Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с втори монитор свързан към лаптоп

Featured Replies

Понеже това е монитор,а не телевизор,опитайте да ги направите 75 Хц.Ако беше телевизор,60 Хц щяха да са достатъчно.Сега с ХДМИ ли е свързан?

• Автор

Понеже това е монитор,а не телевизор,опитайте да ги направите 75 Хц.Ако беше телевизор,60 Хц щяха да са достатъчно.Сега с ХДМИ ли е свързан?

http://prikachi.com/images.php?images/859/6379859i.jpg ,в момента е с VGA и картината си е перфектна.

Опитайте все пак да вържете с ХДМИ,за какво инак сте го взел тоя ФулХД монитор.

Поиграйте си с разните му честоти,да видим какво ще се получи.

ВГА пренася само аналогов сигнал,с ниска резолюция.

Аз доскоро бях с карта АМД,ама сега съм с китайско захранване и съм без нея.Но доколкото си спомням,имах същият проблем при свързването на телевизор към компютъра посредством ХДМИ кабел.Проблема се оправи с промяна на някаква настройка,и то такава,която не беше свързана с резолюцията или пък с честотата.Ако мога,ще се сетя какво беше.

п.п. Май беше нещо в Авиво или в Колор в Контрол Център-а.Погледнете там.

Нали знаете,че свързването с кабела се извършва при изключени компютър и втори приемник.Опитайте първо да върнете дисплея на лаптопа,като основен монитор.После разширете картината.И вижте как ще се вижда на монитора и на лаптопа.и накрая задайте работа само на един диспле-монитора.

Редактирано от onogondur (преглед на промените)

Направих всичко както е описано горе,но проблема си остава същия.

Явно не можеш да разбереш,какво те съветваме.Проблема ти е за HDMI  свързан монитор,а си го закачил с VGA кабела!Аз този VGA кабел,съм го изхвълил отдавна,защото искам да гледам качествена картина...

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

• Автор

Явно не можеш да разбереш,какво те съветваме.Проблема ти е за HDMI  свързан монитор,а си го закачил с VGA кабела!Аз този VGA кабел,съм го изхвълил отдавна,защото искам да гледам качествена картина...

Направих нещата,които ми препоръча при свързан с ХДМИ кабел и пак нямаше резултат.

• Автор

Четох доста из чичо гугъл и открих,че адски много хора страдат от този проблем:лошо качество на картината през HDMI кабел и перфектна картина през VGA.И тъй като никой не даде конкретно решение на проблема ще се обърна към Самсунг.Благодаря на всички отзовали се  :computer2:

настройваш лаптопа да не заспива при затваряне на дисплея (обаче трябва да помниш щото ако тръгнеш да го разнасяш така ще скапаш диска), гасиш лаптопа, гасиш телевизора, свързваш ги с кабела и ги включваш, като на лаптопа затваряш дисплея преди да е заредил win... настройваш резолюцията с външна мишка и клавиатура... свързване с hdmi винаги се прави на изключен телевизор и компютър - аз ползвам компютър но имах същия проблем с hdmi - не беше правилна картината, щото не изключвах, а рестарта нищо не прави, при изключени всичко си стана, но недостатъка е че през hdmi телевизорът ми не влиза в standby и казва да проверя кабела, за това си го карам на vga... през vga резолюцията може да бъде доста по голяма от 1920х1080  - може до 2048х1536 на 75 hz с карта 32мб рам модел от 2000г.

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

настройваш лаптопа да не заспива при затваряне на дисплея (обаче трябва да помниш щото ако тръгнеш да го разнасяш така ще скапаш диска), гасиш лаптопа, гасиш телевизора, свързваш ги с кабела и ги включваш, като на лаптопа затваряш дисплея преди да е заредил win... настройваш резолюцията с външна мишка и клавиатура... свързване с hdmi винаги се прави на изключен телевизор и компютър - аз ползвам компютър но имах същия проблем с hdmi - не беше правилна картината, щото не изключвах, а рестарта нищо не прави, при изключени всичко си стана, но недостатъка е че през hdmi телевизорът ми не влиза в standby и казва да проверя кабела, за това си го карам на vga... през vga резолюцията може да бъде доста по голяма от 1920х1080  - може до 2048х1536 на 75 hz с карта 32мб рам модел от 2000г.

Вече не е толкова широка,но качеството е далеч от HD.

... недостатъка е че през hdmi телевизорът ми не влиза в standby и казва да проверя кабела, за това си го карам на vga... през vga резолюцията може да бъде доста по голяма от 1920х1080  - може до 2048х1536 на 75 hz с карта 32мб рам модел от 2000г.

Професоре,май тук и ти имаш нужда от помощ!Щом телевизора ти казва да „провериш„ кабела,значи имаш някакъв проблем в свързването или ти липсва видео драйвър за HDMI ... С  VGA ,може да вдигнеш изкуствено резолюцията ,но качество няма да гледаш.

Направих нещата,които ми препоръча при свързан с ХДМИ кабел и пак нямаше резултат.

Ako Catalys Control Center,ти е инсталиран правилно,просто няма начин да не излезне картина през HDMI кабела.Кажи,дава ли картина,по този начин или въобще не може да се получи връзката?Превключваш ли от телевизора на HDMI вход въобще?

• Автор

Професоре,май тук и ти имаш нужда от помощ!Щом телевизора ти казва да „провериш„ кабела,значи имаш някакъв проблем в свързването или ти липсва видео драйвър за HDMI ... С  VGA ,може да вдигнеш изкуствено резолюцията ,но качество няма да гледаш.

Ako Catalys Control Center,ти е инсталиран правилно,просто няма начин да не излезне картина през HDMI кабела.Кажи,дава ли картина,по този начин или въобще не може да се получи връзката?Превключваш ли от телевизора на HDMI вход въобще?

Излиза картина,но качеството е ужасно,под всякаква критика.И от това,което чета из нета е,че не съм единствения с точно този проблем.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.