Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

TL-WR1043ND Софтуер

Featured Replies

• Автор

Сложи описаната от мен версия 3.13.13 Build 130325 Rel.34960n от сайта, стига да си с рутер версия 1,2 (според лепенката отдолу, според рутера (в настроиките) е 1,0). С нея нямам проблеми. Откогато съм я сложил, съм рестартирал веднъж рутера. Пък ако сложиш гаргойл, напиши как е преминало. Има ли подобрения в обхвата? Също провери дали осъществява 300мбит връзка по wi-fi, при мен с DD WRT докарваше 130 само. 
Микротиците са ориентиране по към професионална употреба. Него го слагаш в един офис с 5-6 компютъра и 10 лаптопа и го забравяш, тези консуматорски рутери (1043nd) са за 3-4 компютъра и 2-3 безжични у-ва на малко разстояние. Хубавото на микротика е, че има 4 пъти повече мощност на излъчване по wi-fi.

Моят рутер е версия 2.1. Относно Wi-Fi малко навлизаме в теорията :), но да попитам - лаптопите по принцип могат ли да се доближат до 300 мбит? Моят е евтин Самсунг за 600-700 лв. и не очаквам чудеса от безжичната връзка, нито съм се интересувал до колко може да стигне. Случвало ми се е прехвърляне между лаптопа и компютъра през рутера с 2-3 мегабайта/сек. Мрежата ми се състои от два компютъра(единия е до телевизора и го пускам 2-4 пъти месечно), лаптоп и NAS. В момента интернета ми влиза през една жична ЛАН-карта на компютъра, а от ЛАН-порта на дъното съм направил връзка с NAS. Този рутер щеше да ми върши чудесна работа ако не бяха тези досадни прекъсвания на връзката.

Благодаря за помощта! Утре ще пусна рутера с неговия фирмуер и ще видя колко ще изкара така.

• Автор

На този рутер с лаптоп Acer Aspire E1-531G на 2-3 метра от антената извадих 21 мегаБайта, като спреш защитната стена в настройките се качва още скоростта, мисля че до 22 или 23 стигна при мен. Връзката беше от настолния в подписа с гигабитен кабел до рутера и от там безжично до лаптопа. Прехвърлях единичен голям файл (филм) 10-60 гигабайта, не помня точно. 

За коя защитна стена става въпрос - на лаптопа ли? Моят(за добро или лошо :)) е с линукс-Минт - така и не разбрах как да го свържа със "седмицата" на настолния(не владея Самба ;)), но пък поне не се занимавам с антивирусна и защитна стена.

• Автор

На рутера. На лаптопа не я пипай. Има ли прогрес?

принт сървърът на повечето рутери работи само с  хардуерни принтери (такива които имат собствен процесор, който обработва информацията за да се принтира) и със софтуерни принтери (GDI printer - при които драйвера, инсталиран на компютъра, обработва информацията, която ще се принтира - така принтера става по евтин и се ползва процесорната мощ на компа...) на които във фирмуера на рутера са вкарали драйвери за тези GDI принтери...

На рутера. На лаптопа не я пипай. Има ли прогрес?

Сутринта пуснах рутера - досега не е забил. :) Не е ли опасно да се спира защитната стена на рутера? Каква работа върши по принцип? При мен стената има различни компоненти и по подразбиране всички са включени: SPI Firewall, PTTP Passtrough, L2TP Passtrough, IPSec Passtrough, FTP ALG, TFTP ALG, H323 ALG, RTSP ALG. Отстрани има обяснения, но пак не ми е ясно кое е важно за мен и кое - не.

На този рутер с лаптоп Acer Aspire E1-531G на 2-3 метра от антената извадих 21 мегаБайта, като спреш защитната стена в настройките се качва още скоростта, мисля че до 22 или 23 стигна при мен. Връзката беше от настолния в подписа с гигабитен кабел до рутера и от там безжично до лаптопа. Прехвърлях единичен голям файл (филм) 10-60 гигабайта, не помня точно. 

На кой интернет ползваш 100 mbps ?

• Автор

Аз съм спрял само  SPI Firewall, другите са някакви нужни услуги. Не знам какво точно прави, но досега съм нямал проблеми. Пък нали имам една на компа и предполагам доставчика ми на интернет има някаква защита. 
Един съвет, сега се сетих за него, изключи QSS, вече 3-ма тахника ми казват че създавало проблеми. 

На кой интернет ползваш 100 mbps ?

На Шумен спринт. Не е цвете за мирисане, но ми върши работа.

Аз съм спрял само  SPI Firewall, другите са някакви нужни услуги. Не знам какво точно прави, но досега съм нямал проблеми. Пък нали имам една на компа и предполагам доставчика ми на интернет има някаква защита. 

Един съвет, сега се сетих за него, изключи QSS, вече 3-ма тахника ми казват че създавало проблеми. 

На Шумен спринт. Не е цвете за мирисане, но ми върши работа.

аха ще ги проверя след малко :) явно си в хубав район с хубава мрежа ) Аз в Добрич ползваме оптика до блока и съм с рутер тп линк 740N доволен съм връзката ми е 90mbps и се достига постоянно не са на приливи и отливи аз ъплауд не ползвам даун ми е важен да е добър :) с УТП съм / ЛАН/

• Автор

На приливи и отливи е. Късно следобляд пада до 70 някъде. Лошо е изграден, на един 100мбит кабел сме вързани 3-ма... Иначе казване съм достигал 10MB през торент клиент. 

Аха ясно :) по принцин нет пазара в Шумен е добър имате разнообразение от доставчици повече от Добрич . Тука са само големите и нашия градски доставчик на когото сме 8 година вече с 2 ип адреса . Доста добре е изградена мрежата е аз те бия с 1 мб повече :D тегля си с 11mb/s  постоянно . Пада ми скоростта до 68 mbps но след 1 2 минути се оправя незнам на какво се дължи всичко е оптика при нас .. Доставчика ми е Бергон сигурно си го чувал

• Автор

Да, чувал съм го. 
Скоро ще се местя във Варна и ще видя и там какви има. Ще ми трябват пак 100-150 мегабита. Някакви идеи за нещо надеждно?  

Бих ти препоръчал да пробваш мтел те имат в Варна навсякъде май оптика до дома 100бмбтс но ще имаш и там ядове не е много стабилно . Напиши в Гоогъл интернет в варна и виж какво ще ти предложи.Хвърлил съм око на тия www.bgwan.com интересувай се в твоя район какво им е покритието .  :)

Редактирано от adersa (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.