора (не знам колко мога да му се доверя) - сложих 10 кг., 7 пакета, тикчета на "обявена стойност" и "наложен платеж". Има ли как да се свържа с ник3м, за да ги питам с точност - скайп, фейсбук, телефон?

Какви 7 пакета? Всичко ще ти е в един пакет. Фортрона е сравнително качествен.

Искай да ти пратят по Спиди, малко по-евтини са от Еконт. И да, всичко ще е в един голям кашон. Ако искаш да звъннеш:

Nikem - http://nikem-bg.net/kontakti.php

Sky.bg(също много ниски цени) - http://www.sky.bg/NewAddress.aspx

• Автор

В крайна сметка се спрях на Pentium-а и на малко по-скъпо захранване.

BB код:
FD CORE 1000 MICRO ATX BLACK
FD 92MM SILENT SER R2
G2020 /2.9/3M/BOX/1155
ASROCK H61M-PS4

4GB DDR3 1333 A-DATA PRO
1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
CORSAIR 350W VS350W VS CP-9020052

Обща стойност - 494.21 лв. с ДДС

Линк

Утре сутрин ще се обадя в ник3м, за да уговоря доставката.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.