Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко общо W заема конфигурацията ми

Featured Replies

на мене ми предложиха fortron 350w за 54лв го взех от nikem, мислех че фортрон е стабилна марка..

Горе долу... Но те не произвеждат само 350W ....

• Автор

Горе долу... Но те не произвеждат само 350W ....

коя е най-стабилната марка според теб

Според мен е тази, но цените са... :shock11:

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

на мене ми предложиха fortron 350w за 54лв го взех от nikem, мислех че фортрон е стабилна марка..

Преди 9-10 години избора в Бг беше JNC, Кодаген,РедПауър ............ и Фортрон.

Който имаше парички и малко акъл взимаше Фортрон, носеше им се славата на една идея по качествени.

С годините обаче се появиха нови вносители и се появи по голямо разнообразие на фона на останалите марки Фортрон е с една идея по добре от останалите жълти боклуци.

По въпроса за видео картата търси си 5770,6770,7770 цените започват от около 90лв и стигат до около 200 в зависимост от състоянието и дали има остатъчна гаранция.

Тази която си избрал е добра но рискуваш с това захранване а и процесора ти е слаб и ще я спъва.

Марки вече има доста... Примерно Corsair, Silverstone... и много други.  Въпроса е че всяка компания произвежда висококачествени (предимно геймърски) , среден клас и нисък клас...Тук не говорим само за мощност.  В твоя случай ясно е че не ти трябва най-доброто захранване на пазара което да е по-скъпо от цялата конфигурация. Може и някое китайче, но с малко повече мощност. Според мен модулно захранване с 1500W мощност не ти трябва в момента, но и с 350 няма да стане. Както си в момента захранването се справя отлично (с вграденото видео) За това е и предвидено. 

Захранването ще издържи и HD6970 с тоя процесор без никакъв проблем. Мерил съм консумация на разни системи с разни видеокарти и съм писал за това във форума, така че който не го мързи може да потърси и да попрочете. Вземай спокойно 5850-ката и се радвай на игрите - няма да има никакви проблеми със захранването. За пример, конфигурацията ми от подписа с клокнат i5-760, 9500GT, която сина ползва за игри и клокната HD7850, която копае 24/7 на 100% товар от контакта консумира към 215W, когато работи само 7850-ката и 9500GT-то е в idle и около 250W когато е пусната игра. На приятел подобна система с G-1610 е 35W в idle и 50W при натоварен процесор, когато се ползва вградената видеокарта и 400W с HD6950+HD7850, натоварени и двете на 100%, като само помпата на водното му е 20W.

p.s.

Конфигурация с Pentium Dual-core E5200 и две яко клокнати 7850-ки харчи точно 360W от контакта, което предвид КПД-то на захранването е към 360*0,85=306W от самото захранване.

Редактирано от Людмил (преглед на промените)

Дано да се подпише и да ти върне парите, ако стане беля. Защото тук не съм на неговото мнение. Щом е склонен да рискува за себе си добре, но до там. :down:

Какво ще стане? Нещо много се шашкате с тия захранвания и консумации, без да сте измервали кое колко и защо харчи. И TPD не е консумирана мощност, ама както и да е. Бас ловя, че ватметъра на тая система с 5850 ще покаже под 200W(може би към 180W) при гейминг.

за 100 лева има 5850 ati.. имаше 6770 за 90.. 5750 за 80.. ама тогава нямах пари, затова питам дали ще издържи на 5850

Съжалявам,че се намесвам малко в страни от темата , но.....

Къде точно намери 5850 за 100лв.?Не за друго , а за да я взема да си начешам крастата с crossfire и след това да продам и двете за по 120+.

П.П.По темата аз бих се доверил на Людмил само , че проблема на ниско ватовите Фортрони е ,че са много орязани откъм кабели и конектори , които кабели са и доста къси.

Редактирано от Joll1Roger (преглед на промените)

• Автор

Съжалявам,че се намесвам малко в страни от темата , но.....

Къде точно намери 5850 за 100лв.?Не за друго , а за да я взема да си начешам крастата с crossfire и след това да продам и двете за по 120+.

П.П.По темата аз бих се доверил на Людмил само , че проблема на ниско ватовите Фортрони е ,че са много орязани откъм кабели и конектори , които кабели са и доста къси.

Намерих 5850 за 100 лева не се безпокой за това ^^

Изобщо не се безпокоя просто поради някаква причина 5830 , 5850 и 5870 са едни от най-предпочитаните карти за копане(дали защото са сравнително студени или имат малка консумация) нямам си никаква идея защо,но е факт.Така че е много вероятно картата , която си намерил вече да се е позлатила,което поне за мен означава тракаща свиреща и излитаща карта.

Просто имай в предвид , че моята 5850 има два 6 пинови входа за захранване (2X75 Watt 6-pin PCI Express power connector is required).Аз съм с много стар Чийфтек Делта 550вт и си имам въпреки,че са една линия два 6-пинови конектора.Както казах по-горе Фортрона е много орязан откъм кабели така,че ще ти трябват и преходници от 4 пина към 6 , а дали една 4-пинова линия ще може да захрани и двата входа на картата не се наемам да кажа.И другото е , че не си казал каква кутия имаш защото поне моята 5850 си е тухла и да не се окаже , че няма къде да сложиш картата.

Редактирано от Joll1Roger (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.